• 2017-11-05, 18:43
  • 11

Nu är vi hemma från en underbar vecka i London. Vilken resa! Det är så kul att resa med tjejerna och Linnea, de har ett starkt band och är som syskon. Bilder kommer efter helgen.

Tipsade om potatistårtan i veckan och blev sugen att göra den när vi kom hem! Jag gjorde Baconlindad kycklingfilé med potatistårta och rosmarinsås.

Såg många läsare gjorde potatistårtan när jag lade ut den i fredags. Gillade ni den?

Tjejerna åkte vidare hem till Skövde och jag stannade kvar i Göteborg i helgen för att även hämta Lucy som varit hos våra fina uppfödare.

Självklart vill hon sitta med på middag. Lillfisen.

(Adlinks, kolla in tröjan från second female, vinröd vacker sammet HÄR. )

Satt i flera timmar med Janne och Amanda, det är mysigt att sitta och prata om allt mellan himmel och jord med en tonåring. Roligt att få förtroende och sitta och prata om allt. Det tror jag är viktigt, att inte bara tjata sönder sina tonåringar utan lyssna och umgås. Älskar det! Roligt när de blir stora.

Ni anar inte hur gott… Ursäkta för dåliga bilder, var mörkt igår så svårt fota mat.

Potatistårta:
ca 800g potatis
3 ägg
2 dl creme fraiché
3 dl västerbottenost
1 liten purjolök
Salt och peppar

Gör så här: 

Vispa ägg lätt, blanda ihop med crème fraîche och osten. Strimla purjolöken fint, vänd ner i smeten. Sist skalar du potatis en i taget och river på grövsta rivjärn. Blanda ner i smeten.

Rör ihop allt med salt och peppar. Lägg bakplåtspapper i botten på en löstagbar form. Klipp ur så det passar botten, smöra kanterna.

Fördela smeten i formen och platta till något. Gratinera tårtan i ugnen på 200 grader 1 timma. Lägg folie över det sista så den inte blir för mörk. Men jag tycker den är godast lite knaprig.

Man kan förbereda den och sedan värma den innan gästerna kommer.

Hade även grillade sparris med lite olivoilja, salt och peppar. Grillade tomater med parmesanost över, ringla lite olivolja och peppra. Sätt in de sista 15 minuterna.

Baconlindad kycklingfile med rosmarinås och potatistårta. 4 portioner

4 kycklingfileér
1 röd och 1 gul paprika
1 paket bacon

Gör så här:

Putsa filén och dela den på mitten. Vira bacon runt hela filén, dela på längden och pensla med soja och sweet chili, salta och peppra. Lägg i en smord och ungssäker form.

Skär paprikan i fina småbitar och strö över kycklingen.

Stek i ugn ca 20 min på 200 g.

Rosmarinsås: 

2 dl creme fraiche

1 dl grädde

3,5 dl vatten

3 msk kalvfond

3 msk soja

2 tsk torkad rosmarin

1 liten pressad vitlök

1 tsk honung

2 msk mjöl

Gör så här: 

Gör en redning, sedan koka ihop resten av ingredienserna. Jag lät den koka ett tag, sedan fick såsen stå och jag värmde på den precis innan jag skulle servera. Då kommer smakerna fram mer. Den blev himmelskt god.

Jag gjorde så här: Såsen först, den ställde jag sedan i kylen så länge. Skönt bocka av maten man ska bjuda på. Potatistårtan minst en 1,5 timma före gästerna kom. Sist gratinerade jag kycklingen ca 20 min före vi skulle äta varmrätten. Dom sista 10 minuterna ställde jag in potatisen längst ner så den blir varm. Värm på såsen- Servera.