• 2016-01-12, 20:24
  • 22
Johannas favorit, Kycklinggryta med kokosmjölk, ingefära och lime

Här kommer lovade middagstipset! Thaikycklinggryta med lime och ingefära. Wooop wooop så gott det blev.

Finns det något jag aldrig tröttnar på är det just den maten. Älskar laga god mat, duka upp fint till familjen. Kan stå i köket och dona i flera timmar. Sedan kan dom andra greja med sitt, Janne brukar dock sitta med i köket, jobba vid datorn och småpratar med mig. Bra musik i bakgrunden. Han gör ofta något till middagen men jag har inga problem att fixa det mesta själv. Kontrollfreak.

Tror det är en trygghet för barnen att man grejar, dukar fint och sitter och äter tillsammans. Tänder upp ljus och myser gör vi varje kväll, sedan behöver det inte vara perfekt.

Kycklinggryta med kokosmjölk, ingefära och lime  4 pers 

3 stora kycklingileér

1 1/2 burk kokosmjölk, gärna kung markattas eller Santa Maria

1/2 dl creme fraiche

1 msk kycklingfond

1 msk Röd currypasta

1-2 tsk sambal oeleak

skvätt soja

1 tsk honung

1/2 tsk paprikapulver

En pressad lime

2 tsk riven färsk ingefära

1 broccolihuvud

1 gul paprika

1 röd paprika

1/1 purjolök

Sockerärtor (glömde köpa så jag fick strunta i det men det är så gott)

Gör så här: 

Strimla kycklingen och fräs i olja eller smör. Salta peppra. Strimla paprikorna och purjolöken, skär broccolin. Lägg i grönsakerna med kycklingen och häll på kokosmjölken. Blir den för tjock, späd med vatten till önskad konsistens. Rör ner resten av ingredienserna och koka upp. Sänk plattan och låt grytan småputtra ett tag. Ta bort från plattan, låt den stå lite. Smakerna sätter sig bättre. Värm på några minuter om det svalnat.

DSC_0267

Jag älskar massor med grönsaker! Fräscht, nyttigt och galet gott. Så glad att tjejerna också gillar det lika mycket. Lime är riktigt bra till kokosmjölken, det blir mer balanserat. Testa!

DSC_0279

Servera vad ni gillar, familjen ville ha ris. Många frågar om kolhydraterna, jag äter inte mycket på veckorna men lite mer på helgen. Har hittat en balans som funkar bra.

Smaklig måltid!

DSC_0282

DSC_0301

DSC_0259

Blommorna är så fina fortfarande. Denna bild är från helgen men dom är lika fina idag.

Hoppas ni mår bra? Utmaningen, glöm den inte! Dag 11/100 På instagram lade jag ut film igår när jag körde järnet på Step up upp och ner som tabata. Kör det fortaste tempot du kan. Det funkar också! Eller varför inte trappor?! Man kan variera i oändlighet.

Puss och kram! Skickar med tips på mysigaste tröjan. Bor i den!

DSC_0426

DSC_0441

We love zebra! Bra pris, skön och sitter perfekt. Finns på Clarks. 

Puss och kraaam alla

Kommentarer

phax 5 månader sen

fan rätt schysst ändå

Marie H 8 månader sen

Ska göra grytan alá vegan stuk i morgon. Måste byta ut kycklingen mot något. Har någon ett bra tips till vad? Tofu kanske? Svårt när barnen blivit veganer, men nyttigt att lära sig laga annorlunda mat 😄

Sussa 9 månader sen

Nu gjorde jag äntligen grytan! Oj så gott! Tusen tack för receptet! Gjorde dubbelt upp till en stormiddag och alla njöt! 😊

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 9 månader sen

Vad roligt!

Lena 2 år sen

Tack för alla mumsiga recept, detta ska jag prova ikväll, du är verkligen duktig!!

Marie 2 år sen

Hej! Vi åt detta ikväll och den blev super-god!!! Kändes stark i början men när den fått koka ihop och stått till sig så blandade den sig. Stort tack för receptet!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Men så kul! Ja, det är viktigt det får koka ihop, blir mycket godare och smakerna kommer även fram mer.

Härligt!

Sara 2 år sen

Å så gott! Testade nu ikväll och det lär bli fler gånger!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Vad roligt :)

kramar Johanna

Elin 2 år sen

Vad kul att du delar med dig av recept! mer sånt (en som har noll fantasi vad gäller vardagsmat) :-) gör du fransförlängning från det ena till det andra? isåfall vilken böj och längd har du?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Hej Elin! Vad glad jag blir att du gillar mina recept. Kommer massor här inne nu!
Ja, jag gör fransförlängning. Är beroende ;)

Osäker, Linda bara gör och hon vet vad jag gillar och vill ha. Hon brukar blanda veta jag, tycker det är fint när det är så naturligt som möjligt. 13 och 11 tror jag.

kram!

Ann-Sofie Tunberg 2 år sen

Hej! Din blogg är sååå inspirerande både vad gäller träning, mat och mode! Undrar om dina grå Mateus tallrikar, de med ”spets”kant, vilken storlek har du på dina? är det den stora modellen? Kram :-)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack snälla!

Jag har många olika. Den grå har jag helt slät, mattallriken och assietter. Men också den allra största med mönster/spets runt kanten. Ljuvlig! Blir väldigt elegant att duka med den grå tycker jag .
Har även den bruna aubergine som också är fin.

kram!

Madde 2 år sen

Maten såg jättegod ut, men egentligen ville jag bara säga.. Vad jag längtar till din tjejresa till Barcelona :-)
Lite mer bilder och inspiration därifrån kanske ???? :-) :-)
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack!

Jaaaaaa vad kul! Jag längtar med!! Kommer bli fantastiskt!!! Jag gjorde ett inlägg vid jul men ska lägga ut igen, lite inspiration och tips men inte avslöja för mycket :)

KRAM

Barbro 2 år sen

Ännu ett gott recept som du delar med dej av.
Kram o ha en bra dag.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack Barbro!! kram

Emma 2 år sen

Hej Johanna. Tack för alla smaskiga recept du delar och såklart all träningsinspiration! Tänkte fråga, jag är inte så förtjust i varken kokosmjölk eller kokosgrädde, vad kan jag byta ut dessa mot? Tex i smoothierecepten? Kram Emma

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Hej! Tack snälla! :)
Testa Mandelmjölk, cashewmjölk! Finns i alla matbutiker i kylen.
Eller turkisk yoghurt om du vill ha mejeri.

Lycka till! Kram Johanna

Johanna 2 år sen

Tack för mattips! Ska prova både denna och fläskfilén i helgen!! <3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Tack!

Kul :)
Fläskfilen är så god.
kram!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg