• 2018-01-11, 10:57
  • 18

Här har ni en festlig och god pastarätt om ni gillar skaldjur. Finns det något godare? Jag älskar skaldjur och älskar pasta. Vi åt den i lördags och vi blev knockade. Så otroligt gott.

Kräftorna är gratinerade med örtsmör och pastan blandar man ihop med den krämiga såsen. Lägg kräftorna över pastan och njut. Tål ni inte skaldjur, byt ut tex mot mozarella som du delar i två delar och lägger en halv på varje tallrik.

Pasta med gratinerade havskräftor 4 port

8 stora havskräftor eller 2 humrar
2 klyftor vitlök
1 ask babytomater
2 dl creme fraiche
1 msk smör
1 msk honung
1 tsk vitvinsvinäger
400 gram spagetti
Färsk basilika
Olivolja
Flingsalt
Salt och svartpeppar
Skvätt vatten

Parmesanost

Pasta: Jag hade barillas Bucatini för det är tjockare än spagetti. Jättegod och passar till.

Örtsmör till kräftorna: 

200g smör (Rumsvarmt)
4 pressade vitlöksklyftor
1-2 msk ljus fransk senap
2 krm cayennepeppar
2 tsk dragon
1 tsk basilika
1 tsk italiensk salladskrydda
4 msk finhackad persilja
Salt och peppar

Ställ in i kylen.

Gör så här:

Gör örtsmöret och låt det stå i kyl en stund. Dela kräftorna mitt i tu. Lägg i en form och klicka över allt smör på kräftorna.

Koka pastan i saltat vatten ca 10 min

Pastasåsen: 
Skiva vitlöken och fräs med olja i en gryta. Skär tomaterna i halvor och lägg i dem med vitlöken och fräs. Sänk plattan.
Tillsätt honung, vitvinsvinäger och koka ihop, tillsätt creme fraiche och späd med lite vatten. Låt det puttra ihop, smaka av med salt och peppar.
Gratinera kräftorna mitten av ugnen i 225 grader 4 minuter tills smöret smält. Det går snabbt. Smöret ska bara smälta.

Blanda ihop pastan med tomatsåsen, skär köttet från några kräftor i bitar och rör ner. (Ingen värme på plattan) Lägg sedan en kräfta som dekoration, toppa med färsk basilika.

Lägg allt på ett stort vackert fat och servera.

Riv parmersan och njut!

 

 

 

  • 2017-11-28, 23:56
  • 25

Förlåt för att jag inte varit inne här idag. Det har gått i ett! Hela förmiddagen satt jag i möten och efter lunch satte jag fart med alla förberedelser inför kvällens middag. Varannan månad ses vi, mina bästa vänner och jag och har känt varandra hur många år som helst, det är så kul med alla våra middagar. Vi kallar det för ”halv åtta hos mig klubben” och ibland sätter vi både betyg och satsar pengar.

Men det allra viktigaste- Vi älskar mat, har massor att prata om och det är en härlig känsla att få klä upp sig och få sitta ner några timmar med sina bästa vänner sedan många år.

Vi kände varann långt innan våra barn föddes, sedan har vi umgåtts på högtider med alla barn, kalas, semestrar och nu har barnen växt upp och vi fortsätter att ses. Bästa!

Ska tipsa er om ni vill ha middagen jag lagade, den blev faktiskt riktigt god, förutom potatis som jag nästan brände.

Jag älskar den här tiden och har redan börjat smyga in advent och jul. Det blev en juldukning för jag kunde inte låta bli och vill ni ha tips hur man enkelt dukar mysigt till jul så hojta till.

Mer bilder och recept på middagen kommer i morgon.

Stort tack älskade vänner för ikväll!

 

Puss och kram

  • 2016-10-07, 10:28
  • 6

Hemmagjorda friterade pommes med en grillad köttbit och pepparsås är det godaste jag vet. Gör en fräsch, syrlig tomatsallad så bryter det av mot den mustiga pepparsåsen. Detta gjorde vi i onsdags när jag och tjejerna hade onsdagsmys. Den här gången lyxade vi till det med oxfile.

dsc00861

Grillad oxfile med pepparsås, tomatsallad och hemmagjorda Pommesfrites. 

Grillad oxfile Jag låter köttet ligga framme en timma före. Steker det sedan i smör i en grillpanna på hög värme, peppar salt. Lindar sedan in det i smörgåspapper en stund så blir det ännu saftigare. (Vi kör oftast medium, får gärna vara rött men inte blodigt)

Tomatsallad:

Hacka eller skär tomater i mindre bitar, skär upp en lök och blanda ihop. Jag tog schalottenlök. Ringla lite vit balsamvinäger, salt lite olivolja. Rör ihop så det får stå och dra sig.
Himmelskt gott till kötträtten.

dsc00840

Pepparsås  Min favorit. (Ca 4 pers)

5 dl grädde
1 1/2msk peppar (vitpeppar, svartpeppar, grönpeppar, rose)
1 msk smör
1 msk oxfond
1 tsk dijonsenap
1-2 tsk tomatpure
skvätt soja
skvätt rödvin (ett par msk)
salt

Fräs smöret med krossad peppar, (finns färdig) tillsatt resten av ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen och sjud såsen ca 15min så de tjocknar något.

Krispiga hemmagjorda pommes 

Skär stora potatisar eller bakpotatis i tjocka stavar. Koka dom nästan klart i saltat vatten. Häll av vattnet i ett durkslag, lägg dom på en bricka med papper. Ställ in dom i kylen ett par timmar så dom får torka till. Ingen plast över.

Värm upp ca 1 liter matolja i en stor (viktigt med stor) kastrull. Värm till ca 180 grader. Fritera potatisen i omgångar. Jag tog upp och lade dom på brickan, sedan ner i oljan igen. Då får man den allra bästa friterade potatisen.  (Om man inte har en fritös förstås.)

dsc00841

Så gott så jag smäller av!

Strö lite havssalt och torkad dill över, servera och njut! Det blir stor skillnad när man gör egen potatis.

dsc00851

dsc00856

Hoppas det smakar! Tomatsalladen blir magiskt till. Dom flesta som följer min blogg vet min passion för träning och bra mat. Vi äter ofta nyttig mat, men det hindrar oss inte att lyxa till det med något riktigt smaskigt när vi känner för det ibland. Jag tror det är viktigt att hitta en balans, lagom av allt.

Håller ni med?

Önskar er en riktigt fin fredag. Kommer ett inlägg om Annica lite senare.

Kram

 

 

2016-10-07 Recept ,
  • 2016-01-16, 14:06
  • 21

Gillar ni kyckling ihop med hetta och kokos? Då måste ni göra Chicken Thai!

Kyckling kan man göra massor av, dom flesta tycker om det och man har oftast det mesta av basen hemma. Men det blir extra gott om man sätter till lite spännande smaker, denna rätt blir både lite söt och mycket hetta. Bästa jag vet.

Här kommer dagens middagsips!

Chicken Thai med kokos 4 port 

3-4 kycklingfileér

4 dl grädde

1/2 burk creme fraiche

1 dl chilisås

1/2-1 dl Oystersås (står på thaihyllan)

1 röd paprika

1 gul paprika

1 liten purjolök

2 sk färsk riven ingefära

1 tsk sambal oelek, ta mer om du vill ha ännu starkare

2-3 vitlöksklyftor som du pressar

2 msk soja

1 msk mango chutney

2 msk kokosflingor

Salt och peppar

DSC_0513

Gör så här: 

Stek kycklingfileérna hela i olja ca 10 min, salta och peppra. Ta ur dom från pannan, låt dom vila. Skär sedan i lagom stora bitar.

Skär grönsakerna eller strimla. Fräs snabbt i olja, salt och peppar ihop med vitlöken. Lägg i kycklingbitarna och resten av ingredienserna, sist kokos och ingefära. Låt koka på svag värme så smakerna sätter sig och det tjocknar. Låt grytan gärna stå en liten stund, värm sedan på tex under tiden du gör tillbehören. Smakerna kommer fram mer.

DSC_0528

Ingefära är så gott.

DSC_0517

Ni anar inte doften…. man blir galet hungrig.

DSC_0536

Servera och njut! Jag hade sallad och broccoli, men gott med ris eller vad man känner för att ha till.

DSC_0569

DSC_0555

DSC_0579

Tjejerna åt som galningar, dom tyckte den blev så god och om jag får skryta liiite, den blev ruskigt god! Måste nästan göra den idag igen, haha.

Testa om ni blir sugna, tala gärna om vad ni tycker! Kokos ger en fantastisk smak i hettan. Gillar ni, dela gärna.

Stor kram och smaklig spis!

 

 

2016-01-16 Recept , ,
  • 2016-01-12, 20:24
  • 23

Här kommer lovade middagstipset! Thaikycklinggryta med lime och ingefära. Wooop wooop så gott det blev.

Finns det något jag aldrig tröttnar på är det just den maten. Älskar laga god mat, duka upp fint till familjen. Kan stå i köket och dona i flera timmar. Sedan kan dom andra greja med sitt, Janne brukar dock sitta med i köket, jobba vid datorn och småpratar med mig. Bra musik i bakgrunden. Han gör ofta något till middagen men jag har inga problem att fixa det mesta själv. Kontrollfreak.

Tror det är en trygghet för barnen att man grejar, dukar fint och sitter och äter tillsammans. Tänder upp ljus och myser gör vi varje kväll, sedan behöver det inte vara perfekt.

Kycklinggryta med kokosmjölk, ingefära och lime  4 pers 

3 stora kycklingileér

1 1/2 burk kokosmjölk, gärna kung markattas eller Santa Maria

1/2 dl creme fraiche

1 msk kycklingfond

1 msk Röd currypasta

1-2 tsk sambal oeleak

skvätt soja

1 tsk honung

1/2 tsk paprikapulver

En pressad lime

2 tsk riven färsk ingefära

1 broccolihuvud

1 gul paprika

1 röd paprika

1/1 purjolök

Sockerärtor (glömde köpa så jag fick strunta i det men det är så gott)

Gör så här: 

Strimla kycklingen och fräs i olja eller smör. Salta peppra. Strimla paprikorna och purjolöken, skär broccolin. Lägg i grönsakerna med kycklingen och häll på kokosmjölken. Blir den för tjock, späd med vatten till önskad konsistens. Rör ner resten av ingredienserna och koka upp. Sänk plattan och låt grytan småputtra ett tag. Ta bort från plattan, låt den stå lite. Smakerna sätter sig bättre. Värm på några minuter om det svalnat.

DSC_0267

Jag älskar massor med grönsaker! Fräscht, nyttigt och galet gott. Så glad att tjejerna också gillar det lika mycket. Lime är riktigt bra till kokosmjölken, det blir mer balanserat. Testa!

DSC_0279

Servera vad ni gillar, familjen ville ha ris. Många frågar om kolhydraterna, jag äter inte mycket på veckorna men lite mer på helgen. Har hittat en balans som funkar bra.

Smaklig måltid!

DSC_0282

DSC_0301

DSC_0259

Blommorna är så fina fortfarande. Denna bild är från helgen men dom är lika fina idag.

Hoppas ni mår bra? Utmaningen, glöm den inte! Dag 11/100 På instagram lade jag ut film igår när jag körde järnet på Step up upp och ner som tabata. Kör det fortaste tempot du kan. Det funkar också! Eller varför inte trappor?! Man kan variera i oändlighet.

Puss och kram! Skickar med tips på mysigaste tröjan. Bor i den!

DSC_0426

DSC_0441

We love zebra! Bra pris, skön och sitter perfekt. Finns på Clarks. 

Puss och kraaam alla

  • 2015-10-14, 23:56
  • 8

Måste visa världens godaste laxrätt igen. Har gjort flera gånger, tjejerna var sugna på fisk så då passar denna bra. Färsk är så mycket godare och betydligt roligare än allt vatten som är i fryst. Jag passar alltid på när det är extrapris.

DSC_1595

Man lägger hela laxen i en form, penslar med lite sweet chili. Sedan strör man på hackad paprika och flagad mandel. Gratinera i ugnen 225 grader 20 min. Under tiden gör du en god limesås och grillar färsk sparris som man har över.

För hela receptet om ni inte har det innan klicka här.  Janne kom upp igår och vi hade en mysig middag med tjejerna. Älskar verkligen sitta länge vid matbordet hela familjen och äta god mat, prata i timmar. Jag tror det är för min barndom. Mamma och pappa gillade middagar.

Duka upp och mysa en vardagskväll, det är vardagslyx. Behöver inte vara krångligt.

DSC_1614

Vi hade sallad med avocado till, mycket grönsaker mättar. Har jag serverat rätten till gäster har jag haft pressad potatis.

DSC_1603

Majas lyktor finns bland annat hos Blueco.se. Jessica berättade även att dom har fått in flera varianter, så fina! Jag älskar att detta är för barncancerfonden. Tjejen som startade Majas lyktor kände att hon ville göra något när hon fick sin första dotter- hon tänkte mycket på om det skulle hända sitt egna barn något och startade därför Majas lyktor. Vet ni, 50 % går rakt in till Barncancerfonden. Kolla Melrose i Kungsbacka, där står alla mysiga lyktor på en stor hylla så ni missar dom inte!

Fin text…  Sprid kärlek.

DSC_1613

DSC_0591-670x445

Bon apetit! Kanske en rätt till helgen?

I morgon är jag hemma och jobbar hela dagen, måste få undan massa mail och samarbeten mm. Ska även tipsa om mina favoritchokladbollar. Följer ni bloggen vet ni nog men nu har jag testat lite nytt. ;)

…nu kryper jag ner…

God natt från din nattbloggerska!

 

2015-10-14 Recept , , , , ,
  • 2014-01-02, 21:29
  • 0

God fortsättning på det nya året!

Hoppas ni hade en härlig Nyårsafton och att ni mådde bra igår ;)

Vad konstigt det känns men alltid skönt att ha ett helt nytt år framför sig även om siffran på åldern kan kvitta, haha. Vi hade en fantastisk Nyår med våra fina vänner Magnus och Mats på Silja Galaxy som åkte till Finland och båten var helt smällfull och inte en biljett fanns kvar. Kul! Kvällen började vid sjutiden då vi gick ombord och togs emot av Marie som jobbade som artistvärd och hjälpte Magnus med allt praktiskt och även oss med våra hytter mm. Stort TACK för all hjälp och grym service. Mats tog så mycket fina bilder som jag fick på mail i morse. Alltså den kameran is to die for…

Här är vår Nyårsafton!

Jag valde en guldkänning med helt öppen rygg och långa ärmar. Mycket paljetter och lite tyg, haha. Jag gillar den jättemycket och det var Lisa-Marie som hittade den på Nelly och tyckte jag skulle ha den. Till den valde jag ett par stora örhängen också i guld.  Janne körde klassisk smoking förstås, snyggaste som finns. På Nyår kan man glittra hur mycket som helst!

I hytten och utan smink men fixat håret. Jag borstar ur lockarna och tar serum samt sprayar underfrån. Jag tupperar litegrann.  Mats frågade om han skulle göra sotiga ögon och DET är världens lyx när någon annan sminkar. Dessutom är han proffs och vet vad jag gillar. Tack fina du.

Vi blev uppbjudna till deras fina svit där vi drack god skumpa! Så stiliga killar!

Här blir jag fixad, lyx att någon annan gör det. Sotiga ögon är snyggt till fest!

Här är vi dressade och klara!

Nyårsmiddag! Restaurangen är den lilla bredvid ”Grill” och den var super! Lugnare miljö, god mat och fantastisk personal.

Vi åt en jättegod Nyårssupé och sedan tillbringade vi ett par timmar  pianobaren.

Visst är det snyggt med smoking! Damn.

Ni förstår ju att jag hade det bra?

Tjejerna! Jannes fina Amanda och hennes kompis Johanna var med, goa duktiga tjejer.

Pianobaren!

Som Mats skrev i sin blogg (som du hittar HÄR.) så var många vänliga och respekterade att Magnus skulle få ”vara lite  fred” och jag är ändå imponerad över hur gullig han är mot alla som kommer fram. För tro mig, han kan oftast inte gå en meter och folk rusar fram och fotar, vill prata och stanna honom men på båten så var det som om många förstod att faktiskt även han ville fira nyår.

Hela gänget!

SKÅL!

Fina Magnus.

Jag och kärleken!

Strax för midnatt gick vi upp till Magnus och Mats svit för att dricka lite mer champagne och Magnus skulle byta om till scenkläder inför hans uppträdande vid tolvslaget!

Resten av bilderna kommer i nästa inlägg. =)

  • 2010-06-07, 20:06
  • 0

Efter vi fixat lite ärenden på stan gick vi hemåt. Svängde ihop köttfärsås som vi skulle äta lite senare. Hur gott som helst med vitlök, tomatpuré, matlagngrädde, skvätt honung, lite cayen, salt och peppar.

Fullkornspasta och lite sallad- supergod middag!

Jag vill tala om för er att redaktionen jobbar för fullt med hastigheten av bloggen, det tar otroligt lång tid att ladda ner sidan… bilder…och får mail av er hela tiden att sidan strular.

Jag är ledsen för detta men fått reda på att tekniken sliter för att få ordning på allt. Då kan ni gissa hur sjukt lång tid det tar för mig när jag skriver inläggen…. :-/

Men- allt för er så klart! :-)

Puss & kram

2010-06-07 Mitt liv ,

Här kommer tips på en riktig pangrea hos Blueco.se! Letar du efter festkläder, nya vårskor eller en gosig tröja,  nu kan du fynda! Allt finns HÄR. Massa skor, mina El Vaquero finns och…