• 2017-02-21, 16:36
  • 26
Köttbullar med pasta i tomat- och zucchinisås

Här kommer ett gott lunchtips. Jag älskar italienska smaker och jag älskar pasta. Jag äter dock inte lika mycket pasta som förr, det får räcka med max någon gång i veckan eller på helgen. Ibland kan jag bli riktigt sugen på en god pastasås med tomater, den här lät jag koka extra länge så satte sig smakerna bättre. Smakrika köttbullar med parmesan och goda kryddor, detta måste ni testa!

Äter ni pasta eller skippar ni det helt? När jag var betydligt tjockare så åt jag pasta och bröd varje dag. Lite godis och glass på det så smög sig kilona på mig allt mer utan att jag märkte något. Det är så jobbigt när man blundar och inte vill se. Förrän bikinisäsongen kom och jag stod i provrummet och insåg att det var dags att få ordning på mig själv. Så vill jag varken se ut eller må igen.

Jag njuter fortfarande av pasta, bröd och godis, men bara någon gång i veckan istället för flera gånger om dagen.

Här kommer veckans godaste pasta!

Köttbullar i tomat-och zucchinisås 4 port

225 g nötfärs
3/4 dl smulor av färskt fullkorsbröd
1 ägg
3/4 tsk malen svartpeppar
1/2 tsk italiensk örtkrydda
6 msk riven parmesan
1 finhackad gul lök
2 finhackadd vitlöksklyftor
2 gröna zucchinier i halvmånar
400g konserverade körbärstomater
400g krossade tomater
4 msk hackad färsk basilika

Koka valfri pasta (Lagar alltid på bönpasta men idag underbar vanlig pasta)

Gör så här: 

1. Blanda färsen, brödsmulor, ägg, lite peppar, italiensk krydda och 4 msk ost i en bunke. Forma till större köttbullar. Jag gillar när de är större och inte perfekt rullade. Känns mer hemmalagat.

2. Häll lite olja i en panna och stek köttbullarna på medelvärme i ca 15 minuter eller tills de har fin färg och är helt genomstekta.

3. Lägg de färdiga köttbullarna i en skål och låt skyn vara kvar i pannan. Upprepa med resten av köttbullarna.

4. Fräs lök och vitlök i pannan i 5 minuter eller tills löken är mjuk.

5. Rör ner zucchinin, tomater (med spad) och osten. Lägg i köttbullarna. Koka upp och sänk värmen, låt småputtra 40 min.

6. Rör ner hackad färsk basilika och garnera med basilikakvistar

 

2017-02-21 Johanna Toftby, Recept ,

Kommentarer

Gourmettjejenblogg 8 månader sen

Vilken smarrig måltid. Måste jag testa nör jag kommer hem. Här i Mexico blir det mest tacos:-)
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Mysigt med Mexico!

Elin Eriksson 8 månader sen

Ser heeeelt magiskt gott ut ju!!! Måste testa. Allergisk mot Zucchini dock. något tips på vad man kan ha istället?
Nu kom jag samtidigt på några jättegoda köttbullar jag brukade göra för många år sedan. Kallade de bara för indiska köttbullar. Superglidare med chili kummin tror jag mm mm. Kanske kan lägga upp den här om jag hittar receptet!!

Mums
Kram

Lovisa 8 månader sen

Hör inte till det här fina inlägget Johanna men jag blir allvarligt orolig över lilla Annica nu när jag läste på hennes facebook.

Hon skrev att hon inte pallar mer och att hon inte orkar mer. :-( Men snälla gud om du finns, hjälp henne nu :(
Tänker varje dag på henne, måtte allt bara vända snart. Men hon har kämpat länge lilla fina Annica.

Ekenäsliv 8 månader sen

Ser magiskt gott ut!

Susanne 8 månader sen

men med grekiska köttbullar… jag pimpar dem starka kryddor nu. Och efter att ha hittat ramslök ifjol så använder jag det också. Gott

Mia 8 månader sen

När var du tjock? Ska du skapa ätstörningar hos läsare? Hemskt mot alla som kämpar med övervikt .. men säkert blogg vänligt…

Svar på kommentaren:
Susanne 8 månader sen

Man behöver inte `överläsa`bloggen. Bara välja att låta bli att läsa.
Jag förstår inte varför man ska hacka på allt å alla.
Jag känner inte Johannna, men tycker hon har en mycket sund å bra blogg där det absolut inte hackas mot nån med övervikt

Lottie 8 månader sen

Måste göra detta i morgon, dina tips och bilder är galet inspirerande.

Vad kul att du alltid får mycket kommentarer, det blir roligare för oss läsare också =)

Susanne 8 månader sen

Ser så gott ut!! jag gör det här ibland…. Grekiska köttbullar.
600 g nötfärs. ett ägg, 1,5 tsk timjan. Rör ihop och forma stora köttbullar. gör ett hål i köttbullen å pillra in en liten kub fetaost i varje köttbulle
Stek dem färdiga i panna sen ned med dem i krossade tomater med chilismak och en msk honung. Och värm.
Gott till pasta

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Men åh! Tack snälla. Detta måste jag göra i veckan, älskar tips. Älskar medelhavsmat!
Kram Johanna

Fia 8 månader sen

Alltså, många matbloggare kan slänga sig i väggen för när det gäller att fota mat så det ser fantastiskt gott ut så är du grym på det!!!! Det vattnas i munnen !

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Men vad gullig du är, vad glad jag blir!

Tack!

Liselotte 8 månader sen

Ser väldigt gott ut men stör mig lite på att du säger att du är tjock.

Susanne 8 månader sen

Gillar alla goda recept du delar med dig av. Lagat flera av dom, inte besviken någon gång 😍

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Vad roligt Susanne!
Jag älskar laga mat :-)

Anki 8 månader sen

Påminner om det jag brukar göra, testa att ha i pesto i köttbullarna, blir sååå gott!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Mums!

Martina 8 månader sen

Ser väldigt gott ut! Äter så gott som aldrig riktig pasta längre men bönpasta blir det ibland istället :-)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Det var så gott!

Skrev precis till en annan läsare här, det är lite roligt för jag lagar nästan alltid på bönpasta. När jag bloggar om det går alla emot mig och ifrågasätter varför bönpasta.
Nu när jag för en gångs skull lagar på vanlig pasta är det tvärtom.;-)

Det var lite roligt bara. Men all pasta är gott!

kram Johanna

Marita 8 månader sen

Orolig för Annica :( vet du Johanna hur det är med henne ❤️

Sara 8 månader sen

Låter supergott! Ska testas. Jag äter oftast bönpasta istället, tycker nästan det är godare, och nyttigare!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Ja det måste du!
Gör ofta på bönpasta men då klagas det för jag har bönpasta. Hahahaha
Det är mer protein men annars ganska mycket kolhydrater. Jag tycker det är jättegott men inget slår färsk bandpasta. ;-)

Anna 8 månader sen

Ursäkta men när var du tjock??

Monika 8 månader sen

Men jag döööööör så gott! Tack för allt du tipsar om.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 8 månader sen

Tack!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg