• 2017-06-22, 19:35
  • 13

Rabarber och jordgubbspaj med knaprigt mandeltäcke kan vara den godaste pajen vi ätit. En enkel smulpaj kryddat med kardemumma och mandelmassa och mandelspån. Sedan blev den så vacker, den är trevlig att ställa fram om man har gäster.

Ska ni bjuda på en dessert eller vill ha en magisk smulpaj i midsommar ska ni göra denna. Jag älskar både rabarber och jordgubbar ihop, då behöver man inte så mycket socker till rabarbern eftersom jordgubbarna är söta.

Smulpaj med rabarber och jordgubbspaj 6-8 portioner 

Fyllning:

250 gram rabarber
250 gram jordgubbar
1 msk potatismjöl
1/2 dl socker (jag tog något mindre)
1 dl mandelspån

Smuldeg: 

1,5 dl mjöl (vill ni göra utan mjöl har jag ett recept på en jättegod nötcrunch som jag ofta gör HÄR.)
1,5 dl havregryn
1/2 dl socker
1 tsk kardemumma
75 gram mandelmassa
100 gram smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader, skär rabarbern i mindre bitar, dela jordgubbarna i bitar och lägg allt i en pajform. Blanda socker och potatismjöl och strö över i formen och rör om lite. Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma i en ny skål. Riv mandelmassan grovt, finfördela mandelmassan och smöret i mjölblandningen till en smulig massa som en smulpaj.

Strö över smuldegen över rabarbern och jordgubbarna, strö sist på mandelspån och gratinera pajen i mitten av ugnen i 25 minuter. Akta så det inte bränns sista 5 minuterna.

Garnera med jordgubbar och svenska flaggan i midsommar!

Servera med vaniljvisp, grädde eller vaniljglass.

Hoppas ni får en riktigt trevlig midsommar! Skriv gärna om ni gör pajen och om i tyckte om den.

Puss och kram från oss, jag och Janne sitter i bilen och är snart framme i Stockholm.