• 2017-08-11, 11:20
  • 4

Äntligen fredag och lite middagstips! Ni som har börjat jobba den här veckan kanske ser extra mycket fram temot helgen, laga goda middagar och bara ta det lugnt.

Vi äter ofta kyckling hemma, det går ju att göra så mycket och tjejerna älskar när vi gör chilimarinaden så kycklingen smakar ännu mer. Blir supergott. Detta gjorde vi häromdagen, så gott med fyllning i kycklingen.

Chilimarinaden hittar ni HÄR. 

Baconlindad kycklingfile med mozarella och soltorkade tomater 

Dela kycklingfilén eller köp tunna skivor , lägg kycklingen i marinad en timma i kylen.
Lägg på mozarella, soltorkade tomater som du hackar före, färsk basilika och rulla ihop och lägg bacon runt om hela kycklingen så den inte öppnar sig.

Ugnstek kycklingen i en form i ugnen på 220 grader i ca 20 minuter.

Vi serverade krispig färskpotatis, sötpotatis är också gott till. Tips hur du får de krispiga hittar du HÄR. 

Kall basilikasås 

2 dl turkisk yoghurt

2 msk hackad färsk basilika

2 pressade vitlöksklyftor

1/2 tsk dijonsenap

skvätt honung

salt, peppar

Låt såsen stå kallt en timma före så blir det mer smak.

Hoppas ni har en riktigt fin fredag, om en timma kommer Annica hem till mig, idag ska jag hjälpa henne med håret och göra slingor! Vi har fått flytta fram det några gånger för hon opererade bort en jobbig tumör som satt i nacken. Men idag ses vi! Ska fota och visa er lite senare.

Kram!

  • 2017-07-10, 08:00
  • 2

Kicka igång måndag med en god smoohie som mättar. Enkel och det går snabbt att svänga ihop. Vad kan vara godare än en krämig smoothie med jordgubbar, den här smakar som fluffig milkshake. Mynta och lime är ju så gott att ha i.

Jag dricker smoothie några gånger i veckan, speciellt efter träning eller som ett gott mellanmål, jag tycker det är extra gott nu på sommaren. Det stillar det värsta suget om du är kanske vill leta i skåpen efter något du egentligen inte vill ha.

Gör flera portioner och ställ i kylen. Jag har massor med recept på goda smoothies här på bloggen! Skriv Smoothie längst upp i sökfunktionen så hittar du mer tips och recept.

Jordgubbssmoothie 2 port

2 dl mjölk eller valfri vätska
2 dl frysta jordgubbar
8 myntablad
1 msk kokosolja (om du har hemma)
1/2 pressad lime

Vill du ha den matigare byt ut 1 dl mjölk mot 1 dl kvarg eller turkisk yoghurt. Alt 2 dl mandelmjölk för utan mejeriprodukter. Oavsett blir det supergott. Jag har testat med allt. Kokosmjölk är också supergott. Ta hälften kokosmjölk och hälften vatten.

Har du frysta jordgubbar kanske du behöver tina dem något. Mixa sedan allt i en mixer, späd med mer vätska om du vill ha den tunnare. Jag vill gärna ha den fluffig som milkshake.

Servera och njut! Här blir det frukost och sedan kör vi mot Prag!

 

  • 2017-06-12, 09:42
  • 10

Hoppas ni haft en riktigt go helg! I Göteborg skiner solen just nu och vi ska strax ge oss ut på en runda. Men först, ett middagstips. Lax och linsbiffar är en riktigt proteinbomb som du blir mätt och glad av. Vi åt den till middag efter träning, det är så gott med fräsch och smakrik mat när man tränar. Ni som kämpar med vikten ska testa äta mer proteinrik mat, mer rätt fett, även mycket smaker.

Vad vill ni ha för middagstips här inne? Berätta!

Inspiration från Olga Rönnberg i Elle mat & vin

Recept: 4 personer
600 gram laxfile
4 ägg (Jag tog 3 för det kan bli löst annars)
2 dl röda eller gröna linser, kokta
salt och svartpeppar efter smak
1-2 msk olivolja
2 rödlökar
2 stora paprikor
400 gram frysta mangotärningar, tinade
4 msk pressad lime eller citron
4 msk hackad färsk koriander (Jag äter inte koriander så vi hade persilja, blev gott)
Grillad färsk sparris

Gör så här: 

Kör laxfilen i matberedare. Blanda ner äggen och de kokta linserna. Salta och peppra. Klicka ut röran till små biffar och stek i oljan, cirka 2 minuter per sida.

Grilla sparrisen i olivolja, havssalt och svartpeppar.

Mangosalsa:
Hacka lök och paprika, blanda dessa med mangotärningar, citrussaft och persilja eller koriander. Salta och peppra.

Servera salsan till biffarna.

Hur gott som helst! Fräsch mat som vi stod oss länge på.

Vi körde ett roligt pass på gymet igår, jag tränar gärna med mina tjejer eller med Janne, det gör så mycket att ha träningen tillsammans. Boka in det i kalendern, se till att träningen blir av. Den ska bara bli av! Bestäm er för innan det är söndag kväll. Tvekar den ena så pushar den andra.

Jag har själv haft en träningssvacka efter halsont men när man är frisk kör man som vanligt igen. Det är så lätt att tappa motivationen, men bara ni kommer iväg så känns det ju bra, eller hur? För inte tala om efter du tränat. Finns det någon som tycker det känns tråkigt efter du tränat? Nej jag tror faktiskt inte det. Dygnet efter du träning är du fullproppad med endorfiner.

Älskar det!

Idag kör jag ben och mage.

Önskar er en fantastisk måndag!

2017-06-12 Recept , ,
  • 2017-05-31, 11:36
  • 3

Jag älskar ingefära och jag älskar jordnötssås. Slå ihop det med granatäppelkärnor och lime så har du en fräsch och god festmåltid. Enkel rätt som går snabbt att svänga ihop.

Detta lagade jag igår efter fått inspiration i Elle mat & vin. Det är en smakrik rätt som passar både fest och vardag, kanske något till helgen? Granatäppelkärnor försöker jag ofta ha i matlagning, det är supernyttigt och innehåller massor med antioxidanter. Gott att strössla över sallader som mättar.

Jordnötsdressing är inte lika mastig som den vanliga jordnötssåsen, ni måste bara göra detta!

Ingefärskyckling med granatäppelkärnor och jordnötsdressing 

4 port
500 gram kycklingfilé
3 msk finriven färsk ingefära
1 msk paprikapulver
1/2 tsk svartpeppar
2krm salt
1 granatäpple
140 gram babyspenat
(soja, olja och honung till marinaden)

Jordnötsdressing

4 msk olivolja
1-2 msk jordnötssmör
1/2 pressad lime
1 krm salt

Gör så här:

Blanda ingefära, paprika, peppar och salt i en skål. Häll på en skvätt soja, olja och lite honung och rör om. Lägg i kycklingfilen och rör noga så fileérna gnids in och låt gärna marinera minst en timma i kyl.

Värm ugnen till 175 grader. Stek kycklingen i ugnen i en ugnssäker form 20-25 minuter eller stek kycklingen i en panna ca 8 minuter per sida. Kycklingen blir mycket saftigare i ugnen tycker jag.

Blanda olivolja, jornötssmör, pressad lime, salt och vispa om ordentligt till en dressing.

Dela granatäpplet och pilla ur kärnorna. Blanda spenat, granatäpplekärnor med dressingen och servera med kycklingen.

Servera med fullkornsris eller grönsaker, jag fräste goda vaxbönor i pannan med lite salt och olja. Supergott!

Här är det halvmulet idag och jag sitter och jobbar vid datorn, ska strax ut på en runda med Lucy och ikväll kör jag ett pass på gymet. Vill röra på mig mer när jag sitter still vid datorn.

Lisa-Marie är hemma och är sjuk tyvärr, det är inte ofta hon är dålig men när hon fick feber igår stannade hon hemma från jobbet. Hade inte släppt iväg henne så risig även om man har hemskt dåligt samvete för bokade kunder när man är sjuk och tvingas avboka. Jag häller i mig citron och ingefära, hade ont i halsen efter flygningen men det får jag alltid. Jobbig luft i flygplan.

En dagens outfit ska ni också få men det kommer i nästa inlägg.

Puss på er, vad roligt att ni alltid skriver så mycket kommentarer. En blogg bli ännu roligare att läsa både som bloggare och bloggläsare om det är kommentarer från er.

 

  • 2017-04-13, 11:52
  • 25

Klockan sju ringde klockan och jag och Lisa-Marie gick ner till gymmet för ett morgonpass. Inte likt mig att gå upp så tidigt, men vad gör man inte när dotter fråga om vi ska köra ihop. Jösses så trött jag var först. Jag tränar ofta på morgonen men inte lika tidigt. Skönt att få ännu mer tid över. Men idag är listan lång som jag bockar av. Vi reser till Gran Canaria tidigt lördag morgon och jag har massor som behöver fixas.

Men nu känner jag mindre stress och är nöjd över vårt träningspass. I bland kan jag känna en klump i magen av all stress, men det funkar om jag tränar, sover och återhämtar mig, under en kortare period. Jag känner mig redan mer avslappnad och mer fokuserad. Jag måste verkligen träna för att fungera.

Tänk om alla som inte tränar och mår dåligt bara kunde testa.

Jag körde 30 minuter förbränning på bandet, lätt jogging och 30 minuter styrketräning, idag blev det ben. Kommer kännas på Bodypumpen i morgon.

Efteråt gjorde vi en smoothie som går snabbt att svänga ihop. Den är jättegod!

Smoothie med blåbär och hallon: 2 port 

3 dl mandelmjölk eller valfri vätska
1 dl turkisk yoghurt (skippa om du inte vill ha mejeriprodukter)
2-3 dl bär
Lite vaniljpulver
3 msk proteinpulver för mer protein, jag lägger i det efteråt.

Mixa några minuter för att det ska bli riktigt krämigt.

Åh så gott detta är! En smoothie är perfekt mellanmål eller direkt efter träning. Läskande gott.

Nu blir det mer jobb, ska iväg och köpa en ny telefon och fixa med lite tekninska prylar som inte fungerar. Finns nog inget som jag tycker är mer frustrerande. Haha.

Kikar in lite senare med smarriga recept inför påsk! Härligt med helg, eller hur!

 

 

 

2017-04-13 Johanna Toftby , ,
  • 2017-04-10, 07:55
  • 3

God morgon! Vill tipsa er om en god räkgryta som är snabb att svänga ihop en stressig vardag. Den har mycket smaker som vitlök och cayenne som passar gott ihop med räkor.

Räkor går att göra så mycket med!

Het räkgryta 4 port

ca 1 kg räkor med skal

kokosolja eller smör att steka i

3 tsk curry

1/2 tsk paprikapulver

3 pressade vitlöksklyftor

1/2 purjolök

1 röd och gul paprika

3 msk tomatpuré

1 msk soja

1/2 tsk sambal oelek el mer

2 dl grädde

1/2 dl vitt matlagnings vin

2 dl créme fraiche

1-2 krm cayennepeppar

1 paket lättstuvad bladspenat (Inte nödvändigt om du inte har hemma)

Gör så här: 

1. Skala räkorna

2. Fräs curryn, cayenne, vitlök, purjolök, paprikor knappt att mjukna. Jag finstrimlar alla grönsaker.

3. Tillsätt tomatpurén, soja, grädde och koka ihop. Rör i vin och crème fraîche. Lägg i resten av kryddorna, smak av.

4. Låt det småkoka ca 10 minuter, lägg i räkorna allra sist som bara ska i hastigt i, dra av grytan direkt.

5. Värm spenaten för sig och lägg underst på ett fat, lägg sedan på grytan.

6. Servera med valfritt tillbehör, ris, glasnudlar, blomkålsris eller em matig sallad.

Jag tycker detta är jättegott och kommer ha en matig sallad till idag.

I början på veckan drar jag alltid ner på kolhydraterna, jag äter ofta lite mer det jag känner för på helgen men så fort veckan är igång blir det nyttigare mat, inget fika eller godis.
Det var faktiskt så jag kom i form för många år sedan.

Jag började med en ”ätardag” och skrev ner goda recept jag planerade in under veckan. Planera din mat, ha mycket hemma så slipper du stoppa i dig något onödigt bara för du har blodsockerfall.

Jag valde en enda dag i veckan där jag åt lite vad jag kände för. För mig funkade det bra, det blev en dag att se fram emot, men sedan blev det mindre och mindre onyttigt den dagen. Suget försvann.

Det passar inte alla, har du ett stort sötbehov tror jag det är bättre man stryper socker helt, ersätt med annat som du tycker är gott. Det får inte bli för mycket krav, eller jobbigt för då kommer du trilla dit när du tycker din tråkiga diet är pesten. Jag är emot alla dieter där du tappar livslusten helt på grund av att du alltid räknar, väger, eller tänker på det får jag inte äta, eller det får jag inte äta.

Jag tror mer att vi ska försöka tänka på allt gott du får äta istället, positiv belöning istället för negativt. Alla är olika så pröva er fram.

 

 

  • 2017-03-15, 09:33
  • 16

Innehåller adlinks till MMsports 

Oj vad kul att ni gillar film! Ni var många som ville göra kycklinggrytan jag lagade på instagram igår. Den är så god med jordnötssmör, ingefära och vitlök. Det tar ca 20 min sedan klart. Här kommer inspiration till kvällens middag eller helgmiddagen, servera med ris eller goda grönsaker. Jag har alltid jordnötssmöret från MMsports med bitar i, det är så gott! Enkelt att beställa hem några burkar HÄR. (fritt från färgämnen och konserveringsmedel)

Kycklinggryta med jordnötssås 4 port 

3 kycklingfileér

2 hackade vitlöksklyftor

1 tsk riven ingefära

1 tsk sambal oelek

1 tsk röd currypasta

1 msk sweet chili

1/2 dl jordnötssmör

1 burk kokosmjölk

1/2 röd paprika

1/2 gul paprika

1-2 dl Sockerärtor

1/2 purjolök

skvätt lime

Kokosolja som du steker i.

(Ta grönsaker du har hemma, man kan lägga i morot, broccoli, sockerärtor mm)

Gör så här: 

Strimla kycklingfilleérna och stek med salt och peppar, strimla paprikorna och purjolöken och fräs snabbt i pannan med kycklingen. Lägg i alla grönsaker.

Lägg i resten av ingredienserna, allra sist jordnötssmöret. Låt koka ihop på medelsvag värme ca 10 min. Servera med en god sallad, eller ris. Gratinerad blomkål och broccoli är också gott.

Enklare kan det inte bli, men smakar gudomligt. Klicka på filmen så ser du hur jag gjorde, videon är inte filmad med videokameran utan direkt till instagram med telefonen, därför det är sämre kvalite.

 

 

 

  • 2017-03-04, 17:54
  • 14

Här kommer ett litet tips till mellomat ikväll om ni ännu inte vet vad ni ska äta för gott. Ni måste göra detta. Tortilla med het köttfärs och guacamole är busenkelt och går snabbt att laga.

Idag har jag premiär för mitt allra första recept som film. Jag är så taggad och glad för detta!

Tipsa mig gärna om vad ni vill se mer eller va dag kan göra bättre. Film är superkul och jag har investerat i videokamera, lampor, mic och massa grejer som behövs. Är som ett barn på julafton, nu ska jag bara jobba på tålamodet för detta tar sin tid.

Här kommer filmen! Tortilla med het köttfärs med tomatsås och guacamole.

Prenumerera gärna på min youtubekanal. Nu blir min blogg även vlogg och min kanal hittar ni HÄR.

 

 

 

  • 2017-03-03, 10:34
  • 16

Jag har lagt upp massor av recept här, men denna fläskfilégryta verkar vara det ni tycker allra bäst om, så jag kör en lite repris på den. Sedan jag la upp receptet på bloggen första gången 2010 har jag tappat räkningen på hur många visningar det fått – och hur många som tappat bort receptet och vill ha det igen. Så här kommer er och min favorit igen.

Är det något särskilt ni vill ha i receptväg? Tipsa mig gärna här på bloggen!

Fredag= fredagsmys! Här kommer tips till kvällens middag.

Vi älskar den här grytan med fläskfile, champinjoner, grädde, dijonsenap och goda kryddor. Servera med hasselbackspotatis så har du helgmiddagen klar. Hasselbackspotatis är det godaste jag vet, men vill ni skippa kolhydrater eller bara att det ska gå lite snabbare så kan ni gratinera en fin blomkål i ugnen istället. 

Fläskfilegryta med hasselbackspotatis och grillad sparris 4 port 

7oog fläskfile

3 dl grädde

1 dl creme fraiche

2 tsk dijonsenap

1 vitlöksklyfta

1 chalottenlök

1 msk tomatpure

färska champinjoner

1 msk kalv eller oxfond

salt peppar

nypa cayennepeppar

Hasselbackspotatis 

8 jämnstora potatisar

2 msk smör

1/2 tsk salt

lite ströbröd

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär skåror men inte helt igenom potatisen. Salta potatisen och smält smöret och pensla på. Lägg den i en ugnssäker form och gratinera potatisen i ugnen ca 20 min. Ta ut formen och pensla med mer smör och häll på ströbröd. Man kan också lägga på riven ost. Baka potatisen ytterligare i 20 min tills den är färdig.

Fläskfilegrytan

Gör så här:

Stek fläskfilen i bitar, lägg åt sidan. Fräs löken och champinjoner, lägg i fläskfilen och rör ner resten av ingredienserna. Låt koka ihop, smaka av. Sänk värmen och låt grytan stå och småkoka under lock 15 minuter. Fyll på med grädde under tiden.

Grilla färsk sparris i olivolja några minuter i en stekpanna med lite havssalt och svartpeppar.

 

 

  • 2017-02-21, 16:36
  • 26

Här kommer ett gott lunchtips. Jag älskar italienska smaker och jag älskar pasta. Jag äter dock inte lika mycket pasta som förr, det får räcka med max någon gång i veckan eller på helgen. Ibland kan jag bli riktigt sugen på en god pastasås med tomater, den här lät jag koka extra länge så satte sig smakerna bättre. Smakrika köttbullar med parmesan och goda kryddor, detta måste ni testa!

Äter ni pasta eller skippar ni det helt? När jag var betydligt tjockare så åt jag pasta och bröd varje dag. Lite godis och glass på det så smög sig kilona på mig allt mer utan att jag märkte något. Det är så jobbigt när man blundar och inte vill se. Förrän bikinisäsongen kom och jag stod i provrummet och insåg att det var dags att få ordning på mig själv. Så vill jag varken se ut eller må igen.

Jag njuter fortfarande av pasta, bröd och godis, men bara någon gång i veckan istället för flera gånger om dagen.

Här kommer veckans godaste pasta!

Köttbullar i tomat-och zucchinisås 4 port

225 g nötfärs
3/4 dl smulor av färskt fullkorsbröd
1 ägg
3/4 tsk malen svartpeppar
1/2 tsk italiensk örtkrydda
6 msk riven parmesan
1 finhackad gul lök
2 finhackadd vitlöksklyftor
2 gröna zucchinier i halvmånar
400g konserverade körbärstomater
400g krossade tomater
4 msk hackad färsk basilika

Koka valfri pasta (Lagar alltid på bönpasta men idag underbar vanlig pasta)

Gör så här: 

1. Blanda färsen, brödsmulor, ägg, lite peppar, italiensk krydda och 4 msk ost i en bunke. Forma till större köttbullar. Jag gillar när de är större och inte perfekt rullade. Känns mer hemmalagat.

2. Häll lite olja i en panna och stek köttbullarna på medelvärme i ca 15 minuter eller tills de har fin färg och är helt genomstekta.

3. Lägg de färdiga köttbullarna i en skål och låt skyn vara kvar i pannan. Upprepa med resten av köttbullarna.

4. Fräs lök och vitlök i pannan i 5 minuter eller tills löken är mjuk.

5. Rör ner zucchinin, tomater (med spad) och osten. Lägg i köttbullarna. Koka upp och sänk värmen, låt småputtra 40 min.

6. Rör ner hackad färsk basilika och garnera med basilikakvistar

 

2017-02-21 Johanna Toftby, Recept ,

Barcelona, mitt älskade Barcelona där jag varit så många gånger, är det senaste stället där oskyldiga människor dödats bara för att de ville ha en trevlig stund. Världen känns otäck och jag…

Innehåller reklam och adlinks för Ellos God morgon från Rhodos! Just nu är vi på väg ner till hamnen, idag ska vi till Lindos! Har varit där innan men det är så…