• 2017-01-21, 12:29
  • 179
Annicas hemska besked

I går morse satt Annica och väntade på besked igen. Vad hade läkarna hittat på röntgen? Var det att cancern växte igen som gjorde att hon hade så ont? Vi var många som också satt och väntade för att höra från henne. Nu låter jag henne skriva själv.

Skicka era tankar och hälsningar till henne, hon läser allting och ni anar inte hur mycket det uppskattas.

Först och främst tack för allt ert stöd, fina kommentarer och för era gåvor. Ni är helt fantastiska. Och tack till dig, Johanna, för att jag får skriva här. Jag vill inte ha en cancerblogg som någon av mina anhöriga får avsluta. Johannas blogg är ingen cancerblogg, utan en fantastisk blogg med en blandning av livet – därför älskar jag att skriva här. Tack  för att jag får göra det och för att jag faktiskt får vara en liten del av din blogg. Vilken ära! 

Alltså, denna sjuka terror varje gång man ska få ett besked. En helt annan värld öppnar sig som man måste gå in i, ”beskedsvärlden”. Cancer är väntan, väntan, väntan. Jag fick två olika tider i dag som läkaren antagligen skulle ringa, precis när jag skulle jobba.

Antingen skulle hon ringa om röntgenbeskedet klockan 10.00 eller klockan 11.30. Klockan 10 skulle jag stå där på jobbet och ta emot våra älskade besökare till öppna förskolan och 11.30 är slutet på vår samling och då sitter jag i en ring på golvet med alla föräldrar och söta små barn och sjunger. Så dumt och olägligt att få telefonsamtal just då, men så viktigt.

Jag förklarade såklart för våra besökare varför jag var tvungen att rusa om telefonen ringde. Jag är så tacksam för våra underbara besökare som är alltid så förstående. Röntgenbeskeden skulle denna gång visa om immunterapin fungerade eller inte.

Hjärtat slog volter varje gång det ringde. Första gången ringde mamma, som såklart ville veta om jag hört nåt. Andra gången ringde svärmor av samma anledning och tredje gången var det bästisen, även hon av samma orsak. Nästan som att vara höggravid och alla undrar om bebisen har kommit till världen. Fast jag är inte gravid och har inte någon lika rolig anledning.

Jag kunde inte ge dem något svar, telefonsamtalet från min läkare hade inte kommit, inte just då. Besviken var jag, detta låg och gruvade i huvudet precis hela min förmiddag. Jag åkte hem efter jobbet och hämtade lillprinsen Samuel på dagiset och telefonen fortsatte att ringa. Denna gång från utlandet, min storebror Mackan som är på semester undrade också. Och syrran ringde hon med från sin rast på jobbet.

Alla i familjen har lika mycket cancer som jag. De slipper ju naturligtvis röntgen och alla jobbiga behandlingar, men de bär på samma oro, ångest och frågor som jag. Det är exakt som i reklamen: ”1 av 3 får cancer, men alla drabbas”. Men i allt detta är det bara jag som tvingas bära på de där förnedrande cancerbollarna. Bara jag som har nåt inuti mig som vill ta över varje dag.

Jag hatar Mr C så mycket. Ordet ”hata” är starkt och jag använder det inte särskilt mycket, men just ”hata” kan jag använda många gånger när det handlar just om cancer. Å cancer, vad jag hatar dig! Om du skulle vara en person skulle jag sitta i fängelset för jag hade dödat dig. Usch, vad hemskt, men om det hade räddat mig och världens befolkning hade jag absolut tagit det straffet på mig. Ett lätt val för en gång skull. Ett lätt val för många. 

Jag kommer hem från jobbet och fixar mat till mig och barnen. Och precis då ringer telefonen. Så olägligt mitt i maten, jag vill ju prata i fred med läkaren och där har jag en treåring som ska få mat på tallriken. Men storebrorsan förstår allvaret återigen och tar över från mig. Wow, vilka otroligt duktiga barn jag har. Ibland får de dock ta på sig för stora ansvar på grund av den här skitsjukdomen

Jag går in i sovrummet för att kunna lyssna på min läkare. Har med mig ett block för jag vet att det låser sig för mig. Jag kommer inte ihåg vad läkaren har sagt om jag inte skriver. Och hur i all världen ska jag kunna återberätta för Krille om jag inte skrivit ner det?

Läkaren börjar lite undrande med frågor om hur jag mår just nu. ”Jodå, helt okej”, svarar jag, ”bara skiträdd för vad du nu ska säga”, fortsätter jag i nästa andetag. ”Jo, du har en rejäl lunginflammation som måste få behandling”, säger hon.

Kändes lite piece of cake jämfört med vad min hjärna hade kokat ihop. Jag har inte mått så himla bra det sista. Inte kunnat hosta upp ordentligt trots världen jobbigaste tokhosta. Dessutom har tröttheten varit fruktansvärd. Så fort jag satt mig ned, mitt i ett telefonsamtal hemma, så tappar jag telefonen.  Jag vet när jag sms-at bland annat med Johanna så har jag somnat mitt i ett sms. Åren med cancer har lärt mig att bita ihop, jag har lärt mig att lite vanlig hosta och trötthet är liksom ingenting. Men det var ändå skönt att få ett kvitto på varför jag känner mig så här, jag trodde faktiskt att det var cancern i lungan som gjorde att hostan var värre än vanlig hosta.

Sen fortsätter hon samtalet med att berätta om att jag ska nu få antibiotika. Jaja, tänker jag, men röntgen då? Då berättar hon om röntgen att det i lungan visste man inte helt säkert om. Det var marginell skillnad. Men cancern i levern har svarat rejält på behandlingen.

Jaaaaa jippi, det blir ett halleluja på den! Thank you God! Tack för immunterapin! 

Men sen fortsätter hon med ett ”men”. Det är om den där elakingen som finns i magen, den har tyvärr växt. Den har växt på djupet tyvärr, det gör det omöjligt att operera då den växer på kärl. 

Det kändes som det svartnade för ögonen ett ögonblick. Nej. Inte igen. Jag var där för fyra månader sedan. Och det höll på kosta mig mitt liv.

Nu behöver det ju inte bli så igen, men känslorna kommer tillbaka. Rädslan smyger sig på, nästan rusar sig på under några sekunder. Men Sahlgrenska har såklart planer. Om behandlingen inte fungerar så kommer de sätta in cellgifter. Jag klarar det. Jag har gått igenom det förut. Men drömmen om immunterapi fortsätter. Immunterapi är framtiden för många. Snälla, låt mig vara en av dem!

För bara några veckor sedan hade jag galna smärtor, men de är som vips borta. Det känns helt magiskt, som ett under och ni vet ju vad jag tror på.

Så kanske är det ett under då även läkaren blev överlycklig och sa att det kan vara ett tecken på att det har börjat fungera även på den där elakingen. Jag hoppas, ber, tror och drömmer vidare mitt i mardrömmen, om att immunterapin ska fungera fullt ut. Förra gången gick det väldigt snabbt när det okontrollerat växte, men jag hoppas att vi aldrig ska behöva uppleva det igen, det ska aldrig någon behöva uppleva.

Det kommer tårar när jag tänker tillbaka på den tiden. Många saker och stunder jag inte minns, mycket jag glömt eller rättare sagt förträngt, men väldigt många fruktansvärda minnen som jag önskar att jag inte hade kvar. Att säga farväl till min man var det värsta jag någonsin har gjort. Att ge honom en avskedspuss och få förklara för honom hur viktigt det är att hans liv går vidare. Att han hittar en ny kärlek med en kvinna som kan ge honom och barnen en ny lycklig framtid, trots att jag trott länge att jag var hela hans och barnens framtid.

Det ska ingen behöva göra, inte ens jag! Jag ville aldrig släppa honom ur min famn trots att operationen var akut och det handlade om bara några timmar. Jag vill aldrig säga farväl till de jag älskar på ett sånt makabert sätt. 

Dit ska jag inte igen, nej aldrig! 

Allt som allt var det många positiva besked min läkare kom med. Men att veta, men ändå inte, det är väldigt jobbigt. Det är halva besked, liksom.

 

Vi har en bricka i köket med vintagestilen jag bara älskar, som dessutom bär på världens bästa budskap som jag försöker leva efter

Dröm om morgondagen
Minns gårdagen
Lev i dag

Många varma kramar från mig
Annica

//

 Oj. Jag vet inte vad jag ska säga för en gångs skull. Jag vet inte om jag ska vara glad för att tumören i levern har krympt eller förtvivlad över att den i magen växer igen. Mest är jag ledsen över att Annicas mardröm bara fortsätter och fortsätter. Samtidigt är jag inte så lite imponerad över hennes styrka, att hon orkar bära sig själv, sin familj och så många andra mitt i sitt eget elände. Och orkar dela med sig till alla oss, jag vet hur mycket det hjälper andra drabbade.

 Skicka lite kärlek till Annica, är ni snälla!

Kommentarer

Inger Nyström 10 månader sen

Gode Gud hjälp Annika så hennes kropp klara detta.

Linn 11 månader sen

Fina Annica, tänker på henne och hoppas att att hon blir bra igen, det förtjänar hon verkligen efter allt hon gått igenom. Bilden när Annica tar emot blod får mig åter igen att tänka på hur viktigt det är att donera blod. Jag har gjort det 3gånger, och det går så snabbt och är så smidigt att göra. Det är bara några få procent av befolkningen som lämnar blod men så många fler skulle kunna. Bara man tar sig tid och vågar, vilket jag tycker är självklart för att kunna hjälpa någon annan. Alla räknar vi med att kunna få blod när vi behöver men då måste man också tänka på att själv ge om man kan. Blod går inte att framställa på konstgjord väg utan är något som ges från människa till människa. Tillsammans är vi starka! :)

Therese Fjällström 11 månader sen

Ber för dig och för att immunterapin får din kropp frisk igen❤Du är en riktig hjälte.

Louise 11 månader sen

Hej, jag har läst din blogg ett tag och den berör mig starkt. Jag känner igen mig i mycket i din situation då jag förlorade min mamma i en aggresiv cancer för 6 månader sen. Jag vet verkligen vad du menar när du säger att hela familjen har cancer för så är det. Liksom du har jag små barn och vet hur svårt det är att räcka till (även om det inte var jag som var sjuk). Den omänskliga våndan över att vänta på besked som alla delar.

Jag vill bara ge dig hopp för som du vet är ingen cancer omöjlig och nya behandligar kommer hela tiden. Och du svarar ju på din immunterapi vilket är fantastiskt. Jag undrar om du också har prövat att kombinera med speciella cancerdieter tex att ta bort allt socker ur dieten? Det hjälpte min mamma mycket. Kanske också tittat på forskningsprojekt för din typ av cancer. Försök också att ignorera idiotiska aggresiva personer som kommenterar. De är bara ledsna och arga inuti. Kanske inte ens värt att lägga energi på att svara? Jag hoppas och tror att du kommer bli frisk och önskar dig allt gott!

LottaE 11 månader sen

Ledsamt och läsa om dessa påhopp av onda människor.Alla ventiler behövs när man är så allvarligt sjuk.
Vi tjejer ska stötta och support varandra.
Jag har sett cancer på nära håll och det går inte och beskriva i ord eller det är svårt o sätta ord på det.

Annica du är en fin tjej och fortsätt med din öppenhet.Jag önskar dig och din fina familj allt gott!
Johanna du är beundransvärd med din fina omtanke och support till familjen.

Birgitta 11 månader sen

Styrka och kärlek till dig och din familj❤️❤️❤️ Känner inte dig, men du verkar vara en makalös kämpe. Heja dig, Annica!🌸

Matilda 11 månader sen

Många varma kramar! <3

Aysel 11 månader sen

Vet inte vad jag ska skriva gråter och tänker på dig och din fina familj! Livet är verkligen orättvist… Styrkekramar

Nathalie Hallberg 11 månader sen

Många många styrke kramar Fina Annica ❤️❤️❤️❤️❤️

Sandra 11 månader sen

Massa Kärlek och styrka till dig bästa Annica ❤️❤️❤️
Tänker på dig och be för att immunterapi svara positivt.

Kramar Sandra ❤️❤️❤️

Jenni 11 månader sen

Styrkekramar!!

Karolina 11 månader sen

Tänker på dig och din fina familj! Starka är ni allihop! 💜

malin 11 månader sen

Kram fina Annica<3

Rebecka 11 månader sen

Hej fina du! Vet inte om du tror på sånt, men nu tänker jag be för dig. / Hej Gud, jag ber om helande för Annica! Du ser ju hur jobbigt hon har det, så snälla hjälp henne och ta bort cancern och gör henne frisk! Så det så! /Amen!

Lena Boström 11 månader sen

Kärlek och styrka från mig

Marie 11 månader sen

Skickar all styrka och kärlek ❤ till Annica. Så stark och en sån kämpe.. Håller alla tummar och tår för att du vinner över Mr. C ❤

Hanna 11 månader sen

Du är en riktig kämpe! Bort med den där skitcancern så att du kan få leva livet med din fina familj.
Kramar

Anne 11 månader sen

Din positiva inställning, din fantastiska styrka, din tro och din älskade familj och fina vänner bär dig framåt! Önskar dig allt gott!

Susanne Hedlund 11 månader sen

All kärlek och omtanke till dig och alla omkring dig ❤
Du är fantastisk och vacker.
Tack för du delar med dig ❤
Önskar av hela mitt hjärta att allt blir bra ❤
Kramar Suss.

Camilla 11 månader sen

Hej Annica

Har du fått möjlighet att jobba lite nu när du mår lite bättre? Såg att du skrev något om det.

Michaela 11 månader sen

Älskade du! Blir gråtfärdig av att läsa din kamp. Mina problem är en droppe i havet jämfört med hur du har det!
Kram på dig

Sofia 11 månader sen

Finner inte många ord men forts ber om helande och tror att de svänger nu. 🙏 Du är så stark, beundrar din styrka! Kram

Marita 11 månader sen

All kärlek som finns och lite till…..skickar jag till dig ,Annica – och din familj ❤❤❤

Pernilla 11 månader sen

Du är fantastiskt stark! Massa kärlek till dig & din familj. ❣️✨

camilla 11 månader sen

Styrkekramar i massor till dig fina Annica <3<3 Från Dalarna

Maria 11 månader sen

Massor med kärlek till dig Annika❤❤❤

jenny 11 månader sen

Jag ber om mirakel, snälle gode Gud
Allt ska bli bra, allt…
Kämpa fina Annica <3 Vi är många som ber för dig och tänker på dig

Nidzara Zejnelagic 11 månader sen

Fins ingen ord att skriva jag ber mycket för dig Anicca och bet att Gud kommer göra mirakel att du blir helt frisk och lever måna år med din underbara familj .Fu är lycklig att ha så mycket fina vänner omkring dig som ger dig all kärlek och Du Johanna du är en vän som Annica är lycklig att ha nära sig du är underbart ,omtänksam ger all sin kärlek till henne du är en hjälte ❤️❤️❤️

Katarina 11 månader sen

Annica, jag känner som Johanna ; du är min idol. Finns inte många som är i din situation som besitter den styrka 🙏som du gör och samtidigt även orka skriva och dela med sig av allt till oss. Jag tänker på dig o din familj och önskar dig all lycka i världen . Du är så värd allt gott❤🍀❤

Carolin 11 månader sen

Fantastiska Annica, fortsätt kämpa och hoppas och mest av allt tro på att det går!!! Du hjälper kroppen så fantastiskt genom att ge den kraft genom tanken och den kraften vi inte kan styra över.
Stor kram 💕

Jenny 11 månader sen

Massvis massvis med styrka sänder jag till dig och din familj Annica!! 🌟❤️

Marie Fagerblom 11 månader sen

Styrke kramar till dig o din familj❤❤

Lilla jag 11 månader sen

Jag skulle vilja säga något fint men jag finner inte orden idag. Kan bara be om bättring och önska dig många fina stunder med din familj och vänner goa Annica!

Mia 11 månader sen

Styrkekramar till dig och din familj

Maria 11 månader sen

Så himla bra att du orkar berätta om allt detta!!
Du är en fantastisk kvinna!

Lotta 11 månader sen

Sitter med tårar i ögonen när jag läser detta och tror absolut du besegrar det onda och skickar supermånga styrkekramar :)

Lena Gustafsson 11 månader sen

Tusen tusen styrkekramar till dig och din familj älskade Annica❤️Du fixar detta,du är så stark,det har vi som följt dig förstått! Vi finns här för dig❤️❤️❤️

Gittan 11 månader sen

Styrkekramar till dig och hela familjen💝

Eunice 11 månader sen

💖💖💖

Linda 11 månader sen

Ingen människa i världen ska behöva uppleva denna skitskjukdom. Du grejjar det, styrkekramar! 💕 #fuckcancer #skitsjukdom

Fia 11 månader sen

Styrkekramar!!❤

Caroline 11 månader sen

Känns hemskt att läsa om att någon ska behöva gå igenom nåt sånt här :(

Men av nån anledning så tror jag att du kommer klara detta. Det finns liksom inget annat sätt. Du kämpar för din man, dina barn och framförallt för dig själv men jag tror att du har så mkt tro i dig att det i sig gör dig stark!!

Stor kram!! <3

Lotta 11 månader sen

Sänder tusen styrkekramar och ber för dig! ❤️

Catrin 11 månader sen

Kämpa vidare du fantastiska människa! Skickar dig styrka ❤️

Lotta 11 månader sen

Sänder tusen styrkekramar och ber för dig.

Martina 11 månader sen

Du är så stark, tack för att du delar med dig av det fruktansvärda, önskar styrka och mod att fortsätta kämpa!

Sara 11 månader sen

Får tårar Annica! Varma kramar till dig! Kämpa ❤

Sara 11 månader sen

Mirakel sker! Tänker på dig 🙏❤.
Styrkekramar

Maria 11 månader sen

❤️❤️❤️

helle 11 månader sen

Önskar dig en fin söndag och vidare många, många dagar, månader och år tillsammans med din familj.

Kathrine 11 månader sen

Man blir så otroligt berörd, gråtit några tårar för smärtan du bär på och för modet du besitter. Fantastiska du jag önskar dig all energi att fortsätta kämpa.

Ingela 11 månader sen

❤❤❤❤❤

Gunita 11 månader sen

Skickar en massor styrke kramar och jag vet du vinner Annica

Cicci 11 månader sen

💗❤💗

Anna 11 månader sen

All kärlek och styrka till dig!❤
Du är en fantastisk kämpe🙏

Marie Sandin 11 månader sen

Tänker på dig fast jag inte känner dig
Men känner med dig ❤️❤️❤️

Eva 11 månader sen

Stort av dig att dela med dig ❤️❗️
Jag vill skicka dig en stor, värmande, styrkekram 🤗 I hopp om att den ger dig en fortsatt styrka att ta en dag i taget !
Eva

Linda 11 månader sen

All styrka o kärlek till dej Annica !!!!!!!!!! ❤️❤️❤️

Maria 11 månader sen

Jag har läst din blogg sedan jag själv opererades för malignt melanom i december. Det du skriver berör mig så mycket. Jag önskar dig väldigt mycket Guds välsignelse.

Carolina 11 månader sen

Bästa Annica! Som den riktiga kämpen du är så hoppas jag att du blir av med lunginflammationen snarast och att de i magen försvinner. Du är en riktig inspiration som visar att livet är värt att kämpa för. Som så många ovan har skrivit så tror jag att du kommer fixa det här. Vi är många som tänker på dig och ber till högre makter att han ska göra dig frisk. Ta hand om dig och de dina. ❤️

Anita 11 månader sen

Sorgligt o samtidigt lite hoppfullt att läsa det inlägg. Du kommer att kämpa vidare, håller tummarna för dig. Styrkekram! 💞💞💞

Camilla Borg 11 månader sen

Så fint och gripande 💕 Styrka o kärlek till dig Annica och din familj

Eva 11 månader sen

Fina Annica, finner inte ord för vad du går igenom. Vilken styrka och fantastiskt mod du har. Tänker på dig hela tiden, känns som om du kommer klara av detta!!! Du är beundransvärd, en riktig kämpe! Många varma kramar till dig!!!

Anni 11 månader sen

❤❤❤

Nilla 11 månader sen

Vilken modig person du är, Annicka! Allt det bästa till dig och din fina familj!

Helen 11 månader sen

💖💖💖💖💖💖💖 finner inga ord 💕💕💕

Helena 11 månader sen

Jag har en sån stark känsla av att du kommer vinna detta!

Camilla 11 månader sen

💖Styrka och positiva tankar💖

Helene 11 månader sen

All styrka och kärlek till dej Annica ❤❤❤. Kämpa på 😘

Marika 11 månader sen

Du är stark! Ge aldrig upp!
Styrkekramar till Dig och Din familj!

Malin 11 månader sen

Fina Annica!! DU kommer vinna över cancern!! Inget annat är tänkbart!!! Massa kramar!!!

Helene Thulin 11 månader sen

Styrke kramar till dig och din familj

Helene Thulin 11 månader sen

Styrke kramar till dig och din familj Annica

Rosita Andersson 11 månader sen

Fina Annika du är en sann kämpe, du kommer klara det! Tänker så mkt på dig o din fina familj. Varma kramar till dig/er 💕// Rosita

Lena 11 månader sen

All styrka önskar jag dig och din familj❤️Du kommer klara detta det är jag helt säker på❤️❤️

Pernilla Johansson 11 månader sen

Du har en styrka som inte många besitter! Jag tänker på dig/ er och VET att det kommer att gå bra. Kramar❤

Cilla 11 månader sen

Du är helt fantasisk💕💕kämpa du kommer klara det kram

Lotta 11 månader sen

Som jag tänker på dig och hoppas du blir fri från det här helvetet snart! Stor kram

Anna 11 månader sen

Styrkekram till dig Annica

Jeanette 11 månader sen

Du ser så liten ut nu men styrkan finns inom dig.Fina,vackra du! All kärlek till dig och din familj <3

Lajnda 11 månader sen

Kämpa på Annica!! Under sker varje dag!
Min mor har vunnit över tre olika, väldigt aggressiva cancerformer, och chockat hela läkarkåren. Allt genom att tänka positiva tankar, aldrig ge upp och alltid vara tacksam för vad varje dag ger.
Du Annica är en kämpe och en fantastisk människa. Och vilken underbar familj du har. Och vilka fina vänner ni har omkring er!
Stor kram och pepp 🍀

Anna 11 månader sen

❤️Du och din familj finns i mina tankar dagligen.

Lisa 11 månader sen

Vilken kämpe du är. Önskar dig och din familj allt gott ❤

Helen 11 månader sen

Styrkekramar tänker SÅ på dig❤❤❤

Johanna 11 månader sen

❤❤Styrka❤❤

Anna 11 månader sen

Tårarna rinner ner för kinderna när jag läser dina rader Annika…hoppades att du bara skulle få gott besked.Nu ber vi för att den i magen slutar att växa.Allt är möjligt .Varmaste kramar💕

Åsa 11 månader sen

Fina söta Annica, det kommer bli bra. Du kommer klara detta med din otroliga styrka och vilja. Kram i massor

Maria 11 månader sen

Cattis 11 månader sen

All styrka till dig o din familj! Du är fantastisk!!!

Caroline 11 månader sen

Vad är immunterapi?
Kämpa på Annika, du fixar detta!!
Styrkekram
Carro

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Jag ska se om vi kan skriva om detta så fler får hjälp! Nya grymma behandlingen som dom pratade om på Cancergalan!!!

Stina 11 månader sen

Massa massa kärlek och krigarstyrka att besegra .. kramar i massor Annika 💜💙
/stina i mora

Camilla 11 månader sen

Hej Annica

Livet rullar på och dagarna går……allt är bra, men plötsligt kommer det där hemska beskedet. Cancer. Man hör att andra drabbas och plötsligt står man där själv. I total chock. Första tanken är kommer jag att dö? Sedan hur allvarligt är det? Alla funderingar och sedan den där ständiga oron. Då börjar kampen! Det bara måste gå, hur jobbigt det än må vara! Annica, det måste gå!!!!!

Annika S 11 månader sen

Kram, heja dig och er och håll ut!! <3 <3

Linda 11 månader sen

Så tråkigt men ändå så positivt…hoppas hoppas hoppas Annica att det här går vägen nu och att du får må så bra du kan i allt elände. P.S Du är så snygg ser fantastiskt ut på alla bilder…styrka och kärlek till dig och din familj.

Danijela 11 månader sen

❤️❤️❤️ Jag vet inte riktigt vad jag ska säga men vilken styrka du har fortsätt bara så! ❤️❤️❤️

Malin S Lorentzson 11 månader sen

Tack för att du än en gång delar med dig❤ Har tänkt mycket på dig, man liksom vill så gärna att det ska vända nu för dig, din kämpe, jag ber och tror på dig! Även fast jag inte känner dig – så känns det som jag känner dig ❤❤❤ styrkekramar till dig

ida 11 månader sen

Jag känner inte dig Annica men det gör min kompis o genom henne har jag följt din hemska resa under lång tid. Det gör så ont i mig när du får negativa besked. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det snart vänder. Du verkar så otroligt stark! Kramar

Linda 11 månader sen

Men säljer hon smågrejer på instagram för att få in pengar? Åh mitt hjärta går sönder… men hoppas hon kan få in en del pengar där. Mycket jobb för kläder och prylar under 50lappen.

Rosanna 11 månader sen

Du är så fantastiskt otrolig som fortsätter att tänka kärlek och ändå vara så positiv – jag önskar så att du får bättre och bättre besked och att immunterapin funkar till 100%, du ser pigg och väldigt snygg ut på alla bilder <3 massor av kramar till dig och familjen <3

Helen 11 månader sen

Hoppas så att du ska klara detta kom igen nu Annicas kropp svara på behandlingen o gör henne frisk <3

Anne 11 månader sen

All kärlek till dig fantastiska Annica ❤️ 🙏🏼

Agneta 11 månader sen

Tänker på dig Annica, vet ingen som kämpar så. Tack också till dig Johanna som vill lyfta upp detta här, du skriver så klokt och blandar inlägget med så viktiga saker som Annica skrev.
Förstår även du hjälper henne med mycket.
Stor kram!

Jessica Klockare 11 månader sen

Helt plötsligt är mina egna bekymmer barnsliga . Skulle ge bort alla mina penga och ägodelar om du bara skulle bli frisk💕

Maria Bennemyr 11 månader sen

❤️Styrkekramar❤️

Eivan 11 månader sen

❤❤❤

Petra 11 månader sen

Fick för en vecka sedan redan på att min dotters pappa fått malignt melanom. Som spridit sig till närliggande lymfkörtel. På måndag ska han in och röntgas får att se om den spridit sig till andra delar. Vi lever inte tillsammans men är goda vänner och han var min första stora kärlek. Jag Är förkrossad. Chockad. Så osannolikt orolig. Ledsen. Apatisk. Försöker att fungera som vanligt men allt bara snurrar. Jag går igenom alla tänkbara senarium. Om han försvinner då har hon bara en förälder kvar. Hon är bara åtta. Det som händer alla andra har just hänt oss. Kan inte ta in det.
Annica❤️All kärlek till dig och dina anhöriga❤️Hur hittar man styrkan, paniken är just nu förlamande😢

Svar på kommentaren:
Annica T 11 månader sen

Vännen fina, Man hittar den. Till slut kommer styrkan. Man blir i allafall starkare och man hittar konstigt nog ett liv i detta. Men ge aldrig upp. För om man gör det, ja då har cancern redan vunnit! Finns här för er! /stor kram Annica

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

<3

Lilla jag 11 månader sen

Petra! Jag lider med dig och din familj. Kramar om er allihop fast vi ej känner varandra <3

Anya 11 månader sen

Jag hoppas immunterapin fungerar så du blir av med den elaka tumören någon gång. Annars kommer läkarna hitta ett annat sätt, misströsta inte! Många styrkekramar från mig. ❤

Bertil 11 månader sen

Styrkekramar i massor.. Du klarar det här.. Det tar tid att läka.. skynda långsamt.. <3

Pia 11 månader sen

❤️❤️❤️

Maja 11 månader sen

Massor av styrkekramar till dig Annica! 💕 Du är en fighter – du kommer att vinna! 💪💖

Annika 11 månader sen

Annica – du är otrolig! Och du ska veta att mina problem blir så små och får mig att inse så mycket. Tack! När du blir frisk – det ska du såklart – skriv en bok. Du uttrycker dig så fantastiskt bra! Många kramar från Annika med k. :)

Maria 11 månader sen

❤❤Kärlek kärlek om en massa kramar till dig❤❤

Liv Bråneke 11 månader sen

Kämpa på Annica. Den styrka du visar är beundrade .Skickar många styrkekramar till dig och de dina ❤💓💓

Ingrid 11 månader sen

Fina Annika! Skickar massor med kramar till dig och din fina familj. Du kommer klara detta.

Lillgammal 11 månader sen

Vill skicka massa kärlek och goda tankar

Barbro 11 månader sen

Alla kramar till dej Annica o dina nära o kära.
Finns alltid i mina tankar o vilken fighter du är.

Viv 11 månader sen

Kramar till dig!

Madde 11 månader sen

All styrka ❤

Anonym 11 månader sen

Gott att läsa om viken otrolig kämpaglöd du har. Vi är har mycket att lära av dig. Du vet att vi är många som ber för dig och de dina.
❤❤❤

Susanne 11 månader sen

Massa kärlek till dig finaste Annica ❤️
Du finns alltid i mina tankar❤️
Kramar ❤️❤️❤️

Anette 11 månader sen

Jag är med dig oxå Annica❤️.
Skickar massor av kärlek till dig😊

Margareta 11 månader sen

Önskar dig allt gott❤
Har swishat en liten slant
Kram

Christina 11 månader sen

Åååhh vad du berör… Ditt liv Din kamp Din styrka Din förtvivlan Din kärlek DU❤ Tänker så mycket på dig/er o skickar massa kärlek❤

Linda 11 månader sen

Wow, va fantastiskt att immunterapin fungerar så bra på levern! Nu håller jag alla fingrar och tår och ber för att dummingen i magen också ska få sig en snyting så den kommer av sig och slutar växa! Du är fantastisk Annica, kämpa på. Du finns i mina tankar varje dag. Stor kram ifrån mig! ❤❤❤

Maria 11 månader sen

Tänker på dig och din familj. Jag har själv varit anhörig till min far med cancer. Väntan är jobbig. Skönt att du fick svar . Håller tummarna att behandlingen tar bort den som växer i magen. Många kramar 💟💟

Anonym 11 månader sen

Änkepensio

Anne Torill Førrisdahl 11 månader sen

Kjære deg!
Jeg kjenner deg ikke, men jeg vet godt hvem din svigermor er! Da jeg leser det du har skrevet, er det et bibelord som kommer til meg! Herren er nær hos ALLE som kaller på han, som ærlig, kaller på han! Han har gått i døden for deg og tåler å høre ALT, din fortvilelse, ditt sinne, ja alt det dine tanker og hjerte er fylt av! Nå bærer han DEG og har stor omsorg for DEG og din familie! Noen i Norge er med å ber for deg, kjære du,Guds kvinne! Hjerteklem fra Anne Torill

Catarina 11 månader sen

Finaste, modigaste kämpe! Fortsätter att be för dig varje kväll, du är så stark och kommer att klara detta. All kärlek till dig!

Kristin 11 månader sen

Hej Annica!
Väntade hela dagen igår på att din text skulle läggas ut.. jag tänker väldigt mycket på dig! hoppas så mycket att du ska må bättre..att allt ska bli bra snart!
Svårt att tolka svaren från läkaren för mig, men att det onda nattetid har försvunnit måste ju ändå betyda att nåt positivt sker, och cancern verkar ju ha stannat upp på flera sätt liksom! och blir du av med lunginflammationen så orkar din kropp mer sen :) Förstår att du måste vara jättetrött, men du ser så pigg och frisk ut på alla kort! särskilt den sista månaden <3 kämpa på för du kommer vinna detta slag!
Hoppas du har en skön och smärtfri helg! massor av kramar!

Livets hemlighet- Allt kommer att bli bra!

Anna-Karin 11 månader sen

Tänker på dig och önskar så att det ska gå bra med immunterapin💖💖💖. Jag har själv haft cancer. Vet hur väntan på besked osv känns. Massor av ljus och kärlek till dig Annica💚💚💚
Kram Anna-Karin Aspehult🌼🌼🌼🌼

Yvonne 11 månader sen

Tänker på dig hela tiden. Massor av styrkekramar ❤❤❤

Siv åhlin 11 månader sen

Annica skulle bara vilja ge dig en jättekram❤️❤️ Hur orkar du, hoppas hoppas på bättring snart, så stark du är. Johanna du är en fin vän👏🏻

Suzanne 11 månader sen

❤️ Tänker på dig hela tiden.. Vet att det är tufft men vet att du/ni kommer klara av detta! Miljoner kramar Suzanne

Ann 11 månader sen

Bästa Annica!
Vill bara säga att mirakel måste ske. Du ska fixa detta allt annat ÄR orättvist!
Tänker på digich din fina familj💕💕stor varm kram från Sthlm

Suzanne 11 månader sen

Älskade Annika! Du kommer att klara detta som många gå ger förr.. Finns inga ord för hur mycket jag tänker på er/ dig ❤️ Miljoner kramar Suzanne

Eva 11 månader sen

Kära Annica, det kommer att bli bra, du fixar detta oxå! För jag har aldrig mött en sådan kämpe som du💕 Famnen full av styrkekramar❤❤❤

Agda den förste. 11 månader sen

Kändes både lite positivt och tråkigt med de beskeden.
Hoppas på att immunterapin ska hjälpa dig.
Jag har jobbat på en Intensivvårdsavd. och där sett hur många mirakel som helst och
därför tror och hoppas jag verkligen på dig också.
Hälsningar och kram ifrån Skåne.

Ekenäsliv 11 månader sen

Kärlek, massor massor av kärlek!
Å jag blir så otroligt berörd… men den styrkan, den urkraften som kommer inifrån, den kan ta död på Mr Cancer.
Jag har varit där. Jag kunde dö sa de, men vi ska göra allt för att det inte ska bli så.
Jag överlevde leukemin, och jag hade med så mycket kärlek omkring mig.
För precis som Annica skriver, det är inte bara man själv som drabbas.
Nu snart 10 år efter att jag fick mitt besked lever jag. Jag har så mycket känslor kring det och det är något som tar en del energi.
Samtidigt lever jag med så många känslor, jag känner såååå mycket. Även om det frestar på ibland så gör jag hellre det än att leva i likgiltighet.
Tack Annica för att du delar med dig och jag kommer bära med mig dina ord.
Ta hand om dig!
Stor varm kram Anna

Carina L 11 månader sen

Annica du är sååå fantastiskt stark så jag vet att du kommer vinna över Mr C
Jag beundrar dig otroligt mycket❤❤❤

Jessica 11 månader sen

❤❤❤Du fixar detta

Elisabeth Roshamn 11 månader sen

Ber för dig att du ska bli helad. Att den helige ande får komma till dig just nu och hjälpa dig bli hel. Ber ochså för dina närmaste att de blir burna av den helige ande och får styrka och kraft precis som du just nu får.

Linda 11 månader sen

Kramar ❤❤❤

Kenta 11 månader sen

Kämpar med dig som vanligt vännen.Vi måste tro på att det vänder..kram💖💖💖

Annica t 11 månader sen

Tack till er alla!!!! Å vad Goa ni är❤️
Detta är till dig Sofie:

Älskade du, jag kommer slänga in dig i mina böner. Klart de kommer hitta en studie, så måste det vara! Snälla be annars om en second opinion. Sahlgrenska är BÄST på melanom. Även ögonmelanom som jag förstår. Kan tyvärr inte svara alla här även fast jag vill och jag hoppas alla förstår det. Men vill bara ge dej hopp. Jag vet det finns studier på ögonmelanom, nu gervi järnet att DU ska få en studie! Stor kram mig

Sara 11 månader sen

Åh skickar massa styrkekramar till dig och alla andra runt omkring dig.❤❤❤

Anonym 11 månader sen

Stor kram till hela familjen. Vi bär i i våra hjärtan och ber för er!
Ser fram emot när du och grabbarna kommer till Värnamo så ska vi pyssla om er! Linda

Viveka 11 månader sen

❤️❤️❤️

Cissi 11 månader sen

Bamsekram till dig Annica ❤️
Du är fantastisk och kommer klara av detta. 🙏❤️

Bettan 11 månader sen

Styrkekramar! <3

Cissi 11 månader sen

Bamsekram till dig Annica ❤️
Du är fantastisk och kommer klara av detta.
🙏❤️

Sofia Järkeborn 11 månader sen

Skickar massor med styrkekramar till dig❤ Hatar verkligen cancer lika mycket som du. Är drabbad av spridd ögonmelanom och ingen behandling fungerar😥 Känns så läskigt att veta att det bara växer i kroppen. Jag träffade dr Ullenhag i Uppsala i torsdags och han var maktlös men skulle ändå kolla upp en ny studie. Vi får inte sluta att leva på hoppet💕🙏🏻 Greppa varje halmstrå! Dricka chagate och neemte eller vad det kan vara. Immunterapi kommer att fungera för dig❤ Måste tänka så….
Vi vill ju bara få tid med våra underbara familjer💕 Ta hand om dig och dagen❤

Anna 11 månader sen

Jag är så imponerad av din styrka, vem som helst skulle gett upp för längesen! Kan inte föreställa mig den ångesten att få alla dessa hemska besked!
Ska swisha pengar till dig, såg johanna skrev swishnummer i förra inlägget.
ps. Alla klagar på bloggbevakning men hon skrev ju faktiskt om Annica en gång hur illa det var med näthatet Annica fick. Bra gjort!

Lena 11 månader sen

Jag tror på immunterapin 👍🏼❤🙏🏼❤👍🏼 Krya på lunginflammationen så ska du se att det snart väder för dig ❤❤ Har aldrig hört om en sådan kämpe som du är Annica ❤👊🏼👊🏼❤ Massa styrkekramar till dig och din fina familj 🌺❤🌺

Theres 11 månader sen

Malin 11 månader sen

Du kommer klara detta! Det känner jag! ❤❤❤

En annan Nina 11 månader sen

Katja 11 månader sen

Hoppas hoppas att behandlingen har effekt.
Styrkekram!

Anna 11 månader sen

Bamsekram till Dig ❤

Ingrid 11 månader sen

Bamsestyrkekramar❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Civci 11 månader sen

Att de krympte i levern och att du har mindre ont i magen är ju bra tecken. Jag tror din behandling funkar. Men usch att du ska behöva ha det så jobbigt! Jag hoppas nu du får bukt med lunginflammationen så kommer du nog få lite ny energi ska du se. Jag hejar på dig! Du är grym!

Anonym 11 månader sen

Skickar styrkekramar!❤️

Brittan 11 månader sen

Skickar massor med styrkekramar till dig Annica ❤️🙏🏻

Malin 11 månader sen

Innerliga tankar och kramar till Annica och hennes familj. Vi är många som följer och är med er Annica.
Våra hårt knäppta händer för dig. ❤🙏

Nathalie 11 månader sen

Skickar en massa kärlek och styrka till dig Annica ❤️❤️❤️

Petra 11 månader sen

All kraft och kärlek till dig ❤❤❤

Agneta 11 månader sen

❤bamsekramar❤🌹🌹

Åse 11 månader sen

All styrka till dig❤️. Du är verkligen en kämpe. Håller tummarna för dig❤️

Lena 11 månader sen

Följer din kamp genom Johannas blogg och jag hoppas och ber att du kommer bli frisk.

Anna Holma 11 månader sen

Jag hoppas av hela mitt hjärta att du får bli frisk snart!! All kärlek till dig och dem som står dig nära 💕

Lise 11 månader sen

Massor av kärlek til dig, Annica !!!

Eva Sjölén 11 månader sen

Kraft och styrka till dig fina du! ❤

Maria 11 månader sen

Massa kramar och håller alla tummar som går för att du ska bli bättre ❤️❤️❤️

Madde 11 månader sen

Stor varm krama om med kärlek och styrka till dig och din familj i denna kris och trauma.

Isa 11 månader sen

Fruktansvärd jävla helvets sjukdom:(
Hoppas immunterapin klarar av detta!!
All styrka och kärlek till dig Annica!

Carina Eriksson 11 månader sen

Följer din kamp och tror att din positivitet kommer att hjälpa dig bli frisk. All styrka till dig!❤️

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Här har vi en ny text från Annica. Hon har haft en riktigt tuff period nu, med så mycket smärta och illamående från cellgifterna. Dessutom har läkarna hittat en ny tumör, den…

Här har vi en ny text från Annica. Hon har haft en riktigt tuff period nu, med så mycket smärta och illamående från cellgifterna. Dessutom har läkarna hittat en ny tumör, den…