• 2017-03-15, 09:33
  • 16
Kycklinggryta med jordnötssås

Innehåller adlinks till MMsports 

Oj vad kul att ni gillar film! Ni var många som ville göra kycklinggrytan jag lagade på instagram igår. Den är så god med jordnötssmör, ingefära och vitlök. Det tar ca 20 min sedan klart. Här kommer inspiration till kvällens middag eller helgmiddagen, servera med ris eller goda grönsaker. Jag har alltid jordnötssmöret från MMsports med bitar i, det är så gott! Enkelt att beställa hem några burkar HÄR. (fritt från färgämnen och konserveringsmedel)

Kycklinggryta med jordnötssås 4 port 

3 kycklingfileér

2 hackade vitlöksklyftor

1 tsk riven ingefära

1 tsk sambal oelek

1 tsk röd currypasta

1 msk sweet chili

1/2 dl jordnötssmör

1 burk kokosmjölk

1/2 röd paprika

1/2 gul paprika

1-2 dl Sockerärtor

1/2 purjolök

skvätt lime

Kokosolja som du steker i.

(Ta grönsaker du har hemma, man kan lägga i morot, broccoli, sockerärtor mm)

Gör så här: 

Strimla kycklingfilleérna och stek med salt och peppar, strimla paprikorna och purjolöken och fräs snabbt i pannan med kycklingen. Lägg i alla grönsaker.

Lägg i resten av ingredienserna, allra sist jordnötssmöret. Låt koka ihop på medelsvag värme ca 10 min. Servera med en god sallad, eller ris. Gratinerad blomkål och broccoli är också gott.

Enklare kan det inte bli, men smakar gudomligt. Klicka på filmen så ser du hur jag gjorde, videon är inte filmad med videokameran utan direkt till instagram med telefonen, därför det är sämre kvalite.

 

 

 

Kommentarer

Sandra 11 månader sen

Verkar lite onödigt med både sambal oelek som ju är ett slags chilisås, currypasta som innehåller chili o sen sweet chili. Går nog bara ta det ena el dubbelt så mkt, beroende på hur starkt man vill ha. Men har man ändå allt hemma så… why not! :-)

kristina 11 månader sen

hej
tack snälla för dina goda recept och tips om hår mm. kikade in på videon och såg att du hade en burk med något vitt i som du hade i, vad det kokosolja eller vad? kan inte förstå vad det var när jag läser receptet..haha, önskar dig en fin dag! Kristina

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 11 månader sen

Tack snälla du, vad glad jag blir!

Det är kokosolja som jag steker i. Kan skriva till det i receptet, hade nog missat det. Kram Johanna

Elenor 12 månader sen

Åhhh jag älskar dina filmer och jag var en av dom som skrev att jag skulle göra denna maträtt vilket jag också gjorde idag. Min grabb på 11 år fullkomligt älskar mat och speciellt allt med kyckling och den gav han tummen upp till. Jag serverade basmatiris till och det var verkligen urgott! Har lagat flera av dina recept och din fläskfilégryta görs ofta! Så tack för detta fantastiska recept!

Anna 12 månader sen

Johanna min magkänsla är så hemskt orlolig för Annica. :-( Kan nästan inte koncentrera mig.

Marita 12 månader sen

Mums mums mums :)

Agneta🌹 12 månader sen

Åhh så gott😀

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 12 månader sen

Det var jättegott, testa :-)

Eva 12 månader sen

Älskar dina filmer och matinspirationen! Tack o kram!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 12 månader sen

Vad roligt Eva! Kramar

Fia 12 månader sen

Ser gott ut!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 12 månader sen

Tack!

Gourmettjejenblogg 12 månader sen

Jag älskar dina filmer!
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 12 månader sen

Kul! Det är så kul att filma, hehe!

Janne 12 månader sen

Så jäkla gott!!!
#luckymetohaveyouinmylife <3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 12 månader sen

Puss älskling <3

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Den här gjorde jag igår, så himla god! Grönsakspaj med ädelost och en god sallad till. Smakrik och vegetarisk. Jag lägger i lite bönor i salladen så mättar det ordentligt. Mandelbotten så…

 Jag blir så trött på alla som klagar på människor som väljer att äta nyttigt. Uppriktigt skitförbannad blir jag. Jag fick precis nu meddelanden på Instastories där en tjej klagade på att…

Migrän från helvetet slog till i eftermiddags. Finns ingenting som är värre. Jag trodde jag skulle tuppa av. Jag kände det var på gång i morse men tänkte att det bara var…