• 2017-09-20, 11:16
  • 17

Igår kväll kom Janne upp för att han ska på möte i Skara idag, då passade jag på att göra lite extramys och ville pröva en paj som jag ändå skulle tipsa er på bloggen om.

Jag älskar kantareller! Vi äter nästan inget kött alls mer än fisk och vitt kött som kyckling under veckorna, det känns riktigt bra faktiskt och kantareller går ju bara inte vara utan nu.

Den här frasiga pajen är lyxigt god och passar som en mumsbit eller varför inte snittar när du ska ha gäster. Lägg upp den frasiga pajen på en skärbräda och skär i små bitar. Det är busenkelt, man bara blandar ihop ägg, grädde och stekta kantareller med västerbottenost, gör den till helgen som en starter inför en middag, jag lovar det blir succe´!

Om du vill göra den som en matigare paj byt ut smördeg och gör med mandelbotten istället.

Så galet gott, ni måste bara göra den! Recept längre ner.

Frasig kantarell och Västerbotten paj
4 port eller 10-12 småbitar till förrätt eller tilltugg

1 rullad smördeg
ca 400 gram kantareller
1,5 dl grädde
2 ägg
3 dl riven västebottenost
en näve ruccola
1 msk pinjenötter
salt och peppar

Gör så här: 

1. Kavla ut smördegen på en plåt med smörpapper under
2. Stek kantarallerna i lite smör
3. Blanda ihop grädde, ägg, västerbottenost och sist kantarellerna, rör ihop allt. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg smeten på smördegen och lägg ruccola och strö pinjenötter över
5. Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Det ska höja sig men sedan skunkker pajen när du tar ut den.

Låt den gärna stå en stund, strö lite mer ruccola över och skär upp i mindre bitar.

Njut! 

Köpte hem lite färska blommor och planterade en stor vacker hortensia igår, band även ihop en söt bukett med rosa och oranga rosor med några Eucalyptuskvistar, jag älskar den lösa och busiga buketten. Kul med den färgkombon både i kläder och blommor, stor trend i höst.

Visst blev den lite söt? Önskar så jag kunde ge den till Annica nu.

Visst är det underbart med alla tända ljus i mörkret, Janne skrattade åt mig igår och sa att det tar halva kvällen att gå runt och släcka alla ljus, haha. Jag vet inte hur mycket ljus jag gör av med den här tiden. Ganska galet egentligen att man eldar upp pengar men så kan inte jag tänka i alla fall. Vi måste ta till vara på tiden och njuta. I allra hösta grad när man tänker på hur svårt Annica har det nu som finns i mina tankar varje minut.

Vi måste leva i nuet brukar hon alltid säga.

 

 

 

 

 

  • 2017-06-10, 17:30
  • 8

Förlåt för min frånvaro igår, vi firade min systers dotter som tog studenten! Oj vilken lång dag och fest, så mycket kärlek, det är underbart när våra ungdomar tar studenten. Visar bilder i nästa inlägg, men först ett middagstips om ni inte vet vad ni ska äta ikväll? Vi gjorde den här pajen på vårt onsdagsmys i veckan, den är så god så jag smäller av.

Stark köttfärs med massa chili och stark ost, vi älskar den.

Recept HÄR. 

Den är busenkel, men låt köttfärsen koka ca en halvtimma, häll på vätska under tiden. Smakerna sätter sig och det blev så gott så ni anar inte.

Varje onsdag har jag och tjejerna onsdagsmys, vi dukar lite extra fint, äter något riktigt gott som förgyller vardagen lite. Jag har sedan de varit små försökt få känslan av att vi är en familj även fast vi gick isär, de ska inte tycka det är tråkigt bara för att man skiljer sig, även om det kan vara en svår period efter man gått isär tror jag det är viktigt att försöka göra det mysigt hemma med barnen. Ibland bjuda hem någon eller bara sitta själva och prata. Kvalitetstid.

Tjejerna älskar våra gemensamma middagar, speciellt när det är lite extra gott och vi dukar fint.

Kanske en god söndagsmiddag i morgon?

Det är väldigt roligt ni är så många läsare som gör mina middagar från bloggen, jag blir varm i hjärtat när ni skriver och taggar dem på instagram eller facebook. Älskar matlagning och middagar!

Ha en riktigt skön lördag, nu ska vi bort till Nordic Wellness här i Skövde för ett benpass.

 

 

2017-06-10 Johanna Toftby ,
  • 2017-03-01, 19:10
  • 16

Äter ni vegetariskt? Vi försöker äta det ett par gånger i veckan, den här pajen var jättegod som är gjord på mandelbotten. Det blir knaprigt och gott! Jag hade chevréost, pinjenötter och en fyllning med ägg, ost och gräslök. Toppa den sedan med en god olivolja och lite ruccola till.

Supergott!

Knaprig paj med chevré och pinjenötter

Pajdeg: HÄR

Fyllning:

-3 dl grädde
-3 ägg
-1 dl riven parmesanost
-1 dl riven stark ost
-salt, peppar
-1 msk hackad gräslök
-100 gram chevreost
-ca 1 msk pinjenötter eller mer (vill du så kan du rosta pinjenötterna i en panna före och stössla på dem efteråt. Smaken kommer fram när du rostar dem.)

Gör så här: 

Förgrädda pajskalet enligt recept ovan. Vispa under tiden ihop ägg och grädde, vänd ner ost, gräslök, salt och peppar i en skål. Ta ut pajen ur ugnen och häll i fyllningen. Gratinera pajen med fyllningen på 200 grader mitten av ugnen ca 20 min. Akta så det inte bränns. Lägg på chevrebitar och pinjenötter de sista 10 minuterna och gratinera i ugnen igen.

Förgrädda skalet ca 10 min 175 grader. Hacka i botten så blir det perfekt.

Ni kan inte ana doften, det var så gott! Jag älskar pinjenötterna till. En lite lättare lunch som är god som den är eller varför inte på buffén.

Gillar ni paj? Måste tipsa er om ett nytt recept jag fick av en god vän. Ska testa den i morgon tror jag, en grönsakspaj med extra allt. Skönt att göra en god paj utan vitt mjöl, du slipper kolhydrater och du blir inte lika plufsigt mätt.

Smaklig måltid!

Nu blir det gymmet, har aldrig längtat så mycket efter att få träna, hostan börjar äntligen ge sig nu kör vi. Har jobbat med kunder på salongen, jobbat vid datorn och fixat med en del andra projekt kring filmerna jag håller på med. Jag är så taggad för detta och älskar jobba med nya människor och nya utmaningar. I morgon är det filmdag igen och då blir det köket som är min lilla studio.

Onsdag= onsdagsmys och idag blir det charkbrickan!

 

Glad Lucia! Visst är det underbart med alla lucior vi får se nu i alla flöden, jag älskar Lucia och började spela julsånger och Natten går tunga fjät redan i september som…