• 2017-11-30, 10:10
  • 15

Innehåller annonslänkar 

Vad roligt att ni gillar tips på dukningar och inredning, så roligt med så mycket kommentarer och en dialog med er, jag försöker svara så mycket jag kan.

Just nu är jag i Göteborg, vi var på middag igår och snart ska jag iväg på ett möte och även luncha med en kompis, mysigt att gå ut och äta nu när det är julpynt överallt.

Men det är förstås lika mysigt att äta god middag hemma. Älskar laga god mat! Här kommer tips på en vansinnigt god rödvinsås ni måste prova om ni vill göra en god middag i helgen. Vi äter gärna kött på helgen men mininalt med kött på veckorna. Det blie en hel del vegetariskt, fisk och kyckling. Rödvinssåsen passar till mer än kött!

Rödvinssås måste koka länge, men gör den under tiden som du förbereder allt annat så står den och puttrar under tiden.

Har ni testat klyftpotatis gjord på bakpotatis? Gör det! Strössla även lite chiliflakes över med havssalt och olivolja, det blev himmelskt. För att skippa kolhydraterna ta en matig sallad, grillad blomkål tex är gott till.

Grillad oxfile (alt kyckling eller vegetariskt) med rödvinsås och klyftpotatis med sting 

Hel oxfile eller bitar recept på helgrillad oxfile HÄR.

Grillad sparris

Grillad tomat

2 bakpotatisar

Rödvinsås: 4 port

1 msk olivolja
4 små schalottenlökar
4  klyftor vitlök
1 chili
2,5 dl rödvin (el matlagningsvin)
4 dl vatten
1 tsk honung
2 msk oxfond
1 tsk rosmarin
1/2 msk balsamvinäger
1 tsk majsstärkelse
0,5 dl vatten

Gör så här:

  1. Rödvinssås
    Hacka chilin. Skala och hacka löken och vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek mörkbrunt tillsammans med rosmarinen.
  2. Tillsätt rödvin, vatten, honung, oxfond och vinäger.
  3. Reducera (koka ner) rödvinssåsen till hälften och sila sedan genom en finmaskig sil.
  4. Blanda majsstärkelsen med det kalla vattnet och red av den silade rödvinssåsen.
  5. Lägg i smör och rör om

Skär potatisen i klyftor, lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper och ringa lite olja över. Stössla lite havssalt, chiliflakes och timjan. Gratinera i ugnen 220 grader ca 30 minuter. De ska vara knapriga.

Grilla tomaterna i en form i ugnen ca 15 minuter med havsalt, olivolja och riv gärna lite parmesanost över. Stek färsk sparris i olivolja, salt och svartpeppar.

Stek köttet det allra sista några minuter på varje sida, har du kyckling så finns det ett tips HÄR. 

Söt vit spetsblus (adlinks) HÄR. Så fräscht med vitt nu till julens fester. Superbillig. Svarta skinnbyxor och höga klackar till festen så är du pangsnygg.

Älsklingen. Tänk att vi snart varit ett par i 6 år. Ju längre tiden går desto närmare kommer man varann, visst är det en skön trygghet man har tillsammans.

Visst är hans snygg i glasögon?

Från igår! (Bilder kommer i ett annat inlägg, vilket ställe vi var på.)

Glittrig festlig topp(adlinks) HÄR. Nu kan man glittra hur mycket som helst. Vardag som fest.

Lillskruttan på tåget igår. Nästa vecka ska hon till våra uppfödare, vi kan inte ens säga namnet på hennes syster Bambi för då springer hon ut och bara vill leka. Hon älskar träffa sina kompisar där! Vi ska nämligen till Sälen och åka längdskidor men även lite utför. Janne ska på möten så vi passar på att åka upp en sväng. Mysigt med massa snö! Jag är så taggad för längskidor nu.

Dags att hoppa upp från soffan och datorn och köra sista 50 squats för idag!

KRAM

 

 

 

 

2017-11-30 Recept ,

Här har vi en ny text från Annica. Hon har haft en riktigt tuff period nu, med så mycket smärta och illamående från cellgifterna. Dessutom har läkarna hittat en ny tumör, den…