Smygstartar julen


Jag blev sugen på julskinka idag och fick med mig både det ena och det andra hem från affären. När tjejerna kom hem ikväll stod det ett litet minijulbord uppdukat och julmusik i bakgrunden. Kristallkronan tänd och julmyset på topp.
De stod som två fågelholkar. Haha!
Egentligen skulle jag behövt lägga den tiden på annat här hemma men sån är jag. Spontan. Men det är mycket mysigare att äta julbord med dem än att städa.





Jag brukar göra små minijulbord fram till jul, det är ju nu man tycker det är som godast. Ibland bara julskinka, ibland en god jansson. Älskar grönkål och det finns ju så mycket man kan göra, idag fräste jag med olivolja, lite citron, chili, havssalt och lite vitlök. Galet gott!



Älskar våra middagar vi har tillsammans, det är den tiden jag sitter med tjejerna länge. Vi pratar igenom allt som hänt och det är en mysig stund. Det är inte mycket tid man får egentligen med sina barn för det är fullspäckad schema för alla. Men ta en liten stund då och då, middag, träning, en promenad eller en fika på stan. Kvalitetstid när man är tillsammans.


Min pappa jobbar inatt på operation och fyller dessutom år! Hurra på din dag!
Ibland brukar jag ringa honom om jag vet han är på väg in till jobbet så packar jag en liten matlåda, för det blir alltid så mycket mat när vi lagar. Idag blev det julbord och lite julmust, haha! Han blev ganska snopen när jag ringde och tyckte han kunde komma förbi och hämta med lite julmat. Då kanske natten på OP inte blir så lång.


Finns inget som jag älskar så mycket som julen. Har alltid börjat tidigt, när jag var liten började jag spela julsånger vid pianot i september. När vi var hos farmor och farmor på julafton var jag förtvivlad när vi skulle åka hem för att julen var över.
Jag älskar alla traditioner och vill därför göra det så mysigt jag bara kan för mina egna barn. Nostalgi och trygghet. Jag har lyckan att varit med om en väldigt fin och trygg uppväxt med mamma, pappa och mina systrar. Men det är inte alla som har det så.
Jag vet många som inte alls gillar julen och jag tycker synd om dem. Jag får ont i hjärtat, det går sönder när jag pratar med dem som inte har det så lätt. Julen är barnens högtid. Det är så många som inte kan fira julen, som kanske lever i otrygghet, som inte ens har en familj. Föräldrar som har psykiska sjukdomar eller alkoholism.
De barnen får ofta ta ansvar och det blir ombytta roller. Jag hoppas alla försöker hjälpa till om man känner någon som har det svårt, det finns ofta kyrkor, organisationer i varje stad, även flera hotell och företag hjälper till att samla in julklappar och pengar till de som har det svårt.
Eller de som är ensamma. Finns så mycket ensamhet, usch det knyter sig i magen.
Jag kommer skriva mycket om detta framöver och är ofta engagerad i både maskrosbarn och statsmissionen Göteborg.
Vi kan ju hjälpas åt här inne på bloggen för att sprida mer välgörenhet.
Sov gott, kram från mig