• 2018-01-25, 11:49
  • 11
Hemmagjord granola med kanel och kokos

Har ni fått en bra start på torsdag? Jag vaknade tidigt av mig själv och gick ner till gymet strax efter sju och körde förbränning före frukost. Löpning på bandet 30 min och crosstrainer 30 min. Så skönt! Jag dricker kaffe före och massor med vatten under träningen.

Till frukost efteråt blev det naturell yoghurt med min nygjorda granola jag gjorde igår.

Jag älskar rostade nötter så granola är min favorit om jag får välja. Skillnaden mellan musli och granola är att musli inte är rostad i ugn utan bara blandad. Tjejerna blev tokiga när de kände doften här i morse, my god så gott.

Detta är med kokos, goda nötter och lite kanel, doftar underbart.

Granola med nötter och kokos I plåt

1 dl hackade valnötter
1 dl hasselnötter
1 dl havregryn
1 dl rågflingor
1 dl hela linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl riven kokos
1 tsk kanel
2 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
1 dl vatten
1/2 dl rapsolja

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175-200 grader.

Hacka valnötterna, lägg i en stor bunke. Lägg i allt utom kokos och rör om noga så allt blandas. Bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen tills de fått ljusbrun färg. Jag vände på det ett par gånger.

Rosta kokosflingorna snabbt i en panna, de ska bli lite ljusbruna. Blir mycket godare och knapriga.

Lägg ner kokos i granolablandningen och lägg i burk.

Jag har granola på tjock yoghurt eller fil. Alltid naturell fil eller yoghurt, tex vanlig fil eller rysk eller turkisk yoghurt som är extra fet. Jag äter inte bröd eller kolhydrater på veckorna så då vill jag ha mer fett.

Rör ihop allt utom kokos. Lägg ut på en plåt.

Rosta i ugnen på 175-200 grader. (Alla är olika) Rosta tills de blivit bruna, bränn det inte.

Doftar underbart. Lägg granolan i en tätslutande burk.

Färska bär och granola, kaffe och en mysig frukost. Idag är det en hel del jobb vid datorn ett par samarbeten som ska fotas, ikväll åker jag till Stockholm för möten i morgon och på kvällen ska jag och Janne på ett roligt event på Ghd på Berns, det ska bli kul!

Vi hörs lite senare, dags att sätta fart.

 

 

2018-01-25 Recept , , , ,

Kommentarer

Louise 4 veckor sen

Låter ljuvligt! Måste testas! Ungefär hur lång tid har du det inne i ugnen? Härligt med lite frukosttips. Tycker det är så svårt att komma på vad man kan äta då jag lätt tröttnar om jag äter samma. Så jag önskar gärna mer lättlagade frukosttips.
Tack för en underbar blogg med mycket pepp och inspiration. Kram!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Ca 10 min!

Tack Louise, vad roligt att du trivs här inne!

Ja visst är det svårt, jag har nästan förätit mig på ägg. Åt ägg jämt förut och nu står det mig upp i halsen.
Finns mycket annat men man ska bara komma på. Yoghurt, smoothie, lax och avovado, bär och nötter, god granola eller musli, avovado med röror, makrill på knäckemacka, fröknäcke, nötbröd…

Och vanlig gröt förstås! Älskar gröt ;)

Kram på dig

Maria Olsson 4 veckor sen

Så gott!! De ska jag göra!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Den är så god så god!

Marita 4 veckor sen

10 bilderpå granola?

Svar på kommentaren:
Sussie 4 veckor sen

Kul att du kan räkna….
Blev du inte sugen på granola?? Eller frukosttips?? Eller inredningstips??

Eva 4 veckor sen

Javisst ser det läskande ut😋😉

Sussie 4 veckor sen

Åh!!!! Jag gör en lika dann, men har i lite kokosfett, kardemumma och vaniljpulver
Testa!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Mums! Jag har lite svårt när kardemumman tar över men pytte funkar :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Den här gjorde jag igår, så himla god! Grönsakspaj med ädelost och en god sallad till. Smakrik och vegetarisk. Jag lägger i lite bönor i salladen så mättar det ordentligt. Mandelbotten så…

Den här gjorde jag igår, så himla god! Grönsakspaj med ädelost och en god sallad till. Smakrik och vegetarisk. Jag lägger i lite bönor i salladen så mättar det ordentligt. Mandelbotten så…

Innehåller annonslänkar Ellos  Nu har jag ätit frukost efter morgonens träningspass. Jag kör en timma förbränning varje morgon före frukost. Älskar den starten och blir pigg och glad efteråt. I kväll blir…

Innehåller annonslänkar Ellos och Clarks  Inte klokt att detta inlägg kommer ut nu, 23.01. Vilken dag. Från början var det meningen det skulle komma ut efter morgonens träningspass men hann inte ens…