• 2017-11-06, 20:49
 • 16

När vi var i London var Lucy hos våra uppfödare Susanne och Håkan hela veckan. Där har hon sin älskade kullsyster Bambi men också sin mamma, pappa och sina kompisar. Hon älskar vara där och jag kan slappna av. Jag älskar våra uppfödare för de är superproffs med stort hjärta för sina hundar.

Jag har reagerat starkt på när jag läser en del läsares kommentarer om att de inte får någon hjälp från deras uppfödare när de kommer hem med sin valp. Jag tycker det är uselt. Fruktansvärt. Blir så ledsen.

Säljer man valpen gör man det förhoppningsvis med hjärta till någon man kollat upp, som man vet kommer få ett tryggt och seriöst hem, då ser man också till att hjälpa valpköparen med tips och råd framförallt i början när allt är nytt. Jag fattar det inte!

Du som valpköpare ska ta reda på detta: Vaccinering, chipmärkt, veterinärbesiktning, registrering av valpkull, doldafel försäkring, valpförsäkring.

Alla valpar ska ha en egen försäkring redan hos uppfödaren för att köparen ska ha bättre skydd och inte få karens på sin egna försäkring.

Detta är superviktigt! Kolla upp noga. Det är tragedi om något händer och uppfödaren inte har försäkring innan du hämtar din valp.

Här hälsar vi på Lucy som är  6 veckor. Vi smälte direkt. Kände mig så trygg med hennes uppfödare!

Jag fick så mycket hjälp av Susanne i början och vet att alla hennes valpköpare också får det. Ni anar inte hur mycket hon stöttat och tipsat oss.

Här är Lucy hos veterinär Gustav i Lerum för vaccination, han är underbar veterinär.Titta vad liten hon är, jag smäller av!

Här är hon drygt 8 veckor. Som en liten nallebjörn.

Att få hem en liten valp är underbart men det vänder upp och ner på hela ens liv och det är lika stort ansvar som om det vore sitt barn. Man måste få hjälp.

Jag hade tusen frågor, men Susanne skickade sms nästan varje dag i början för att hjälpa oss och fråga hur allt gick. Hon var så hjälpsam.

Här är matte ett vrak och inte sovit alls, haha. Lucy däremot sover tryggt i famnen och vi har haft en henne två dagar här.

Lucy i söndags hemma hos Janne. Allt går bra med vår lilla tjej, jag är bra sugen på att ta valpar men vet faktiskt inte om jag klarar av att släppa ifrån mig dem, haha.

En liten pomeranian är en känslig ras. Den kallas ofta för porslinsras för den är väldigt ömtålig.

En större hund kan lätt ha ihjäl valpen bara genom att lägga tassen på ryggen. Eller om man tappar den i golvet. Eller om man trampar på den om man har gäster hemma. Man förstår inte hur liten den är förrän man har en själv.

Jag har hört hemska tragedier där hunden dött av olyckor i hemmet. Man kan inte ha koll varje sekund men det är ditt ansvar både som valpköpare och uppfödare att göra det så bra som möjligt för hunden.

Jag var väldigt nojig. Lät inga barn bära Lucy, hon fick heller inte springa omkring i folkmassor (det får hon fortfarande inte) och tappar du tex en pyttesak på golvet kan hunden lätt kvävas om den sätter i halsen.

Så snälla sluta gnäll på att jag eller någon annan bär en så här liten hund om man måste, det är för att inte hunden ska trampas ihjäl.

Susanne har tipsat mig om massa bra saker jag alltid ska ha hemma ifall något händer, jag blev tryggare och tryggare och vi lärde oss så mycket. Man formar sin egna hund, men kräv att din uppfödare hjälper er. Våga höra av er.

Värsta jag vet om det är en uppfödare som bara vill att man ska ställa ut sin hund och få fina plaketter men sedan får man ingen hjälp med något. Hemskt.

Här kommer några bilder från när Lucy var hos Susanne och Håkan. Vår älskling!

Titta vilken bedårande liten valp. Han heter Viribus, är 9 veckor och bror till Lucy, samma mamma och pappa. Jag fick träffa lille killen när vi lämnade Lucy innan London.

I helgen fick han flytta hem till sina fina valpköpare och ni kanske ser vem matte Sandra är lik? Vacker som en dag och är Yvonne Ryding och Kjell Bergqvist dotter.

Lucy väger 2.2 kg och hon ser stor ut, haha.

Nu har de en bedårande liten valp hemma och jag önskar de all lycka!

Snälla uppfödare, hjälp era valpköpare och ni som köper valp- se till så allt är klart på papper redan inan ni hämtar er lilla valp.

 

 

 

 

 

2017-11-06 Johanna Toftby ,
 • 2017-10-10, 15:00
 • 6

I söndags var vi ute på Tjolöholms slott, har ni varit där? Ett pampigt slott i en sagolik miljö. Förstår att många gifter sig där. I helgen var det skördefest med massa aktiviteter, det fanns en saluhall där man kunde provsmaka och handla närodlat och ekologisk mat.

Vi åkte dit med Lucy för vi ville även hälsa på våra uppfödare Håkan och Susanne från Black Oranges som representerar rasen Pomeranian på skördefesten. Grevinnan Blanche Bonde var nämligen först med att importera en Pomeranian från England.

Här är Håkan till vänster, Lucys favorit. Hon älskade honom redan som nyfödd och hon kan aldrig sluta pussa på sin ”gamla husse”när vi sågs i söndags.

Det är så häftigt att se, då förstår ni jag är trygg och lugn när hon är hos dem ibland när vi reser bort. Världens bästa uppfödare som har så fin kontakt med sina valpköpare. Jag är sugen på att ta valpar på Lucy men hur sjutton klarar jag att bli av med valparna, det kommer inte gå. Haha

Här är vi i deras monter med Johan Palm som tillsammans med Helene också har två fina pommar, Chloe och Chanel från Black Oranges.

Nedan är Håkans och Susannes Bonnie, så duktig och snäll. Var med på mässan i två dagar där alla fick komma fram och prata om rasen och klappa Bonnie.

En klippt och en som inte är klippt, haha. Lucy måste klippas snart, kolla öronen. Ska nog bada henne och klippa idag. Vi ska ju ha kalas för Marilyn i helgen så då ska hon vara fin.

(adlinks) Janne har flera snygga nya tröjor, den vinröda HÄR, bra pris, även en snygg i grå ni måste kolla in HÄR. 

 

 

 • 2017-07-09, 17:06
 • 10

Självklart kommer ni kunna följa vår resa här inne. Det blir mycket blogginlägg under resan och nu är vi på väg!

Dag ett på vår roadtrip ner genom Europa, så spännande detta ska bli. Det är ganska mycket fix och planering inför den här typen av resa så det är alltid skönt när man är på rulle. Cyklar ska med, allt måste funka, alla kläder till både cykling och vandring, utrustningen fyller ju halva bilen, haha.

Sedan finkläder, badkläder förstås och mina kameragrejer fyller nog en egen väska med laddare och allt.

Den här resan bestämde vi att vi bara ska ha mjuka väskor med. Packningen måste vara smidig och hårda väskor tar alldeles för mycket plats. Jag som är ganska rörig av mig mår bättre av att ha ordning på grejerna så jag ser vart allt finns.

Packade hela kvällen igår men skönt att sortera och lägga i högar innan.

Mina smarta köp på Ullared blev alltså stora rymliga väskor. Likadana för jag tycker det känns rörigt med olika väskor med olika mönster. Löjligt jag vet.

Så bra väskor! Rejäla, stora fickor både utsidan och insidan, handtag och skönt axelband. Jag tyckte jag ville ha ännu mer ordning så jag köpte en adresstaggar och satte en lapp vad som finns i varje väska.

Låter inte klokt men åh så skönt! För när vi stannar så ofta som vi gör vill vi lätt kunna ta ut rätt väska istället för stå och rota. Janne blev imponerad. Och lättad, hehe.

Ullared har billiga grejer, en del bra en del mindre bra. Jag var inte där inne länge faktiskt, fruktansvärd upplevelse med alla vagnar som krockar och folk högt och lågt. Marilyn gick inte ens med in, hon satt i bilen. Haha-

Lisa-Marie var gullig och gick upp tidigt i morse för att köra mig och Lucy och alla väskor till tåget. Typ ett stort gäng väskor. Janne stod på perongen och hämtade oss nere i Göteborg.

Älskade Lucy ska vara hos våra fina uppfödare Susanne och Håkan, Black Oranges. Finns ingen som jag är så trygg med.

Så proffsiga och kunniga, de tar hand om sina hundar med kärlek. Lucy har sin syster där som hon älskar, älskar! Vi kan inte ens säga ordet ”Bambi” för då rusar hon till dörren. Jag märker varje gång att Lucy mår bra där, hon blir överlycklig när jag eller tjejerna hämtar men vi ser att hon mår bra. Viktigt.

Har alltid en stor klump i magen och mår nästan dåligt innan vi ska iväg men jag vet att hon är på allra bästa stället. Hon behöver även vara i en flock ibland och leka med andra hundar.

Älskade lilla plutt. Hon är min och tjejernas allt.

Sitter just nu i baksätet och jobbar en stund för det är ingen sol där, kan se datorn. Perfekt!

Nu är vi i Danmark. Vi gör ett stopp i Flensburg där vi övernattar en natt, i morgon blir det Prag! Jannes pappa är också med några dagar men åker egen bil, han är en jäkel på att cykla och det var han vi blev inspirerade av när vi hälsade på han och Jannes son Erik som var nere i Italien och cyklade. 73 år och kör många mil om dagen.

Puss och kram så länge, tack för att ni följer bloggen. Missa inte instastory för massa film från vår resa. HÄR. 

 

 

 

 • 2017-06-27, 17:01
 • 18

Jag kan inte sluta skratta åt den här filmen. Lucy chillar på tåget. Titta på filmen om du behöver skratta eller vill tänka på något annat. Lucy är proffs på att chilla. Softa bara liksom, varför stressa?

Haha, min lilla sötkorv. Har ni också kärleksbollar hemma? Man blir ju lycklig ända in i själen.

 

2017-06-27 Johanna Toftby ,
 • 2017-05-01, 20:47
 • 14

Innehåller adlinks 

Idag åkte vi upp till Botaniska trädgården och var ute och gick i flera timmar vid Änggårdsbergen. Lucy simmade för första gången, hon älskar vatten! Vilken underbar första maj vi haft.

Botaniska trädgården måste ni besöka om ni är i Göteborg, det är fantastiskt vackert.

Men det allra bästa, nu har vi äntligen köpt en ryggsäck till Lucy. Har ni ryggsäck eller väska till era småhundar om ni är ute och går långt? Sedan är det toppen tex när man åker tåg, är på ställen där man inte får rasta hundar eller om den lilla hunden blir trött. Är man bland mycket folksamlingar så sitter hon säkert i ryggsäcken istället för att riskera att bli ihjältrampad eller ihjälbiten.

Hon ska inte gå så långt som vi ofta gör men då får hon istället hoppa ner i ryggsäcken. Jag har haft den hemma på golvet och hon har redan vant sig. Godis och lek så tyckte hon det var kul på en gång och den här kan man ha både fram och på ryggen, hon fick sitta fram så jag kunde ha koll på henne och hon känner att hon är med.

Stannade på en fin plats där vi fikade och smakade på goda bars från MMsports. Ni måste bara testa dessa! Vi hade med oss caramel och cashewnötsmak, jag smäller av! De var bland det godaste vi ätit. Man kan beställa dem HÄR. Lågt kolhydrateinnehåll och lågt sockerinnehåll. Man kan köpa en låda så spar man pengar.

 Nybadad Lucy. Vi spårade i skogen och Janne filmade med goprokameran, det såg för roligt ut när vi tittade på den nu. Han fick springa fort kan jag säga, haha!

Hoppas ni haft en skön helg med mycket sol och kanske god mat. Nu laddar vi för en ny vecka, jag ska på en del roliga möten, men även middag med vänner. Nästa vecka åker vi till Palma, tjoho!

 

 

 

 

 

 • 2017-04-28, 09:07
 • 4

Äntligen fredag! Vi är laddade att fira Valborg och Lucy hälsar till er och ska ut på en promenad strax. Vi går varje dag för jag tycker det är härlig start både för psyket och för motionen, Lucy älskar våra rundor.

Bilden ovan är så gullig tycker jag, hon är väldigt lik sin pappa Cody som ser ut som en nallebjörn. Eller hur Susanne?

Titta vad gulligt när hon skrattar.

Wohooo, happy friday på er! 

 • 2017-03-12, 19:41
 • 7

Nu har jag varit och hämtat Lucy, hon har varit och lekt med sin syster Bambi hos vår uppfödare, tack världens bästa Susanne och Håkan, ni är underbara.

Klicka på filmen så får ni se hur trött hon blev när vi precis satte oss i bilen. Så gulligt så jag smälter, en liten tröttis.

Hoppas ni haft en härlig vårhelg! Jag var med tjejerna här i Göteborg i fredags och igår, sedan åkte vi till Jannes bror och hans familj på kalas och blev kvar hela kvällen och tittade på finalen och åt god mat. Jättemysig kväll och häftigt att Robin vann, jag gillar låten.

Sitter och tokjobbar just nu hos Janne i Göteborg, Lucy ligger bredvid och stensover, hon blir helt slut av att leka med sin syster hela helgen, haha.

I veckan blir det jobb på salongen, möten och redigering av  nya filmer. Nu blir det även vlogg här inne! Är supertaggad och älskar filma.

Vi hörs snart igen, då kommer tips på outfit.

 

 

2017-03-12 Johanna Toftby ,
 • 2017-02-22, 13:00
 • 38

När vi köpte Lucy från Susanne och Håkan på Black Oranges kennel så tipsade de mig om Vetzoo. Susanne berättade förstås för mig innan vad Lucy behöver och vad hon ska äta. Vetzoo har så mycket bra grejer. En stor fördel är att de kommer och lämnar paketet direkt utanför din dörr. Jag älskar det! Inte för att jag är lat och inte orkar ta mig till posten utan jag tänker på dem som kanske är äldre eller har svårt att ta sig ut. Ni får era paket till era älsklingar direkt hem till dörren.

Många har frågat vart dessa små rosa matskålar kommer från. Ni hittar dem hos Vetzoo HÄR. 

Ger ni vitaminer till era djur? Jag har gjort det från när Lucy kom hem till oss. Det bästa hon vet är Fortiflora. 

Fortiflora stabiliserar magen vid ev magproblem men ges även dagligen då den innehåller probiotika som upprätthåller en bra tarmflora. Många hundar älskar det och de ger även bättre matlust innehåller e- och c-vitamin som är bra för immunförsvaret. Jag äter också probiotika, det är jätteviktigt att din mage har en bra tarmflora, magen styr hela kroppen. Även viktigt för hundar. 

Ge mig påsen nu!

Detta är i morse, hon blir alldeles till sig när jag tar fram påsarna.

När hon var liten hade hon mindre matlust, hon var verkligen jättesvår med maten. Ibland åt hon massor, ibland inget. Men när jag tog fram Fortifloran då åt hon, hehe. Jag strör en halv påse över maten, ibland får hon det på tallrik. Godis för henne.

Älskade Lucy, hon är vårt allt. Tack Susanne för den fina bilden.

I samarbete med VetZoo 

2017-02-22 Johanna Toftby , ,
 • 2017-01-31, 11:29
 • 33

Tänk att Lucy redan fyller 1 år! I söndags firade vi henne på hennes första födelsedag och hon fick både tårta och presenter. Hon var mallig när hon gick omkring i sin fina klänning, hon njuter av all uppmärksamhet hon får just då.

Uppvaktar ni era små hundar när de fyller år? Visst är det roligt att skämma bort dem lite extra då.

Lucy fick sina favoritleksaker och sedan var hon fullt upptagen med att leka hela dagen. Vi andra åt mumsig princesstårta. Grattis världens finaste Lucy på din 1-årsdag! Klicka på filmen får ni se när vi sjunger ”Ja må hon leva”!

 

2017-01-31 Johanna Toftby ,