• 2018-01-03, 09:00
  • 7
Vegetariskt! God quornfärssås med pasta

Är ni lediga eller jobbar ni? Jag vet knappt vad det är för dag, haha. Rensade kylen igår när vi kom hem, visst är det skönt att börja få in sina rutiner och mer nyttigt i kylen igen.

Vi lagar gärna vegetariskt några gånger i veckan, tycker det känns rätt att minska med kött och här kommer en snabb och god vegetarisk rätt ni måste prova.

Quornfärs med goda tomater och kryddor, koka pasta och riv massa god parmesan över. Hur gott som helst!

Låt färsen koka ett tag så sätter sig smakerna bättre. Galet gott och fräscht!

Quornfärssås 4 portioner

400 g quornfärs
250 g små färska champinjoner
1 gul lök
1 röd spansk peppar
2 pressade vitlöksklyftor
1 matsked tomatpuré
10 gula körsbärstomater
10 röda körsbärstomater
Skvätt soja
2 burkar Mutti krossade tomater
Färsk basilika
Fullkornspasta eller bönpasta
Lagrad parmesan

Gör så här: 

Skiva champinjonerna och lägg i en stor gryta på mellanvärme tills vätskan försvunnit. Ha inget matfett i grytan, det är gott om vätska inuti svampen.

Hacka lök och spansk peppar fint, ta bort fröna ur pepparn. Fräs tillsammans med svampen i lite smör eller olja tills löken mjuknat men inte fått färg.

Häll i fortfarande fryst quornfärs och riv ned vitlöken. Salta lite. Tillsätt mer matfett om det behöver och stek tills färsen fått lite färg.

Strimla en rejäl näve färsk basilika, ungefär halva krukan, och blanda ned. Häll i tomaterna och skölj ur burkarna med vatten så konsistensen bli lite lösare. Ta i tomatpuré och smaka av så tomatsåsen inte är sur. Tillsätt mer tomatpuré eller i värsta fall lite socker om den fortfarande är sur.

Koka upp pastavattnet och häll i pastan, den tar förmodligen 10 minuter. Jag valde fullkornspasta men har även bönpasta som är gott till.

Halvera körsbärstomaterna, helst tio av varje ur ett trepack med olika färger, det blir snyggast och ger jättefin smak, de gula är lite sötare. Låt puttra i ca 20 minuter medan pastan blir klar.

Blanda ihop pastan och såsen i grytan. Garnera med färska basilikablad.

Riv parmesan över. Njut!

Vill du inte ha pasta kör grönsaker. Det brukar vi ha dagen efter till resterna.

 

 

Kommentarer

Steffie 2 veckor sen

Kom med bättre om du ska ge recept på detta. Nybörjare på corn?

Svar på kommentaren:
Lotta 2 veckor sen

Men orka!

Johanna ger grymma recept varje dag här inne.
Många som gärna vill börja med vegetariskt och detta har jag gjort.
Nybörjare! ✌🏻✌🏻

Tack Johanna för alla trevliga recept och all din inspiration.

Marita 3 veckor sen

Åhh så gott har aldrig gjort på Quarnfärs men nu så är det dax 😀

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 veckor sen

Ja, testa det. Nyttigt att äta vegetariskt några gånger i veckan.

Eva 3 veckor sen

Åh så gott det ser ut! Har aldrig testat quornfärs faktiskt. Samma här vet knappt vilken dag det är haha. Ha en fin dag!

katja 3 veckor sen

Här i princip aldrig ätit rött kött. Så detta recept kom lägligt! Tack!

Gourmettjejen 3 veckor sen

Tack för tipset. Mitt mål med 2018 är defentivit att äta mer vegetariskt.
Testa gärna denna belugabolognese, magiskt god!
http://nouw.com/gourmettjejen/belugabolognese-31383490

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Här kommer tips på en riktig pangrea hos Blueco.se! Letar du efter festkläder, nya vårskor eller en gosig tröja,  nu kan du fynda! Allt finns HÄR. Massa skor, mina El Vaquero finns och…