• 2018-01-19, 10:30
  • 21
Fredagsmys med Tacopaj!

Den här enkla men goda tacopajen gjorde jag och tjejerna i fredags. Paj med mandelbotten är godare än vanlig med mjöl tycker vi, det blir inte så mättsamt. För man äter mycket av pajen för den är så galet god, haha!

Fredagsmys och tacopaj. Den här måste ni testa!

Tacopaj 6-8 port 

Pajdeg: Glutenfri

3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1/2 dl sesamfrön
lite salt
40 g smör
1  ägg
1/2 dl riven ost

Sätt ugnen på 175 grader

Gör så här: 

Rör ihop mandelmjöl, fiberhusk, sesamfrön, (gärna mixa) rör ner resten av ingredienserna. Låt vila i kylskåp en stund. Tryck ut degen i en pajform, grädda den i ca 8 min. (Passa så det inte bränns)

Fyllning:
500 g nötfärs
1 msk smör
1 påse tacokrydda (finns osockrad)
250 g körsbärstomater
1/2 dl green jalapeño
1 dl vatten
2 dl crème fraiche paprika chili
2 dl crème fraiche
150 g riven stark ost
1 tsk paprikapulver

Gör så här: 

Bryn köttfärsen i lite olja. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt puttra ihop ca 5 min. Blanda crème fraîche paprika & chili med crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av.
Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen.

Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.

Höj upp ugnen till 200 grader och gratinera i ca 25 minuter tills den fått färg.

Guacamole:
1 avocado
1 burk Creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
Skvätt Tabasco
1/2 pressad lime
salt

Mosa avocadon och rör ihop alla ingredienser. Denna blir så god!

 

 

2018-01-19 Recept ,

Kommentarer

Linnea 4 veckor sen

Gjorde idag, löjligt god! Hela familjen älskade den och det blev tom pajform! :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Vad gott! Det är sååå galet gott :)
Kul att ni gillar!

Kamilla 4 veckor sen

Tacopaj var ett tag sedan jag gjorde. Dina matbilder gör mig så sugen. De inspirerar massor.

Trevlig helg.
Kram Kamilla

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Vad glad jag blir!
Hoppas det smakar, trevlig helg du också!

Kram från Österrike

Elin 4 veckor sen

Den ska jag göra imorgon 😃 tack för tipset!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Gott!

Trevlig helg!

Kinna 4 veckor sen

Tänker ofta på Annika. Hur mår hon ?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Jag tror det går upp och ner, vad gullig du är som frågar.

Bättre Annica skriver själv för det är alltid svårt för mig att svara :(

Kram Johanna

Anna J 4 veckor sen

Härligt recept, tack Johanna!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Vad roligt!

Lisa 4 veckor sen

Tusen tack för tipset Karin! Det ska jag testa:).

Karin 4 veckor sen

Låter jättegott ska testa detta mycket snart.Fast med mandelfri botten.
Din recept är så bra och goda.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Vad kul Karin! Tack :)

Lisa 4 veckor sen

Tack för en superbra och inspirerande blogg🌟! Har du några tips på vad man kan byta ut mandelmjöl med? Vill gärna också göra nyttigare alternativ än vanligt mjöl men jag är tyvärr allergisk mot mandelmjöl. Njut av Österrike! Kram, Lisa

Svar på kommentaren:
Karin 4 veckor sen

Jag och min familj tål inte heller nötter mandlar tyvärr.
Här ett recept som jag använder till allt och gott mättande nyttigt.

Gramhamsmjöl 1 1/2 dl
Vetemjöl 1 /2 dl
1 dl keslla valfri fetthalt
50 gr smör man ta mindre.

gräddas 200 30 min.
5 min förgräddas.
Lycka till

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Gott!

Johanna Toftby 4 veckor sen

Jag har ett tips men såg en annan fin läsare skrivit, det måste jag också testa! Kul när vi kan dela med oss :)

Tack, nu har vi precis ätit en god middag, mina ben känns som stora stockar av träningsvärk från backen idag. Men i morgon är det ny dag igen!

Kram

Anne 4 veckor sen

Tack för snabbt svar och alla goda recept :-)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Tack:))

Anne 4 veckor sen

Hur länge ska den gratineras i ugnen? Ska göra den i kväll

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Förlåt! Missade skriva det men lagt in nu.
Jag höjer upp ugnen till 200 grader sedan gratinerar i mitten ca 25 minuter tills den fått färg.
Så gott!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk