• 2017-10-13, 13:20
  • 21

Gratäng är ju något utav det godaste som finns, dessutom väldigt lätt att förbereda inför en middag eller om du ska ha många gäster. Här kommer mitt helgtips! Kycklinggratäng med ädelostsås och broccoli som vi gjorde igår. Alltså detta var så gott!

Ska även visa er mer bilder från matsalsrummet nu, det börjar bli klart. Tjoho! Jag älskar mysiga matsalar där man kan sitta i timmar, massa tända ljus och nu hänger den nya Sarfattilampan på plats. Bord är beställt så det kommer före jul. Det är kul att göra om hemma.

Men först middagstips:

Kyckling i ädelost och broccoli 4 port

3 -4 kycklingfileér
150 gram färska champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja till stekning
400 gram broccoli
150 gram ädelost
3 dl grädde
salt, peppar
smör till stekning
10 babytomater
Färsk basilika
ca 100 gram riven stark ost

Gör så här:
Krydda kycklingen och bryn den i i smöret på medlevärme tills de fått fin färg, ca 5 minuter. Lägg kycklingen åt sidan. Dela champinjonerna och skär löken, lägg det tillsammans med vitlöken i pannan och fräs några minuter till de mjuknat något.

Sätt ugnen på 200 grader. Dela broccolin i mindre bitar, skär tomaterna i två delar. Smula ädelosten i en liten gryta och häll på grädden. Låt koka några minuter och rör om. Bränn inte.

Skiva kycklingen i varva i en form med svampen, löken, broccolin och löken. Häll sist på ostblandningen och strö lite riven stark ost  överst.

Gratinera i ugnen ca 200 grader i ca 20-25 minuter. Servera med pressad potatis eller ris, igår hade vi klyftpotatis för jag var tvungen att testa vår nya fritös. (inte med olja)

Smaklig måltid! Detta är hur gott som helst.