• 2017-12-02, 09:15
  • 9
Lingonparfait med pepparkakskross och kolasås

Godmorgon!

Lingonparfait med pepparkakskross kan vara den godaste juldesserten jag vet. Syrlig med pepparkakssmak och kolasås som smälter i munnen. Ska ni bjuda på adventsfika måste ni göra den här. Så god! Recept längre ner.

Här håller vi på att förbereda Lisa-Maries kalas vi ska ha i dag för både släkt och vänner, så kul det ska bli! Men 20 år, det känns galet. Jag har för första gången beställt mat, älskar laga mat och fixa inför stora kalas men nu bestämde jag mig för att släppa den biten. Väldigt ovanligt för att vara mig som är kontrollmänniska och vill göra på mitt sätt.

Men så skönt. Jag har beställt en stor buffé från Mattias golfrestaurang. De ska vara bra så vi hoppas det blir en grym buffé att duka upp här idag. Jag ska däremot baka tårtorna som jag gör just nu.

Mitt adventstips om ni ska bjuda på något gott är Lingonparfait med pepparkakskross och kolasås.

Magisk!

dsc_06121-670x445

God till kaffet men också en vit kall glögg jag bjudit mina tjejkompisar på när vi hade halv åtta hos mig. Pepparkakorna kan annars vara lurigt när det kommer till dryck tycker jag men den vita glöggen var god till med is.

dsc_05891-670x445

Lingonparfait med pepparkakskross (Inte så söt)

4 ägggulor

1 dl florsocker

1 1/2 dl rårörda lingon (inte frysta)

4 dl vispgrädde

ca 150 g pepparkakor, krossade till pulver

Vispa ihop äggulor, florsocker och rårörda lingon. Vispa grädden, blanda med lingonsmeten. Häll ett lager av smeten i en form, (täck med plastfolie botten så lossnar den lätt). Strö över hälften av pepparkakskrosset, häll resten av smeten och avsluta med ett lager pepparkakskross. (Vänd den sedan efter du fryst den så kommer smeten upp och inte krosset uppåt)

Dra palstfolie över och frys i minst 4 timmar.

tarta

Kolasås

2 dl vispgrädde

1 dl mjölk

2 dl farinsocker

Vispa ihop grädde, mjölk och socker i en kastull. Låt såsen koka utan lock tills den tjocknar.

Stjälp upp parfain på ett fat, låt den stå en stund före servering. Ringla över lite kolasås och dekorera gärna med hela lingon. (De köper jag frysta och tinar något)

Glöm inte ställa fram en liten kanna med extra kolasås.

dsc_06241-670x445

img_7279-980x1225

Säger det igen, vad glad jag är att ni trivs här inne och kan hitta någon inspiration som passar just er.

Så roligt att ni gillar mer träningstips trots vi går in i julmånaden då de flesta går all in med onyttigheter. Men tränar man kan man äta men man vräker inte i sig. Så öka träningen, det går hand i hand med vad ni vill äta. Smart alltså att köra på mer den här månaden.

Balans är viktigt, börjar ni träna så sätt inte upp för höga krav. Det blir bara tråkigt om du blir sjuk eller inte håller vad du lovat dig själv.

Jag körde ett skönt bodypump igår, älskar gruppträning om det är en bra instruktör, det gör allt! Tar ut mig totalt och känslan efteråt slår ju allt. Jag vill få bort en del trivselkilon som satt sig, men så är det, ibland går man upp och ibland ner. Jag vill få tillbaka mina vältränade armar jag hade förut,  det är en känsla när man känner sig stark och vältränad.

Bordet kom igår, världens bästa Ann-Sofie från Sparsmakat kom hem med det och vi släpade upp det tillsammans, fin service belönar sig. Hon gör allt för sina kunder, letar ni efter snygga designprylar och möbler måste ni besöka Sparsmakat i Skövde. En drömbutik! Ska visa bilder på hur allt blev, så kul förändring!

Nu ska jag sätta fart, ett inlägg om botox kommer efter idag, det ska ni inte missa.

Kram på er!

Kommentarer

Camilla 5 dagar sen

Jag gjorde denna förra året , den var såå god tillsammans med glöggen. Blev så besviken när den vita glöggen inte finns i år😞

Maria 1 vecka sen

Vill du lägga ut receptet på den där maffiga julparfaiten du bjöd på härom veckan? Den såg sååå god ut :)

Tina 1 vecka sen

Ännu ett inlägg där du ska hylla botox, fillers och annat? Som du fått gratis av nån samarbetspartner? Kul!

Det går knappt att känna igen dig längre, är något äkta?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 vecka sen

Får gratis? Nej, företagen betalar för reklam.

Siw 1 vecka sen

Ett stort grattis till din dotter. Hälsningar siw andersson.

Maria 1 vecka sen

Ser så god ut! Har lagar flera av dina recept och är så nöjd!
Sitter på mitt nattjobb på Sahlgrenska och rekomenderar alla att gå in på din blogg och titta på all god mat. Så nu sitter flera kollegor med mobilen och läser dina recept……så sluta inte att laga god mat!
Kram och hoppas kalaset var lyckat!

Anneli 1 vecka sen

Tack för tipset! Läste om detta recept redan förra året, men det blev aldrig av att jag testade, men iår ska det bli av, kanske den andra advent 😊

Svar på kommentaren:
AnnaE 1 vecka sen

Samma här men i år ska jag göra den 😊

katja 1 vecka sen

Lycka till idag och stort grattis till din dotter!
Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Första december idag! Visst är det mysigt. Jag går in i julbubblan och älskar den här tiden men det tror jag de flesta förstått, haha. Har så mycket fina minnen…

Här har vi en ny text från Annica. Hon har haft en riktigt tuff period nu, med så mycket smärta och illamående från cellgifterna. Dessutom har läkarna hittat en ny tumör, den…