• 2017-07-22, 09:46
  • 7

Det var en tjej som mailade mig och frågade efter caesardressingen jag brukar göra, har ni gjort den här? Jag tycker det kan vara det godaste som finns nu på sommaren, en fräsch caesarsallad med knaprig kyckling och dressing med extra mycket parmesan i. Den är himmelskt god!

Ett lördagstips på en god lunch.

Caesarsallad

Marinera kycklingen en timma före i 2 dl olja, 1 krossad vitlök, 0,5 dl soja, 0,5 dl sweet chili, lite cayenne, 1 msk honung, skvätt lime och salt och peppar. Blir ljuvligt. Ställ i kyl en stund.

Lägg sedan in kycklingen i en form i ugnen ca 220 grader i 20 min beroende på ugn.

Skär upp kycklingen, lägg den på en bädd av romansallad, tomater, rödlök och strö över en god, lagrad parmesan.

Strö knaperstekt bacon på salladen

Caesardressing 

2 dl olja

1 msk vitvinsvinäger

skvätt tabasco

1 stor pressad vitlök

2 äggulor

1 tsk dijonsenap

Några droppar citron

2 sardeller

1 dl riven parmesanost

Rör allt utom oljan, kör med stavmixer så allt mixas och häll oljan sakta under tiden. Det blev så vansinnigt gott….!

Första gången vi gjorde detta hemma sa tjejerna att det var det allra godaset de ätit. Haha, måste vara ett bra betyg på en god dressing.

Nu ska vi ut i solen och lägga oss vid havet här, igår hade vi över 35 grader så det blir massa bad. Jag är mer i vattnet än över, vi njuter! Vilket hav!

Lite senare kommer en uppdatering och tips från vår resa. Vilka små pärlor vi hittat här i Rovinj.

2017-07-22 Recept ,
  • 2015-09-01, 11:05
  • 9

Vad äter ni idag? Caesarsallad tröttnar jag aldrig på. Egengjord Caesardressing, åh det är så gott! Lagrad parmesan, knaperstekt bacon.

DSC_0721-670x445

Caesarsallad

Marinera kycklingen i några timmar. Olja, vitlök, soja, cayenne, honung, lime, salt och peppar. Eller om man vill ta en annan marinad. Denna är min favorit.

Stek på hög värme, sedan 10 min i ugn 200 grader.

Skär upp kycklingen, lägg den på en bädd av romansallad, tomater, rödlök och strö över lagrad parmesan.

Strö knaperstekt bacon på salladen. Jag hoppar krutongerna

DSC_0716-670x445

Caesardressing 

2 dl olja

1 msk vitvinsvinäger

skvätt tabasco

1 stor pressad vitlök

2 äggulor

1 tsk dijonsenap

Några droppar citron

2 sardeller

1 dl riven parmesanost

Rör ihop allt utom oljan, kör med stavmixer så allt mixas och häll oljan sakta under tiden.

DSC_1201

Min lunch även idag. =) Nu blir det ett pass på gymmet, ben och rumpa! Sedan jobb på salongen. Hoppas ni har en fin dag!

Bon Apetit