• 2016-01-09, 14:10
  • 15
Fröknäcke med sting!

Fröknäcke med ingefära gjorde jag igår, det måste ni testa. Så gott, riktigt frasiga och spröda med lite sting i! Recept nedan.

Vi hade en lugn hemmakväll igår, jag och Marilyn var på gymmet och körde 30 min på bandet sedan överkropp, mage. Avslutade med 100 uppkliv- Utmaning dag 7!

IMG_0089.JPG

Jag körde 100 på hög bänk med vikt 3 plus 4 kg 50 av varje. Dom sista är så jobbiga så man tror låren ska explodera. Märker ni att ni blir starkare, orkar mer? Öka tempot och höj det ni kliver upp på. Biter bra i rumpan och lår, då kommer resultaten.

Tappa inte fokus! Fuska inte, glömmer man en dag så kanske man struntar i nästa för att man missade en osv…. missar du en dag fortsätter du bara. Jag kommer skriva om just ”gå ner i vikt” här inne i helgen. Har fått mycket frågor kring vikt och träning, ska ger er mina bästa tips hur jag gjorde och hur man behåller formen. Jag vet hur det är att hamna i ekorrhjulet, även om man tränar händer det inget. Ska tipsa er! =)

Nya läsare– Var med och kör vår utmaning #stepup100dagar Gör inget om man inte var med från början. Squatsutmaningen körde vi igång september 2013 och det är tusentals som kört den, fortfarande taggar folk den på insta. Kul!

Missa inte lägga upp era bilder på instagram men det måste vara en öppen profil så man ser. Jag kommer dra en vinnare i helgen av alla som taggar #stepup100dagar  och man kan vinna snygga träningskläder från vår shop.

DSC_0069

Fredagsmyset igår blev färska räkor, chiliaioli och fröknäcke.

DSC_0077

DSC_0092

Min mamma har skämt bort mig genom att göra det, har hon fröknäcke på salongen går det inte sluta äta. Såååå gott. Nyttigt och enkelt att svänga ihop en plåt. Lägg dom i en burk så har du något gott till frukosten eller mellanmålet.

Den här gången rev jag ner 1,5 tsk färsk ingefära. Bra i förkylningstider och det blev så god smak.

Recept 2 plåtar fröknäcke med ingefära  

2 dl solrosfrön

1 dl sesamfrön

2 dl pumpakärnor

1 dl hela linfrön  (håller ihop degen)

2msk chiafrön

2 msk mandelmjöl

2 msk fiberhusk

4 dl kokande vatten

1,5 tsk riven färsk ingefära

Nypa salt

Varmluft ca 60 min 160 grader

Gör så här: 

Sätt ugnen på 160 grader. Varmluft

Rör ihop allt, tillsatt vattnet och rör till en smet så ingefäran rörs om med allt. Lägg bakplåtspapper på en plåt, kavla ut degen med ett bakpåtspapper eller plastfilm över. Mamma lärde mig att trycka ut degen ordentligt, platta ihop den så den håller ihop. Jag vill ha knäcket riktigt tunt och frasigt. Akta bara så det inte blir för tunt för då går det sönder.

DSC_0060

Strö sist på lite havssalt och vallmo över innan ugnen.

DSC_0086

Klart! Alla ugnar är olika, känn om den går att bryta eller om det blir böjt, låt den stå ett tag till.

DSC_0102

DSC_0096

Dom är galet goda när dom är lite varma fortfarande… smaken av ingefära…. sååååå gott det blev! 

DSC_0104

Hoppas det smakar!

Har ni fler tips på goda fröknäcke? Har ni andra recept ni vill jag ska testa eller lägga upp här inne? Jag provar gärna era middagstips och sedan lägger ut här!

Än en gång, TACK för era kommentarer. Blir glad varje gång! Här har vi ätit sen frukost, gjorde kokospannkakor 12.30 och nu ska jag gå ut en runda i vintervädret. Hoppas ni får en härlig helg!

Stor kram!

Kommentarer

Ann-Fia 2 år sen

Hej igen, kommenterar ju sällan på bloggar och vet inte om det kanske går att kommentera på ditt svar. Roligt iallafall att du svarar dina läsare!! Håller med dig om Matplatsen och 56kilo.
har du inte kollat bloggen ”home to Tiny” så gör det, där är det också fina bilder och recept!
Ha en fin kväll.

Ann-Fia 2 år sen

Tack för alla dina goda recept! Du har snyggare matbilder än många matbloggar. Det är viktigt om man skall bli nyfiken på maträtten. Tack även för all träningsinspiration!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Oj, vad gullig du är. Tack!

Jag är sjukt petig, haha! Ska man ha en stor blogg där många läser och får inspiration ska det vara tydliga och snygga bilder.
Matplatsen, 56 kilo är dom som jag tycker är absolut proffsigast i vår bloggvärld. Läser inte bloggar alls om den är slarvig, eller om man ”kastat in ett inlägg”. Det känns inte äkta tyvärr.

Sedan har jag förstås också en del inlägg med mobilbilder, ibland får det bli en vanlig selfie eller vardagsbild med mobilen men kanske också det som gör det levande.

Tack än en gång!

kram Johanna

Sara 2 år sen

Tack för tipset med ingefära i fröknäcket! Idag gjorde jag fläskfilén inlindad i bacon som du tipsade om. Oj oj så god! Hela familjen älskade det. Vi hade risoni och rosépepparsås till.
Trevlig lördag :-)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Men vad roligt! Härligt att dom gillade det, mina tjejer åt som galningar här, haha!

Kul att dela med sig av god mat!

Trevlig lördagkväll!

Marianne 2 år sen

Tack för inspirationen, nu blir de fröknäcke med ingefära även här :-)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack! Kul!

Ullid 2 år sen

Låter jättegott! Har aldrig provat med ingefära, men kan tänka mig att det ger lite extra sting. Jag gör en hälsodrink varje dag med både ingefära och färsk chili i. Tror det håller mig frisk och kry…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Ja det är ju super med ingefära!
Gillar när det ”smakar något mer än bara frön”…

Kram!

Barbro 2 år sen

Du kan inte dela med dej av din hälsodrink?
Jag brukar mixa mynta , äppelmust ,ingefära samt lite färsk citronsaft det är också gott att dricka..

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

eller hur! Den skulle jag också vilja ha? Så kanske jag kan lägga ut den här?

Det låter gott det du brukar dricka Barbro. Bra med ingefära och citron!

Barbro 2 år sen

Jag håller med vad gott det är med fröknäcke-får nog prova med ingefära i nästa gång.
Synd att du inte är närmare för då kunde vi haft sällskap på pw.
kram o ha en fortsatt bra lördag.

Linda nordin 2 år sen

Kan man ha något annat än mandelmjöl då jag är allergisk? Hur många grader och hur länge ska man ha det i ugnen om man inte har varmluftsugn?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Pofiber! Tål du?

Höj upp till ca 180

Lycka till!
Sååå goda och enkelt att svänga ihop!

Linda nordin 2 år sen

Tack då ska jag testa det, jo pofiber tål jag, hur mycket ska man ta av det då? Tack för den energi du sprider, jag kör flera av dina tips på träningsövningar och är med i utmaningen 100 stepups. Kul att du ska skriva om träning och viktnedgång, det behöver jag. Håller på att gå ner i vikt men det går inte så jätte bra. Ha en bra lördageftermiddag/kväll.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg