• 2017-12-06, 07:24
  • 5

God morgon!  Nyttiga smoothies måste jag tipsa er om nu i förkylningstider, det både mättar och boostar kroppen. Nu har jag gjort en exotisk smoothie med ingefära och vanilj, alltså den är så god och fräsch. Det går på några minuter att mixa ihop en smoothie och perfekt efter träning eller på frukosten.

Det är ganska mysigt att komma upp före alla andra och sätta på kaffe och få en lugn stund i köket innan allt drar igång.

Exotisk smoothie med ingefära och vanilj 2 portioner 

4 dl valfri vätska, tex mjölk, mandelmjölk eller cashewmjölk
3 dl exotiska frukter, frysta mango, ananas, papaya (finns frysta porionspåsar)
3 tsk riven ingefära
Nypa vaniljpulver
Strö lite kanel som topping

Mixa ihop så det blir fluffigt, späd med mer vätska om det blir för tjockt, jag låter även frukter eller bär tina något innan jag mixar ihop allt.

Njut! Det är så gott och nyttigt med ingefäran och blir starkare smak.

Tända ljus, stjärnor i fönstren, åh vad jag älskar den här tiden. Stjärnan i fönstret är i frost och kommer från Gunilla Poignant på Sparsmakat. Var osäker om jag skulle ha en stjärna där eftersom lampan är så mycket, men den här passade så fint.

Vi har ju äntligen fått bordet, älskar det! Men håller på att göra om och ni ska få se helheten snart. Idag ska vi beställa en tjock matta och några fler stolar. Ska visa er så fort det är klart.

Nu ska jag sätta fart med massa pappersarbete, nackdelen med att vara egen men redovisar varje månad så det är skönt att bli av med det tycker jag. Har en revisor som bokför så jag lämnar bara över allt som tur är.

 

 

2017-12-06 Johanna Toftby , ,
  • 2017-11-29, 12:13
  • 29

Jag älskar juldukningar och det finns så mycket kul man kan göra. Här kommer tips och bilder från middagen med tjejerna igår, jag tycker dukningen är lika viktig som maten, ett inbjudande och mysigt dukat bord är så fint!

Jag gillar mycket blommor och massa fina ljus, speciellt nu när det är så grått ute. Behöver inte kosta massa pengar heller.

Jag hade riktig gran och som jag lade ut mitt på bordet. Är ni rädda att det blir kladdigt lägg något under. Klipp fina små grenar, stoppa i lite eucalyptus mellan så det blir fyllig. Jag hade även vita julstjärnor och amaryllis som jag stoppade i mellan.
När du klipper av julblommorna sätt de i ett vattenglas för de blöder, sätt nedan i ett nytt vattenglas.

Det är även fint att stoppa ner gran, tall och eucalyptus i en betongkruka utomhus. Sätt i en ljusslinga med batteri så blir det mysigt.

De små ljusen med änglar köpte jag på Blomsterhallen i Skövde. Ställ ut dem mellan hela slingan på bordet så blir det vackert sken. I mitten har jag en Georg Jensen ljusstake, ljus är lika viktigt som blommor tycker jag.

Valde mörkgrå, närmre jul ska jag ha lackröda. Underbart! Tycker det blir mer djup och mysigt med mörkare ljus.

Jag lade en stor vit julstjärna i mitten på ljusstaken och stoppade i grankvistar.

Visst blev det lite mysigt? Den rätta känslan man vill ha inför jul. Har beställt ett stort Bruno Matthsson bord från Sparsmakat som kommer den här veckan, som jag längtat! Blir perfekt till Lisa-Maries 20 års kalas till helgen! Blir en annan stil, här är mitt svarta bord med vit duk över. Tycker det är fint med duk just den här tiden. Känns klassiskt.

Lampan är Sarfatti, runda spegeln från Sparsmakat.

Den coola tavlan bredvid spegeln har Jannes duktiga dotter Ida fotat! Visst är den snygg? Jag har köpt min HÄR. Där kan ni beställa från henne, hon har supercoola tavlor som ni måste kolla in.

Jag håller på att ändra om i det här rummet så det är inte riktigt klart än, ni ska få se allt när bordet är hemma och en del ska upp på den här väggen.

Tallrikar är matteus, röda Himlaservetter från Sparsmakat, även servettringar i silver.

Vi hade en tre-rätters igår, julparfaiten måste ni göra, ska lägga ut recept.

Det allra viktigast är att man gör det på sitt sätt och det man tycker om. Men ta lite tips här och där så kan man få inspiration.

Kram på er, recept kommer i nästa inlägg.

 

 

  • 2017-11-28, 23:56
  • 25

Förlåt för att jag inte varit inne här idag. Det har gått i ett! Hela förmiddagen satt jag i möten och efter lunch satte jag fart med alla förberedelser inför kvällens middag. Varannan månad ses vi, mina bästa vänner och jag och har känt varandra hur många år som helst, det är så kul med alla våra middagar. Vi kallar det för ”halv åtta hos mig klubben” och ibland sätter vi både betyg och satsar pengar.

Men det allra viktigaste- Vi älskar mat, har massor att prata om och det är en härlig känsla att få klä upp sig och få sitta ner några timmar med sina bästa vänner sedan många år.

Vi kände varann långt innan våra barn föddes, sedan har vi umgåtts på högtider med alla barn, kalas, semestrar och nu har barnen växt upp och vi fortsätter att ses. Bästa!

Ska tipsa er om ni vill ha middagen jag lagade, den blev faktiskt riktigt god, förutom potatis som jag nästan brände.

Jag älskar den här tiden och har redan börjat smyga in advent och jul. Det blev en juldukning för jag kunde inte låta bli och vill ni ha tips hur man enkelt dukar mysigt till jul så hojta till.

Mer bilder och recept på middagen kommer i morgon.

Stort tack älskade vänner för ikväll!

 

Puss och kram

Här har vi en ny text från Annica. Hon har haft en riktigt tuff period nu, med så mycket smärta och illamående från cellgifterna. Dessutom har läkarna hittat en ny tumör, den…