• 2017-08-11, 11:20
  • 4

Äntligen fredag och lite middagstips! Ni som har börjat jobba den här veckan kanske ser extra mycket fram temot helgen, laga goda middagar och bara ta det lugnt.

Vi äter ofta kyckling hemma, det går ju att göra så mycket och tjejerna älskar när vi gör chilimarinaden så kycklingen smakar ännu mer. Blir supergott. Detta gjorde vi häromdagen, så gott med fyllning i kycklingen.

Chilimarinaden hittar ni HÄR. 

Baconlindad kycklingfile med mozarella och soltorkade tomater 

Dela kycklingfilén eller köp tunna skivor , lägg kycklingen i marinad en timma i kylen.
Lägg på mozarella, soltorkade tomater som du hackar före, färsk basilika och rulla ihop och lägg bacon runt om hela kycklingen så den inte öppnar sig.

Ugnstek kycklingen i en form i ugnen på 220 grader i ca 20 minuter.

Vi serverade krispig färskpotatis, sötpotatis är också gott till. Tips hur du får de krispiga hittar du HÄR. 

Kall basilikasås 

2 dl turkisk yoghurt

2 msk hackad färsk basilika

2 pressade vitlöksklyftor

1/2 tsk dijonsenap

skvätt honung

salt, peppar

Låt såsen stå kallt en timma före så blir det mer smak.

Hoppas ni har en riktigt fin fredag, om en timma kommer Annica hem till mig, idag ska jag hjälpa henne med håret och göra slingor! Vi har fått flytta fram det några gånger för hon opererade bort en jobbig tumör som satt i nacken. Men idag ses vi! Ska fota och visa er lite senare.

Kram!