• 2017-01-19, 16:24
  • 30
Så gör du den godaste charkbrickan

Finns det något så gott som en härlig charkbricka? Jag älskar det! Varje onsdag har jag och tjejerna ”onsdagsmys” hemma. Det blir ett avbrott i vardagen, vi väljer tillsammans något extra gott att äta. Vi tittar på ”Sveriges Mästerkock” och äter något gott till.

När jag lade upp den här bilden på Instagram i går var det många som gillade och frågade var det var på charkbrickan. Jag ska berätta vad vi hade, men det är egentligen inte så märkvärdigt. Man tar det man gillar, helt enkelt.  

Jag har alltid gillat att duka fint och göra middagen lite extra mysig . Som ensamstående när barnen var yngre bestämde jag mig för att göra våra middagar lika trevliga som när vi var en större familj. Varför ska det bli deppigt och tråkigt bara för att man lever själv med sina barn? De är lika mycket värda att ha tända ljus på mysiga middagar som när du äter med din partner.

Jag får även en del kommentarer ibland på att mina middagar ser för perfekta ut. Kan de verkligen blir det? I så fall är det ju bara att vara lite slarvigare!

Var och en väljer själv. Om man vill inspireras eller störa sig är upp till var och en. Jag har det precis lika stökigt och rörigt som de flesta, men maten och dukningen är bland det bästa jag vet. Det finns inget mysigare än göra fint för någon annan. Barnen blev jätteglada i går över den här charkbrickan när jag ställde fram den på bordet vid tv:n. Det är ju så mysigt att sitta och plocka. Om någon gjort det extra fint är det väl bara roligt? Jag lovar er, ni som stör er, jag hade lagt upp det lika prydligt om jag inte hade bloggat. Och stolt visat upp det för mina vänner i stället.

Jag hade olika sorters ostar, parmaskinka, salami (finns massor av fina olika i charken, ni kan välja vad ni känner för) och alltid en fin brieost för det är Marilyns favorit med marmelad. Alltid en Saint Agur, lite jordgubbar och passionsfrukt, sedan tog jag stora päronskivor som jag hällde en god olivolja över och strösslade lite hackade valnötter på. Det blev galet gott!

Sedan gjorde jag krustader med en enkel fyllning jag vispade ihop. En halv burk creme fraiche med en halv deciliter riven parmesanost, stek lite bacon knaprigt, klipp ner och rör i. Häll i lite olivolja, salt och peppar. Strö lite hackad bacon över. Hur gott som helst. 

Lägg upp som du tycker är fint och njut!

2017-01-19 Johanna Toftby

Kommentarer

Ulrika 9 månader sen

Brukar aldrig kommentera, men blir heeelt stum när jag läser att folk retar sig på att det ser för perfekt ut, va?? Jag ÄLSKAR dina bilder och blir skitglad när jag ser matbilderna. Har läst din blogg från start och tycker att bloggen är jätterolig att följa då det är fina bilder och att du inspirerar, tack för det!! :-)

Matglad 1 år sen

Något annat som är gott att fylla krustaderna med är mjukost med jalapenjos. In i ugnen eller micron (funkar utmärkt) så att osten hinner smälta. Vänta gärna någon minut innan du kastar dig över dessa godingar…. Det blir lite varmt nämligen ;-)

Eva 1 år sen

Ljuvliga bilder – man äter ju även med ögat ;) Älskar dina matbilder..som du skriver om man tycker maten ser för perfekt ut så är det ju bara att slarva och stöka till haha Men nog är det trevligare att se fina bilder på mat och annat än att se på slarv och stök ;) Älskar din blogg, du äger Johanna!

Carina L 1 år sen

Jag som trodde att vi läste din blogg för att vi gillar dina fina bilder o att få inspiration, inte läser man en blogg för att leta fel eller för att klaga på att bilderna är för PERFEKTA. Skärpning!! Tack snälla Johanna💕 för allt du delar med oss o att du låter Annica skriva på din blogg. Jag beundrar er båda❤

Jeanette 1 år sen

Hur kan någon störa sig på att det är för perfekt? Folk är roliga:) Tack för att du inspirerar och delar med dig av tips,recept mm Du har helt klart den bästa bloggen Johanna! Du är som en”veckotidning” man gillar väldigt mycket med inredning,smink och hårtips,träning,recept och även resor.Sen Lucy på det och dina fina tjejer:) Var glad att du tar perfekta bilder!! De enda som borde ”klaga” är väl din familj som inte kan börja äta innan du fotat klart..haha..

Svar på kommentaren:
Anna 1 år sen

Håller helt med! :)

Sara 1 år sen

Åh så du läskar :-)

Jeanette 1 år sen

Ser väldigt gott ut! Ni måste testa en ost som heter Kaltbach om ni inte gjort det, supergod!

Lise 1 år sen

Så fint!! – ser härligt ut!

Gittan 1 år sen

Härligt med lite gott småplock mitt i veckan, ser fantastiskt gott ut.
Det här är något att ta efter ! Det gäller att även piffa till vardagen lite o det lyckas du verkligen med.

Gittan 1 år sen

Härligt med lite gott småplock mitt i veckan, ser fantastiskt gott ut. Fint dukat

Gittan 1 år sen

Härligt med lite gott småplock mitt i veckan, ser fantastiskt gott ut

Annika 1 år sen

Mina favoriter är San Danielskinka, olika salamis, gruyere och fransk bondost. Mums!

Annie 1 år sen

Så himla gott det ser ut. Men vad är det för grönt som är på krustaderna?

Anna J 1 år sen

Härlig inspiration!

Jenny 1 år sen

Åh mums! Åh vad fint! Det ska jag ta efter, att göra en plockmiddag mitt i veckan! Vardagslyx!

Cissi 1 år sen

Yummy….så mysigt ni har på era onsdagar. Gillas!

Anna 1 år sen

Superfint och verkligen mysigt! Trist och lite komiskt (?) att folk kan störa sig på matbilder… Heja dig! : )

Ann-Sofie 1 år sen

Fint du gör för dig och dina tjejer Johanna, du tänker så rätt <3

Ullis 1 år sen

Ser mycket gott och inbjudande ut! Jag tycker också det är viktig ned dukning och uppläggning. Även om det är vanlig vardag lägger jag upp fint och tänder ljus nu när det är mörkt – kostar så lite, men gör så mycket.

Anna Nordin 1 år sen

Hej Johanna
Fy va jag tjatar på dig nu;.) Men snälla pleace recepten på din hav åtta middag. Jag ska ha folk hemma och tyckte det såg perfekt ut. Kramar Anna<3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 år sen

ÅÅÅÅ förlåt, vet du! Jag skulle lägga ut idag men då glömmer jag recepten hemma :(
Lovar jag lägger ut så fort jag kommer hem i morgon.
Stor kram!

Marie Eriksson 1 år sen

Det ser så himla smarrigt ut! För mig är det inspiration rakt av när du lägger ut bilder
på fina dukningar, god mat, snygga kläder osv. Keep up the good work!

Fia 1 år sen

Härliga bilder, mysigt o gott!

Agneta 1 år sen

Men jag svimmar så gott, vad fint du gör för dig och dina tjejer.
Kram på dig

Lena 1 år sen

Så mysigt! Jag älskar också att fixa och skapa det mysigt i vardagen. Tycker om att duka fint och tänder alltid ljus när vi äter middag. Har ibland genom åren fått höra att jag alltid ”ska ha allt så perfekt”, men varför är det något negativt? Jag själv skulle aldrig kommentera när någon har det ostädat eller stökigt hemma! Så fortsätt snälla med att visa upp dina fina dukningar och tips på ”mysigheter”- jag inspireras verkligen!

Elisabeth 1 år sen

Äter detta nästan varje helg, fredag eller lördag, riktig njutning 😍

Anne 1 år sen

Herregud människa vad gott. Alltså på riktigt? Hur duktig är du?!
Måste kopiera rakt av haha!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Det är flera som har frågat efter tips på charkbricka som vi 0fta äter hemma, speciellt när vi har våra onsdagsmys. Idag fick jag ett mail från en tjej som så gärna…

Här kommer tips på en riktig pangrea hos Blueco.se! Letar du efter festkläder, nya vårskor eller en gosig tröja,  nu kan du fynda! Allt finns HÄR. Massa skor, mina El Vaquero finns och…