• 2017-11-04, 14:43
 • 180

Hoppet är det sista som överger oss. Vi hoppas, tror, ber och kämpar för att allting ska bli bra. Jag vet ingen som kämpar så hårt som Annica. På något vis orkar hon kämpa inte bara för sig själva och sina nära, utan också för alla andra som har det jobbigt.

Det är så många andra som strider mot cancer som hämtat kraft och inspiration av att läsa vad Annica skriver. Till och med nu, när de jobbiga och hemska beskeden kommer så tätt, tänker hon på andra och ger så mycket mer än hon får.

Och vi är här för henne, eller hur? Låt henne veta det! Annica svarar inte så ofta i kommentarerna, hon orkar helt enkelt inte, men jag vet att hon läser allting.

Jag tänker förstås också på Annica ofta. Hur hon har det, hur hon mår, vad hon tänker just nu. Men också för att hämta styrka från henne. När något känns tufft kan jag tänka att om Annica klarar allting som hon måste gå igenom så klarar jag mina små vardagliga problem.

Nu låter jag Annica berätta vad som hänt, sist skulle hon ju på ett väldigt viktigt möte med doktorn.

Så jobbigt, så ledsamt och ett sånt bakslag för oss! Förstår inte varför det aldrig någon gång kan vända. 

Jag var ändå förberedd, jag hade sett min hud förändras ganska snabbt. Jag anade, jag förstod. Hade sett den gå ifrån en len hud till en hud full med cancerknotor. Åh som den där cancern ställer till det!

Vi skulle först få behandling och sen få träffa doktorn, det var planen från början. Men när vi kom fram till sjukhuset fick vi meddelandet av sköterskan att träffa läkaren först och sedan gå på behandling. Jag fattade direkt och sa till min man, nu kommer de ändra min behandling. Så var det också. De nya cellgifterna som vi bara hade påbörjat såg vi i tidigt skede att de inte fungerade. 

Cancermarkörer hade skjutit upp och man såg ju även spridningen på huden. För många bevis på att det inte fungerade. Så därför ville doktorn redan byta cellgifter till en annan sort på direkten. Känns skönt att de är så noggranna, och snabba med sina beslut så inga flera onödiga spridningar behöver ske.

Jag är nu redo även fast det känns tungt att börja om igen och inget veta om detta nya fungerar. Den största skillnaden är att från och med nu så måste jag ta cellgifter en dag i veckan. Varje tisdag måste jag åka till Göteborg för cellgifter. 

Samtidigt trots lite ledsamma besked så hade vi några roliga och mysiga dagar att se fram emot för barnen har höstlov. Alla tre barnen var på tåget tillsammans med faster Sabine, farmor Rakel och kusinerna Emilia och Alicia. De var så snälla som fraktade ner barnen så vi fick möta upp dem efter vi var klara med behandlingen. 

Sen hade oerhört snälla Terese på Spar Hotell lovat oss sova över en natt hos dem i deras underbara familjerum. Planen var att efter sjukhuset bara ha en rolig stund i Göteborg, det var innan vi fick mitt nya besked.

Men det skulle ändå bli så mysigt att koppla bort sjukhuset och den oroliga stressen som allt det medförde. Nu fick vi chansen att i stället mysa som familj och när vi sovit oss utvilade skulle vi även få entrén till halloween på Liseberg. 

Vilken underbar överraskning när vi kom fram till hotellet. Allt på rummet var utsmyckat i halloween känsla. Med små plastspindlar som hängde i nät i lamporna, halloweenballonger och serpentiner. Maskeradpinnar, massa godis till barnen. Och ytterligare en överraskning att på kvällen skulle vi få välja vad vi ville äta i deras Sparbar.

Så mumsigt  och så mysigt att få sitta på deras restaurang och äta hela familjen. Ännu en gång få parkera cancertankarna och fokusera här och nu. Älskade Terese på sparhotell du anar inte hur mycket detta betyder för oss.

Speciellt nu när allt var extra kämpigt och nattsvart med nya cellgifter med nya jobbiga orosbesked. Det var så mysigt att få somna i era Goa sängar för att sedan vakna upp och äta er goda frukostbuffé. Och sen iväg och besöka Liseberg. Vilket höstlov mitt i all ”sjukhusröra”. Du har verkligen ett änglahjärta Terese!

Det blev en konstig start på ett höstlov men det blev även väldigt bra tack vare dig Terese. Och det fina med dig är att du alltid säger att du gör för att du själv vill, inte för att synas. För detta är något jag själv valt att skriva om då jag tycker det är så otroligt fint gjort. 

Jag gick med en stor klump i magen på Liseberg, av vårt nya besked. Samtidigt som jag måste våga tro och hoppas på detta nya. Så jag försökte mysa så gott det gick där med barnen bland alla pumpor. 

 

Det är inte läge att pröva något annat, eller någon alternativ behandling så länge min läkare har kontroll och det vågar jag tro på att hon har. Samtidigt måste jag få bli ledsen att det aldrig helt vänder så vi får andas ut. Jag har ju såklart känslor som alla andra. Men jag har lärt mig hantera det. Jag går inte och pratar med någon och jag har inga ångestdämpande mediciner. Tycker det är bra att det finns när man behöver det.

Men i nuläget hanterar jag mina känslor rätt bra tack vare familj och vänner. Och så länge de orkar med mina berg och dalbana feelings så fungerar det. Jag vill liksom inte snacka om onödig cancer  när jag mår bra, det måste få vara en egen parallell stig bredvid en ”normal” värld om ni förstår vad jag menar. Man måste våga leva trots att man är svårt sjuk. Jag kämpar ju inte bara för livet sen, jag kämpar för att leva nu!

Nu har jag varit sjuk i exakt fyra år och nu ska det vända. Så är det bara! 

I början när jag blev sjuk fick jag många verkliga drömmar om att jag skulle vara sjuk i fyra år sen skulle det vända. Så nu tror jag på att det vänder, det bestämmer vi oss för att det ska göra. 

Min långa resa kanske fortsätter ett tag till, medans en annans resa kanske precis har startat och en annans kanske har precis avslutats. Det vi har gemensamt är kampen och vi bär på många olika djupa sår som den där idiotiska sjukdomen för med sig.

Men jag tror att det viktigaste av allt det är att man aldrig ger upp. Oavsett vad för besked man får. För om man ger upp ger även kroppen upp och då tar cancern över. 

Kram Annica

 

 

 

 

 • 2017-01-23, 21:30
 • 15

Här kommer en film när jag klippte Lucy! Idag är det premiär för min första redigerade film här på bloggen. Jippie! Nu blir det mer och mer rörliga bilder, jag tycker det är jättekul och spännande men det är även dags att hänga med i utvecklingen. Lucy fick vara min första filmmodell i mitt nya redigeringsprogram, men också även som min första klippmodell på hund.

Vad tycker ni? Visst blev det skillnad!

Klicka på filmen för att se när hon blir klippt.

Hon har aldrig blivit klippt innan och jag tyckte hon skötte sig galant. Somnar nästan, haha!

Tack världens bästa Jennifer som har varit här och haft youtubeskola med mig idag. Shit, jag är ingen enkel elev. Har svårt tålamod, vill lära mig allt direkt, ogillar teknik men hon är grym! Jennifer har en fin kanal som fru Reinhold på youtube och nu ska hon lära mig allt hon kan. Haha! Nästa vecka kör vi igen så nu ska ni få följa min utveckling. Älskar lära mig nya saker! Tack snälla Jennifer för att du hjälper mig. Vad roligt detta är.

Det blir träning, matlagning och min vardag med Lucy förstås som ni nu även kommer kunna se på film. Massor med hårtips också! Just redigerad film blir så mycket roligare att titta på än ett vanligt filmklipp.

Prenumera gärna på min youtubekanal HÄR. Och visst blev hon allt söt med kortare mer välvårdad päls? Nu kom den ljusa färgen fram också som jag tycker är fin.

 

 

 • 2017-01-05, 13:51
 • 45

Jag gillar att få kommentarer om det jag skriver. Men ibland blir jag väldigt fundersam över vad som egentligen driver kommentarerna. Tydligen är det väldigt provocerande för vissa att jag lägger mycket tid och energi på att träna och gärna tipsar andra om hur man ska komma igång med sin träning. Hur kan det vara så fel att må bra?

Jag har skrivit oerhört mycket om att träningen räddade mitt liv. Läkaren ordinerade mig motion när jag drabbades av panikångest och hade tolv kilos övervikt. Jag kunde inte gå en kort promenad utan att jag fick blodsockerfall. Mina fickor var fulla av energibars för att ge mig en sockerkick så jag kunde ta mig fram.

Härom dagen när jag tipsade om hur man kommer igång med sin träning här på bloggen så lade jag ut bilder på Instagram med hur jag såg ut före och efter jag började träna. Det slår aldrig fel, för varje person som blir inspirerad över hur man kan förändra sig själv och sin hälsa finns det en annan som blir rasande över att jag kände mig fet och mådde dåligt.

Varför är det så känsligt att skriva jag hade för mycket fett? Det är inte någon moralisk synpunkt, det är bara fakta. Jag skriver aldrig hur ni ska se ut, men min gamla kropp symboliserar för mig övervikt, panikångest, tröstätande, orkeslöshet och sömnbrist. 

Jag har tränat mig till en stark kropp. Jag tog tag i mitt liv och jag har aldrig fått så mycket skit på bloggen som jag fick då. Tusentals blev samtidigt peppade och inspirerade. Många mailar fortfarande varje dag om att de kommit igång med sin träning och mår så mycket bättre. 

Mår man bra fast man har några kilo extra, vad gör det? Jag går också upp och ner ibland. Det handlar om balans. Om jag väger tre kilo mer på vågen gör det ingenting, men jag älskar träna och att äta bra mat för jag vet att kroppen mår bra av det. Kroppen har aldrig mått så bra som när jag började träna mer och lade om kosten. 

Jag lovar, det betyder inte att jag ser ned på den som äter kladdkakor, ät det så mycket ni vill. Men det har blivit något konstigt i debatten när man ser ned på den som vill hålla sig i form.

 

 • 2016-01-18, 12:00
 • 27

Hallå vänner! Hoppas ni haft en fin helg, alltid skönt med måndag och ny vecka. Många frågar ofta speciellt på instagram vart allt i vardagsrummet kommer från. Jag har lovat att göra ett inlägg här inne och visa er detaljbilder och tipsa. Detta satt jag med i går och här kommer en titt in i vårt vardagsrum som vi ofta är i. Jag älskar jordnära färger, gillar mycket kuddar och plädar. Vill ha en mysig, varm känsla som är lugnande och känns inbjudande ut. Här sitter tjejerna ofta i soffan och myser, det blir en slags oas många kam umgås men också ligga skönt i soffan och bara koppla av. Hemmet är viktigt att man trivs i och har saker man tycker om. Jag gillar när det följer en röd tråd och man har ”samma stil överallt” Men allt är en smaksak. Ni gillar kanske andra grejer och andra färger förstås.

Här kommer vårt vardagsrum. Långt inlägg men det var mycket som skulle få plats.

Soffan är från Annorlunda Möbler som vi fick hem precis före jul. Finns olika varianter, den är underbar! Det är en Sits soffa, Alaska. Finns olika mått och vi beställde efter hur vårt vardagsrum såg ut.

DSC_0004

Det är fortfarande en del kvar, tex mattan som är för liten som snart ska flytta in i sovrummet. ÄLSKAR mattan. Den är fantastisk snygg, tät och så fint med lyster. Lite dyrare men också värt pengarna när man ser vilken fin kvalite. Mattan blev fel i storlek när vi beställde, jag tycker en matta under soffa och bord ska gå långt ut i vardagsrummet så det blir ännu mer ombonat. Den nya är nästan identisk och kommer snart. Annorlunda möbler har så fina mattor. Ni måste åka dit. Färgen är mellan grå, aubergine och beige. Mina favoritfärger.

DSC_0833

Tyglampan i taket och den i fönstret är Tine K från Inreda.com! Letar efter liknande men inte hittat någon, vill ha en likadan men även sett fina med fjädrar på i en butik. Ska kika på formex nu i veckan efter massa inspiration.

DSC_0021-2

Här ser ni att mattan är för liten men det visste vi när den kom men kunde ändå inte låta bli att lägga ut den. Skönaste ever att gå på så den passar bra i sovrummet sen.

Soffan är en SITS soffa och heter Aspen. Upprepar för jag vet många frågar ändå ;) Skönare soffa finns inte, den är underbar. Gillar rakare modell och inga svängda hörn, tycker den känns både tuff och elegant som passar in hos oss. Valde silverben för det bryter fint.

Bordet är Artwood. Ett rejält bord som väger mycket. Älskar runda bord! Kolla deras hemsida för återförsäljare om ni vill kika.

Dom vackra gardinerna har min kompis mamma Siw sytt så fint åt mig. Tyget är också från Artwood, färgen är benvit åt det kallare hållet så det passar den grå färgen på väggen- kalklitir färgen lute primo.

DSC_1000

Taket är rundat så vi kunde inte sätta stången ända upp men det är ett par cm ner från taket. Janne darling slet med det kvällen före jul, typiskt mig att alltid fixa in i det sista. TACK än en gång underbara Siw för helt fantastiska gardiner. Oerhört snyggt och proffsigt sytt. Tyget är gudomligt, man behöver inte ha dubbelt för att få ”tyngden” jag ville ha för det är ett tjockt och kraftigt tyg som hänger elegant. Ju mer tyg och tyngre gardin desto ombonad känsla tycker jag, speciellt från golv till tak.

DSC_0024

Silverfatet på bordet är från en gammal blomsterbutik i Skövde som är nedlagd. Kanske finns någon läsare som kan tipsa om liknande till dom som ofta vill veta vart detta finns.

Silverkrukan med orkidén är en vinkylare från Encore i Skövde men finns nog i dom flesta inredningsbutiker. Dom små söta ljusstakarna är Tine K från inreda.com  Porslin är från Matteus, kika på hemsidan för återförsäljare. Jag köper ofta mitt på NK i Gbg eller Edvins corner i Skövde som har ett stort sortiment. Även där är jag färglös, haha! Har grå och den brun/aubergine

Silverfoten (lampan) är från chili. Så synd att inte det finns mer, tycker dom hade bra grejer och väldigt prisvärt. Höga svart, matta krukor från Blomsterlandet.

DSC_0906-2

Höga spegeln är också Artwood, den går nästan inte flytta… galet när jag och tjejerna skulle bära upp den. Tror den är 2.40 Är man bloggare behöver man bra spegel. ;-)

Ljuslyktor på golvet från inreda.com .Palmen har växt hysteriskt mycket så jag vet snart inte vart jag ska gör av den. Men älskar palmer! Behöver byta krukan (ikea) snart dock.

DSC_0895-2

Tv-bänken är Artwood. Grejerna på är gamla saker från många år sedan som jag målat om. Dom zebra ljusstakarna ni kanske skymtar är Blueco. Doftljus som dofta så gott! Baobab.

DSC_0004

Voluspaljus på bordet, crisp champagne. Tröttnar aldrig på doften. Stora skåpet i bakgrunden är ett gammalt träskåp jag målade om för många år sedan i matt svart.  ”Döskalleljuset” är Love Worriors.

DSC_0883

DSC_0865

”Avlastningsbordet” är Artwood, champagneskålen minns jag tyvärr inte. Finns ofta i dom flesta inredningsbutiker. Alltid trevligt med vackra flaskor liggandes och pryda. Även om det inte är rätt temperatur men då ställer man bara in i kylen för lite god champagne. ;)

DSC_0986-2

Dom ”fyrkantiga” ljusstakarna är från Asif, (fina saker där) den stora breda och dom andra från Hem&Hobby. Jag gillar när man ställer ihop många i en grupp så blir det maffigt.

Vasen får jag tusen frågor om. Nu äntligen har jag fotat den så ni ska se hur läcker den är.

DSC_0872

Jag fick den av min mamma när jag hade Julafton här hemma. Blev så glad! Hon vet vad jag gillar. Den kommer från Blomsterhallen i Skövde, fantastisk butik med fina grejer och proffsig personal som alltid fixar det man vill ha, tips om ni är i Skövde och vill handla snygga blomsterarrangemang.

DSC_0231

Tavlorna bakom bordet:

DSC_0739

Elefanten är Love warriors från Blueco.se  Jag säger bara, kolla in dom grejerna. Grymt snygga grejer. Tavlan till höger är från Artorama. Finns även på nätet.

DSC_0916

Sist men inte minst… kuddar och plädar. Det gör hela rummet tycker jag. Jag har letat efter fina kuddar, äntligen har jag hittat dom. Härligt med den mysiga känslan att vilja krypa upp och lägga sig i kuddhögen. Eller inte! Haha, tjejerna skrattar åt mig när jag går och puffar och rättar till. Tar en halvdag att få ordning efter alla halvlegat i soffan. Men jag gör det varje dag. Skulle inte kunna gå hemifrån om kuddarna låg huller om buller. Lite skadad, jag vet.

DSC_0997

DSC_0998

Ok, vi börjar uppifrån. Dom grå plädarna med fransar är från Artwood, även dom mörka kuddarna längst bak med pälskant. Den grå/vita päls är från NK, dom beige/grå ut på sidorna är samma som soffan jag beställde extra till.

Dom fyra längst ner, bland annat dom med mönster och fjärilar på kommer från Annorlunda möbler som jag äntligen hittade i fredags. Blev kär! Åh dom har så fina kuddar.

DSC_0993

DSC_0996Jag tycker om att blanda material och kvalite på kuddarna. Sammet, päls men också mönster. Dessa är små pärlor på, som ett smycke.

DSC_0011

Dom två bakom den lilla är också från annorlunda möbler. Den lilla med volang är från Sparsmakat i Skövde, märket är Mimou som har jättefina kuddar även på nätet.

DSC_0019Jag gillar att ändra mycket, det är min hobby att greja och fixa. Avkoppling att göra fint. Ibland tar jag bort kuddar och ibland lägger till.

Så där! Tror det var allt, puh. Lade in några till, men klicka på bilden för att förstora. Hoppas jag hjälpt er med alla frågor, annars fråga igen.

Nu ska jag fortsätta här, idag blir det jobb några timmar på salongen sedan ner mot Göteborg tills i morgon. Gissa vem som kommer hem sent i kväll från USA….!  Älsklingen!

Hade 6 träningspass förra veckan så idag vilar jag efter tuff träning igår. Hoppas det går bra för er med kost och träning. Roligt att många verkar kommit igång.

Dagens middagstips kommer, det blir en god köttfärspaj med mandelbotten vi gjorde igår jag tror ni kommer gilla.

Förresten, stort TACK från hjärtat för att ni skriver så fint om Hälsopriset jag är nominerad i. Love U!

Stor kram!

 

 

 

 

 

 • 2015-12-30, 17:00
 • 6

Håller ni på att greja och förbereda inför morgondagen? Årets allra sista dag, det känns spännande med ett alldeles nytt 2016 framför oss! Jag är mer taggad än någonsin! Har strukturerat om en hel del, det kommer bli ännu mer blogg och jag kommer lägga mer tid på det företaget och även min och Jannes Webbshop. Här inne kommer ni få mer träningstips, film och efter mångas önskemål även inredning. Det blir en blogg blandat av det som ligger mig varmt om hjärtat, att sätta guldkant i vardagen men också lyfta fram sådant som kan vara svårt och jobbigt, men som kan peppa andra.

Annica vår kämpe och min vän kommer fortsätta skriva i sin kategori Gästblogg. Sedan kommer ni även få lära känna en ny liten kärlek men det kommer jag till längre fram. ;-)

Så till Nyårsmiddagen! Dom flesta kanske redan har handlat och planerat in allt. Om inte, gör potatistårtan! Det är inte bara vackert på bordet, det är festligt gott så jag smäller av. Krispig runt kanterna, vacker att se på och doften av västerbottenost.

Tips är en fin oxfile som du helsteker. och strösslar hasselnötstopping över, servera med en mustig rödvinsås och du har gästerna på fall direkt.

DSC_0697

Recept på potatistårtan HÄR. 

Helstekt oxfile med hasselnötstopping HÄR det godaste strösslet! Vill ni hellre ha smördegsknyten med chevre och rödbetor istället för potatistårtan klicka HÄR

Den godaste rödvinsåsen tycker jag,  HÄR. 

DSC_0540-2-670x445

Vill du ha andra tips, sök i kategorisnurran längst ner i bloggen. Det är som ett bibliotek. Annars, skriv in i sök längst upp. Finns massor med recept i kategorin recept. Mycket festmat =)

IMG_7269

IMG_7279-980x1225

Gillar ni dukning? Jag tycker det är jättekul! Har alltid haft en passion för middagar och bjuda hem vänner.

Tips är att köpa billiga, vackra sidenband. Redan där har du en vacker dukning när du knyter om servetten. jag har linneservetter man tvättar men går lika bra med papper. Dukning är det första intrycket och jag tycker det är oerhört trevligt att sätta sig vid ett vackert dukat bord där värdinnan eller värden lagt ner lite tid. Middagen blir ännu mer uppskattad och trevlig!

nyår2

Jag brukar även ställa fram alla tallrikar jag ska ha under middagen innan gästerna kommer,  sedan hämtar jag tallrikarna när jag ska servera maten.

Färska blommor är alltid fint, dekorera med fantasin.

johannapuff-980x612

Foto: Karin Wildheim

Toftby3Foto: Karin Wildheim

Nu ska jag sätta fart, vi kommer fira Nyår i Göteborg i morgon, måste ju även se fyrverkerierna nere vid Operan. Sedan ska vi ha middag med några nära vänner. Vad ska ni göra? Ska ni vara hemma eller ska ni iväg? Det allra viktigaste är att man gör det man känner för. Jag ser fram emot att skåla in det nya året, ett alldeles nytt och sprakande 2016 med nära och kära och det går aldrig att få för mycket paljetter på Nyår.

Missa inte Annica Thimbergs gästinlägg här inne i kväll.

Kram!

Dags att lägga champagnen i kylen!

Dags att lägga champagnen i kylen!

DSC_0438

 

 

 

 • 2015-11-21, 10:32
 • 10

Hallå vänner! Ni är många som mailar mig om träning, ni önskar ännu mer pepp och tips här inne. Jag blir så glad över det, det värmer i hjärtat när många skriver om att ha kommit igång. Det är häftig att ni berättar att ni fått ett bättre liv, att så många upptäckt vad regelbunden motion gör för kropp och själ. För vi behöver ta hand om våra kroppar för att må bra.

Jag ser ibland kommentarer på instagram en del som frågar just om motivationen. Hur man ska ta sig till gymmet nu när det är mörkt och grått väder ute. Man är extra trött på kvällarna, kroppen kanske stretar emot.

Det räcker inte att säga- Kan jag kan du. Det är det mest löjligaste uttryck jag vet. För det handlar inte om det. Vi behöver ge varandra mer konkreta tips. Pepp och energi, jag tycker det är inspirerande tex att få tips på VAD man har tränat. Kör man tex gym, vad gör man på gymmet? Hur börjar man tex springa om man aldrig tagit ett löparsteg? Vad finns det för olika övningar man kan göra hemma? Hur gör man för att kicka igång förbränningen mm. Just detta kommer jag skriva mer om.

Jag följde en del fantastiska träningsbloggar för många år sedan när jag kom igång, just nu följer jag tex Emma Igelström på insta som ger galet mycket pepp och energi. Härlig tjej, massor av tips och man blir glad av hennes inställning till livet och till träningen.

Snacka om att man får motivation! Vilken inspiratör!

Snacka om att man får motivation! Vilken inspiratör!

Tänk nu till vinter vilka underbara dagar vi kan få! Jag älskar längdåkning! Pw tex. Gå en rask långpromenad en solig vintermorgon är som balsam för själen.

IMG_5448.JPG

Visst kan man ha en deppdag, en skitdag där man bara vill ligga kvar i soffan och vägrar gå till gymmet.

Ligg kvar i soffan då. Sluta ha dåligt samvete, låt det vara så den dagen men dagen efter är det du som bestämmer. DU väljer hur du vill må.

Upp från soffan och ta tag i din träning. Gör något du gillar! Börjar lagom takt.

Största misstaget många gör som börjar träna är att gå ut för hårt. Man kör som en galning, kör olika dieter och kanske snabbt går ner i vikt. Men sedan kanske man blir sjuk, börjar frossa för att kroppen fullkomligt skriker efter mat och alla kilon upp igen.

Där tappar man motivationen och är tillbaka på ruta 1.

Försök få med en kompis, din partner eller dina barn, det hjälper mycket att ha en träninsgkompis! Jag tränar ofta med mina tjejer och vi har det som en livsstil.

Dels kommer man lättare iväg, sedan kör man alltid lite hårdare när någon peppar dig bredvid. Våga ta ut dig mer! Kroppen utsöndrar otroligt mycket ”Må bra hormoner” efter ett bra pass så du kommer sedan vilja köra igen. Det är kicken som är belöningen. Kroppen tackar dig för att du tar hand om den.

IMG_5452.PNG

Jag brukar peppa mina följare att alltid planera. Börja redan på måndagen och se över din vecka. Varje morgon när du ska till jobbet ska du veta vad du ska köra för träning. Mat? Lika viktigt. Ska du köra hårt cardiopass direkt efter jobbet behöver man äta mycket mat flera timmar före. Något som kan vara svårt ibland, men vill man träna ser man till att äta bra mat.

IMG_5451.PNG

En ”liten”gammal inspirationsbild nedan. Här tränade jag (alltid tränat) men åt fel.

gym

Svullen blir man ofta när man äter mycket socker och tex mycket kolhydrater. För mycket onyttigt..

Nedan, rätt kost och mer träning.

IMG_8122.JPG

Jag har hittat en balans i livet som funkar och håller. Jag går inte på någon diet. Jag äter vanlig mat men mindre kolhydrater. Äter lite vad jag känner för på helgen, tillåter mig äta något jag trycker extra mycket om. Men vräka i mig kakor, lassa in godis är ett minne blott. Aldrig mer. Jag gör alltid ett medvetet val. Stoppar jag in en stor lussebulle är det värt det och sedan inget frosseri.

Ta hand om din kropp, det påverkar ditt mentala och ditt psyke mer än vad du kan tro. Glöm inte mat, sömn, kärlek och vila.

Puss på er och kör hårt! Nu är jag framme i Göteborg och ska börja ta hand om alla kläder.

Vilken fin dag det blir.

 

 • 2015-11-08, 23:14
 • 3

När vi var på Halv åtta hos mig- middagen hos Linnie i torsdags bjöd hon på en fantastisk bordsbuffe´. Ni anar inte vad gott allt var… Jag måste göra detta, man kan ju plocka lite vad man vill från allt hon bjöd och tex servera till en kötträtt eller som variant på förrätt/varmrätt.

IMG_4394.JPG

Mysig kväll med tjejkompisarna och en trevlig dukning.

IMG_4372.JPG

Jag och Helené

IMG_4374-0.jpg

Helene fotar och från vänster, Linne, jag, Annika och Hanna.

IMG_4051.JPG

Linnie hade gjort detta:

*Färsk lax marinerat med soja och Sweet chili, (Ugnen 20 min 200 grader) grönkålen fräste hon i olja med lite salt och vitlök så det blev som ”friterat”.

Galet gott och grönkål är väldigt nyttigt.

*Räkor, mango, paprika, chili och persilja- Rör ihop allt.

*Pilgrimsmusslor till vänster som hon hade låtit ligga över natten med limesaft. Blanda sedan ihop med salladslök, koriander och servera på hjärtblad/gemsallad. Riv limeskal och strö på…

IMG_4401.PNG

*Avocadocreme: avocado, creme fraiche, vitlök, dijonsenap, salt.

*Aioli

*Bulgur med tomat, rödlök, gurka, mynta, persilja, salt, rikligt med rivet citronskal och saft från citronjuice.

IMG_4395-0.jpg

IMG_4063.JPG

Tusen tusen tack Linnie för en underbar middag! Himmelskt gott allting.

Som avslutades med en mörk Fudge-kladdkaka.

IMG_4373.JPG

Magisk….

IMG_4376.JPG

Efter middagen smög vi ut i bilen och hämtade det vi hade förberett i smyg till Annika. Hon har ju gift sig!!

Grattis älskade vän! Häftigt när man gifter sig efter många år som sambo och har stora barn. Vi hade med en flaska Moet som vi skålade i och blommor.

IMG_4070.JPG

Tjejer som jag känt i många år, härligt med äkta vänskap och vi har fortfarande mycket kontakt. Nästa omgång Halv åtta hos mig kommer bli här hemma hos mig  i December. Puh, jag får redan nu börja leta inspiration till middag. Linne satte ribban högt.

Kvällens oufit: Miss June blus som jag stoppar i Skinnkjolen från Blueco. Skor Gestuz. 

DSC_1781

Nu ska jag krypa ner, i morgon är det mycket jobb vid datorn. Har kollat solsidan, Hellenius hörna med tjejerna och myst i soffan. Sköna söndagskvällar sitter vi alltid bänkade. Vet ni förresten! Soffan är äntligen beställd!! Är så nöjd! Kommer före jul och ska visa er vilken det blev.

Hoppas ni haft en fin helg, kanske firat Fars dag? GRATTIS alla pappor! Min fina pappa firar vi nästa helg både födelsedag och fars dag. Tjejerna firade sin pappa igår.

God natt

 

 

 

 

 

 • 2015-09-26, 10:41
 • 10

 

Jag lägger mycket tid och kraft på att inspirera andra. Jag brinner för att få människor komma igång, hitta en balans i livet och upptäcka hur träning och en bra kost kan påverka ditt liv till det bättre. Hur det kan lyfta din livskvalitet.

Jag får ofta mail från er läsare som berättar om era egna resor, blir otroligt berörd men även inspirerad! Är så tacksam och glad att kunna hjälpa er att må bra. Jag får ibland kritik för att mina träningsinlägg, kläder, event mm är ytligt men det handlar om att ge er inspiration!

Igår fick jag ett starkt mail, mina tårar rann när jag läste det. Jag svarade henne, frågade även om jag fick publicera på bloggen. För detta inspirerar! Tack fina du för att du delar med dig till andra. Wow! Vilken resa du gjort!

Kram Johanna

//

Hej,

För bara ett år sedan hånade jag människor som var hurtiga och tränade jämt och bara åt hälsosamt. Jag satt hellre i soffan och bakade och åt och köpte gotte flera dagar i veckan. Åt mat på helt fel tider och tog alltid den extra portionen. Har alltid lagat mat, sällan halvfabrikat men just sammanställningen tiden och mängden var osund, vilket jag inte ville erkänna för mig själv, men visste innerst inne.
Jag läste även då din blogg, och jag var innerst inne avundsjuk att du kommit igång så bra med träning och kost. Men slog bort de tankarna fort, och suckade istället ”hur orkar hon, jobbiga människa”.
Jag hittade alltid ursäkter att inte behöva röra på mig. Jag har tre barn och har alltid varit så noga med att de ska äta rätt bara få helgmys och Lördagsgodis samt vara med i aktiviteter sport och rörelse. Men har aldrig prioriterat mig själv. 
När mitt minsta barn föddes 2004 fick jag svår havandeskapsförgiftning i samband med förlossningen. 
Det innebär skyhögt blodtryck. 
Det tog tid för mig att återställa till normalt,  och vid utskrivningen så sa läkaren att nu har du fått oturen att senare i livet kommer du garanterat få tillbaka ditt höga blodtryck.
Åren gick och jag hade inte en tanke på det.
I Januari i år den 20 Januari gick jag motvilligt till doktorn,  men jag kände mig faktiskt orolig. Hade en längre tid känt mig onaturligt trött, huvudvärk varje dag pulsig och hjärtrusig.
Det visade sig att jag hade skyhögt blodtryck,  nästintill dödligt.
Jag fick medicin utskrivet och riktlinjer att jag måste!!!  Ändra mitt liv.
Med kost och motion och gå ned i vikt.
Läkaren gav mig en ”käftsmäll” och det behövde jag. Jag blev chockad och ledsen, grät mycket mest av rädsla över vad som kunnat hända. 
Men vilket jävlar anamma jag fick. 
I samma stund samma dag, började jag med mina promenader som utökades till powerwalks,  till terängträning, till intervaller och jogging..
Jag googlade,  läste allt jag kom över, började tänka till i kosten, kom på att det är ju inte så krångligt,  det är ju det sunda förnuftet som måste få sig en push!! Och att man äter regelbundet,  inte hoppar över och vräker i sig.
Jag har idag sen den 20 Januari gått ned 17 kg..blodtrycket ligger stabilt normalt. 
Jag har aldrig huvudvärk längre, har fått bättre immunförsvar,  orkar mer, och mina barn har fått en gladare piggare mamma.
Du kanske inte orkar läsa detta, vill bara förmedla till dig, min historia och tacka från djupet av mitt hjärta dig Johanna. 
För du blev och är en väldigt viktig inspiration för mig i denna resa jag gjort och gör. Tack för att du så ärligt och klockrent skriver inspiration i din blogg. Samtidigt som det också är häftigt och spännande att få läsa om din härliga vardag. Med inslag av fest kändisar och glamour.

Tack!!
Ta hand om dig och din Kärlek samt de fina barnen.
Kram Madde  

2015-09-26 Mitt liv
 • 2015-04-07, 23:45
 • 49

Nu ska vi fira!

Idag är det exakt 1 år sedan jag körde igång med min alldeles egna blogg och sajt! Fantastiskt! En overklig känsla att äga sin blogg, att få bestämma och forma den precis som man själv vill. En dröm men också ett hårt slit. Den här sajten hade dock inte funnits utan hela mitt team som hjälper mig att driva den så här bra som jag tycker dom gör det.

Linda.Vad hade jag gjort utan dig här. Hon är den som roddar ihop alla samarbeten, alla annonsörer och har även ganska mycket koll på förfrågningar, event mm om jag inte hinner svara. Hon är även den som syr ihop allt med säljteamet, som är ett supergäng och gör ett jättejobb. Hon hjälper mig även med allt tekniskt och är länken till många som ligger bakom portalen.

Mats. Du är superproffset som alltid fotar så fina bilder! Han har både plåtat och sminkat mig till headerbilden ovan. Nu ska vi strax plåta nya bilder till en ny header.

Bilden nedan är från Mats som hade den på sin instagram.

IMG_8348

Erika är också en grym tjej som har format och gjort hela den här sajten. Jättduktig och fina färger som jag gillar.

Janne. Utan dig är jag ingenting. Love you!

Janne hjälper mig med oerhört mycket. Är skarp, har koll och styr upp mig när jag stressar. Vi kompletterar varandra väldigt bra och därför vi även har företag tillsammans med stora projekt på gång. Framförallt, vi skrattar och har väldigt roligt ihop.

Men utan ER finns ingen blogg alls.

Vill tacka er fina läsare för att ni följer min vardag här inne varje dag. Ni är så många som ofta skriver, mailar, kommer fram på stan eller skriver på facebook.

Tusen TACK från mitt hjärta för att ni läser min blogg. Jag brinner för att peppa, inspirera och dela med mig av livet. Jag får energi av er och hoppas jag kan hjälpa någon med tex träning eller något recept eller kanske bara kännas som en vän. För bloggvänner är nästan som vänner, fast man ändå inte träffats. Visst är det skumt?

IMG_8346 2

Nu till två fantastiska roliga saker. Eftersom jag firar 1 år idag vill jag fira det ordentligt. Jag kommer i morgon köra en tävling där ni kan vinna två klockor och inte vilka klockor som helst. Det är superfina klockor från Gant!

Kika in under dagen så måste ni vara med i den tävlingen!

**********************************************

Sedan ska jag också viska vad det är jag pysslat med dom sista veckorna…

Jo, det är nämligen klart att jag ska ha en

B-L-O-G-G-T-R-Ä-F-F !! 

Jag är överlycklig för detta, för det är något jag velat ha väldigt länge. En bloggträff som är för er. 

Kan knappt hålla mig att berätta om vad som kommer hända, men snart ska ni få veta allt. Jag har bestämt temat och känslan för bloggträffen är: Hälsa, träning, god mat och fashion. Vi ska umgås, dansa och träna. Äta god mat, lyssna på flera kända inspirerande föreläsare. (SÅ glad för namnen jag fått ja till) Ni kommer gilla dom tror jag :) Lyssna på bra musik och uppträdanden…

Jag kan säga att det kommer bli i Göteborg och där vi ska vara är också klart. Det är SÅÅÅ bra så jag smäller av!

Jag jobbar hårt för att pressa priserna, få tex självkostnadspris mm. Allt för att ni ska kunna köpa en biljett som det ingår massa fast i själva verket är betydligt dyrare. Nu är det ER tur att få möjlighet att lyxa sig ordentligt fast till en riktigt bra pris.

Nästa vecka kommer inbjudan och fredag sätter jag dom sista namnen som kommer medverka. Så- nu får ni hålla utkik om ni vill köpa en biljett när vi släpper dom. Datumet är i början av juni och därför kör vi järnet nu för att få allt klart. Mer info kommer.

Så, nu vet ni vad jag planerar och har även ett annat företag/butik  som är med och roddar och hjälper mig. Ni kommer även gilla det tror jag…..

Puss på er, TACK för att ni hängt med här inne i ett helt år.

Nu kör vi så det ryker!

Love//

Johanna

 

 

 

 

 

 

 • 2015-02-22, 23:40
 • 6

Wow vad många ni var som var med och tävlade i Clarks tävling! Över 200 var ni men en måste vinna även om jag gärna skulle vilja ge alla något pris. I veckan kommer nya tävlingar som jag tror ni gillar.

Stort GRATTIS till Isabell Persson som vann den fina leopardklänningen från Love forever som finns hos Clarks. Vi mailar dig. Grattis!

Efter jag hade färgat Linda i håret i fredags sprang vi bort till Susanne på Clarks för att kolla lite vårnytt. Och jesus vad mycket vi hittade. Linda fick med sig stora kassar hem till Stockholm i lördags och jag hann att fota ett par plagg innan jag körde henne till tåget.

DSC_1279

Skön tunika som jag också har. HÄR.  (Tips, bra pris.)

DSC_1290

DSC_0066

Tog fram mina nya vita jeansshorts, Denim & Supply Ralph Lauren, Blueco.  VÅR kan du snart vara här..

Kolla den här då!

DSC_1302

Fina Linda, så kul vi hade men snart ses vi igen.

Tror den finns kvar, HÄR. 

DSC_1306

Sedan hade hon ett antal plagg till i kassen som jag inte hann att fota. Jag ska visa er några plagg som jag ska prova i morgon när det är dagsljus. Kul med vårnytt.

DSC_0075

Om jag ska ha en kofta vill jag gärna den ska vara tunn och slank, har svårt för tjocka, stickade material. Här hittade jag den. Även den kan bli tufft med LdIr stövlar och shorts. Kanske något upptill också dock. Vila.

DSC_0072

DSC_0058

Tadaaa! Tröttnar inte på leopard…. HÄR.  Jag ska hoppa i kläderna i morgon så då får ni se mer.

Dags att krypa ner, nu laddar vi för en ny vecka.

Puss