• 2017-04-05, 19:28
  • 23

Här kommer tips på en jättegod kycklinggryta vi åt när Jannes föräldrar var här på middag. Den är busenkel men väldigt god! Det är bland annat champinjoner, lök, curry, grädde och apelsin. Makalöst gott, ni måste testa.

Servera ris eller blomkålsris till med en fräsch sallad, vi hade även jordnötter och annansbitar i småskålar på bordet som gästerna kan strössla över.

Recept Kycklinggryta med curry 4 port 

3 stora kycklingfiléer

250 gram färska Champinjoner

1 msk Curry

1 gul lök

5 dl grädde

1 msk tomatpure

rivet skal från en apelsin, pressad apelsinsaft

Salt, svartpeppar

Kokosolja

Gör så här:

1. Stek kycklingen i kokosolja eller olja. Salta och peppra, ta upp kycklingen och låt den vila några minuter.

2. Skär den i mindre bitar.

3. Fräs hackad lök ihop med curryn.

4. Stek champinjonerna i bitar och lägg i kycklingen.

5. Häll på grädde och sänk plattan. Lägg i tomatpure, pressa saften från en apelsin samt rivet apelsinskal. Låt koka på svag värme i ca 20 minuter. Späd med mer vätska om det behövs.

Smaklig måltid!

Grytan kan du göra i god tid innan middagen, jag lovar att ni kommer bli förvånade över smaken.

Ni anar inte vad gott med tillbehören till.

Recept på franska chokladtårtan kommer inför helgen om ni vill ha den. Idag har jobbat på salongen på förmiddagen och med allt kring bloggen, fotat en del som ska ut i helgen och förberett recept. Janne var här sedan igår då han varit på mässa i Örebro, mysigt när vi kan ses mitt i veckan här uppe. Saknar honom redan men fördelar och nackdelar med särbolivet.

Nu blir det middag och svenska mästerkocken!

 

 

 

2017-04-05 Johanna Toftby, Recept
  • 2017-03-15, 09:33
  • 16

Innehåller adlinks till MMsports 

Oj vad kul att ni gillar film! Ni var många som ville göra kycklinggrytan jag lagade på instagram igår. Den är så god med jordnötssmör, ingefära och vitlök. Det tar ca 20 min sedan klart. Här kommer inspiration till kvällens middag eller helgmiddagen, servera med ris eller goda grönsaker. Jag har alltid jordnötssmöret från MMsports med bitar i, det är så gott! Enkelt att beställa hem några burkar HÄR. (fritt från färgämnen och konserveringsmedel)

Kycklinggryta med jordnötssås 4 port 

3 kycklingfileér

2 hackade vitlöksklyftor

1 tsk riven ingefära

1 tsk sambal oelek

1 tsk röd currypasta

1 msk sweet chili

1/2 dl jordnötssmör

1 burk kokosmjölk

1/2 röd paprika

1/2 gul paprika

1-2 dl Sockerärtor

1/2 purjolök

skvätt lime

Kokosolja som du steker i.

(Ta grönsaker du har hemma, man kan lägga i morot, broccoli, sockerärtor mm)

Gör så här: 

Strimla kycklingfilleérna och stek med salt och peppar, strimla paprikorna och purjolöken och fräs snabbt i pannan med kycklingen. Lägg i alla grönsaker.

Lägg i resten av ingredienserna, allra sist jordnötssmöret. Låt koka ihop på medelsvag värme ca 10 min. Servera med en god sallad, eller ris. Gratinerad blomkål och broccoli är också gott.

Enklare kan det inte bli, men smakar gudomligt. Klicka på filmen så ser du hur jag gjorde, videon är inte filmad med videokameran utan direkt till instagram med telefonen, därför det är sämre kvalite.

 

 

 

  • 2016-02-11, 16:48
  • 8

Älskar stark thaimat som är lätt att slänga ihop hemma med bra råvaror. Brukar alltid få säga till när man beställer, inget socker tack. Fattar inte vad det är som är så svårt att laga mat utan att sockra. Maten smakar ju bra ändå. (bättre)

Tjejerna önskade Kycklinggrytan idag, den är så god!

Kycklinggryta med kokosmjölk, ingefära och lime  4 port

3 stora kycklingfileér

1 1/2 burk kokosmjölk

1/2 dl creme fraiche

1 msk kycklingfond

1 msk röd currypasta

1 tsk sambal oeleak

skvätt soja

1/2 tsk paprikapulver

Pressad lime

2 tsk riven färsk ingefära

1 broccolihuvud

1 gul paprika

1 röd paprika

1/1 purjolök

(Sockerärtor)

Gör så här: 

Strimla kycklingen och fräs i kokosolja,  salta peppra. Strimla paprikorna och purjolöken, skär broccolin. Lägg i grönsakerna med kycklingen och häll på kokosmjölken. Blir den för tjock, späd med vatten till önskad konsistens. Rör ner resten av ingredienserna och koka upp. Sänk plattan och låt grytan koka ihop.

Jag hade ris till för i kväll blir det träning. Igår var det löpning och styrkepass överkropp idag.

Hade bråttom när jag fotade så hann tyvärr inte med fler bilder från dagens middag.

DSC_0733-2

Dagens outfit blev ny tunika med rosa och snake! DSC_0726

DSC_0717

Äntligen börjar det komma lite mer vårkläder i butikerna, blir så glad av lite färg. Denna mysiga blus med snörning hittar ni HÄR. Visst längtar man till våren nu.

Dags att skölja en färg, sista kunden för idag.

Kram!

 

 

  • 2016-01-12, 20:24
  • 21

Här kommer lovade middagstipset! Thaikycklinggryta med lime och ingefära. Wooop wooop så gott det blev.

Finns det något jag aldrig tröttnar på är det just den maten. Älskar laga god mat, duka upp fint till familjen. Kan stå i köket och dona i flera timmar. Sedan kan dom andra greja med sitt, Janne brukar dock sitta med i köket, jobba vid datorn och småpratar med mig. Bra musik i bakgrunden. Han gör ofta något till middagen men jag har inga problem att fixa det mesta själv. Kontrollfreak.

Tror det är en trygghet för barnen att man grejar, dukar fint och sitter och äter tillsammans. Tänder upp ljus och myser gör vi varje kväll, sedan behöver det inte vara perfekt.

Kycklinggryta med kokosmjölk, ingefära och lime  4 pers 

3 stora kycklingileér

1 1/2 burk kokosmjölk, gärna kung markattas eller Santa Maria

1/2 dl creme fraiche

1 msk kycklingfond

1 msk Röd currypasta

1-2 tsk sambal oeleak

skvätt soja

1 tsk honung

1/2 tsk paprikapulver

En pressad lime

2 tsk riven färsk ingefära

1 broccolihuvud

1 gul paprika

1 röd paprika

1/1 purjolök

Sockerärtor (glömde köpa så jag fick strunta i det men det är så gott)

Gör så här: 

Strimla kycklingen och fräs i olja eller smör. Salta peppra. Strimla paprikorna och purjolöken, skär broccolin. Lägg i grönsakerna med kycklingen och häll på kokosmjölken. Blir den för tjock, späd med vatten till önskad konsistens. Rör ner resten av ingredienserna och koka upp. Sänk plattan och låt grytan småputtra ett tag. Ta bort från plattan, låt den stå lite. Smakerna sätter sig bättre. Värm på några minuter om det svalnat.

DSC_0267

Jag älskar massor med grönsaker! Fräscht, nyttigt och galet gott. Så glad att tjejerna också gillar det lika mycket. Lime är riktigt bra till kokosmjölken, det blir mer balanserat. Testa!

DSC_0279

Servera vad ni gillar, familjen ville ha ris. Många frågar om kolhydraterna, jag äter inte mycket på veckorna men lite mer på helgen. Har hittat en balans som funkar bra.

Smaklig måltid!

DSC_0282

DSC_0301

DSC_0259

Blommorna är så fina fortfarande. Denna bild är från helgen men dom är lika fina idag.

Hoppas ni mår bra? Utmaningen, glöm den inte! Dag 11/100 På instagram lade jag ut film igår när jag körde järnet på Step up upp och ner som tabata. Kör det fortaste tempot du kan. Det funkar också! Eller varför inte trappor?! Man kan variera i oändlighet.

Puss och kram! Skickar med tips på mysigaste tröjan. Bor i den!

DSC_0426

DSC_0441

We love zebra! Bra pris, skön och sitter perfekt. Finns på Clarks. 

Puss och kraaam alla

  • 2015-12-19, 10:00
  • 6

Vill tipsa er om en jättegod kycklinggryta vi gjorde igår. Jag fick receptet av pappas Lena för längesedan, har även skrivit om den för några år sedan på bloggen. Det är smak av apelsin och curry, ni kan inte ana vilken god gryta det blir av smakerna. Igår blev vi sugna och svängde ihop den igen.

Kyckinggryta med curry och apelsin 4 pers 

3 kycklingfiléer, stek i mindre bitar

Färska Champinjoner

1 msk Curry

1 Gul lök

4 dl Grädde

1 msk Tomatpure

Rivet skal från en apelsin, pressad apelsinsaft

Salt, svartpeppar

Kokosolja

Gör så här:

Strimla kycklingen och stek i kokosolja om man har hemma. Salta, peppra. Ta upp kycklingen, fräs hackad lök ihop med curryn. Stek champinjonerna i bitar och lägg sedan i resten. Häll på grädden och sänk plattan. Lägg i tomatpuren, pressa saften från en apelsin samt rivet apelsinskal. (Finrivet.) Låt koka på svag värme i ca 15 minuter. Smaka av.

Servera med ris eller sallad. Vi brukar även ha skålar med jordnötter och annanans. Det blir galet gott och brukar få toppenbetyg! Smakar inte mycket curry, det blir en annan speciellt god smak när det är apelsin i!

Vi var hemma igår och grejade för fullt, granen är på plats, tjoho! Alltid lika skönt när den passar julgransfoten, jag tröttnade på att den välte och åkte och köpte en som är som betong i golvet förra året, haha! Inga mer vältande granar.

IMG_8293.JPG

IMG_8286.JPG

Tomten vaknade från garaget =)

 

 

  • 2011-10-25, 12:14
  • 0

Kanske tråkigt med matbilder men detta är så löjligt enkelt. Jag gjorde rätten i morse före jag gick till jobbet.
Perfekt om man tar ut kycklingfiléer kvällen innan och svänger snabbt ihop det på morgonen.
Stek kycklingen i bitar och krydda, fräs hackad lök med ganska mycket curry. Lägg i paprika (jag brukar ha champinjoner i också men missa köpa det)
Häll på matlagningsgrädde (på helgen kör jag riktig grädde) och ca 1 msk tomatpure, salt peppar. Koka på svag värme under lock ca 15 min.
Vansinnigt gott och framförallt enkelt.
Nu har jag lunch, sen ska jag gå ut i luften en sväng.


Viloläge strax promenad.

20111025-121326.jpg

2011-10-25 Hälsa, Mitt liv ,
  • 2010-09-27, 11:03
  • 0

Hej vänner, ny vecka och nya tag. Jag hoppas få gjort så mycket som möjligt idag- är ledig hela dan. Kanske ni tycker jag ska sätta mig och läsa en bok eller nåt avkopplande… men har så sjukt mycket att fixa med. Är sällan ledig så här en hel vardag och har en hel lista som ska bockas av. Får slänga mig i soffan ikväll med en god kopp the och en bra bok när allt är gjort. :)

Vi gjorde en enkel middag igår, kyckling med bacon och en krämig pastasås. Riktigt gott!

Stek kyckling i bitar. Fräs lök, paprika med curry och tillsätt lite kryddor. Stek bacon i mindre bitar.  Rör ner kycklingen, tomatpure, hunung och grädde. Koka ihop allt, servera med pasta och riven parmesan.

Vips, en god pastarätt!

Min stora tjej på väg till skolan! :)

2010-09-27 Hälsa, Mitt liv
  • 2010-09-16, 23:31
  • 0

Tända ljus och mysa hemma, visst är det  härligt med hösten ändå. Ikväll gjorde vi en god kycklinggryta. Tände upp massa ljus och satt och småpratade vid köksbordet.

Värdefull tid.

Mina underbara trollungar.

Mysigt....

Kycklinggryta med en fräsch sallad!

Stek kycklingfileér i mindre bitar, fräs charlottenlök samt tärnad bacon. Tillsätt lite kryddor, salt peppar… samt 2 dl ”creme fraiche -fetaost soltorkade tomater” (underbart god) sen tog jag 1 dl matlagn grädde. 1 skvätt soja samt 1 msk honung. Koka ihop en stund.  Barnen ville ha gratäng till, jag svängde hop en enkel sallad med lite olivolja( med smak av timjan o vitlök) samt lite balsamico…

Vipps-en supergod middag!

Nu släcker jag ner... natti natti och tack för idag!

2010-09-16 Hälsa, Mitt liv

Barcelona, mitt älskade Barcelona där jag varit så många gånger, är det senaste stället där oskyldiga människor dödats bara för att de ville ha en trevlig stund. Världen känns otäck och jag…

Innehåller reklam och adlinks för Ellos God morgon från Rhodos! Just nu är vi på väg ner till hamnen, idag ska vi till Lindos! Har varit där innan men det är så…