• 2017-09-08, 14:27
  • 13
Pasta med kantareller och västerbottenost

Härligt med fredag! Har gått en runda med Lucy och trots höstväder och ruggigt ute gillar jag ändå den här tiden. Skön luft och det är mysigt att krypa upp i soffan och tända massa ljus.

Idag jobbar jag mycket vid datorn, en hel del samarbeten som ska fixas före jag åker till Palma i morgon och mycket pappersjobb till revisorn som ska vara klart, sedan ska jag iväg och hämta det sista som ska med i tjejernas fina goodiebag alla ska få i morgon. Älskar att överraska!

Men först ett smarrigt helgtips om ni gillar kantareller och västerbottenost. Bästa kombon tycker jag och vad slår en krämig pasta när det är sånt här väder ute. Recept hittar ni längre ner.

Jag älskar den här rätten! Servera gärna ett gott rödvin till (eller alkoholfritt förstås) Vi testade ett Bourgogne, Louis Jadot 2014 och det var riktigt gott till. Passade till den krämiga pastan med kantarellerna och osten. (Runt 200kr)

Pasta med kantareller och västerbottenost 4 port 

3 dl grädde
1 liten gul lök
200 gram västerbottenost
200 gram kantareller
1 vitlök
1 stor näve färsk spenat
Timjan
Salt och peppar
4 port spagetti eller bönpasta

Gör så här: 

1. Koka spagettin enligt anvisningarna.
2. Fräs kantareller ihop med hackad lök och hackad vitlök på hög värme tills det fått fin färg. Tillsätt salt och peppar
3. Rör ner spenaten i kantarellblandningen
4. Värm grädden i en gryta eller högre stekpanna, rör ner osten. Krydda med timjan, salt och peppar, ta bort pannan från plattan när osten smält.
5. Blanda ner kantarellerna med ostsåsen och rör i pastan.
6. Lägg upp på tallrik, dekorera med en färsk timjankvist och strö riven parmesan över.

Njut!

Kommentarer

Uwis 2 veckor sen

Detta var toppen! Tack för receptet!

Marika 2 veckor sen

Hej Johanna,
Måste bara få säga dig: – Tack för dina recept du lägger ut, de rätter vi gjort hitintills har varit kanon! Thai kycklingen me kokos, kycklinggrytan me apelsin, igår gjorde vi pastan me kantareller och Västerbottenost, mums! Jättegott! Hade tyvärr inget rött till men kan tänka mig att ett litet kryddigt kraftigare vin till den hade vart som pricken över i:t. Får vli nästa gång.
Nästa rätt som ska testas är lasagne med kyckling som du lagt ut precis.

Tack för inspiration ❤️🙏🏻😃

Sussie 2 veckor sen

DETTA MÅSTE TESTAS!
Vad hände med utmaningen du funderade på för någon/några veclor sedan, MISS IT!!!!
Ser fram emot att följa er resa, själv åker vi till spanien den 19/9 WOOP WOOP!!!

Ulrika 2 veckor sen

Kul med blandningen på dina inlägg!
Liten ”rättning”, det heter västerbottensost, många glömmer s:et.
Ha en härlig Palmaresa : )

Hanna 2 veckor sen

Hur går det med Annika?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Väldigt jobbigt :-(
Hon har varit nere på Sahlgrenska idag och fått blod.
Hon skulle skrivit till er men hon orkade inte så jag har istället en hälsning som kommer i helgen.

Kram Johanna

Susanne 2 veckor sen

Denna rätt har jag lagat, supergott 🤗

Ullica 2 veckor sen

Ser väldigt gott ut, måste testa detta. Men var har du köpt dina fina tallrikar så fina

jannice lindell 2 veckor sen

Såg sjukt gott ut!!Men fy så mumsigt!!! :)

ja 2 veckor sen

Såg sjukt gott ut!!

Jenny 2 veckor sen

Så ser gott ut👍😋 Måste testas. Fantastiskt fin ljusstake också.
Hoppas att ni får en super bra resa☀️🍹🍸

Eva 2 veckor sen

Åh så gott! Gillar dina matbilder och inredning! Kul att överraska med goodiebags och alltid kul att få en goodiebag :) Önskar en trevlig resa, hoppas ni får skoj och bra väder!

Lotte 2 veckor sen

Mmmm SÅ gott det lät!! Vi har massor med kantareller i frysen efter den här sommaren så detta ska jag testa :-) Ha en härlig eftermiddag och hoppas ni får skoj på resan.
http://lotte4.blogspot.se

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg