• 2018-01-12, 10:14
  • 12

Äntligen fredag, yeah! Varför inte göra en härlig charkbricka till fredagsmys? Vi älskar charkbrickor och tjejerna tycker det är  mysigt att sitta och plocka. Man äter alltid med ögat så lägg upp fint på ett fat och duka fram.

Charkbrickor är populära sökningar här inne, det är så roligt att ni gillar all matinspiration här på bloggen.

Man kan lägga på det man tycker om, vi älskar goda ostar och längre ner finner ni vad vi har på just den här brickan.

Jag har olika sorters ostar, parmaskinka, salami (finns massor av fina olika i charken, ni kan välja vad ni känner för) och alltid en fin brieost för det är Marilyns favorit med marmelad. Alltid en Saint Agur,  lite jordgubbar och passionsfrukt, sedan tog jag stora päronskivor som jag rinvglade olivolja över och strösslade lite hackade valnötter på. Det blev galet gott.
Missa inte prova tryffelbrie, den är så god. De små oststängerna är gruyére som tillverkas i Schweiz och Frankrike, en hårdost med starkare smak. Favorit. Tryffelbrie är också gott.

De små krustaderna:

Räcker till ca 10 Krustader

1 dl creme fraiche
1/2 dl riven parmesanost
ett par baconskivor
1/2 msk olivolja
salt och peppar

Gör så här: Stek bacon knaprigt. Rör ihop allt till en smet och portionera ut i de små krustaderna, klipp bacon i små bitar och strö över. Lägg i röran strax innan du ska servera annars blir krustaderna mjuka.

Så goda och är även gott till fördrinken om ni ska ha middag. Finns massor av charkbrickor på bloggen vi gjort, här är några. Man kan ju göra små och inte så mycket på om man vill.

(Denna hade vi igår, lagom när man bara vill ha en mindre bricka en vardag) Den runda brickan fick jag av tjejerna är julklapp.  Visst är den fin?

 

 

 

 

 

 

  • 2017-08-16, 18:48
  • 8

Det är flera som har frågat efter tips på charkbricka som vi 0fta äter hemma, speciellt när vi har våra onsdagsmys. Idag fick jag ett mail från en tjej som så gärna ville jag skulle leta fram mina inlägg. Här kommer det!

Godaste charkbrickan hittar ni HÄR. 

Vi brukar alltid ha flera slags ostar, ibland köper jag några riktigt fina inne på saluhallen i Göteborg men det finns ju mycket i charken i vanliga matvarubutiker. På länken ovan står det exakt vilka vi brukar ha.

En favorit är päron med ädelost, valnötter och sedan ringlar man en god olivolja. Jättegott.

Dekorera med lite frukt, det är gott att bryta av osten eller allt salt med lite exotiska frukter och kex till.

Lägg upp på ett stort fat eller en stor charkbricka, man äter med ögat och detta kan vara det allra godaste jag vet. Sitta och plocka i timmar, det är gott men också socialt.

Nu har vi precis kommit hem från stranden, idag åkte bort till östra sidan och besökte Oasis Beach, har ni varit där? Men hjälp vad mysig strand. Det är klippor, solstolar som är utställda lite här och var. Och en underbar liten bar inne i berget. Så likt vår favoritbar i Rovinj som Janne och jag besökte 4 kvällar i rad, haha. Jag har fotat förstås ganska mycket så ni ska få se.

I kväll ska vi äta inne i Rhodos, gamla stan. Ni är många läsare som ger så trevliga tips, jag har bockat av massor redan. Tack snälla! I morgon blir det en ny strand. Just det, på eftermiddagen idag var vi även på Kallithea springs, där skulle det bli bröllop ikväll och när vi gick så kom brudparet in. Otroligt vackert, ska visa bilder för er som inte varit där, vilket ställe.

Kram från oss

 

2017-08-16 Johanna Toftby ,
  • 2017-01-19, 16:24
  • 30

Finns det något så gott som en härlig charkbricka? Jag älskar det! Varje onsdag har jag och tjejerna ”onsdagsmys” hemma. Det blir ett avbrott i vardagen, vi väljer tillsammans något extra gott att äta. Vi tittar på ”Sveriges Mästerkock” och äter något gott till.

När jag lade upp den här bilden på Instagram i går var det många som gillade och frågade var det var på charkbrickan. Jag ska berätta vad vi hade, men det är egentligen inte så märkvärdigt. Man tar det man gillar, helt enkelt.  

Jag har alltid gillat att duka fint och göra middagen lite extra mysig . Som ensamstående när barnen var yngre bestämde jag mig för att göra våra middagar lika trevliga som när vi var en större familj. Varför ska det bli deppigt och tråkigt bara för att man lever själv med sina barn? De är lika mycket värda att ha tända ljus på mysiga middagar som när du äter med din partner.

Jag får även en del kommentarer ibland på att mina middagar ser för perfekta ut. Kan de verkligen blir det? I så fall är det ju bara att vara lite slarvigare!

Var och en väljer själv. Om man vill inspireras eller störa sig är upp till var och en. Jag har det precis lika stökigt och rörigt som de flesta, men maten och dukningen är bland det bästa jag vet. Det finns inget mysigare än göra fint för någon annan. Barnen blev jätteglada i går över den här charkbrickan när jag ställde fram den på bordet vid tv:n. Det är ju så mysigt att sitta och plocka. Om någon gjort det extra fint är det väl bara roligt? Jag lovar er, ni som stör er, jag hade lagt upp det lika prydligt om jag inte hade bloggat. Och stolt visat upp det för mina vänner i stället.

Jag hade olika sorters ostar, parmaskinka, salami (finns massor av fina olika i charken, ni kan välja vad ni känner för) och alltid en fin brieost för det är Marilyns favorit med marmelad. Alltid en Saint Agur, lite jordgubbar och passionsfrukt, sedan tog jag stora päronskivor som jag hällde en god olivolja över och strösslade lite hackade valnötter på. Det blev galet gott!

Sedan gjorde jag krustader med en enkel fyllning jag vispade ihop. En halv burk creme fraiche med en halv deciliter riven parmesanost, stek lite bacon knaprigt, klipp ner och rör i. Häll i lite olivolja, salt och peppar. Strö lite hackad bacon över. Hur gott som helst. 

Lägg upp som du tycker är fint och njut!

2017-01-19 Johanna Toftby

Här kommer tips på en riktig pangrea hos Blueco.se! Letar du efter festkläder, nya vårskor eller en gosig tröja,  nu kan du fynda! Allt finns HÄR. Massa skor, mina El Vaquero finns och…