• 2017-09-06, 17:37
  • 40
Torsk med parmesancreme och gratinerad blomkål

Nu är jag hemma från några intensiva men roliga dagar i Stockholm, har mycket att göra för på lördag åker jag till Palma! Det är äntligen dags för tjejresan! Jag arrangerar en egen tjejresa ihop med Eurotravel Sports och ser så fram emot att träffa alla. Palma, sol och bad med massa god mat och Cava. Vi har ett späckat schema så alla ska komma hem med massa energi och glädje inför hösten.

Här kommer ett riktigt gott och nyttigt middagstips! Torsk med bacon, parmesanceme och gratinerad blomkål. Vilka smaker! Ni måste bara laga detta.

Rätten kan du bjuda både som festmåltid eller lunch, en fräsch och enkel rätt men goda smaker. Vi äter stort sett inget rött kött alls på veckorna, det blir mest vegetariskt, fisk och kyckling. Tror man ska minska ner mer och mer på köttet faktiskt. Vi äter kött en gång till helgen, det räcker känns det som.

Gratinerad blomkål med parmesan, alltså hur gott?

Lucy är också med.

Torsk med bacon och parmesancremé 4 portioner

700 gram färsk torskfilé
1 paket bacon (ta bort om ni inte vill ha något kött alls)
2 dl riven lagrad parmesanost
2 dl creme fraiché
2 schalottenlökar
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
Hackade tomater till garnering
Salt och peppar

1 stort blomkålshuvud

Gör så här:

Skär bort bladen på blomkålen. Hacka i den lite med en gaffel, häll över en god olivlja, salta och peppra. Gratinera blomkålen i en form i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. Efter 15 minuter river du 1 msk parmesanost över blomkålen och gratinerar ca 15 minuter till. Det ska få färg men inte brännas. Under tiden den är i ugnen gör du såsen.

1. Finhacka schalottenlök, lägg i en gryta och tillsätt vitt vin.

2. Låt vinet koka ihop tills bara några matskedar återstår.

3. Tillsätt crème fraiche och riven parmesanost. Värm upp så osten smälter, smaka av med salt och peppar. Drag kastrullen från värmen och varmhåll.

4. Strimla bacon i småbitar och knaperstek i panna. Häll upp det knaperstekta baconet på hushållspapper.

5. Allra sist: Lägg fiskfileérna i stekpannan och stek i 1 msk smör några minuter på varje sida. Salta och peppra.

Servera fisken med parmesancremen, bacon och ställ fram blomkålen. Jag brukar även skära lite tomater i små bitar och strössla över. Fint med färg och god smak till det salta.

 

Kommentarer

Elin 3 månader sen

Detta ska provas ikväll :)

Jonna 3 månader sen

Lagade torskrätten idag och hela familjen älskade den. Fantastiskt gott och fräscht! Tack!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Vad kul! :-)

Sylvia 3 månader sen

Tack så mycket! Ser så gott ut!

Caroline 3 månader sen

Ska jag genast prova 😍 älskar dina recept 👍

Marie 3 månader sen

Haha, okej , men likväl kött ändå 😄

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Är ju inte vegetarian?
Äter som jag skrev inte rött kött. Äter det jag mår bra av, älskar kött men vi har minskat helt och äter bara fisk och kyckling på veckorna. Mycket vegetariskt.
Skulle jag varit vegan skulle jag skrivit det. =)

Eva 3 månader sen

Marie hon skriver RÖTT kött, kyckling är VITT kött. Men det var ju tur att hon missade att skriva ordet rött framför ordet kött i de följande två meningarna så att det fanns något att klaga och anmärka på ;)

Christina Lindqvist 3 månader sen

Där kom receptet ju :-) Tack Johanna. Gud så god blomkålen ser ut.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Ja nu måste du laga detta! :)

Blomkålen blev amazing!!

Silvia 3 månader sen

Vi ses på lördag wiiiii!!

Kram Silvia

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Så kul!!!!!

En annan Nina 3 månader sen

Maten ser jättegod ut men jag, jag ser bara Lucy 😍 Haha 🤗

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Haha då blir hon glad :-) Hon är en liten linslus som vill vara med överallt!

Ewa 3 månader sen

Hej Johanna
Har precis börjat följa din blogg, och tycker den ser mysig så ut så jag kommer att gå in
på bloggen dagligen,receptet måste jag pröva såg så gott ut.
Ha det skönt och roligt i Palma själv var jag där förra veckan.
Kram Ewa

Jenny 3 månader sen

Hej !
Hoppas det är ok att kopiera ditt recept från bloggen ? Vill fråga först. Allt gott & ge Annica en styrke kram från mig när du träffar henne.
Vänligen Jenny

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Ja det klart!
Meningen ni ska inspireras och laga rätterna jag visar. Håller på för fullt att arbeta om min sida så alla recept kommer ni kunna hotta lättare här inne snart.

Kram Johanna

Jojjo 3 månader sen

Wow Johanna vad vackra bilder. Älskar ljusstaken. Vart är den från?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Tack!

Det är Georg Jensen!

Susanne 3 månader sen

Detta vill man ju bara testa direkt. Bra uppslag på mat till helgen.
Gillar dina foton till inlägget, mycket fina.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Vad kul Susanne! Hoppas det smakar.

Kram!

Anneli 3 månader sen

ÅH vad fint och vad gott det ser ut.
Älskar dina recept, du skriver från hjärtat. Blir glad av att läsa din blogg.

I helgen blir det torsk!
Krama Annica från mig.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Tack Anneli!

Ska hälsa henne, hon har det tufft nu.

Kram Johanna

Agneta🌹 3 månader sen

Mums så gott👍Finns på tallriken till helgen🤗

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Härligt Agneta!

Berätta vad du tycker sen. :)

Kram

Babsan 3 månader sen

Ser jättegott ut tack för tips från mig som aldrig äter kött.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Tack! Hoppas du gillar detta.

Kram Johanna

Charlotte svensson 3 månader sen

Så gott det ser ut skall laga det i morgon 😋😍
Tack för en bra blogg❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Ja detta måste du bara testa!! Torsk är inte dyrt heller, så gott med färsk fisk.

Vad glad jag blir att du trivs här inne!

Kram Johanna

Eva 3 månader sen

Mums ser gott ut! Härliga bilder!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Tack Eva!

Sandra 3 månader sen

Mm så gott det låter och se ut.
Så mysigt ni har det med, underbart 😍
Kram och ta hand om dig
Sandra

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Tack det samma till dig!

Kram Johanna

Monica 3 månader sen

Ser mysigt och gott ut men har du slutat med att använda de flätade tallriksunderläggen?

Svar på kommentaren:
Eva 3 månader sen

Haha de kanske ligger kvar på köksbordet. Ibland kanske man dukar utan underlägg men det är fint med underlägg.

Johanna Toftby 3 månader sen

Nej? Ibland har jag dem och ibland inte :-)

Ewa 3 månader sen

Hej Johanna! Äta kött mer och mer sällan håller jag verkligen med om. Det blir kyckling och fisk i så fall. Annars mycket vegetariskt i veckorna. Tror det är bra för oss.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Håller helt med!

Marie 3 månader sen

Okeej… kyckling: kött !

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Inte för mig. Kyckling är vitt kött. Vi äter varken fläsk eller nöt på veckorna längre.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Jag blev sugen på julskinka idag och fick med mig både det ena och det andra hem från affären. När tjejerna kom hem ikväll stod det ett litet minijulbord uppdukat och julmusik…

Black week är i full gång och idag får ni förtur hos Blueco.se! Ni får 25% rabatt på allt! Passa på att fynda julklappar eller hitta vinterns festklänning. Skriv koden JOHANNABLK25 vid kassan…