• 2018-02-11, 15:50
  • 6

Vad kul att ni gillade att hänga med mig under mellon här inne igår. Undra hur många som kommer börja dansa shuffla på dansgolven nu, haha. Glad låt även om jag gillade tjejernas låtar.

Måste ge er ett nytt pastarecept vi gjorde i helgen, jag brukar tipsa om någon god pasta just till helgen, det är lyxmat för mig som inte äter så mycket kolhydrater på veckorna. Skulle jag äta pasta varje dag skulle jag nog rulla fram men gott är det! Den här doftade underbart.

Romantiskt med italienskt så varför inte laga en god pasta till alla hjärtans dag?

Den här pastan är ganska lik carbanara men vi hade tomat och svamp i också, så god så god!!

Pasta med bacon och tomat 4 portioner

1 paket bacon
200 gram champinjoner eller annan svamp
1 silverlök
2-3 vitlöksklyftor
10 körsbärstomater
olivolja
0,5 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
3 dl grädde
0,5 dl creme fraiche

salt och peppar
rucccola
riven parmesan

Gör så här: 

Skär eller klipp bacon i små bitar och fräs i pannan så baconet blir knaprigt. Ta upp ur pannan och lägg på ett hushållspapper. Hacka löken i mindre bitar och fräs i olivolja ihop med hackad vitlök. Skär svamp i bitar och stek utan smör eller olja, kan lätt kokas annars. Lägg i lite smör för smakens skull det sista.

Dela tomaterna och lägg ner i pannan, häll i lite olivolja och fräs ihop med lök och vitlök. Lägg i svampen. Doftar underbart. Lägg i bacon och vin, grädde och creme fraiche. Salta och peppra, låt koka ihop och smaka av.

Ställ fram grytan och riv en god parmesan, ruccola är också gott till.

Njut!

Min älskling som älskar pasta mest av allt. Hans morfar var från Italien så han är van vid god pasta.

Hoppas det smakar! Dela gärna om du vill dela med dig.

2018-02-11 Johanna Toftby , ,
  • 2018-02-02, 13:05
  • 11

Fredag är här! Visst är det en skön känsla. Jag har ett gott pastatips till er, krämig pasta med fläskfile, soltorkade tomater, chili och grädde. Gillar du pasta med lite hetta ska ni laga detta i helgen. Fredagsmiddag eller varför inte som mellomat i morgon?

En riktigt god pasta är bland det godaste som finns, behöver inte vara massa ingredienser, desto mer örter och kärlek. Bjud på en läcker pasta som hela familjen tycker om. Skippa köttet för vegetariskt, ta bönpasta om ni hellre vill ha det. Jag hade penne som passade bra till.

Rör ihop allt i grytan och servera direkt på bordet. Passar även TVsoffan då man inte behöver både kniv och gaffel. Bästa jag vet att laga god mat och umgås med familjen eller vänner.

Pasta med fläskfile och soltorkade tomater 4 port

600 gram fläskfile
200 gram champinjoner
1 gul lök
10 soltorkade tomater i olja
1 citron (skalet)
1 näve färsk basilika
1 tsk sambal oelek
1 msk oxfond
1 dl vitt matlagningsvin eller vanligt vin
4-5 dl grädde
2 hackade vitlökar
1-2 tsk honung
salt och peppar

Riven parmesanost
ca 500 gram pasta, penne eller valfri sort

Gör så här:

Ansa fläskfilen och strimla den i mindre bitar. Hacka den gula löken och fräs i olja i en panna, lägg i vitlöken så allt får färg. Ta upp löken och fräs fläskfilen i pannan så den blir brun och fin. Salta och peppra.

Fräs svampen i en annan stekpanna på högre värme utan smör eller olja. När svampen fått färg, tillsätt lite smör och salt. (Lägger man i smör i början kan svampen kokas och bli vattnig)

Hacka soltorkade tomaterna i mindre bitar.

Lägg i löken ihop med köttet, den frästa svampen, sambal oelek, tomaterna, häll på vinet, oxfonden, salt och peppar, riv en citron på rivjärn och lägg skalet i grytan. (Akta så det inte blir på det vita på citronen för då blir det beskt)

Häll i grädden och låt det koka ihop. Det doftar underbart. Sänk plattan så det får puttra på svag värme i ca 10 minuter. Det ska vara krämigt.

Koka pastan. Glöm inte salta.

Lägg i pastan när den är klar i såsen och rör om ordentligt. Riv parmesan och ställ på bordet, eller ännu trevligare, lägg fram en fin parmesanost så gästerna får riva själva.

Jag hade även lite ruccola till i en skål på bordet.

Så galet gott det blev!

Jag väljer dagar jag äter pasta och då njuter jag. Max en eller två ggr i veckan. Skippar bröd, fika, godis helt på veckorna. Lägg till träning så kommer ni märka att det händer grejer. Då kan du ändå njuta av en god pasta med ett glas vin och dessert till helgen.

Det ska jag göra, har tränat kondition på morgonen och nu kör jag järnet här hemma, bloggar till er, skriver recept, fotar och ska iväg på möte. Sedan blir det en rolig grej i Göteborg med darling ikväll.

Har ett par inlägg till idag så missa inte kika in lite senare.

Kram och trevlig fredag!

 

 

2018-02-02 Recept ,
  • 2017-12-28, 21:31
  • 4

Har ni julskinka kvar sedan jul? Jag hade en ganska stor bit kvar och skar ner den igår. Nu räcker det med julsmörgås även om det är gott, Janne tipsade om en god italiensk pasta som jag svängde ihop! Strimla ner skinkan och låt det koka med krossade tomater, vitlök mm så har du en riktigt god pasta. Jag älskar rester som man kan göra nya maträtter av.

Pasta med strimlad (jul) skinka

Strimla skinkan i mindre bitar
1 burk krossade tomater
2 krossade vitlök
1 msk tomatpure
1 nypa cayennepeppar
1 tsk honung
2 msk olivolja
salt och peppar

Riven parmesan
Färsk oregano eller basilika

Gör så här: 

Strimla julskinkan i mindre bitar. Fräs snabbt i oljan, sänk plattan och rör ner krossade tomater och resten av ingredienserna. Späd med lite vatten.

Rör ihop och koka på svag värme med lock i ca en timma. Funkar på kortare tid men ju längre desto godare. Smaka av och späd med vatten under tiden om det blir för tjockt.

Gnocci passar bra när det är sås för det fastnar i pastan, det är gott. Men man kan ju ha vad som helst, bönpasta är också gott.

Riv rikligt med parmesan och lägg på en oreganokvist så har julskinkan fått nytt liv igen genom en grymt god pasta!

Riktigt gott! Smaklig måltid!

2017-12-28 Recept ,
  • 2017-11-14, 20:44
  • 20

Innehåller annonslänkar 

Har ni ätit pasta med saffran? Just den här tiden passar det perfekt, vi älskar det! Krämig pappardelle med saffran, creme friache och soltorkade tomater. Vill du ha vegetarisk tar du bort kycklingen.

Jag och tjejerna äter pasta bara ett par gånger i månaden, gärna på helgen för att lyxa till det lite. Men då njuter vi. Just den här är en av våra favoriter. Sedan har min kära fästman italienskt blod i sig, min svärmor är halvitalienska så han fullkomligt älskar pasta.

Festlig saffranspasta med kyckling och soltorkade tomater 4 port

3 kycklingfileér
2 paket saffran
2 vitlöksklyftor
1 burk soltorkade tomater
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl vatten
olivolja
salt,peppar
Färsk basilika

1 paket pappardelle

Gör så här: 

Stek kycklingen i olja,  salta och peppra. Lägg på tallrik och strimla den i mindre bitar. Koka upp vattnet till pastan med salt och lite olivolja.

Skala och hacka vitlöken och fräs den i oljan i en panna. Lägg i den strimlade kycklingen och fräs ihop med vitlöken. Lägg i saffran och hackade soltorkade tomater. Häll i vattnet och creme fraiche grädde, låt koka ihop och puttra i några minuter medan pastan kokar.

Lägg i pastan när den kokat klart och vänd ner den i den krämiga kycklingsåsen.

Himmelskt!

Adlinks Svart söt spetstop, långa ärmar. HÄR 200kr på rean! Den är grymt snygg! BH under eller ett svart linne. Kolla in den i grön också. Snygg till fest. Finns även en röd fin. Missa inte dessa innan de tar slut.

Har hängt kristallkronan i köket nu, det är så mysigt. Vi sitter ofta här när vi inte är så många. Visst är det något visst med kök? Är man på fest hamnar man av någon konstig anledning i köket, men jag älskar kök. Står gärna timmar och lagar mat .

Snart är det min tur att ha hit min vänner på halv åtta hos mig middag! Bästa vänner är väl underbart?

 

 

 

  • 2011-10-20, 21:04
  • 0

Hemma!
Har gjort en pastarätt som är jättegod men busenkel. Kyckling, paprika, pesto, kycklingfond, matlagngrädde och lite pressad apelsinsaft- Koka ihop. Jag tog stora pastasnäckor till, riktigt gott och en hit hos barnen som var vrålhungriga efter dans och simning.


Idag har jag plain vanilla tunikan till ett par byxor med sidenrevärer på sidorna och rynkor fram och bak. Vintage by fe- Älskar dem!
Tyget över tunikan är kul! Båda finns på Cl.

20111020-213025.jpg

20111020-213156.jpg

20111020-213722.jpg

20111020-214817.jpg

Ganska mörkt när vi fotar därav lite suddigt tyvärr…