• 2017-11-22, 08:20
  • 9

God morgon! Sitter på tåget ner mot Göteborg för ett möte men även ett återbesök hos hudkliniken SKIN, ska berätta mer om det.

Har ni börjat smyga in julmyset än?

Blev sugen på raw chokladbollar igår så nu har jag gjort första julgodiset! Dessa är utan vitt socker med dadlar istället, lägg i pepparkakskrydda så får du ljuvliga chokladbollar som smakar jul. Hur goda som helst!

Chokladbollar med pepparkakssmak 

12 st stora dadlar, färska urkärnade
1 dl mandelmjöl
1/2 dl hackade nötter (jag brukar ha hasselnötter men funkar med alla slags nötter)
1/2 dl havregryn
1 msk kokosfett
2 msk kakao
nypa vaniljpulver
1-2 msk starkt kaffe
1/2 tsk pepparkakskrydda

Kärna ur dadlarna och mixa dem till en smet, Rör ihop alla ingredienser och forma till små bollar. Rulla i kokos och ställ i kylen.

Lucy sover gott på sätet bredvid.

Annica har skrivit till er, kommer i nästa inlägg.

Kram från oss

 

 

  • 2016-11-29, 13:54
  • 15

Raw chokladbollar med pepparkakssmak blev succé på gottebordet i fjol, ni måste göra dom! Jag är vansinnigt sugen på dessa så jag måste göra dom i kväll. Dagens godistips till er.

Hur gör ni inför julen? Struntar ni i om ni äter vanligt socker och allt som frestas?

Chokladbollar med pepparkakssmak 

12 st Dadlar, färska urkärnade
1 dl mandelmjöl
1/2-1 dl hackade nötter
1 msk kokosolja
2 msk kakao
1 nypa vaniljpulver
1-2 msk starkt kaffe
1/2 tsk pepparkakskrydda  (Ta gärna mer)

Gör så här:

Mixa dadlarna till en smet, färska blir allra bäst för dom är mjuka.
Rör ihop allt och forma till små bollar. Rulla i kokos och ställ i kylen. Jättegott till glöggen och bättre än godis med vitt socker om ni vill vara lite nyttiga.

dsc_0282-670x445

img_1056-670x465

 Njut 

 

 

 

 

  • 2015-11-15, 17:36
  • 10

Hur många älskar advent och julen upp med en hand! Jag är en riktig julnörd, älskar den här tiden. Därför har jag redan tjuvstartat med lite glögg och bakat glutenfria chokladbollar med smak av pepparkaka. Inget pynt än dock, det kommer inte upp förens Advent.

Igår kom Janne hit och vi hade en riktigt skön hemmakväll allihopa. Tjejerna var hos kompisar en sväng men hemma tidigt, älskar när alla är hemma tillsammans. <3

DSC_0266

Före middagen smakade vi på årets Blossa glögg 2015 Earl Grey. Linnie bjöd på den när vi var på tjejmiddagen förra veckan och jag tyckte den var så god. Inte alls söt utan smakade faktiskt Earl Grey. Passade perfekt med lite söta chokladbollar till gjorda av dadlar, glutenfria. Hade pepparkakskryddor i, så gott det blev.

Recept:

Chokladbollar med pepparkakssmak 

12 st Dadlar, färska urkärnade

1 dl mandelmjöl

1/2-1 dl hackade nötter

1 msk kokosolja

2 msk kakao

nypa vaniljpulver

1-2 msk starkt kaffe

1/2 tsk pepparkakskrydda  Ta gärna mer, jag testad mig fram och man kan gott ta lite till i detta recept.

Mixa dadlarna till en smet, färska blir allra bäst för dom är så mjuka.

Rör ihop allt och forma till små bollar. Rulla i kokos och ställ i kylen.

DSC_0282

DSC_0258

Jag serverade även pepparkakor med lingoncreme till. Passar också bra till glögg. Man rör ihop lite lingonsylt med Philadelphiaost. Vispa ihop så den blir lite fluffig och ställ i kyl. Hur gott som helst istället för ädelosten om man vill ha något annat på pepparkakan.

En äldre bild från bloggen men så ser ni hur det ser ut. Missade fota den i går.

IMG_1056-670x465

DSC_0250

IMG_4930.JPG

Hoppas ni mår bra, det går inte utelämna det som har hänt i helgen. Kan knappt inte tänka på något annat, det är så ofattbart fruktansvärt. Min vän Åse 56 kilo och Matplatsen var där i helgen och det var skönt att få sms och tillslut se uppdatering på Fb att dom var ok. Hemskt alltihop och lider så med alla som blivit drabbade.

<3

Nu ska jag och tjejerna gå på bio. Vi ska se ”En underbar jävla jul!

Puss och kram

 

Här har vi en ny text från Annica. Hon har haft en riktigt tuff period nu, med så mycket smärta och illamående från cellgifterna. Dessutom har läkarna hittat en ny tumör, den…