Fredagsmys med kycklinggryta


Fredagsmys och god mat, det är väl det bästa. Tända ljus och varva ner efter helgen. Kycklinggryta med ingefära och vitlök är den godaste grytan som finns. Enkelt och passar de flesta, asiatiskt är så gott, dofterna är underbara.
Här kommer mitt helgtips, het kycklinggryta måste ni testa.


Het kycklinggryta med ingefära och vitlök 4 portioner
3 stora kycklingfileér
1 burk kokosmjölk
1/2 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
1 msk röd currypasta
2 tsk sambal oeleak
1 stor pressad vitlök
2 tsk riven färsk ingefära
1 msk soja
1 msk sweet chili
1/2 tsk paprikapulver
1 pressad lime
1 gul paprika
1 röd paprika
1/1 purjolök
1 näve sockerärtor
1 msk kokos
Gör så här: 
Stek kycklingen i olja och låt den vila vid sidan om. Strimla grönsakerna några minuter i en stekpanna.  (ta vad ni har hemma, broccoli och morötter är också gott att ha i)
Jag älskar kokos och tycker det blir fantastiskt gott, men det är en smaksak om man gillar det i mat. Prova får ni se!


Strimla kycklingen i tunna bitar och lägg i med grönsakerna, häll på kokosmjölken och resten av ingredienserna. Sänk värmen och låt det puttra ca 10 minuter. Häll på mer vätska (vatten) om det blir för tjock.
Servera med ris, nudlar eller en god grönsallad.
Hur gott som helst!