• 2018-02-14, 07:00
  • 42
Till er som sitter ensamma idag

Alla hjärtans dag betyder inte alltid att det är romantiskt och mysigt. För en del är det jobbigt att vara singel eller ofrivilligt ensam i en relation. Alla hjärtans dag och högtider kan vara extra jobbiga, man känner sig ensam och det blir extra starkt dessa dagar.

När jag var singel efter jag separerade med barnens pappa mådde jag skit när den här dagen kom. Alla hjärtans dag. Som ett hån rakt i ansiktet möttes jag av blommor, choklad, parfymer, mjuka nallar vart jag än gick. Kände mig som en looser. Jag kände mig så ensam. Åh vad dåligt jag mådde. Ville bara den här dagen skulle vara över.

Ensam med två barn, vem vill träffa en singelmorsa och börja om med barn? Vem vill träffa en som inte vill ha fler barn? Finns det ens någon som är singel när man är över 35?

Jag dejtade ett tag en kille som var 7 år yngre än mig i nästan två år. Jag visste innerst inne att han vill ändå inte ha mig på riktig för det var inte fint nog att träffa en med barn. Han ville träffa en på riktigt liksom. Skaffa hus, sitta med tända ljus vid köksbordet och planera varenda unge. Sedan resa och gifta sig. Så skulle barnen trilla ner en efter en och livet skulle vara så där perfekt.

Livet är inte svart eller vitt. Det finns gråzoner men det förstår man inte om man själv inte legat på botten och kravlat sig upp igen.

Man kan vara singel även om man är i ett förhållande.

Till dig som inte mår bra i en relation, som lever i tvåsamhet för det är en trygghet men som ändå lever ensam. Det är dags att göra något. Ta tag i situationen, ta kontakt med en samtalsterapeut. Du är värd så mycket mer.

Till dig som lever som ofrivillig singel. Åh, vad jag känner med dig. Men var inte ledsen. Alla hjärtans dag betyder kärlek. Inte tvåsamhet. Man ska fira den eller de man tycker om, dina barn, föräldrar, vänner, eller någon välgörenhetsorganisation.

Bjud hem en fin vän på middag. Gör en extra god frukost till dina barn, kanske de har sportlov och sover länge. Gör frukost på sängen och skäm bort dem lite.

Bjud över din granne på the och scones, tänd ljus och sitt och prata. Alla hjärtans dag betyder att man ska visa sin kärlek och uppskattning till någon man tycker om. Det betyder inte att man måste ha en partner.

Till dig som dejtar någon som inte tar er på allvar, som egentligen inte vill ha en framtid med dig. Säg tack och hej. Du ska inte ödsla tid på någon som inte älskar dig på riktigt. Det är dags att gå vidare, livet väntar på dig.

Till dig som mår dåligt idag och inte har någon att fira med. Det finns så många välgörenhetsorganisationer som behöver dig. För du är behövd! Det värmer alltid i hjärtat att få hjälpa någon, att sitta och prata med någon som är ensam, få ta hand om någon som har det svårt, kanske kontakta kyrkan där du bor?

Att sträcka ut sin hand och visa sin kärlek till någon, det är alla hjärtans dag tycker jag.

 

 

 

 

2018-02-14 Johanna Toftby

Kommentarer

Frida Schneider 2 dagar sen

Vad fint skrivit Johanna <3

Cissi 4 dagar sen

Är singel sedan 5 år tillbaka o jag avskyr denna högtid.. har knappt någon att prata med. Har själv 2 barn o tänker vem vill ha mig.. Tack för din fina text ❤

Jonna 5 dagar sen

Jättefint skrivet och vilken tur det tog slut med den där killen. Helt övertygad han lever sitt påhittade låtsasliv med ngn stackars kvinna han ”ska leva med på riktigt” nog det dummaste jag hört. Men du är fantastisk glöm inte det:) kram

Annica 5 dagar sen

Så fint skrivet. Finns mycket tänkvärt i den texten. Tack ♥️

Sara F 6 dagar sen

Vilken fin text! Man man tro att du är utbildad KBT:are, kram

MiaPet59 6 dagar sen

Året har 365 dagar man kan visa sin kärlek till andra, tycker därför att den här dagen är såå onödig…
Bjud den där chokladbiten till den där ensamma människan som alltid sitter ensam på en bänk på stationen t ex…ge den gamla damen en kram som du möter i affären varje dag…är övertygad om att det skulle glädja henne. Det finns såå många människor som skulle uppskatta den där varma gesten oavsett dag och månad…så därför firar iaf inte jag den 14 februari…mina barn och barnbarn får veta att jag älskar dom alla dom andra 364 dagarna på året…

Annica T 6 dagar sen

Kram❤️

Catta 6 dagar sen

Vad fint skrivet Johanna 😘 stor kram till dig och en bra blogg ❤️❤️❤️

Sandra 6 dagar sen

Tack Johanna, för din omtanke om oss som är själva. Din beskrivning av hur du kände det när dessa högtidsdagar kommer är precis så jag känner. Så himla jobbigt 😔

Kram kram Sandra ❤️

Malin 6 dagar sen

Kan bara hålla med alla andra , så himla fint skrivet! Mannen jag levde med i 19 år tyckte att köerna i blomsteraffären var för lång så han kom oftast inte hem med nåt på just denna dag. Jag är helt säker på att bristen på små kärleksbevis till varandra gjorde att vår kärlek dog ut tyvärr…. Nu tillhörde jag den typen som tyckte att de var mannen som skulle komma med blommor o choklad o gav sällan själv nåt.

Idag tänker jag inte så längre som tur väl va. Alla kan vi ändra oss, tur att man får de😉 💚💜

uwis 6 dagar sen

När jag var singel funderade jag mycket på hur jag skulle hitta nån som ville ha mig. Tidigare gift morsa med tre barn liksom. Då sa en kompis nåt väldigt bra till mig…hon sa ”du ska inte funder på vem som ska vilja ha dig, den du träffar ska vara så jäkla glad att han får träffa just dig!” Han ska förtjäna dig! Nu 5 år senare är jag med världens finaste karl som jag träffade på nätet. Han kommer sällan med blommor och har säkert glömt vilken dag det är idag. Men han är så kärleksfull i vardagen. Så otroligt omtänksam och han gör mig så glad. Därför spelar inte alla hjärtans dag någon roll. Alla förtjänar kärlek och ontanke alla dagar på året och inte bara idag.

Maria 6 dagar sen

Väldigt bra skrivet! Kram till dig och tack för en jättebra blogg!

Kat 6 dagar sen

Va fint skrivet och jag tog åt mig och det värmde.

Sanna 6 dagar sen

Tack, dina ord betyder enormt mkt för mig idag! En stor kram till dig o alla fina bloggläsare ❤

Barbro 6 dagar sen

Vill också önska dej o nära en fin alla hjärtans dag men önskar också att Annica med fam får det likadant.
Ha nu en fortsatt bra dag.

Anne 6 dagar sen

Vad fint och klokt skrivet. <3

Gourmettjejen 6 dagar sen

Så fint skrivit!

anna 6 dagar sen

brukar verkligen inte kommentera bloggar, men fy tusan va fint skrivet. <3<3<3

Lotta 6 dagar sen

Så bra skrivet👍🏿Kram till dej♥️

Maj 6 dagar sen

Ett ❤️ till dig å Janne å Annica. Tack för att du finns.

Jenny 7 dagar sen

Så fint skrivet Johanna! Önskar dig en härlig dag med dina nära och kära!

Ninnie 7 dagar sen

så vackra tankar o så fint du skriver <3
Har en fråga ang din matta i ditt vardagsrum , dottern som ska flytta hemifrån vill ha en likadan så jag undrar var du har köpt den? Tack på förhand o tack för din fina blogg, o alla goda matrecept <3
mvh Ninnie

Solveig 7 dagar sen

Min syster dog den 14 februari 1968 i cancer nyss fyllda 20 år. Idag är det 50 år sedan. Denna dagen är för mig en påminnelse om att hon fick inte det liv hon ville ha och jag har levt med en så stor sorg och saknad efter en älskad syster.

Svar på kommentaren:
Agda den förste 6 dagar sen

Beklagar förlusten av din syster.
Den sorgen försvinner aldrig.
Förlorade själv min lillasyster på en helgdag för 2 år sen och den dan blir aldrig detsamma igen.
Hälsningar Skåne.

anne 7 dagar sen

Mona 7 dagar sen

Så fint skrivet Johanna🌿🌸🌸🌿❤Ha en mysig ❤dag å sköt om dig, kram😘❤❤🍀

Camilla 7 dagar sen

Glad Alla Hjärtans Dag till dig Johanna <3
Vill samtidigt passa på att även skicka en hälsning här genom dig till Annica och hennes fina familj <3
Kram <3

Yvonne 7 dagar sen

Så jätte fint skrivit av Dig ❤ Önskar dig en mysig Alla ❤ Dag.

Malin 7 dagar sen

Fint skrivet❤ Det ger pepp att läsa dina ord❤
Ha en härlig dag!
Kram

Christine Andersson 7 dagar sen

Fint skrivet! Håller med dig! Har alltid tyckt att detta är en dag för ALLA. Man ska fira varandra, oavsett om man är kära eller inte. Som mamma fixar jag alltid lite extra till min dotter denna dag.
Så insiktsfullt skrivet om att vara ensam i en relation också.
Kram och ha en bra dag!

Annika 7 dagar sen

Glad Alla hjärtans dag till er <3

Jag och min man firar inte så värst, men jag fixade en frukost med blommor, hjärtan och present till dottern.

Ann Stenman 7 dagar sen

Så jättefint och omtänksamt skrivet! Önskar dig en riktigt fin alla♥️dag!♥️♥️

Marita 7 dagar sen

Fint skrivet Johanna ❤️ All kärlek till alla här inne ❤️

Katarina 7 dagar sen

Fantastiskt, ett så bra inlägg. Tusen TACK, jag känner mig verkligen ensam dessa dagar. Vill knappt öppna FB för alla gulliga hjärtan och blommor. Det betyder så mycket att du verkligen skriver om ensamhet som finns hos så många av oss. Önskar Dig en fantastisk alla hjärtans dag! Kram

Cecilia 7 dagar sen

Fint skrivet!
Du verkar vara en mycket omtänksam person.

Iréne 7 dagar sen

Fina tänkvärda ord! 💖

Ann-Louise 7 dagar sen

Vad fint skrivet. Du verkar vara en så fin och omtänksam person. Ha en fin ❤️-dag!

Marielle 7 dagar sen

Tack! Det var fint skrivet, det är så lätt att känna sig så ensam vid såna här dagar. Jag ska göra en god middag till mig och min son ikväll, blir inspirerad av dig! Ha en fin dag

Katta 7 dagar sen

Fint och viktigt❤

Louise 7 dagar sen

Bra skrivet Johanna! Önskar dig och dina nära, och självklart alla andra där ute en härlig alla hjärtans dag! Kram

Stina 7 dagar sen

Detta var nog det bästa inlägget du någonsin gjort, TACK, om du visste vad det betyder mycket!

Malin Leijthoff 7 dagar sen

Tänkvärda ord…önskar dig och familjen och alla där ute en fin alla 💖 dag.. @mallesmums

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Ellos  Nu har jag ätit frukost efter morgonens träningspass. Jag kör en timma förbränning varje morgon före frukost. Älskar den starten och blir pigg och glad efteråt. I kväll blir…

Innehåller annonslänkar Ellos och Clarks  Inte klokt att detta inlägg kommer ut nu, 23.01. Vilken dag. Från början var det meningen det skulle komma ut efter morgonens träningspass men hann inte ens…

Den här gjorde jag igår, så himla god! Grönsakspaj med ädelost och en god sallad till. Smakrik och vegetarisk. Jag lägger i lite bönor i salladen så mättar det ordentligt. Mandelbotten så…

Innehåller annonslänkar Ellos  Nu har jag ätit frukost efter morgonens träningspass. Jag kör en timma förbränning varje morgon före frukost. Älskar den starten och blir pigg och glad efteråt. I kväll blir…

Innehåller annonslänkar Ellos och Clarks  Inte klokt att detta inlägg kommer ut nu, 23.01. Vilken dag. Från början var det meningen det skulle komma ut efter morgonens träningspass men hann inte ens…