• 2017-12-06, 07:24
  • 5
Exotisk smoothie med ingefära och vanilj

God morgon!  Nyttiga smoothies måste jag tipsa er om nu i förkylningstider, det både mättar och boostar kroppen. Nu har jag gjort en exotisk smoothie med ingefära och vanilj, alltså den är så god och fräsch. Det går på några minuter att mixa ihop en smoothie och perfekt efter träning eller på frukosten.

Det är ganska mysigt att komma upp före alla andra och sätta på kaffe och få en lugn stund i köket innan allt drar igång.

Exotisk smoothie med ingefära och vanilj 2 portioner 

4 dl valfri vätska, tex mjölk, mandelmjölk eller cashewmjölk
3 dl exotiska frukter, frysta mango, ananas, papaya (finns frysta porionspåsar)
3 tsk riven ingefära
Nypa vaniljpulver
Strö lite kanel som topping

Mixa ihop så det blir fluffigt, späd med mer vätska om det blir för tjockt, jag låter även frukter eller bär tina något innan jag mixar ihop allt.

Njut! Det är så gott och nyttigt med ingefäran och blir starkare smak.

Tända ljus, stjärnor i fönstren, åh vad jag älskar den här tiden. Stjärnan i fönstret är i frost och kommer från Gunilla Poignant på Sparsmakat. Var osäker om jag skulle ha en stjärna där eftersom lampan är så mycket, men den här passade så fint.

Vi har ju äntligen fått bordet, älskar det! Men håller på att göra om och ni ska få se helheten snart. Idag ska vi beställa en tjock matta och några fler stolar. Ska visa er så fort det är klart.

Nu ska jag sätta fart med massa pappersarbete, nackdelen med att vara egen men redovisar varje månad så det är skönt att bli av med det tycker jag. Har en revisor som bokför så jag lämnar bara över allt som tur är.

 

 

2017-12-06 Johanna Toftby , ,

Kommentarer

Anna Johansson 2 månader sen

Du nämner vaniljpulver i dina recept, är det samma som vaniljsocker?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Nej, vaniljpulver innehåller inget socker.
Står vid bakgrejerna, dyrare men man tar ytterst lite.

Kram Johanna

Annika 2 månader sen

Så mysigt du har det🌟🙂!! Ska prova smoothie receptet ikväll efter zumban😊💃🏻tack för alla inspiration fina tips o goda nyttiga recept😍

Jenny 2 månader sen

Älskar dina recept och tips, vad fint du har det hemma nu!

A 2 månader sen

Gomorron!
Så kul väntar med spänning på att få se resultatet:) du får det alltid så fint och hemtrevligt, skulle behöva en touch av dig i mitt hem:)
Ska köpa plattång och en locktång till min dotter i julklapp, har du någon att rekommendera?
Ha en fin dag!
Kram A

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Innehåller reklam och annonslänkar för Ellos  Ellos har världens pangrea! Nu får ni 50-70 %rabatt idag den 14-15 januari. Finns massor, tröjor, skor, finkläder och mycket mer, nu kan ni fynda ordentligt.  HÄR!  Rabattkod:…

Samarbete med Löfvingkliniken  Ansiktet ser ut som om något gett mig ordentligt med stryk, svullet och missfärgat. Vill man bli fin så får man lida pin. Och vad är en bättre julklapp…

Nu är vi hemma efter en magisk skidåkning och semester nere i Österrike! Är så glad över detta jobb och jag vet att många tycker det är lyxigt och jag blir bortskämd…