• 2017-09-08, 14:27
  • 13

Härligt med fredag! Har gått en runda med Lucy och trots höstväder och ruggigt ute gillar jag ändå den här tiden. Skön luft och det är mysigt att krypa upp i soffan och tända massa ljus.

Idag jobbar jag mycket vid datorn, en hel del samarbeten som ska fixas före jag åker till Palma i morgon och mycket pappersjobb till revisorn som ska vara klart, sedan ska jag iväg och hämta det sista som ska med i tjejernas fina goodiebag alla ska få i morgon. Älskar att överraska!

Men först ett smarrigt helgtips om ni gillar kantareller och västerbottenost. Bästa kombon tycker jag och vad slår en krämig pasta när det är sånt här väder ute. Recept hittar ni längre ner.

Jag älskar den här rätten! Servera gärna ett gott rödvin till (eller alkoholfritt förstås) Vi testade ett Bourgogne, Louis Jadot 2014 och det var riktigt gott till. Passade till den krämiga pastan med kantarellerna och osten. (Runt 200kr)

Pasta med kantareller och västerbottenost 4 port 

3 dl grädde
1 liten gul lök
200 gram västerbottenost
200 gram kantareller
1 vitlök
1 stor näve färsk spenat
Timjan
Salt och peppar
4 port spagetti eller bönpasta

Gör så här: 

1. Koka spagettin enligt anvisningarna.
2. Fräs kantareller ihop med hackad lök och hackad vitlök på hög värme tills det fått fin färg. Tillsätt salt och peppar
3. Rör ner spenaten i kantarellblandningen
4. Värm grädden i en gryta eller högre stekpanna, rör ner osten. Krydda med timjan, salt och peppar, ta bort pannan från plattan när osten smält.
5. Blanda ner kantarellerna med ostsåsen och rör i pastan.
6. Lägg upp på tallrik, dekorera med en färsk timjankvist och strö riven parmesan över.

Njut!

  • 2015-08-18, 12:35
  • 7

Hur många gillar västerbottenpaj upp med en hand! Jag älskar det. Den här är med mandelmjöl istället för vitt mjöl. Har ofta i kantareller och gräslök, blir vansinnigt god. Vill man ha den till kräftskivan kan man bara göra på västerbottenost om man vill.

Västerbottenpaj med kantareller och gräslök (Lchf)

Pajdeg:

3 dl mandelmjöl

1msk fiberhusk

1/2 dl sesamfrön

lite salt

40 g smör

1 ägg

Sätt ugnen på 200 grader

Gör så här: 

Mixa madelmjöl, fiberhusk, sesamfrön i en matberedare, rör ihop resten av ingredienserna.

Låt vila i kylskåp en stund.

Tryck ut degen i en pajform, grädda den i ca 8 min. (Passa så det inte bränns)

Fyllning:

3 dl grädde

3 ägg

3 dl västerbottenost

salt, peppar

1-2 msk hackad gräslök

Kantareller

1 gul lök

Gör så här:

Bryn kantarellerna och löken gyllenbrun. Vispa äggen lätt, blanda ner grädde, kantareller, lök, riven västerbottenost, gräslök och smaka av med salt och peppar.

Grädde nederst 200 grader ca 25 min tills äggststanningen stelnat och den fått färg. Låt den vila en stund före servering.

Vill man lyxa till det, servera med en klick crème fraîche och stenbitsrom.

DSC_1186

Bon apetit! Jag tycker den är underbaaaaaar! Frasig botten.. 

 

Glad Lucia! Visst är det underbart med alla lucior vi får se nu i alla flöden, jag älskar Lucia och började spela julsånger och Natten går tunga fjät redan i september som…