• 2017-09-10, 12:00
  • 12

Tidsinställt inlägg

Hej alla fina läsare från Palma! Här kommer ett riktigt gott middagstips till er jag vill dela med mig av. Gillar ni lasagne måste ni bara göra detta. Min goa kompis Kicki tipsade mig för några år sedan och den här rätten blir alltid succé på middagsbordet. Tjejerna älskar det.

Äter ni vegetariskt, ta bort kycklingen och lägg i mer spenat.

Doftar ljuvligt.

DSC_0790

DSC_0501

DSC_0785

Kycklinglasagne 4 portioner 

3 Kycklingfiléer
2 Schalottenlökar
2 paket kelda ostås (Eller egen)
1 pkt fryst spenat
10 soltorkade tomater i olja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 burk Krossade tomater
Salt och peppar

Gör så här: 

1. Stek kycklingen mindre bitar
2 .Skär löken och fräs i pannan med fryst bladspenat, hackade soltorkade tomater, vitlök, salt peppar. Rör ner krossade tomater.
3. Lägg färska lasagneplattor i en form. Gör som en klassisk lasagne, varva kycklingröran med plattor och lägg ostsåsen mellan. Avsluta med såsen och strö lite extra ost över.
4.Gratinera i ugnen ca 225 grader ca 25 min.

Strö lite parmesanost över och servera en fräsch sallad till.

Hur gott som helst!

 

2017-09-10 Recept
  • 2010-09-28, 22:27
  • 0

Fina läsare, detta måste ni prova. Det är så gott så öronen trillar av.

Kycklinglasagne!

4 pers

3 charlottenlök

1 -2 pkt kelda ostås

1 pkt fryst spenat

1/2 liten burk soltorkade tomater i olja

2 st vitlök

Krossade tomater

This is it!

*Stek charlottenlök, frystbladspenat, hackade soltorkade tomater, vitlök, salt peppar. Rör ner krossade tomater.

*Lägg färska lasagneplattor i en form.

*Fryst salladskyckling funkar.(akta er för att salta för mycket då salladskycklingen är redan kryddad.) Alt 1 färdig kyckling el 3 kycklingfileér stekes i bitar.

*Varva kelda ostsås, spenatröran med kycklingen. Avsluta med såsen.

*Gratiena i ugnen ca 225 grader 25 min.

*Servera med en fräsch sallad, ringla lite balsamico + en god olivolja. (den jag hade är fr Thomas and Simons… östemalmstorg sthlm. Köpte en med timjan och vitlök. Hur god som helst.) Skär lite fetaost, rödlök och lägg över salladen.

Bon apetit! Säg till när ni bjuder på middag! :)

2010-09-28 Hälsa
  • 2010-09-27, 21:03
  • 0

Oj.oj.oj vad gott detta blev. Vi lyxar till måndagen med en supergod kycklinglasagne, smak av soltorkade tomater. Måste provas!

En fräsch sallad såklart serveras till.

…ringla dessa två över så är man hemma sen.

Tack fina Kicki för jag fick detta smaskiga recept en gång i tiden. Vill ni läsare ha det? Över 10 kommentarer så skriver jag ner det. Jag skriver för er, då får ni också anstränga er lite. :-)

Pöss

2010-09-27 Hälsa, Mitt liv