• 2018-01-28, 10:00
  • 5
Kyckling med chilimajonäs och nybakad focaccia

Här kommer ett middagstips till söndag, grillad kyckling med chilimajonäs med focaccia. Himmelskt! Focaccia med timjan och tomat med mandelmjöl istället för vitt mjöl. Smakar lika gott om inte godare.

Vi grillade kyckling som jag hade lagt i favoritmarinaden och sedan gjorde jag en kall chilimajonäs till. Servera en god sallad så har du en riktigt härlig middag.

DSC_0688-2

Marinaden till kycklingen:

1 dl olja
1 dl soja
1/2 dl sweetchili
1 hackad vitlök
1 färsk chili
Salt och peppar.

Lägg kycklingen i marinaden en timma i kyl. Gratinera sedan kycklingen i en form i mitten av ugnen i 220 grader ca 20 min.

Focaccia (Detta kan du göra innan)

Italienskt bröd man smaksätter med färska örter, olivolja och tomat. Men man kan ta precis vad man vill. Det doftar medelhav i hela köket när man gör det.

Focaccia på mandelmjöl
2 dl mandelmjöl
3 msk sesamfrön
2,5 dl riven ost, jag tog 1 dl riven parmesan och 1 dl vanlig men stark
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
Nypa salt
1-2 msk olivolja

Timjan och basilika

Gör så här: 

Rör i hop de torra ingredienserna för sig. Vispa ägg pösiga och tillsätt ost och de torra ingredienserna och låt stå någon minut. Smörj en form, bred ut den så att den täcker hela formen.

Jag gjorde små hål och sedan lade jag i tomater, ringlade olivolja samt strödde på basilika och lite timjan. Sist lite havssalt.

Ställ in i mitten i ugnen på 200 grader ca 15-20 min.

DSC_0689

DSC_0692

DSC_0701

Chilimajonäs 

1 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 hel hackad färsk chili
Nypa cayenpeppar
1 pressad vitlök
1 tsk honung
Salt, peppar

Jag kryddade även med lite extra chilikrydda

Rör ihop, låt stå kallt ett tag så kommer smakerna fram mer.

DSC_0703

Nu ska vi ut och gå en riktig långrunda, blir en sen frukost/brunch idag. Somnade tidigt på soffan igår, så skönt att vakna utvilad och pigg idag.

Hoppas ni får en fin söndag!

 

 

 

 

Kommentarer

Anna Mountain 3 veckor sen

Ser gott ut

Linda 3 veckor sen

Provade det här igår och det var supergott! Tack för receptet!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 veckor sen

Vad kul! Stor kram

Cattis 3 veckor sen

Hej, ska olivoljan i degen? Brukar vara så ’vanliga’ focaccia…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 veckor sen

Jag ringlade ner den i degen när jag tryckte ut den i formen!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Den här gjorde jag igår, så himla god! Grönsakspaj med ädelost och en god sallad till. Smakrik och vegetarisk. Jag lägger i lite bönor i salladen så mättar det ordentligt. Mandelbotten så…

Den här gjorde jag igår, så himla god! Grönsakspaj med ädelost och en god sallad till. Smakrik och vegetarisk. Jag lägger i lite bönor i salladen så mättar det ordentligt. Mandelbotten så…

Innehåller annonslänkar Ellos  Nu har jag ätit frukost efter morgonens träningspass. Jag kör en timma förbränning varje morgon före frukost. Älskar den starten och blir pigg och glad efteråt. I kväll blir…

Innehåller annonslänkar Ellos och Clarks  Inte klokt att detta inlägg kommer ut nu, 23.01. Vilken dag. Från början var det meningen det skulle komma ut efter morgonens träningspass men hann inte ens…