• 2017-12-02, 09:15
  • 9

Godmorgon!

Lingonparfait med pepparkakskross kan vara den godaste juldesserten jag vet. Syrlig med pepparkakssmak och kolasås som smälter i munnen. Ska ni bjuda på adventsfika måste ni göra den här. Så god! Recept längre ner.

Här håller vi på att förbereda Lisa-Maries kalas vi ska ha i dag för både släkt och vänner, så kul det ska bli! Men 20 år, det känns galet. Jag har för första gången beställt mat, älskar laga mat och fixa inför stora kalas men nu bestämde jag mig för att släppa den biten. Väldigt ovanligt för att vara mig som är kontrollmänniska och vill göra på mitt sätt.

Men så skönt. Jag har beställt en stor buffé från Mattias golfrestaurang. De ska vara bra så vi hoppas det blir en grym buffé att duka upp här idag. Jag ska däremot baka tårtorna som jag gör just nu.

Mitt adventstips om ni ska bjuda på något gott är Lingonparfait med pepparkakskross och kolasås.

Magisk!

dsc_06121-670x445

God till kaffet men också en vit kall glögg jag bjudit mina tjejkompisar på när vi hade halv åtta hos mig. Pepparkakorna kan annars vara lurigt när det kommer till dryck tycker jag men den vita glöggen var god till med is.

dsc_05891-670x445

Lingonparfait med pepparkakskross (Inte så söt)

4 ägggulor

1 dl florsocker

1 1/2 dl rårörda lingon (inte frysta)

4 dl vispgrädde

ca 150 g pepparkakor, krossade till pulver

Vispa ihop äggulor, florsocker och rårörda lingon. Vispa grädden, blanda med lingonsmeten. Häll ett lager av smeten i en form, (täck med plastfolie botten så lossnar den lätt). Strö över hälften av pepparkakskrosset, häll resten av smeten och avsluta med ett lager pepparkakskross. (Vänd den sedan efter du fryst den så kommer smeten upp och inte krosset uppåt)

Dra palstfolie över och frys i minst 4 timmar.

tarta

Kolasås

2 dl vispgrädde

1 dl mjölk

2 dl farinsocker

Vispa ihop grädde, mjölk och socker i en kastull. Låt såsen koka utan lock tills den tjocknar.

Stjälp upp parfain på ett fat, låt den stå en stund före servering. Ringla över lite kolasås och dekorera gärna med hela lingon. (De köper jag frysta och tinar något)

Glöm inte ställa fram en liten kanna med extra kolasås.

dsc_06241-670x445

img_7279-980x1225

Säger det igen, vad glad jag är att ni trivs här inne och kan hitta någon inspiration som passar just er.

Så roligt att ni gillar mer träningstips trots vi går in i julmånaden då de flesta går all in med onyttigheter. Men tränar man kan man äta men man vräker inte i sig. Så öka träningen, det går hand i hand med vad ni vill äta. Smart alltså att köra på mer den här månaden.

Balans är viktigt, börjar ni träna så sätt inte upp för höga krav. Det blir bara tråkigt om du blir sjuk eller inte håller vad du lovat dig själv.

Jag körde ett skönt bodypump igår, älskar gruppträning om det är en bra instruktör, det gör allt! Tar ut mig totalt och känslan efteråt slår ju allt. Jag vill få bort en del trivselkilon som satt sig, men så är det, ibland går man upp och ibland ner. Jag vill få tillbaka mina vältränade armar jag hade förut,  det är en känsla när man känner sig stark och vältränad.

Bordet kom igår, världens bästa Ann-Sofie från Sparsmakat kom hem med det och vi släpade upp det tillsammans, fin service belönar sig. Hon gör allt för sina kunder, letar ni efter snygga designprylar och möbler måste ni besöka Sparsmakat i Skövde. En drömbutik! Ska visa bilder på hur allt blev, så kul förändring!

Nu ska jag sätta fart, ett inlägg om botox kommer efter idag, det ska ni inte missa.

Kram på er!

  • 2017-08-12, 16:14
  • 14

Gillar ni ost som dessert kommer världens godaste tips! Smördegsinbakad brieost som du gratinerar i ugnen, servera med rostade nötter med fikon och jordgubbar så har du en magisk dessert eller varför inte en förrätt eller till buffén. Jag testade ett nytt Pinot Noir, Irony som är ett vin från Kalifornien, lite kryddig som jag älskar och med inslag av jordgubbar, peppar, körsbär och choklad. Det blev klockrent till brietårtan, smakerna gifter sig.

Jag gjorde detta ganska ofta när barnen var små på våra kräftskivor eller middagar, det var alltid lika uppskattat och ser trevligt ut när du ställer fram den på bordet.

Både billig och enkel!

Inbakad brieosttårta:

1 Brieosttårta
1 rullad smördeg
1 äggula
hasselnötter
valnötter
jordgubbar
färska fikon
Färsk rosmarin eller timjan

Gör så här: 

Ta ut osten minst en halvtimma före. Sätt ugnen på 200 grader och lägg brieosten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på smördegen så hela osten blir täckt och slät. Nyp ihop den under osten.

Pensla med uppvispad äggula och gratinera i ugnen tills den fått färg. Ca 10 minuter beroende ugn.

Rosta nötterna på svag värme i en stekpanna, då kommer smaken fram mer. Gnugga bort skalen på hasselnötterna efteråt med en handduk, det mesta brukar lossna av sig själv i pannan.

Lägg tårtan på ett fat, dekorerar md färska fikon, jordgubbar eller någon annan frukt ni tycker om. Strö sist på nötterna och dekorera med en rosmarinkvist eller timjan.

Servera direkt när den är lite varm, osten är smält men ska inte rinna. Det är gott med lite kex till, detta är bland det godaste jag vet. Finns inga gränser för vad man kan servera till. Lönnsirap, balsamicovinäger, honung. Byt ut frukten till små tomater på kvist som du också gratinerar i ugnen om du istället vill ha den som förrätt eller tilltugg.

Vinet ska ni testa om ni vill ha ett riktigt spännande och gott vin till. Det var supergott ihop.

Hoppas ni gillar den här mumsiga desserten om ni vill bjuda på något riktigt gott och vackert.

Nu ska jag packa in i bilen och köra Lucy till mina fina uppfödare, i morgon bitti åker vi till Rhodos! Jag och Lisa-Marie och Marilyn med hennes bästa vänner. Mamman är med, hehe. Men det är för att jag gjorde samma med Lisa-Marie när hon skulle på sin första resa själv. Vi ska varken spionera eller tjata för att ses. Vi har vår semester i samma stad bara så vi finns på plats. Men jag hoppas förstås att de vill ses någon gång.

Stor kram på er alla och trevlig lördag.

 

 

  • 2017-01-28, 21:00
  • 8

Dessert behöver inte innehålla vitt socker, det finns ju så mycket annat gott. Gårdagens dessert med ett gott rödvin till blev helgens bästa! Ostar, hemmagjorda rawfoodbollar, päron med Saint Agurd med valnötter, himmelskt!

Gillar ni ostar som dessert?

Janne kom upp igår, mysigt att vara vara hemma. Tjejerna har varit lediga, vi har tränat mycket och jag klippte Janne idag, hann även få i en färg i mitt eget, såg ut som skräp. Ska vara med i Malou efter 10 på måndag så vill se hyfsat ok ut, haha. Haft en stressig vecka, mycket jobb och en del som måste hinna bli klart före ett datum, då är det skönt med en lugn helg hemma.

Många frågade om dessertbrickan på instagram idag, men det är så enkelt. Lägg upp några goda frukter, jag tar alltid några passionsfrukter. Ju surare frukt, desto nyttigare. Några jordgubbar är alltid trevligt, några ostar du gillar. Päron med ringlad god olivolja och toppa med lite hackade valnötter. Gör egna chokladbollar, jag rullar ofta i nötter, det passar gott till ost.

Recept rawfoodbollar HÄR. Finns även recept med lakrits, jordnötscrunch, hasselnötter mm. Sök längst upp i sök så kommer massor recept upp.

Ett italienskt jättegott rödvin till!

Lördagsmys! Färska blommor, liljor (utan doft) är mina favoriter.

Hoppas ni har en fin helg, tack från hjärtat för alla mail, kommentarer och fina hälsningar. Går nästan inte förstå hur många ni är här inne varje dag.

Ni ger mig energi och jag blir lika glad varje gång när ni kommer fram och säger hej.

Kram på er!

(Bott i träninsgkläder i helgen)

 

 

  • 2017-01-01, 21:27
  • 19

Vilken härlig känsla med ett nytt fräscht år! God fortsättning alla läsare!

Igår fm när jag skulle blogga om nyårsafton lade bloggen ner helt. Inte roligt när tekniken strular, var det många som inte kom in här? Dom löste problemet men sedan sprang tiden iväg så jag hann inte in till er.

Hade ni en fin nyårsafton?

Jag tänker extra mycket på Annica som haft det riktigt tufft 2016 och dom sista dagarna har hon en omänsklig smärta. Hon skulle skrivit till er igår men det gick inte. Det är ohållbart med så svåra smärtor så nu måste dom göra något. Det är så fruktansvärt synd om henne så mitt hjärta går sönder snart. Så svåra smärtor ska ingen behöva vara med om.

Lucy var med igår förstås, vi var hemma hos Janne och detta var hennes första nyår, det är svårt att veta hur dom reagerar med alla raketer. Jag gick mycket med henne på dagen så hon skulle vara extra trött och lite avslappnad. Sedan när dom drog igång så skällde hon lite men det gick faktiskt bra. Gick förstås inte iväg med henne och vi var inne vid 12 slaget.

Hur klarar era hundar nyår? Jag vet en del som har det fruktansvärt jobbigt. Stackars hundar.

Jag dukade i silver och vitt, det är det bästa jag vet med dukning och göra det fint för gästerna.

Jag älskar Moet! Vet att det finns så många andra som är bättre, men jag gillar hur dom ser ut. Jag tycker dom är snygga.

Nu finns det äntligen underbara glas att beställa i Skövde. Kolla Alltinommoet på instagram så får ni se vad mycket fint det finns. Dom har fina glas och champagneskålar! Kanske kan kolla om vi kan köra en tävling här inne? Dom vita Moetglasen på sommaren och guld till fest.

Skålar och välkomnar våra gäster! Kvällen till ära med strasstiara, alltid kul att få gör sig lite extra fin.

Mina bästa vänner Annika och Per från Skövde. Alltid lika trevliga och mysiga att ha med på middag, vi har känt varandra i över 20 år och har gjort mycket kul ihop.

Smördegsbakelserna med räkfyllning måste vi ha till champagne. Ni var många som gjorde dom som snittar, det är så kul när ni taggar på instagram eller skriver ni har gjort något recept här ifrån.

Är maten klar snart? 

Per hade gjort jättegod Toast skagen! Vi har haft skaldjur varje nyår så det var gott med något annat, sedan är det lyx när vi hjälps åt med maten. Blir ännu roligare.

Vi drack Lanson till förrätten, visst är det mysigt när man sitter länge vid middagen. Jag tror vi åt varmrätten vid halv elva, haha.

Här är Annika (Vi hade två Annikor) som hade gjort en magisk rödvinsås på dagen som vi värmde till köttet. Även jättegoda gratänger.

Jag gjorde helstekt oxfile som jag brynte och stekte till 55 grader i ugn. Mums.

Jannes kompis Anders, Annika, Janne, Annika och Per!

Hade tomater på kvist i ugn och frästa rotgrönsaker till. Annika din rödvinsås var ljuvlig.

Tack för en underbar middag!

Enda bilden (!) på mig och darling. Jag som alltid fotar massor, men det var mycket fix med duka fram och allt så jag hann inte. Tur vi har ett gäng andra fina bilder, hehe.

Lillan i klänning! Hon tycker det är kul för hon får världens uppmärksamhet. Nej, det är inte djurplågeri. Hon mår hur bra som helst och kan inte få mer kärlek, hon hade inte klänningen hela kvällen. En stund och hon led inte.

Eftersom hon var ute massor under dagen sov hon mycket inne i vårt sovrum på kvällen så det var skönt att hon var trygg.

Ni måste måste göra den här desserten! Jag gjorde Roy Fares nyårsdessert ”Pina colada! Man gör en kokosmousse dagen före som ska stå en natt, sedan karamelliserad ananas som man gör strax före med Maliburom, passionsfrukt och lime. Sedan rostad kokos och vit choklad jag smälte och hade som dekoration. Egentligen skulle det vara i höga glas och uppdelat i två lager, men glasen var förstora så jag fick göra om allt. Grr… så därför blev det inte riktigt i två lager men gott ändå.

Jag älskar hans recept, så mycket roliga tips och just denna var något extra.

Haha

Första dagen på 2017 känns härligt. Vi har så mycket kul som väntar, här inne kommer det bli massor med träning.  Jag kommer fokusera mer på balans för att inspirera er som vill. Jag tror dieter börjar försvinna, sedan ska man hitta just sin grej men fokusera på just hur du vill ha det. Kanske testa en ny träningsform? Testa nytt är alltid kul! Jag vill börja med yoga igen som jag vet är bra för min kropp. Även köra på med mer löpning, jag har aldrig mått så bra som när jag sprang mycket.

Vi har mycket att se fram emot, att sätta upp nya mål, blicka framåt, lägga allt bakom sig och känna att det här blir ditt år är på något sätt en härlig nystart för ett nytt år.

God fortsättning underbara läsare, jag är så glad ni trivs här inne.

 

 

 

 

  • 2011-05-31, 23:27
  • 0

NU ska jag presentera ett gäng vinnare i våra tävlingar vi har haft här inne. Många ville vara med, vad skoj att ni hänger på! :) Snart kommer det mera…. Men vi börjar med kevin murphy!

3 stycken har vunnit detta fantastiska kit! Och vinnarna är…

Sara Nordberg 27/5 19.49

Cecilia Johansson 26/5 16.36

Malin Longborn 25/5

GRATTIS!!!! Maila mig era adresser så ska ni få hem present i brevlådan!

Sen har vi haft tävling om att vinna den underbara ”Johanna” blusen från love forever som creative lounge har. Dessvärre har inte den vinnaren hört av sig så jag har dragit en ny. Man får vara framme och nu är det flera veckor sen.

GRATTIS till Lotta Christiansson 7/5 19.46, maila mig din adress snarast och storlek så får du hem den i brevlådan inom kort.

Sist men inte minst… bästa stylingverktyget- sylen från HH simonsen! Jag hade den tävlingen i samband med att jag också ville vara med om att vinna den nya Nissan Micra. TACK fina ni för alla röster vi fick. Smasch sa det, 600 röster på två dagar och vi låg femma nästan direkt. Men, efter någon dag så började det att strula med att hitta min bild. Jag har mailat tusen ggr med huvudkontoret nissan Micra i Finland som var ansvariga för tävlingen och de kunde inte förstå varför det inte gick att kopiera länken så man kom in direkt på min bild. Inte en enda gång funkade det och det var många som undrade vart min bil var. Inte i början kanske pga då låg min bild i början. Men sen var det bara strul. Jag  gillar själv inte när det är krångligt och ska jag då be om hjälp, era röster så är det bara jobbigt  om det inte fungerar så efter en vecka  gav jag upp. Det GICK inte att få till det tekniskt och deras sida var riktigt strulig. Därav att jag inte frågat er om fler röster. Tråkigt Nissan Micra att ni inte hade en korrekt tävlingssida.

Ja ja.. Nu till det roliga! Vi har en vinnare som ska få världens bästa stylingverktyg  hem i brevlådan…. och vinnaren är…

Johanna Forserg 11/5 07.05 GRATTIS!!!! Maila mig. :-)

Så där, hoppas ni blir glada och hör av er så fort ni ser detta! Flera har frågat vart de kan hitta min söta blommiga klänning från love forever som jag visade häromdan. Jag ger er svar i morgon då det är på G vart ni ska hitta den. Snaaart.

Har fått frågor om Helens bästa underbara dessert vi fick när vi var där sist- här kommer det! Busenkelt.

 Ta ca 1/2 l vaniljglass ( ganska mkt tinad) som vispas med elvisp ihop med två grovhackade marabou coco. Lägg i formar och frys. Detta var den godaste desserten jag ätit på länge… Älskar kokos och älskar choklad.

Testa den!!

Vilken soliga dag vi har haft! Barnen var på sina träningar och direkt efter jag jobbat klart gick jag upp till gymmet för att vara med på ett jätteroligt pass som de kör utomhus! Mage-rumpa-lår :) Bara styrka och konsentrerat på de musklerna. Mycket bra och en stor favorit hos mig. Härligt att vara ute med grym instruktör och bra musik.

I morgon ska jag på ett väldigt spännande möte här i Skövde, blir det som vi tror kan det bli hur roligt som helst och jag kommer jubla högt! Ni ska få veta när allt är klart. ;-)

Nu måste jag sluta blogga och kasta mig i säng, vi hörs i morgon. Jag har massa hårbilder på G. Har förberett steg för steg bilder på fina sommarfrisyrer.

pusspusspuss

  • 2011-05-05, 23:56
  • 0

Nu är vi hemma efter en riktigt trevlig kväll hos bästa Helen och familj. Det är alltid lika härligt att ses, vi pratar minnen och hur kul vi haft genom åren. Vet ni vad som är kul, jo att våra tonåringar som är 14 år snart har umgåtts sedan de var 9 månader och de har lika roligt tillsammans än idag. Även fast det är olika kön…  De har inte växt ifrån varann alls och  när de ses känns det som för 10 år sedan fast de är en aning äldre… så kul!

Vi fick jättegod middag, lite tilltugg till förätt och sen hade hon gjort kyckling med bulgur och en fantastisk tomatsalsa. Vil ni ha recept ska ni få det. Jag fick med mig det och det ligger i väskan, skriver ner i morgon om ni vill, det var underbart gott! Och nyttigt. Kul med tips på lite anorlunda recept!

På väg... titta vad fint det blommar... Underbart!!

Starter.. utomhus. Trevligt!

Visst är det fint?!

Lovely -lovely- lovely dessert. Och vet ni, det var hur enkelt som helst! Hon hade bara tagit bounty och vaniljglass, kör ihop allt i mixer och låt det stelna i dessertskålar.  Jag är en sucker för kokos. Det är bland det bästa jag vet! Helen och jag delar vårat intresse för matlagning och jag får så mycket inspiration från henne. ♥

 Tusen tack för ikväll! Det är otroligt härligt att få bli bortbjuden så här en vardagskväll, man behöver inte gör allt på helgen.

Sen vill jag tacka er läsare för all respons för mina hårinlägg- märker att ni gillar det skarpt och ska visa mer tips. Kul att läsa om att flera reda gjort fiskbensflätan- Roligt!! :-)

Hejja hejja ni som vill vara med i tävlingen! Kör så de ryker….!

Puss