• 2017-06-29, 08:00
  • 11

Reklam och adlinks för Ellos

Vad glad jag är över att kunna tipsa er om detta! Clarins är ett av mina favoritmärken och nu erbjuder Ellos fyra utvalda favoriter i en söt necessär som är perfekt som resekit nu i sommar. I necessären ligger askungekrämen Beauty Flash, body lotion, volymmascara och pulvret Bronzing Duo som ger en vacker solbränd färg med ett härligt skimmer. Och priset är nästan löjligt lågt nu!

Priset är egentligen 750kr  men nu betalar ni endast 195kr för ett helt kit. Klicka HÄR för att beställa.

Men det bästa!

Jag har haft mirakelkrämen i flera år. Clarins magiska askungekräm Beauté Flash balm. Ni förstår inte hur snygg man blir i ansiktet. Jag har tipsat om den flera gånger här inne på bloggen för det här är en kräm man älskar från dag ett. Det syns skillnad och du blir smashing.  Lyster och ”slätar ut”.

Johannas favorit alla dagar i veckan. Ta krämen under din fondation. Alltså först smörjer du in ansiktet med denna, sedan pang direkt din fondation. Det är då du får effekt på en gång. Ska du tex på en fest och vill vara snygg hela kvällen, eller kanske bröllop en hel dag så är den magisk. Minimerar trötthetstecken.

Här har jag Clarins Beauty Flash under min fondation.

I samarbete med Ellos 

 

  • 2017-05-21, 07:17
  • 23

Nu är tjejgänget i underbara Barcelona! I flera månader har vi haft den här resan bokad, från början var det tjejerna i vår middagsklubb Halv åtta hos mig men sedan följde även mina vänner Linda och Michela med också. Så kul!

Barcelona är en utav mina favoritstäder! Jag älskar att man kan ligga vid stranden mitt i stan, alla härliga tapasrestauranger, kulturen, människorna, allt vackert man kan se. Har ni inte varit här måste ni åka hit.

(Packade ner kameran så det blev mobilbilder igår, sorry för det)

Vi var ute i god tid på flygplatsen, det är ju där semestern börjar.

Måste visa en söt klänning från Odd Molly, sitter jättefint på och jag gillar att man kan ha kläder på flera sätt. Dressa ner eller dressa upp. Den här kan man ju ha på en studentfest om man vill. Fantastisk kvalite!

Från Bubbleroom (adlinks) HÄR. 

Eller ett par snygga kängor (adlinks) El Vaquero till så blir det en annan stil. Kängorna är inte varma och jag älskar ha dem till klänningar och shorts när det är sommar.

Jag har mycket tips här på bloggen, sök Barcelona så kommer det upp små pärlor ni inte får missa men jag kan tipsa er igen nu när vi är här nere.

Har varit vaken en stund och ska gå upp och fixa mig inför frukost. Vi hörs snart!

2017-05-21 Johanna Toftby , ,
  • 2016-12-30, 17:46
  • 11

Hur har ni det? Hoppas ni inte stressar ihjäl er, det är mycket att fixa inför en nyårsmiddag. Men samtidigt jättekul! Jag har några tips som jag tycker är viktigt om man ska ha en trevlig middag.

Först och främst. Gästerna gör middagen! 

1. Förbered så mycket du kan. Finns inget som är så tråkigt att bara få stå i köket medan dom andra sitter vid bordet. Hjälp varandra. 

2. Musik. Att ha passande musik i bakgrunden gör det så mycket mysigare! Speciellt när gästerna kommer. Sedan gör ju gästerna middagen. Trevliga vänner är den bästa ingrediensen men det blir ännu roligare med bra musik. 

3. Ge dina gäster ett glas i handen direkt när dom kommer. Gästen känner sig välkommen! 

4. Något att tugga på som starters är alltid trevligt, då behöver du inte oroa dig för att gästerna hungrar ihjäl fram tills middagen.

5. Städa inte ihjäl dig, har själv gjort misstaget flera gånger. Städat hem vill alla ha, men röj undan, plocka ordning, framförallt lägg tiden på städa gästtoaletten istället. Tänd doftljus. 

6. Blir det sent är det alltid gott med lite salt eller något att tugga på lite senare, just nyår är nog en sådan kväll som ofta blir väldigt sent. 

Njut av festen! 

Här har jag precis förberett desserten! Älskar middagar och speciellt en stor dag som nyårsafton. Sedan spelar det egentligen ingen roll om man är många. Det viktiga är god mat och sedan laddar vi inför ett nytt färskt år. Ser så fram emot nya året, 2017 kommer bli bra!

Tänker på Annica och andra sjuka som kämpar, det är skönt med ett nytt år, ta nya tag och blicka framåt. Att aldrig tappa hoppet, eller aldrig ge upp är det jag kommer ta med mig från 2016.

Håller du på att planera dukningen kommer några tips, även fast detta är från julen tycker jag det passar in på nyår men kanske mer silver och glitter. Man kan aldrig glittra för mycket på nyår!

Jag gillar mycket blommor, höga pampiga ljus och en röd tråd genom dukningen. I morgon blir det mycket silver!

Hoppas ni har det mysigt dagen för nyårsafton och att ni får det fantastiskt i morgon! Jag kommer kika in med nytt inlägg innan vi välkomnar 2017!
Kram så länge

2016-12-30 Johanna Toftby , ,
  • 2016-12-17, 12:49
  • 8

Samarbete med Blueco.se 

Här kommer fantastisk rabatt ni inte får missa hos Blueco.se! Ni får en exlusiv kod som ger er 30% rabatt fram till söndag midnatt. 30% gör massor! Skriv in koden ADVENTJOHANNA vid kassan.

Letar ni efter något snyggt att ha på er till jul eller nyår, eller letar julklappar? Då ska ni passa på nu. Missa heller inte kolla in min egna sida hos Blueco.se Där finner ni några av mina favoriter som jag valt ut som jag även har hemma. Ni hittar den HÄR.

Vackert från Ida Sjöstedt som är en utav mina favoritdesigners. Snyggt med spets, så elegant.

84470863-origpic-5139cc-jpg_0_0_100_100_400_599_100

Älskar älskar den här snygga jumpsuiten från Gestuz. HÄR.  Tack till Scandic Billingen för att vi fick fota hos er.

_mg_0321pleasejeans_

Halsbandet ni måste ha. Choker från johannashop.se HÄR. (Fått in på lager igen)

_mg_0355pleasejeans_-2

Foto: Ziad Janine

Blueco. har massor med festklänningar, kolla denna glittriga från Dry lake. Bra passform med det lilla rynkiga över magen vi tjejer gillar. HÄR. 

_mg_0160pleasejeans_

_mg_0150pleasejeans_

Sätt en snygg pälskrage på så har du nyårsdressen klar! Finns massor HÄR. 

img_2313

Armband från Bud to rose HÄR. 

_mg_0226pleasejeans_

Massa Jsquad HÄR! 

83213361-origpic-f0e2bb-jpg_0_0_100_100_400_599_100

El Vaquero stövlar to die for! Dom har massor med snygga skor, kolla dessa HÄR! 

92921683-origpic-3ae284

Hoppas ni hittar något fint! Missa inte skriva in koden: ADVENTJOHANNA så dras 30% rabatt av på hela köpet.

I samarbete med Blueco.se 

  • 2016-06-20, 23:05
  • 8

Här kommer ett tips på en härlig moussetårta till Midsommarafton! Huuuur god som helst, vi gjorde den i helgen för att testa. Smakar lite syrligt sommar..man vill typ inte sluta äta.. haha! Så gör den om ni vågar. Jag tycker den passar perfekt på midsommar och något annorlunda än den vanliga jordgubbstårtan.

DSC_4769

Jordgubbsmoussetårta med mandelbotten och vit choklad. ca 10 bitar 

Mandelbotten: 300 g mandelmassa
3 ägg
Finrivet skal av 1 apelsin

Jordgubbssmousse:
250 gram frysta jordgubbar
3 gelatinblad
3 äggulor
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 dl kesella 10%
Jordgubbar till garnering

Gör så här:

1. Mandelbotten: Sätt ugnen på 175 grader.  (INTE 25o som stod innan förstås, fel av mig) Riv mandelmassan och blanda med ägg och apelsinskal.
2. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, grädda i nedre delen av ugnen tills mandelbotten fått färg. Ca 20 min.
3. Kör jordgubbarna till mos i matberederare eller mixerstav.
4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten
5. Vispa äggulor och socker pösigt, Vispa grädden men inte för hårt.
6. Smält gelatinbladen på svag värme med lite av jordgubbsmoset och vänd sedan ner detta i äggulorna.
7. Tillsätt kesella och blanda. Vänd till sist ner den lättvispade grädden. Lägg smeten på mandelbotten och ställ i kyl några timmar.
8: Garnera med färska jordgubbar och ev mynta eller citronmeliss.
9. Dekorera med vit choklad, jag drog med osthyveln och strödde lite silverkulor

Recept/inspiration Svensk Damtidning

Hoppas det smakar mums!

Var noga med att mjöla hela formen upp på kanterna, det var inte jag så det blev lite trasigt men supergod ändå! Mandelbotten to die for! Man måste unna sig något gott man tycker riktigt mycket om ibland.

DSC_4779

DSC_4780

DSC_4775

Vad gör ni för dessert eller tårta på Midsommar? Nu är det bara några dagar kvar. Vi kommer vara i Hunnebostrand hos goda vänner, det ska bli kul! Hoppas det inte regnar bara. Förra året var vi i Barcelona men i år ska det bli mysigt med traditionellt firande. Jag är en romantiker som älskar våra svenska fina högtider. Helst dragspel, fiol och självklart krans i håret.

Mycket jobb i morgon, även en del jobb här på bloggen som ska fixas så nu ska jag kasta mig i säng.

God natt och kram på er

  • 2016-01-31, 14:43
  • 24

Rawfood tårta med bär och krispig nötbotten gjorde Lisa-Marie igår. Jag lovar er, den var helt fantastisk!! Inte bara ljuvligt god, den var så vacker. Jag är stolt och glad över att L-M gillar den här kosten, hon tycker det är kul att baka, laga mat med rena grejer och mindre socker. Tar inte åt mig äran helt själv, hennes mormor är grym. ;-)

Här kommer några fina bilder på hennes tårta, jag gjorde inte något mer än att hålla i formen. Och njöt av en god bit förstås.

DSC_0484

Recept:

Rawfoodtårta med hallon och bär med nötbotten 

Botten: 

3 dl mandlar

1 dl kokosflingor

15 stora dadlar

1 tsk vaniljpulver

1 tsk salt

Fyllning: 

ca 300 gram hallon (frysta eller färska)

ca 250 gram blåbär (frysta eller färska)

1/2 dl kokossocker el valfri sötning

3 dl cashewnötter

1 dl vatten

1/2 dl agavesirap el honung

1 tsk vaniljpulver

1/2-1 dl kallpressad  kokosolja/fett

Färska bär till dekoration

DSC_0472

DSC_0460

Gör så här: Lägg alla bär i en skål med kokossocker medan du gör botten. Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare tills degen är jämn. Hon mixade nötterna i vår blender, sedan allt med en stavmixer. Kärna förstås ur dadlarna, jag köper alltid dom större finare i lösvikt. Mjuka och smakar seg kola. Skär dadlarna i små bitar, sedan mixa ihop med resten. Tryck ut botten i en form.

DSC_0389

Gör fyllningen, lägg sist i bären och mixa ihop allt en kort stund. Lägg i bären sist och låt det vara lite bitar i fyllningen. Blir så gott! Lägg på krämen på botten sedan in i frysen några timmar. Ta ut den i god tid innan ni skär upp.

Lovar…. den är såååååå grymt god! Ni som undrar över dadlar, kokossocker , honung mm. Det är ju kalorier även fast det är naturligt socker. Självklart bättre än det vita. Även lägre GI. Fördelarna är många. Dessutom tar man en liten bit, det är mycket energi eftersom det är nötter så man blir mätt fort. Men tänk på ni som vill gå ner i vikt, detta är också kalorier.

Jag älskar sånna här bakverk på naturliga ingredienser, ni som vill tänka på er kropp hur den mår även inuti, sänk intaget av snabba kolhydrater, socker och annat som inte kroppen behöver. Testa raw! Även mer motion, ni kommer bli av med ert sockersug, jag lovar. Motion är A och O för att få ett jämnare blodsocker ihop med rätt kost.

Hoppas det smakar! Hon hittade detta recept (ändrade bär mm) från boken Raw fika. Älskar roliga kokbäcker med fina recept och massa tips på rawfika.

Kanske någon blir inspirerad att testa något annat än en kaka med vitt socker.

Nu har darling åkt hem men vi ses i morgon igen då vi ska till Sthlm. Här ska tränas med tjejerna, sedan få undan hemma, blir rester till middag idag efter ceasarsalladen vi åt igår.

Kram på er!

DSC_0479-2

DSC_0485

 

  • 2016-01-16, 14:06
  • 21

Gillar ni kyckling ihop med hetta och kokos? Då måste ni göra Chicken Thai!

Kyckling kan man göra massor av, dom flesta tycker om det och man har oftast det mesta av basen hemma. Men det blir extra gott om man sätter till lite spännande smaker, denna rätt blir både lite söt och mycket hetta. Bästa jag vet.

Här kommer dagens middagsips!

Chicken Thai med kokos 4 port 

3-4 kycklingfileér

4 dl grädde

1/2 burk creme fraiche

1 dl chilisås

1/2-1 dl Oystersås (står på thaihyllan)

1 röd paprika

1 gul paprika

1 liten purjolök

2 sk färsk riven ingefära

1 tsk sambal oelek, ta mer om du vill ha ännu starkare

2-3 vitlöksklyftor som du pressar

2 msk soja

1 msk mango chutney

2 msk kokosflingor

Salt och peppar

DSC_0513

Gör så här: 

Stek kycklingfileérna hela i olja ca 10 min, salta och peppra. Ta ur dom från pannan, låt dom vila. Skär sedan i lagom stora bitar.

Skär grönsakerna eller strimla. Fräs snabbt i olja, salt och peppar ihop med vitlöken. Lägg i kycklingbitarna och resten av ingredienserna, sist kokos och ingefära. Låt koka på svag värme så smakerna sätter sig och det tjocknar. Låt grytan gärna stå en liten stund, värm sedan på tex under tiden du gör tillbehören. Smakerna kommer fram mer.

DSC_0528

Ingefära är så gott.

DSC_0517

Ni anar inte doften…. man blir galet hungrig.

DSC_0536

Servera och njut! Jag hade sallad och broccoli, men gott med ris eller vad man känner för att ha till.

DSC_0569

DSC_0555

DSC_0579

Tjejerna åt som galningar, dom tyckte den blev så god och om jag får skryta liiite, den blev ruskigt god! Måste nästan göra den idag igen, haha.

Testa om ni blir sugna, tala gärna om vad ni tycker! Kokos ger en fantastisk smak i hettan. Gillar ni, dela gärna.

Stor kram och smaklig spis!

 

 

2016-01-16 Recept , ,
  • 2016-01-13, 12:00
  • 15

Vilken vinterdag vi har idag, solen skiner! Dagens frukost kl 11 blev två ägg, kaffe och en smoothie. Recept nedan. Jag äter ofta frukost senare beroende på vad jag ska göra. Sedan jag vände om kosten helt styr jag mina måltider utefter jag ska träna, arbeta mm. Kroppen står sig längre och mår bättre om jag skjuter på frukosten. Ska jag tex PW så är det bara kaffe före. Ska jag träna tar jag oftast en smoothie, ett ägg men då måste det vara en bra stund innan. Vill du ha nytta av energin så behöver du äta ett par timmar innan kroppen tar upp det.

Mer om detta i ett annat inlägg för jag tror många vill veta tips om hur man kan göra för att komma igång, ändra/bryta mönster mm.
Bästa känslan är att aldrig (ALDRIG) mer ha blodsockerras. Kroppen är i balans och jag vet hur den fungerar. ju mer du rör på dig kommer också ditt blodsocker stabiliseras. Inte bara kosten som styr det. Har en gång i tiden varit oerhört svajig och mått väldigt dåligt mellan måltiderna. Galet.

Nu till dagens frukosttips!

DSC_0477

Två ägg som varken är lösa eller hårda. Mellan är bäst. Kaffe med lättmjölk, har aldrig tagit bort mjölken för jag har inte behövt det. Smoothie med exotiska frukter och jordgubbar, ingefära och lime. MUMS!

Smoothie 2 port

ca 4 dl äppelmust (Kullamust, utan socker)

2 dl kokosmjölk

2 dl exotiska frukter (frysta som finns portionspåsar mango, papaya, ananas) Eller också tar du vad du känner för.

2 dl frysta jordgubbar

1/2 msk kokosolja

lite vaniljpulver (inte socker)

1 tsk riven färsk ingefära

1 msk pressad lime

1/2 tsk nyponpulver

Under tiden du mixar, späd med mer vätska om du behöver. En smaksak hur du vill ha den. Jag gillar när den är fluffig och krämig.

Mixa ihop allt!Har du tex inte nyponpulver gör smoothien ändå.

DSC_0445

DSC_0466

Njut!

Denna gjorde jag till L-M som ligger i högläge i sängen efter opererat sin fot igår. Inte rolig smärta hon har idag kan jag säga. Smoothie och värktabletter gjorde susen nu precis.

IMG_0590.JPG

 

 

 

 

2016-01-13 Johanna Toftby, Recept , ,
  • 2016-01-12, 20:24
  • 21

Här kommer lovade middagstipset! Thaikycklinggryta med lime och ingefära. Wooop wooop så gott det blev.

Finns det något jag aldrig tröttnar på är det just den maten. Älskar laga god mat, duka upp fint till familjen. Kan stå i köket och dona i flera timmar. Sedan kan dom andra greja med sitt, Janne brukar dock sitta med i köket, jobba vid datorn och småpratar med mig. Bra musik i bakgrunden. Han gör ofta något till middagen men jag har inga problem att fixa det mesta själv. Kontrollfreak.

Tror det är en trygghet för barnen att man grejar, dukar fint och sitter och äter tillsammans. Tänder upp ljus och myser gör vi varje kväll, sedan behöver det inte vara perfekt.

Kycklinggryta med kokosmjölk, ingefära och lime  4 pers 

3 stora kycklingileér

1 1/2 burk kokosmjölk, gärna kung markattas eller Santa Maria

1/2 dl creme fraiche

1 msk kycklingfond

1 msk Röd currypasta

1-2 tsk sambal oeleak

skvätt soja

1 tsk honung

1/2 tsk paprikapulver

En pressad lime

2 tsk riven färsk ingefära

1 broccolihuvud

1 gul paprika

1 röd paprika

1/1 purjolök

Sockerärtor (glömde köpa så jag fick strunta i det men det är så gott)

Gör så här: 

Strimla kycklingen och fräs i olja eller smör. Salta peppra. Strimla paprikorna och purjolöken, skär broccolin. Lägg i grönsakerna med kycklingen och häll på kokosmjölken. Blir den för tjock, späd med vatten till önskad konsistens. Rör ner resten av ingredienserna och koka upp. Sänk plattan och låt grytan småputtra ett tag. Ta bort från plattan, låt den stå lite. Smakerna sätter sig bättre. Värm på några minuter om det svalnat.

DSC_0267

Jag älskar massor med grönsaker! Fräscht, nyttigt och galet gott. Så glad att tjejerna också gillar det lika mycket. Lime är riktigt bra till kokosmjölken, det blir mer balanserat. Testa!

DSC_0279

Servera vad ni gillar, familjen ville ha ris. Många frågar om kolhydraterna, jag äter inte mycket på veckorna men lite mer på helgen. Har hittat en balans som funkar bra.

Smaklig måltid!

DSC_0282

DSC_0301

DSC_0259

Blommorna är så fina fortfarande. Denna bild är från helgen men dom är lika fina idag.

Hoppas ni mår bra? Utmaningen, glöm den inte! Dag 11/100 På instagram lade jag ut film igår när jag körde järnet på Step up upp och ner som tabata. Kör det fortaste tempot du kan. Det funkar också! Eller varför inte trappor?! Man kan variera i oändlighet.

Puss och kram! Skickar med tips på mysigaste tröjan. Bor i den!

DSC_0426

DSC_0441

We love zebra! Bra pris, skön och sitter perfekt. Finns på Clarks. 

Puss och kraaam alla

  • 2016-01-09, 14:10
  • 15

Fröknäcke med ingefära gjorde jag igår, det måste ni testa. Så gott, riktigt frasiga och spröda med lite sting i! Recept nedan.

Vi hade en lugn hemmakväll igår, jag och Marilyn var på gymmet och körde 30 min på bandet sedan överkropp, mage. Avslutade med 100 uppkliv- Utmaning dag 7!

IMG_0089.JPG

Jag körde 100 på hög bänk med vikt 3 plus 4 kg 50 av varje. Dom sista är så jobbiga så man tror låren ska explodera. Märker ni att ni blir starkare, orkar mer? Öka tempot och höj det ni kliver upp på. Biter bra i rumpan och lår, då kommer resultaten.

Tappa inte fokus! Fuska inte, glömmer man en dag så kanske man struntar i nästa för att man missade en osv…. missar du en dag fortsätter du bara. Jag kommer skriva om just ”gå ner i vikt” här inne i helgen. Har fått mycket frågor kring vikt och träning, ska ger er mina bästa tips hur jag gjorde och hur man behåller formen. Jag vet hur det är att hamna i ekorrhjulet, även om man tränar händer det inget. Ska tipsa er! =)

Nya läsare– Var med och kör vår utmaning #stepup100dagar Gör inget om man inte var med från början. Squatsutmaningen körde vi igång september 2013 och det är tusentals som kört den, fortfarande taggar folk den på insta. Kul!

Missa inte lägga upp era bilder på instagram men det måste vara en öppen profil så man ser. Jag kommer dra en vinnare i helgen av alla som taggar #stepup100dagar  och man kan vinna snygga träningskläder från vår shop.

DSC_0069

Fredagsmyset igår blev färska räkor, chiliaioli och fröknäcke.

DSC_0077

DSC_0092

Min mamma har skämt bort mig genom att göra det, har hon fröknäcke på salongen går det inte sluta äta. Såååå gott. Nyttigt och enkelt att svänga ihop en plåt. Lägg dom i en burk så har du något gott till frukosten eller mellanmålet.

Den här gången rev jag ner 1,5 tsk färsk ingefära. Bra i förkylningstider och det blev så god smak.

Recept 2 plåtar fröknäcke med ingefära  

2 dl solrosfrön

1 dl sesamfrön

2 dl pumpakärnor

1 dl hela linfrön  (håller ihop degen)

2msk chiafrön

2 msk mandelmjöl

2 msk fiberhusk

4 dl kokande vatten

1,5 tsk riven färsk ingefära

Nypa salt

Varmluft ca 60 min 160 grader

Gör så här: 

Sätt ugnen på 160 grader. Varmluft

Rör ihop allt, tillsatt vattnet och rör till en smet så ingefäran rörs om med allt. Lägg bakplåtspapper på en plåt, kavla ut degen med ett bakpåtspapper eller plastfilm över. Mamma lärde mig att trycka ut degen ordentligt, platta ihop den så den håller ihop. Jag vill ha knäcket riktigt tunt och frasigt. Akta bara så det inte blir för tunt för då går det sönder.

DSC_0060

Strö sist på lite havssalt och vallmo över innan ugnen.

DSC_0086

Klart! Alla ugnar är olika, känn om den går att bryta eller om det blir böjt, låt den stå ett tag till.

DSC_0102

DSC_0096

Dom är galet goda när dom är lite varma fortfarande… smaken av ingefära…. sååååå gott det blev! 

DSC_0104

Hoppas det smakar!

Har ni fler tips på goda fröknäcke? Har ni andra recept ni vill jag ska testa eller lägga upp här inne? Jag provar gärna era middagstips och sedan lägger ut här!

Än en gång, TACK för era kommentarer. Blir glad varje gång! Här har vi ätit sen frukost, gjorde kokospannkakor 12.30 och nu ska jag gå ut en runda i vintervädret. Hoppas ni får en härlig helg!

Stor kram!

Barcelona, mitt älskade Barcelona där jag varit så många gånger, är det senaste stället där oskyldiga människor dödats bara för att de ville ha en trevlig stund. Världen känns otäck och jag…

Innehåller reklam och adlinks för Ellos God morgon från Rhodos! Just nu är vi på väg ner till hamnen, idag ska vi till Lindos! Har varit där innan men det är så…