• 2018-03-16, 12:20
 • 58

Mina läsare och kompisar, jag måste tacka er från djupet av mitt hjärta för allt ni gjort och gör för vår älskade Annica! Nu har hon det jobbigare än någonsin, som hon själv skrev om här. Och jag vet att hon är lika tacksam som jag över hur ni tänker på henne, ber för henne och gör allt ni kan för henne och hennes fina familj nu när det är som svårast.

Genom åren som Annica har skrivit här på bloggen har hon fått så mycket kärlek. Ni har dessutom själva tagit initiativet till att samla in pengar så att hon, Krille och killarna kunnat få en lite bättre tillvaro, kosta på sig lite extra och pigga upp en vardag som annars bestått av så mycket oro. Det är dyrt att vara sjuk, inkomsterna blev snabbt lidande när Krille inte heller kunde jobba heltid. Och då fanns ni där!

Annica är en stor inspiratör och förebild för många och hon har lärt oss så mycket. Vi lever här och nu, en dag i taget. Jag vet att hon stöttat så många som är sjuka, hon ger så mycket av sig själv, hon är den modigaste jag känner.

 

Jag vet inte när Annica, hennes mamma Anitha eller Krille kan skriva till er härnäst, nu är det familjen som gäller för dem. Men jag ska se till att alla era hjärtliga hälsningar når fram och att ni får veta vad som händer. Livet är inte bara den stora dramatiken, det är också de små stunderna i vardagen. Dem har ni gjort så mycket bättre genom att vara så underbart givmilda och omtänksamma.

Som Annica brukar säga: ni är helt amazing! 

2018-03-16 Johanna Toftby
 • 2018-03-14, 23:52
 • 849

Jag vill inte skriva det här. Jag vill istället skrika rakt ut. Igår förmiddags ringde vår älskade Annica efter sitt läkarbesök och storgrät. Sedan dess har vi haft en natt med massor av sms tillsammans medan hennes familj lyckades somna men hon själv inte kunde för att ångesten tagit över. Det har varit ett fruktansvärt dygn med mycket tårar och väldigt lite sömn. 

Ändå är det ingenting mot vad Annica och hennes familj har fått uppleva- Många av er har frågat hur det är med henne och tyvärr är det inte bra alls nu. Det är så illa det kan bli. Men stark som hon är till och med nu så ville hon få berätta själv för er vad som har hänt.

Bland det jobbigaste en människa kan uppleva…

Jag vet inte hur jag ska forma orden. Vet inte alls vad jag ska skriva till er mer än jag och min familj är i chock. Jag skulle skriva till er om min underbara resa till mellon, som jag fick i julklapp av Krille min älskade man. Men fokus har flyttat till ren panik.

Igår var jag hos doktorn. Hade gjort en extra insatt röntgen, då jag själv kände på mig att något var tokigt ville jag ha snabba svar, men aldrig kunde jag ens föreställa mig svaren vi skulle få av min läkare. Nu har cancern tagit över min kropp så det finns inte så mycket mer att göra.

Detta blir ett kortare blogginlägg än jag brukar skriva men det är för att jag är så svag rent psykiskt.

Doktorn visade oss bilderna och berättade vidare att mina röntgensvar ser inte längre så kul ut.

Och så menade hon på att jag inte har så lång tid kvar. Jag är så ledsen att min värld blir helt upp och ner. Sitter och skriver till er nu när alla barnen sover. Vill inte ta någon som helst tid ifrån dem. Nu är det verkligen hundra procent fokus på dem!!!

Jag frågade läkaren hur länge, då svarar hon några månader….

Vilken fruktansvärd panik att hinna leva. Jag vet faktiskt inte längre hur jag ska göra med något. Igår när alla sov fick jag ren tokpanik och ringde nattjouren så kom de hit och hjälpte mig att lugna min kropp!

Och att sitta och berätta för barnen att deras mamma snart kommer lämna dem. Mina stora killar totalt bröt totalt ihop och vår lilla son som snart fyller fem år skrek och sa ”mamma får inte dö” och sen säger han lite senare ”mamma, när du dör så ska jag vakta dina saker”, detta är så makabert.

Jag är ledsen om jag inte längre är lika mottaglig. Jag är så himla rädd, aldrig förr mött sån rädsla. För varje dag som går är steget närmare det fruktansvärda. MEN jag tror tror TROR på under och det kommer jag aldrig sluta tro på. Nu imorgon ska jag få cellgifter och så länge det fungerar lite grann så kommer jag aldrig sluta TRO på MIRAKEL! Allt som hänt hittills är mirakel.

Två gånger har de lyckats operera mig fast ingen trodde det skulle gå. snälla ni som vill TRO OCH BE för mig/oss. Kärlek från oss alla  5: Annica, Krille, Elias, Gabriel och Samuel.

//

Älskade Annica, tack för att du varit och är så otroligt stark och har orkat dela med dig om din kamp. Du har hjälpt så många andra och givit dem kraft att fortsätta kämpa. Vi är med dig allihop.

Snälla ni som läser, skicka alla tankar, böner och kärlek till Annica nu. Jag lovar att framför allt till henne.

 

 

 • 2018-03-07, 20:24
 • 136

Att leva med en svår sjukdom ger ett konstigt sätt att se på tiden. Man vill så gärna bli frisk och längtar efter den dagen, samtidigt är man så rädd för framtiden ifall den innehåller nya bakslag i stället. När man inte helt säkert vågar tro på att något ska gå över blir varje dag så viktig, trots att den kan vara full av rädsla och smärta. Annica har levt med det i över fyra år nu. Varje dag har varit en kamp.

Ni kan hjälpa henne med den kampen genom att fortsätta skicka era fina hälsningar till henne här!

 

Att ta en månad, en vecka, en dag i taget har jag lärt mig. Men man lär sig aldrig hur ett bakslag känns. Jag är så himla rädd just nu. För bara några veckor sedan jag var hos min läkare och fick en sån där ok-stämpel i rumpan. Allt såg bra ut. Medicinen som jag fått återigen har lyckats trolla bort alla ytliga metastaser utom en rackare som sitter i huden och som däremot vill växa.

Men att de tagit alla andra är helt fantastiskt. Och det ännu mer fantastiska var att magen min var mjuk, helt mjuk! Den farliga tumören som opererats två gånger kunde inte kännas, trots att det finns farliga rester kvar som alltid tidigare märkts.

Vågade vi tro på ett under? Var den borta?

Glada gick vi därifrån och läkaren fick en extra go kram för sån glädje kunde jag känna.

Nu några veckor senare är magen stenhård. Jag är helt övertygad om att det satt fart att växa igen. Och jag känner min kropp väl vid det har laget, men hoppas innerligt på att det inte växer så snabbt denna gången.

Nu får vi helt enkelt ha koll på mitt mående. Det är det som bestämmer hur nästa steg ska tas. Men jag är i goda händer. Min tro är stark och jag tror att nån gång ska det där undret komma. Och jag vet att mina läkare/kirurger har kontroll.

Sen tror jag man måste tvinga sig själv till att ändå försöka leva. För livet är inte SEN om kanske jag blir frisk utan livet är faktiskt NU. Och just i helgen ska jag leva lite extra. Min älskade man Kristian har gett mig världens roligaste julklapp.

Vi ska åka till Stockholm, bo på hotell och gå på Melodifestivalen, själva finalen. WOW WOW WOOOOW! Mitt i allt kaos med spyor, utslag på hela kroppen som kliar vansinnigt att för jag inte riktigt tål medicinen och smärtor från operationen.

Mitt i allt detta kaos ska vi ha det jätte roligt. Bara han och jag. Älskade Krille vet hur han ska uppmuntra mig. Detta har jag verkligen längtat efter så mycket! Nedräkning från julafton då jag fick denna mysiga julklapp. Bara han och jag.

Operationen av den ytliga hudmetastasen är gjord. Den var inte så ytlig som vi trodde, den satt djupt, tom på muskeln. Så hjälp, har riktigt ont. Men det hinner nog försvinna innan lördag.

Sen på söndagen ska vi gå på Mall of Scandinavia. Vilken upplevelse. Aldrig förr varit där. Stockholm är inte ofta vi hälsar på annars, så detta kommer bli så mysigt. Tack min älskade Krille för världens bästa julklapp!

Nu är det onsdag morgon och jag sitter och väntar på hemsjukvården som ska koppla in näringsdroppet. Det behövs lite extra nu när jag har svårt att behålla all mat. Dessutom ska jag be om Primperan som tar bort mitt värsta illamående. Jag tror det är tumören i magen som påverkar allt det där. Så jag hoppas vi hittar någon bra lösning även på den, och inte bara på de ytliga metastaserna. Men inte dåligt att det fungerar  på dem, så många som de var från början!

Men jag är glad och peppad. Det sägs att man får inte mer skit än man klarar av. Ibland känner man sig som Superwoman men mest känner man sig som en liten flicka uppkrupen barfota i ett litet hörn och man vill fly, fast man kan inte. Man sitter fast mot sin vilja. Sanningen gör ont men ändå är jag så tacksam för livet idag. Mitt liv är helt fantastiskt. De dagar jag får leva.

Kram Annica

PS: Skriver till er efter Sthlms- resan. Den vill jag dela med mig av för så grym den kommer bli. Hoppas hoppas hoppas jag får må bättre då!

 

2018-03-07 Gästblogg
 • 2018-01-25, 15:28
 • 34

Helgerna blev både dramatiska och jobbiga för Annica som ni vet. Men en trygghet som hon ständigt kände känna kom från er, alla härliga läsare som stöttar henne både när det känns bättre och när allt rasar samman. Inte minst tog ni henne i försvar mot näthataren som kallade sig ”Anna” och som nu är polisens bekymmer. 

Annicas fina mamma Anitha vill få tacka er personligen och det får hon självklart göra så alla får veta hur oerhört mycket ni gör för Annica. Själv blir jag jättestolt när min blogg kan fungera på det här sättet. Wow! Annica ger andra styrka genom att orka berätta om sitt liv, sitt hopp och sin skräck. Ni ger henne kärlek och tröst med er omtanke och er hjälp, resan, julklappar och andra överraskningar. 

Och ni får kärlek tillbaka från Annica och hennes omgivning. Tillsammans kan vi göra så mycket för varandra!

Nu låter jag Anitha få ordet.
Johanna
// 

Ett nytt år, en ny kalender, oskrivna blad.

Varje årsskifte ger mig en hisnande känsla inför det nya året. Det gamla har passerat och satt sina spår, vi minns dagar av lycka och dagar vi kunde gärna varit förutan.

När jag tänker tillbaka på 2017, så går mina tankar till den mesta kämpe jag känner, min egen dotter Annica. För hennes skull, om jag hade kunnat, då hade jag förvandlat dagar präglade av smärta och ovisshet, förvandlat dem till dagar av glädje och hopp. Även om det känts hopplöst, svart, så har vi ändå fått se hur omöjliga situationer förvandlats till suveräna lösningar. Som mamma känner jag bara en enda stor tacksamhet!

Jag är tacksam att få vara mamma till min underbara tös, hon som lär mig så mycket. Genom henne har jag upptäckt konsten att kunna leva i nuet. Det är en ovärderlig förmåga.

Tacksam över att vi möter en fantastisk sjukvård på Sahlgrenska. Behandlande läkare, opererande läkare som räddat hennes liv när cancern härjat som värst. Tacksam för att de vågat genomföra helt ”omöjliga” operationer, två år i rad. Tacksam att de inte gett upp utan gjort sitt yttersta för Annica. Den tacksamheten kan jag som mamma inte ens sätta ord på!

Tacksam till personalen på vårt hemsjukhus som får rycka in när det akut behövs någon speciell insats som ex blodöverföring, liksom till den fantastiska Hemsjukvården, vars insats underlättar Annicas vardagsliv. När smärtorna varit som värst, då har de funnits, bara ett telefonsamtal långt bort.

Jag känner en så’n obeskrivlig tacksamhet också till er alla som följer Annica, här hos Johanna på bloggen och i andra sammanhang.

När det är kämpigt då är det extra fint att få uppleva att människor beder, önskar oss allt väl och skickar goa hälsningar. I höst när Annica mått riktigt dåligt och inte alltid orkat skriva, då har hälsningarna här på nätet, eller med posten och så vidare, betytt väldigt, väldigt mycket för henne, för oss. Det ger styrka, när man inte behöver vara ensam.

Och tack alla goa ni för allt fint som överraskade Annica till jul!

Och tack, riktigt många tack, för att ni förstått hur svårt det kan bli, ja, rent av ofattbart hemskt när allt detta snälla vi möter, plötsligt  skyms av ondska, som när nättroll skriver horribla saker, fabricerar lögner , så onda att man knappt kan tro att någon ens i fantasin kan skriva så.

Jag kan bara tro att denna människa är riktigt svårt sjuk och behöver genomgripande vård så att hon aldrig någonsin gör så mot någon annan. Johanna har gjort en hjälteinsats för att hitta personen som önskat Annica så illa – och Johanna har lyckats hitta nättrollet! Nu är det polisens sak att göra resten.

2017 har varit en berg och dalbana på många vis. Men en övergripande känsla etsar sig kvar. Tacksamhet!

Att det goda vinner över det onda, att vi alla får vara med och lägga varandras livspussel. Vi är viktiga, var och en. Och vad vi gör för våra medmänniskor, den glädje vi delar med oss, den omtanke vi ger – ett är säkert, vi får mångfalt tillbaka.

Tack, av hela hjärtat, tack!
För att citera Annica: ni är amazing!!
Mamma Anitha

 

 

 

 

 

 • 2018-01-11, 20:12
 • 91

I veckan hade Annica ännu en träff med sina läkare för att få nya provsvar. Hon har varit väldigt dålig inför storhelgerna så det var en skräckfylld väntan på att få höra vad proverna skulle visa. Sent på kvällen inför det skrämmande och viktiga beskedet satte hon sig ned för att skriva åt oss alla. Jag upphör aldrig att imponeras av hennes styrka, att hon orkar tänka på sin omgivning när allting i hennes eget liv är upp och ned. Vi andra kunde fira jul och nyår med glädje och fest, hon var tvungen att kämpa med illamående och oro.

Hjälp mig nu i att önska Annica, Krille och deras fina grabbar ett riktigt gott nytt år med många goda besked!
Johanna
//

TACK till alla er vänliga själar som på olika sätt gjort vår jul så fin genom era julgåvor, presenter och swischade pengar. Ni är helt amazing!

I morgon är det dags igen. För nya provsvar och för ny läkarkontroll. Borde vara van efter fyra år men kampen och oron vänjer man sig nog aldrig vid. Speciellt inte efter sett ”Tillsammans mot cancer” och alla människoöden där. Jag kommer så väl ihåg hösten 2014 när jag och min familj medverkade på cancergalan. Hjälp vad mycket känslor. Samtidigt som produktionen bakom programmet imponerade stort. Vi fick efter programmet erbjudande om att få prata med psykologer och få hjälp att gå vidare, då det är en oerhörd tufft att medverka i ett så känslofyllt program med andra så svårt sjuka människor.

Nu ska jag försöka sova efter alla dessa intryck.

Kampen jag är inne i just nu är allt annat än lätt. Jag har mått och mår så jätteilla. Vi vet inte riktigt varför ,men läkarna tror att det är på grund av antibiotikan jag fått för min djupa svåra hosta. Jag åker på lunginflammation lätt, jag inser hur känslig jag är. Jag är som ett dasspapper som suger åt mig allt jag snuddar vid. Det är kämpigt. Att inte få behålla maten och samtidigt vara så galet hungrig, medan jag samtidigt mår väldigt illa.

Nu har vi testat de flesta medicinerna mot illamående på mig. Inget funkar helt. Illamåendet ligger där i bakgrunden mest hela tiden. Så nu efter alla kräkningar har jag gått ner i kilon och det är väldigt mycket.

Det är galet lätt att tappa kilon när man är sjuk som jag, men inte alls lika lätt att gå upp dem igen. Nu försöker jag äta. Lite och ofta. Försöker tänka ”rätt” när jag äter så jag får snabbt tillbaka min vikt igen. Jag får inte bli alltför klen nu när vi ska fighta cancern vidare. Jag måste liksom bli starkare än den.

Nu ska jag dra täcket över huvudet och hoppas att jag överhuvudtaget kan sova. Näringsdroppet är inkopplat och jag har lite svårt att sova då med det inkopplat på mig. Samtidigt som hjärnan arbetar med alla intryck från den mycket starka cancergalan. Såg ni den? Är ni månadsgivare? Så oerhört viktigt för utan forskningen hade jag inte suttit här idag.

Man tar åt sig som sjuk av andras cancerberättelser. Samtidigt som jag blir helt oändligt tacksam till livet, att jag får leva. Men jag blir också fruktansvärt rädd. Mina ”några år” som jag fick i besked av kirurgläkaren att jag hade kvar från början har gått nu. Fyra år med cancer. Och nu prövar vi mediciner jag haft förut. Som jag förut blev resistent mot. Vi prövar om de kanske fungerar igen. De bara MÅSTE fungera nu. Vågar inte tro nåt annat!

Ikväll lägger jag mig med ett ledsamt hjärta för jag känner mig en aning rädd och ensam. Jag VET att många finns med mig i detta. Men i sjukdomen, just denna kroppens sjukdom, är jag ensam med. Det är min kropp, min kamp jag måste ta mig igenom. Och bredvid mig har jag såklart min älskade dyrbara man, våra tre underbara barn, vår familj och alla våra vänner.

Men jag är ändå ensam med mina funderingar, mitt illamående, smärtan, kampen, oron. Jag orkar inte ligga här och fundera längre på oro kring nya provsvar. Så många år med så mycket oro kan ju inte vara bra. Inte för någon. Oron, rädslan, det är terror på riktigt.

Snälla gode Gud gör mig frisk NU!
Kram Annica
//

Nästa dag var det en trött och tagen men lättad Annica som hörde av sig. Provsvaren var bättre än hon vågat hoppas på. Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN ett litet positivt besked! Värdena hade gått ner från de skyhöga veckorna innan.

Nu behöver hon vila, men hon återkommer snart och berättar mycket mer om vad som trots allt blev en bra träff med läkarna.

Johanna

 

2018-01-11 Gästblogg
 • 2017-12-23, 13:29
 • 36

Igår var jag och hälsade på Annica och ville ge några julklappar, de var en underbar stund! Vi fikade och hennes mamma var också där. Annica får väldigt mycket morfin just nu för hon har väldigt ont av tumörer i magen och i levern. Hon kämpar ändå på för att klara av julen, hennes favorithögtid som hon älskar så mycket. Igår började hon med den nya behandlingen eftersom hennes cancervärden stigit i raketfart. Här kommer en julhälsning till er från Annica! (En kort film) 

Även om hon fick ett mardrömsbesked några dagar före jul ska hon njuta av julen. Hon har bestämt sig för det. 

Jag är så stolt över att ha Annica som vän, hon delar med sig öppenhjärtigt av sin tuffa resa och inspirerar så många. Vi får dagligen mail och hälsningar från andra som är svårt sjuka, eller har sjuka barn som får hopp och mer kraft att orka.

Jag tycker det är fantastiskt! Den mentala biten är så viktig och så länge man lever, ja då lever man. Hoppet är det sista som överger oss. 

Jag har fått massor med kommentarer och mail från er fina läsare som så gärna vill ge en julklapp eller julgåva till Annica. 

Ni bad mig lägga ut ett inlägg med deras swishnummer eller banknummer och det klart jag så gärna gör! Swish, Kristian Thimberg 070-334 89 75 Kontonummer: 82990-403 575 098-5

Tack från hjärtat till alla som stöttar och finns för Annica och alla andra som är sjuka. 

 

 

 • 2017-12-20, 23:46
 • 249

 

Oj oj oj. Så svårt att läsa Annicas sms idag. Jag vågade nästan inte öppna. Jag har hoppats så mycket på att Annica, Krille och deras fina killar skulle få en riktigt fin jul. De har verkligen gjort sig förtjänta av det. Först skulle bara ett nytt läkarbesked komma.  Många av er har undrat hur det gått under dagen men Annica vill berätta själv så det gör hon här.

Hon ger sig aldrig, hur illa det än blir. Det minsta vi kan göra är att visa att vi stöttar henne!

Johanna 

//

Så ledsen, förtvivlad, sorgsen, arg, kluven, förvirrad. Man kan klä känslor i många ord. Speciellt när man jobbat med dem i så många år som jag gjort med just cancer. Jag borde kunna säga att jag är van, men det blir man aldrig. Jag är aldrig beredd när cancern slår mig med ett knytnävsslag i magen. Jag mår så illa just nu på grund av det jag ska berätta för er.

Jag önskar att jag själv kunde dra mig ur denna berg och dalbana. En berg och dalbana som snart knäcker mig! För bara några veckor sedan så var ju allting så bra. Jag fick beskedet att mina nya cellgifter fungerade. Att mina cancermarkörer hade gått ner, jag var SÅ lycklig. Julen är min favoritårstid. Jag såg fram mot att klä granen och koka knäck tillsammans med barnen. Det var sann glädje. Men den glädjen varade bara någon vecka, för sedan kom känslorna.

Rädslan kom som ett vykort på posten. Jag kände på mig att något var fel. Mina metastaser som hade försvunnit började synas igen. Känslan inuti kände att något elakt var på gång igen. Jag brukar ha rätt när det gäller min egna kropp. Jag känner den så väl efter varit sjuk i fyra år.

Så jag tog nya cancermarkörer, fast jag egentligen inte skulle. Så kom första värdet som visade uppstigning. Samtidigt har jag infektion i kroppen och just denna markör kan då spela en ett spratt så helt säkert var det inte. Den andra cancermarkören var så mycket viktigare för mig nu. Man läser av de båda cancermarkörerna ihop för att få en säkrare bild.

Idag kom hemsjukvården igen på dagen, då jag under flera dagar i rad haft väldigt ont i magen. Så jag skulle få en morfinspruta. Syrran var också här efter agerat skjuts åt mig. Där och då ringde hemtelefonen. Den brukar bara ringa när det är min läkare som slår mig en signal. Resten ringer till mobilerna. Så när hemtelefonen ringer, ringer också oron. Direkt fattar jag. Det andra värdet har stigit, skyhögt!

Nu ska vi prova att byta till ett annat läkemedel jag haft förut och sedan kombinera det med cellgifter. Det är invecklat, men så har även min cancer blivit när den nu har blivit två olika sorters tumörer. Den är som syskon som ser olika ut kan man säga. Man måste behandla de olika.

Kunde jag inte få denna härliga jul jag såg så fram emot. Det var ju så nära. Så nära lyckan. Så nära att slippa oro. Men oro och jag håller ofta handen. Den släpper mig aldrig.

Men nu är det bara några dagar till jul. Min nya behandling börjar på fredag trots att jag fick cellgifter igår. Det blir tufft rent känslomässigt.

Men jag vägrar låta cancern ta min jul ifrån mig. Julen SKA bli lika mysig som jag bestämmer mig för. Kanske inte blir lika mycket julbak i år men knäcken SKA jag göra. Och storstädningen blir lite lätt och lagom. Vi ska vara hemma hos oss och njuta med familjen. Skönt att bara njuta med de man älskar.

Jag blev inte frisk detta året heller. Men 2018 hoppas jag blir ett år, där oron släpper mig lite och känslorna i allt kan jag klä med glada toner istället. Önskar er alla en riktigt God Jul och jag hoppas att ni alla får en magisk jul.

Många varma kramar från mig

Annica med familj

 

 

 

 

 • 2017-12-19, 12:32
 • 28

Tack alla fina härliga läsare som tar Annica i försvar när trollen visar sina fula nyllen! Det är skönt att se att kärleken alltid vinner över hatet. Och det är bara en anledning till att jag håller mitt kommentarfält öppet trots att det gör att små fega kräk kan utnyttja det ibland. 

Ni vet säkert vad jag menar, den galna människan (för jag tror bara det var en med flera namn) som påstod att Annica fejkar sin cancer. Nu hoppas jag att vi aldrig mer behöver höra något så vidrigt efter att ni alla kunnat se att hon inte har något hår kvar, bara en mössa med lite hår som jag sydde åt henne när hon låg inlagd på Sahlgrenska. Den har hon ofta hemma för peruken blir så varm. 

(OBS!! Gammal bild, ifall någon ska påstå att hon har ju sitt riktiga hår. Tycker bara att bilden är underbar på Annica. Hennes älskade yrke, att spela med alla barn och föräldrar)

Det var flera som undrade varför jag inte stoppar trollen från att vräka ur sig sånt och varför jag inte döljer det för Annica. Svaret är enkelt: Annica vill inte har någonting dolt för sig och jag förstår henne så väl. Även om hon är väldigt sjuk så är hon en vuxen kvinna. Hon vill inte bli behandlad som ett litet barn som man måste gömma en otäck verklighet för. Jag förstår att hon vill bli behandlad som oss andra. 

Vi ska respektera det. Vi ska också respektera att hon ville att jag skulle skriva detta. Vi tycker lika där. Jag vill också skriva. Sedan behöver ni inte gilla det jag skriver, alla har rätt att tycka. Men vi har också rätt att tycka detta är fel, ofattbart och riktigt galet.

Jag vet hur många som får kraft och styrka av Annica, jag får mail varje dag om hur viktigt det är att vi lyfter fram denna djävulska sjukdom, för det hjälper så många där ute att orka lite till. Även vi som är friska får kraft och perspektiv på saker.

Visst skulle jag kunna stänga kommentarfältet och förhandsgranska allting men oj vilken tråkig blogg jag skulle få! Om jag ens går ut med Lucy så skulle inläggen samlas på hög under tiden och inga läsare kan prata med varandra. Jag tycker inte om att läsa den typen av blogg själv, där det kanske inte kommer några kommentarer på flera timmar och sedan flera dussin på en gång. Då ska inte trollen tvinga mig till att ha en sån själv.

Den här bloggen är något som vi alla skapar tillsammans, ni och jag och Annica och alla andra, den ska inte styras av några få fega små galna troll.

(Gammal bild)

Några läsare blev riktigt arga på mig för att mitt kommentarsfält användes av folk som ville vara hemska mot Annica, men jag tar inte åt mig. Det är som att tycka att det är Postens fel om något får ett otrevligt brev i brevlådan.

Att sitta och låtsas som ingenting har aldrig löst några problem, mobbare i skolan eller på en arbetsplats ska inte bara få hållas heller. Visst kan jag blocka IP, och gör det, men alla troll har flera apparater som är kopplade till nätet eller också går man bara över till ett fik, eller grannen, eller tåget. Nya Ip finns överallt. 

Jag litar på er, de 99,99 procent där ute som är härliga och kärleksfulla människor.

Jag litar på att ni aldrig låter hatet vinna.

 

 

2017-12-19 Johanna Toftby
 • 2017-12-18, 21:46
 • 132

 Nu räcker det!!! Jag finner inga ord, jag vill skrika rakt ut! När jag läser några kommentarer riktat till Annica tror jag inte det är sant! Jag vill träffa dig eller er som anklagar en svårt sjukmänniska för att bluffa om sin cancer. Har ni bara lite mod så hör av er direkt till mig, fega troll!

Varför, varför, varför vräker ni ur er kommentarer till Annica om att hon skulle bluffa om att vara så sjuk? Ni anar inte hur mycket hon önskade att hon var frisk. Men det är hon tyvärr inte.

Här har ni två bilder hon skickade till mig nu och ville jag skulle lägga ut dem. Hoppas det är bevis nog på att hon tappat allt hår och har peruk, som ni inte tror på.

Skäms, skäms, skäms!!!

 • 2017-12-18, 14:41
 • 140

När jag håller på att julfixa här hemma går mina tankar till Annica. Det är svårt nog med alla krav på den perfekta julen när man mår bra. För henne är varje dag en pärs och en oro som hela tiden vill stjäla glädjen av att få en jul med hennes fina familj. Hon har ändå styrka nog att berätta för oss alla om hur hon mår och hur hon har det just nu. Känner någon igen sig kanske? 

Hjälp mig nu att önska Annica, Krille och deras fina killar en riktigt härlig jul, det förtjänar de verkligen!

Denna berg- och dalbana som kan knäcka vem som helst. Dessa tårar som rinner gång på gång av otäck rädsla, cancerrädsla. Sitter här nu i soffan och ser vår jättevackra gran som vi pyntat tillsammans med barnen. Då var det glädje och förväntan på en magisk jul utan cancer. Men där hade jag bara lurat mig själv.

Nu sitter jag istället och fasar för nästa steg.

Mina metastaser på ryggen som hade börjat försvinna har konstigt nog börjat komma tillbaka. Är det för att jag gått ner i vikt som gör att de syns lättare? Eller är det vad jag mest fasar över, att cellgifterna inte fungerade så långe så cancern härjar hej villt igen? Svaret kommer jag få innan jul, då kommer svar på mina cancermarkörer…

Denna rädsla hela tiden som alltid tar över glädjen och julefriden. Jag hade planerat julbaka och julstäda denna vecka men glädjen i det knäcks just nu av den oron som ständigt vill tar över. Det är som en kamp mellan mig och cancern. Och det är inte bara att blunda för, det skrämmer livet ur mig!

Om det värsta har inträffat att cellgifterna inte fungerar längre, då blir det ny behandling och i nuläget vet jag inte vilken. Vi har testat så mycket på mig nu så vi vet inte riktigt vad som återstår. Hur många behandlingar finns egentligen kvar för mig? Vad orkar min kropp med för behandlingar?

Snälla gode Gud låt detta bara vara en mardröm och snälla låt mig få veta snarast! För väntan på besked är det allra värsta. Om allt är bra vill jag veta så jag kan sadla om och känna glädjen igen tillsammans med mina barn. Att få baka till julmusik och fixa tillsammans med barnen, få lite frisk julkänsla in i knoppen istället för rädslan som är så hemsk. För bara några veckor sedan kände jag enorm glädje med en massa goa besked och jag trodde att vi skulle få vila i det. I alla fall längre än några veckor.

Känner nån igen sig? Dela gärna för jag vill få tips på hur man hanterar rädslan på egen hand!

Hoppas så på att mina känslor och min rädsla har fel. Det hade varit fint att få en jul utan smärta, illamående och oro.

Kram Annica

 

2017-12-18 Gästblogg

Innehåller annonslänkar för Ellos och Blueco.se  Alltså den här vårsolen som vi fick idag, jag tror inte det är sant. Visst blir man sprallig och glad över att äntligen ser ljuset. Som…