• 2018-03-10, 12:02
  • 10
Mellofinal och godaste charkbrickan

Äntligen mellofinal! Dagen är här! Tänk vilken pirrig dag för alla grymma bidrag som tagit sig till final idag. Jag minns den pirriga känslan när vi var med och jobbade med Magnus bidrag för 3 år sedan. Oj oj, det är magiskt och mycket nerver för alla som tävlar. Har ni någon favorit?

Jag håller förstås på vår vän Jessica! Tycker det är ett pangsnyggt nummer. Sedan älskar jag John Lundviks vackra låt My Turn.

Så spännande det ska bli! Lisa-Marie är faktiskt på plats med sina bästa tjejkompisar i Friends arena. Så kul för dem. Tänk lite extra mycket på vår Annica att hon orkar. Jag ringde henne igår kväll och hon skulle göra allt för att ta sig upp och var så laddad! Den tjejen besitter en styrka jag beundrar.

Men ingen mello utan något gott att äta till. Vad äter ni? Jag älskar goda charkbrickor som man kan ha till!

Enkelt, mysigt och gott.

Jag har många varianter, dessa två här nedan gjorde vi faktiskt till onsdagsmys i veckan när vi var hemma tillsammans. Fler tips på mina charkbrickor HÄR. 

Jag älskar olika slags ostar, sedan gott med parmesanchips och olika kex till. Parmesanchips är busnenkelt. Riv god parmesan och lägg i små högar på en plåt. Kör dem i ugnen tills de smält, inte bränna dem. Det tar några minuter, de ska inte bli för mörka. Lägg tex en klick crem fraiche eller ost, jag tog en mjuk kantarellost som passade till. Sedan en bit lufttorkad bresaola! (Lufttorkad nötlår, italienskt) Så gott!

Jag älskar äta med ögat, har man gäster är det så kul att lägga upp fint. Ös på med frukter, färska kryddor du kan dekorera med.

Tomaterna är körsbärstomater jag delade, sedan lade jag i en brieost och ringlade lite olivolja, örter och in i ugnen snabbt några minuter på 200 grader. Så gott.

Dessa är små getostskivor med hackade valnötter, lite honung. In i ugnen snabbt. Mumsbitar!

Jag strör ofta lite nötter över en god ost, sedan kan man också ha päron, ringa olivolja över. Galet gott.

Hoppas ni får en riktigt fin mellolördag! Så kul det ska bli. Jag är i Göteborg och vi har varit ute på en runda före frukost. Sedan slank jag in på NK och inhandlade det sista till fotograferingen vi ska göra på måndag. I morgon åker jag och Janne upp till Stockholm, han har ett jobb samtidigt där uppe så det passade så bra. Sover bättre när han är med.

Måndag morgon är det fullt ös non stop. Då är det omslagsplåtning hela dagen till min bok!

Janne ska på hockey idag men kommer upp efter, jag och Lucy åker snart mot Skövde och börjar förbereda inför kvällen. Vi ska ha hem några vänner som vi inte har träffat på länge.

Nu måste jag sätta fart. Stor kram på er, njut av en fin lördag.

Kommentarer

Anna 2 veckor sen

Hur gick det för Annica? Hoppas att hon orkade❤️

Kamilla 2 veckor sen

Mycket gott på ert bord. Här hejade vi på Benjamin och Felix. Det hade varit galet roligt om Rolandz vunnit.
Jessicas låt föll inte oss i smaken här hemma. Ha en fin söndag.

Svar på kommentaren:
Ullis 2 veckor sen

Galet roligt om Rolandz vunnit? Nädu, inte dumförklara Sverige 😕 tycker annars som du att B och F var bäst!

Marie 2 veckor sen

Ett tips till parmesanchipsen är att strö över lite pinjenötter innan dom gräddas i ugnen… såå gott!
(Platta till lite så nötterna liksom lägger sig I osten och inte bara hamnar uppepå)

Jag är vegetarian så jag blir glad för alla veg. tips! 😉

Marita 2 veckor sen

Gillar ju Mendez och My Thurn , just nu är Benjamin i ledningen och den är väl rätt OK 😊

Pernilla 2 veckor sen

Precis i min smak! Var länge sedan vi hade sådant här plock. Tack för inspiration. Du har helt fantastiska tips!

Sandra 2 veckor sen

Tycker Jessica är jättebra ⭐️👍🏽
Håller verkligen tummarna för Annica.
Jag har gjort lite egen pizza så får bli det till kvällsmat.

Ha en bra kväll nu fina Johanna
Kram Sandra 💕

Men jösses! Så otroligt gott det ser ut :D Mums!!

I min blogg skriver jag om min viktresa, familjelivet och vardagen med alla problem som ptsd, dysmorfofobi osv bjuder på.
Ta gärna en titt hos mig:
http://saraabrahamsson.se

Ullis 2 veckor sen

Ja den brickan går inte av för hackor, mums! Tyvärr är min dotter kräsen va gäller ostar o annat plock så det får bli en smarrig kebabpizza istället . Inte så dumt de heller o det var längesen jag åt de så de ska bli gött.

Jag hejar inte på nån speciell i Mellon faktiskt. Första ggn jag inte bryr mig så mycket. Tycker inte det finns nån sån där panglåt som är självklar. Vi får se om några timmar vem vi ska skicka iväg till? Minns inte vem som är värdland i år, skäms lite nu….

God lördag alla!

Eva 2 veckor sen

Ååh så härliga bilder, ser gott ut! Vilka bra tips med osten och tomaterna, ska testas!
Ska bli kul med mello ikväll. Hoppas på att Benjamin eller Felix vinner, älskar deras låtar och tror att de båda skulle få en bra placering i Eurovision, men men tror kanske att John el Mariette vinner känns som det fina låtar med men jag håller verkligen på Benjamin el Felix, de får mina röster. Hoppas ni får en toppenkväll!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Relaterade inlägg

Det är flera som har frågat efter tips på charkbricka som vi 0fta äter hemma, speciellt när vi har våra onsdagsmys. Idag fick jag ett mail från en tjej som så gärna…

Innehåller annonslänkar till Clarks och Ellos  God morgon från Miami! Vi har precis vaknat, här är klockan bara knappt sex på morgonen, igår åt vi en senare middag på kvällen så vi…

Åh vad jag älskar att vara här, det är så varmt och skönt, vi ligger på stranden och solar och ska snart gå upp och äta lite lättare lunch. Vi somnade vid…

Innehåller annonslänkar till Ellos  (Uppe i luften efter 9 timmar från Frankfurt, köpte nät så jag kunde jobba en stund.) Sitter på planet och skriver, har bara två timmar kvar och har…