• 2017-10-20, 17:09
  • 10

Vad är godare än en hemmagjord pizza i helgen! Tunn, fin botten och lägg på det du gillar eller har hemma. Skippa mjölet som gör dig trött och tung, baka på glutenfri istället, så mycket godare också.

Vi älskar italienska pizzor, den här gjorde vi på veckans onsdagsmys och blev vansinnigt god.

Parmaskinka, mozarellaost, pinjenötter och pesto. Slurp!

Enkelt men gott fredagsmys och man blir inte så jobbigt mätt när det är pizza utan mjöl. Perfekt!

Pizza med mandelbotten 3-4 port

Botten:
3 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
2 ägg
3 tsk olivolja
1/2 tsk bakpulver
Salt, peppar
Timjan, oregano eller någon annan krydda är gott att ha i degen.
Tomatås eller egengjord HÄR.
Riven ost

Valfri fyllning

Gör så här: 

1.Blanda ihop alla ingredienser  och tryck ut på en plåt med baklåtspapper, eller kavla ut men då måste du ha bakplåtspapper mellan så det inte fastnar.

2. Grädda på 175 grader ca 12 minuter tills det fått färg.

3. Lägg sedan på det du önskar, börja med tomatsåsen, strö sedan på riven ost, den här pizzan hade vi skivade champinjoner, paprika, ädelost, pinjenötter och parmaskinka.

4. Gratinera i ugnen på 220 grader tills osten smält.

Egengjord pesto:
1 dl riven parmesanost
1 grovhackad vitlöksklyfta
1/2 påse rostade pinjenötter
1 dl olivolja
Basilikablad
Rosta pinjenötterna i en panna, akta så de inte bränns. Mixa alla ingredienser hastigt, det ska inte bli helt slätt. Smaka av med salt och peppar.

Topping:

Mozarella, parmaskinka, pinjenötter, körsbärstomater och pesto. (Ställ en liten skål med pesto bredvid så kan man ta själv)

Jag lägger först på tomatsåsen, sedan lite riven ost, mozarellan och in i ugnen. Efteråt strör jag pinjenötter, lägger på rejält med god parmaskinka och klickar på peston.

Idag blev det bodypump på lunchen, älskar lunchträning för då har du träningen klart sen! Körde med min kompis Kicki, det är så kul att träna ihop även fast det är grupp-pass. Idag var det Jessica, en fantastisk instruktör jag tränat för i över 20 år!

Ska visa bilder från när var i Stockholm igår, vilken release för den Blå kokboken! För att kika på bilder och filmer finns det massor på min instagram och klicka på storyn så kan ni följa mina dagar där.

 

 

 

 

 

 

  • 2017-09-20, 11:16
  • 17

Igår kväll kom Janne upp för att han ska på möte i Skara idag, då passade jag på att göra lite extramys och ville pröva en paj som jag ändå skulle tipsa er på bloggen om.

Jag älskar kantareller! Vi äter nästan inget kött alls mer än fisk och vitt kött som kyckling under veckorna, det känns riktigt bra faktiskt och kantareller går ju bara inte vara utan nu.

Den här frasiga pajen är lyxigt god och passar som en mumsbit eller varför inte snittar när du ska ha gäster. Lägg upp den frasiga pajen på en skärbräda och skär i små bitar. Det är busenkelt, man bara blandar ihop ägg, grädde och stekta kantareller med västerbottenost, gör den till helgen som en starter inför en middag, jag lovar det blir succe´!

Om du vill göra den som en matigare paj byt ut smördeg och gör med mandelbotten istället.

Så galet gott, ni måste bara göra den! Recept längre ner.

Frasig kantarell och Västerbotten paj
4 port eller 10-12 småbitar till förrätt eller tilltugg

1 rullad smördeg
ca 400 gram kantareller
1,5 dl grädde
2 ägg
3 dl riven västebottenost
en näve ruccola
1 msk pinjenötter
salt och peppar

Gör så här: 

1. Kavla ut smördegen på en plåt med smörpapper under
2. Stek kantarallerna i lite smör
3. Blanda ihop grädde, ägg, västerbottenost och sist kantarellerna, rör ihop allt. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg smeten på smördegen och lägg ruccola och strö pinjenötter över
5. Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Det ska höja sig men sedan skunkker pajen när du tar ut den.

Låt den gärna stå en stund, strö lite mer ruccola över och skär upp i mindre bitar.

Njut! 

Köpte hem lite färska blommor och planterade en stor vacker hortensia igår, band även ihop en söt bukett med rosa och oranga rosor med några Eucalyptuskvistar, jag älskar den lösa och busiga buketten. Kul med den färgkombon både i kläder och blommor, stor trend i höst.

Visst blev den lite söt? Önskar så jag kunde ge den till Annica nu.

Visst är det underbart med alla tända ljus i mörkret, Janne skrattade åt mig igår och sa att det tar halva kvällen att gå runt och släcka alla ljus, haha. Jag vet inte hur mycket ljus jag gör av med den här tiden. Ganska galet egentligen att man eldar upp pengar men så kan inte jag tänka i alla fall. Vi måste ta till vara på tiden och njuta. I allra hösta grad när man tänker på hur svårt Annica har det nu som finns i mina tankar varje minut.

Vi måste leva i nuet brukar hon alltid säga.

 

 

 

 

 

  • 2017-03-10, 09:18
  • 12

Hemmagjord pizza med parmaskinka, gorgonzola och pinjenötter blir veckans fredagsmys! Vi gjorde den igår och det är mysigt att sitta vid TV-soffan och äta tillsammans. Skär upp i bitar och ät som den är.

Botten utan vitt mjöl blir ännu godare, jag brukar göra denna botten som är tunnare men igår gjorde vi ett nytt recept som blev lite högre som tjejerna gillade.

Åh, det är så gott så nu blir jag sugen igen, haha. Det doftar underbart.

Pizza med parmaskinka och gorgonzola 4-6 port 

Pizzabotten:
3 ägg
2 dl Creme fraiche
1 msk vatten
2,5 dl mandelmjöl
0.5 dl sesamfrön
1,5 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1/2 tsk oregano
1/2 tsk rosmarin
1/2 salt

Gör så här: 

Vispa ihop ägg, vatten och creme fraiche. Tillsätt resten av ingredienserna, häll sedan ner smeten på plåten och sätt in i ugnen på 180 grader i 10 min. Akta så den inte bränns. Ta ut botten och lägg på vad du önskar, lägg sedan in den i ugnen igen och höj upp till 225-250 grader beroende på ugn. Osten ska smälta.

Jag hade tomatås i botten, riven ost, skivade färsk champinjoner, färsk sparris, tomathalvor, gorgonzola i bitar. Jag lägger på rostade pinjenötter och parmaskinka efteråt. Strö på oregano och pizzakrydda.

Låt den stå en stund innan du skär upp bitarna så går det lättare.

Ett glas gott rödvin eller cola zero är godast till tycker jag.

Njut av en jättegod pizzakväll!

 

2017-03-10 Johanna Toftby , ,
  • 2016-10-05, 20:00
  • 13

Drömmen om Italien! Drömmen om att få resa bort kan bli verklighet. Den här tävlingen får ni inte missa.

Just nu pågår en rolig kampanj med Dr oetkers italienska pizzor. Fota din bästa pizza-selfie och lägg ut så har du chans att vinna en resa för två till Italien värde 10.000kr! Woohoo!

dsc00541

Dekorera med vad du vill, vad har du på din pizza? Jag älskar ruccola så det är ett måste. Rostade även pinjenötter och strödde på. Sedan en god sås. Älskar dipsås! Jag gjorde med vitlök, örtkryddor och vitlök. Alltså det blev såååå gott! Tjejerna älskade den.

dsc00543

För att tävla gör så här: 

Köp Dr Oetkers härliga fryspizza-Pizza Tradiozionale och ta en pizza-selfie ihop med din middag och tävla om en resa för två till Italien. 5 stycken har chans att vinna!

Hur ser din pizzamiddag ut? Äter du pizzan som den är eller med goda tillbehör? Fota din inspirerande Pizza Tradizionale middag så kan du bli en av fem lyckliga som vinner en valfri resa till Italien till ett värde av 10.000kr.

dsc00560

Fem stycken har alltså chansen att vinna en resa till Italien för två värd 10.000kr! Ni tävlar genom att lägga upp en pizza-selfie på instagram med hashtaggen #pizzaselfie2016 eller ladda upp din bild på deras hemsida 

dsc00532

Ni måste ha ett öppet konto för att kunna vara med att tävla så det syns, annars funkar hemsidan också. Fota alltså er bästa selfie med den här goda pizzan! Detta får ni inte missa.

Ps. Lucy älskar också Dr Oetker.

dsc00568

Ni hittar all information om tävlingen på Dr.Oetker.se HÄR. Kampanjen pågår fram till den 31 oktober 2016

Stort lycka till!

I samarbete med Dr. Oetker