• 2014-10-14, 13:44
  • 11

VAD slår en himmelsk kladdkaka? Till helgen——->

DSC_0399

Jag har bloggat i ca 5 år och i början var det mycket recept. Jag älskar nämligen att baka och laga mat. Det har jag gjort sedan jag var liten och drog igång bak sent på kvällarna även fast mamma blev tokig på mitt stök i köket. Men det är roligt, avkopplande och gott. För bakar man äter man. Punkt. ;) Därför bakar jag inte lika ofta längre men ibland så! Till kalas eller till något extra är det roligt och framförallt ge er lite tips. Jag har MASSOR av recept jag fått från vänner och familj. Vill ni att jag bloggar mer recept? Det finns mycket både i mitt arkiv här på bloggen (skriv i sökrutan längst upp)  och hemma i mina pärmar.

Här kommer kladdkakan!

2 ägg

3 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

1,5 dl vetemjöl

100 gram smält smör

ca 75 g  grovhackad vit choklad ( jag skippar det ibland och den funkar utan också)

8-10 bitar After eight

Hallon till garnering, florsocker

Gör så här:  Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret. Låt svalna. Smörj och bröa formen. Smält  after eight över ett vattenbad. Och tillsätt detta i smöret. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret.

Strö över hackade chokladen när du hällt smeten i formen.  Grädda i mitten på ugnen i ca 15-20 minuter. Den ska vara kladdig.

Kladdkakan bör stå kallt minst en timme innan servering. Kladdig och seg. MY GOD!

Garnera med färska hallon och pudra florsocker över. Servera med lättvispad grädde.

Trevlig tisdag vänner!

kram

 

 

2014-10-14 Recept
  • 2014-10-07, 14:45
  • 10

Kikar in lite snabbt, är hemma och lagat mat (enkelt idag, tacosallad!) och ska strax ner till salongen igen för ta hand om kunder några timmar till. Var inte nådigt trött i morse eftersom jag fick se när jag la mig att jag hade en tid hos min sjukgymnast i morse som hjälper mig med mina knän. 7.30 var jag på plats och när jag ändå var uppe gick jag en morgonpw direkt efter. Urtrist väder idag men ut måste man ändå så det var skönt efteråt. När jag gick upp bestämde jag mig för att gå hem igen efteråt och krypa ner en timma till men man piggnar till tack och lov.

Vill tipsa er om en busenkel rätt vi gjorde igår- Lax med fetaostkräm och soltorkade tomater. MY GOD. Gör detta om ni älskar ost som jag. Nästa gång ska jag testa chevre.

Har gjort detta förut men nu blev det ännu bättre.

Lax 4 bitar i en form, jag lägger alltid i lite kokosolja.  Nyttigt och bra för förbränningen. Även som ett ”smörjmedel” för din kropp invärtes.

Rör ihop:

En hel bit fetaost

2 dl creme fraiche

1/2 burk soltorkade tomater, skär i små bitar

1 msk färskfrysta Provencane kryddor

Salt peppar, jag har Black and White santa marias. Jättegod.

Thats it!

DSC_0317 2

Rör ihop, lägg över fisken som jag även saltade och pepprade lite innan. Lite lime över är också gott.

Ca 15-20 min i ugnen , 200 grader men fisk går fort och det ska bara ”gratineras”.

DSC_0327 2

Lovar. Smakade mycket godare än det ser ut. Tjejerna vräkte i sig. Gott tecken och jag gillar enkel mat som smakar mycket.

Jag lade fisken på en salladsbädd med avocado för ännu mer ”bra fett”. På veckorna äter jag inte så mycket kolhydrater, men helgen desto mer. ÄlSKAR pasta och potatis men detta funkar perfekt för mig. Drar även in smörgåsar, inget vitt mjöl mm på veckan och helgen njuter jag av lite god pasta eller en god fralla. Vem kan leva helt utan det? ;)

Dags att rusa ner till salongen. Vad roligt att ni gillade kläderna jag tipsade om. Väldigt snart kommer tävlingen!

Bild 2014-10-07 kl. 14.43

Puss

 

 

2014-10-07 Recept
  • 2014-10-01, 00:11
  • 3

‘Hallo vänner! Nu är jag hemma i Skövde sedan ett par timmar.  Jag har jobbat hela dagen på main  i Göteborg och tack för idag underbara kunder. Ni är fantastiska och hoppas ni läser detta. Vi ses snart igen <3

Krönikan är skriven och inskickad och läxförhör avklarat med Marilyn. Har även suttit och pratat om hennes 15 årsdag… ”Dessa dagar skulle hon kommit” men det tog över en vecka innan hon tittade ut. Min fina, duktiga tjej. Fattar inte tiden går så fort… så stolt när vi var på utvecklingssamtal i veckan och allt var jättebra. Märker hur självförtroendet växer när dom gör bra ifrån sig i skolan, att dom hänger med och sköter sig.

I lördags lagade jag chicken thai som Janne önskade. Jag och tjejerna åt den för inte så längesedan men tål att ätas ganska snart igen. Har ni gjort den? Kyckling, Riven ingefära, mycket vitlök, grädde, Oystersås, chili…. ÅH den är så god.  HÄR  är receptet.

DSC_0210

DSC_0223

DSC_0218

DSC_0212

Mysigt med tända ljus och göra fint när man ska äta.

DSC_0336

Mer inredning kommer i morgon. Har satt upp speglar i matsalsrummet….!

DSC_0286

I söndags satte Janne och jag upp gaveln… blev så bra. Kommer mer bilder i nästa inlägg.

Igår fyllde Janne år <3

IMG_8372.JPG

Champagne och några paket förstås.

Titta vilken ljuvlig tavla…. Mats  är så grym på att ta fina bilder och när vi var ihop med dom i somras nere i Ystad plåtade vi spontant när vi gick längst stranden. En utav dom blev just denna. En närbild på mig och min fining och det är så mycket känsla i det fotot.

DSC_0263

Jag fick fotot av Mats i högupplösning och sedan förstorade jag upp den och ramade in fint. Vad tycks?

IMG_8365.JPG

Jag gillar att ge bort saker jag själv tycker mycket om och just svartvita foton är jag svag för. Håller på med flera som ska sitta på en vägg här hemma på mina tjejer och några andra fina bilder.

Janne blev glad för tavlan och jag tror den kommer få en fin plats hemma hos honom  hehe. Hoppas jag iaf ;)

IMG_8373.JPG

Han fick även en fin skjorta från Hennings och lite smått och gott.

Jag gjorde även en mini till mig som står på byron i sovrummet.

DSC_0291

Dags att sova och måste visa en rolig bild när jag gick in i mitt sovrum för en stund sedan. Lisa-Marie hade kurat ner sig och låg där och kollade på film. Hon syntes knappt och sängen var som en jättesäng för henne. Såg komiskt ut men jag är nöjd över att den blev  pampig hög. =)

IMG_8393.JPG

God natt vänner, i morgon presenteras vinnaren i hotelltävlingen samt en ny tävling på G. I morgon bitti blir det morgonrunda före frukost som vanligt och hoppas vädret blir lika bra som idag.

Puss

2014-10-01 Mitt liv, Recept
  • 2014-09-28, 23:32
  • 3

I fredags var jag och Janne inbjudna till en trevlig bokrelease på Scandic Opalen i Göteborg. Rosa Kokboken är äntligen ute och ni måste köpa årets viktigaste och finaste bok.

1 av 3 får cancer i Sverige idag. Alla har vi någon i vår närhet som drabbats. För att uppmärksamma sjukdomen och samla in pengar till Cancerfonden har författaren och konstnären Anna Benson samlat 20 välkända kvinnor som delar med sig av sina liv och sitt möte med cancer. Det kan vara självupplevt, som hos x och x. Det kan ha drabbat en väninna, vilket hände x och x eller så kan det vara en förälder som i xs och xs fall. För att lägga till något mer, något som för det mesta står för det positiva och kärleksfulla i livet, så delar kvinnorna också med sig av sitt paradrecept och om sina tankar kring mat och träning.

Medverkande: Anette Norberg, Anna Book, Anna Brolin, Anna Maria Corazza Bildt, Christina Schollin, Cissi Wallin, Jennifer Brown, Jenny Strömstedt, Kim Anderzon, Lulu Carter, Magdalena Forsberg, Marie Göranzon, Nanne Grönvall, Pernilla Wiberg, Regina Lund, Renée Nyberg, Sanna Bråding, Sara Varga, Tina Thörner och Valerie Aflalo.

Det var en trevlig tillställning på Opalen och många utav dom medverkande kvinnorna i boken var på plats.

Kvällens outfit blev en utav mina favoriter i höst. Klänningen är Love forever, sitter riktigt bra på och är så fin. Jag körde kraftigare strumpbyxor till och den vita fuskpälsvästen. Finns på vår webbshop ”Johannas favoriter” HÄR. 

Förlåt för mobilbilder men hade ingen möjlighet att släpa med systemkameran. Var ju även på hockey och middag senare på kvällen. ;)

bild 4 kopia 3

bild 2

LOVE <3

Vi blev bjudna på många utav dom trevliga rätterna man får ta del av i boken, skulle jag vetat det skulle jag nog inte ätit precis innan. Hehe. För här snackar vi vansinnigt god mat och spännande smaker. Vi fick även lyssna på när Anna Benson intervjuade  några fantastiska kvinnor och deras berättelser om sitt möte med cancer. Några har varit drabbade själva och några har någon nära som blivit drabbad.

IMG_8197.JPG

Ni skulle bland annat smakat Anna Maria Corazza Bildts Paradrätt- Melanzane alla parmigiana. Så god!

bild 1

ÅH så kul det var att träffa Lulu igen. Finaste, goaste Lulu. Hennes rätt var Marockansk kycklinggryta som var mums! Hon har även börjat blogga och massor av inredningstips. HÄR. 

bild 4

IMG_8185.JPG

Alltid lika glada Anna book! Hon hade en farligt god dessert…. ”Annas frasiga marängtårta”.

bild 3 kopia 3

bild 5

Köpte boken förstås både jag och Janne och den kostar enbart 199kr och då går 100kr direkt till cancerfonden.

IMG_8182.JPG

IMG_8194.JPG

IMG_8180.JPG

TACK Anna Benson och alla medverkande grymma kvinnor. KÖP boken HÄR. Vackra bilder, goda recept och framförallt-viktig insamling. På rosakokboken.se kan ni även följa hur mycket pengar som samlas in.

IMG_8220.JPG

Bilden är från igår när vi var på bokmässan men mer om det i nästa inlägg.

Puss och kram!

  • 2014-09-25, 19:22
  • 5

Jag har väldigt mycket gamla recept och dom flesta finns faktiskt här inne på bloggen. För ett par år sedan bloggade jag mycket om matlagning/bak och skriver ni i sökrutan finner ni allt. Ett utav recepten som många gillade och skrev mycket om är detta.:

Min kompis Helens underbara äppelpaj. Knäckig och himmelsk god.

Receptet är busenkelt och går snabbt. Vi har massor av goda äpplen i trädgården och denna gjorde jag i fm till tjejerna som är hemma på studiedag idag. Jag smakade också en bit förstås. Mums! Även om det är sällan jag tar något onyttigt på veckorna gick det inte att motstå.

Knäckig äppelpaj!

125 g smör

ca 4-5 äpplen

1 dl socker

2 dl mjöl

3/4 tsk bakpulver

Kanel

Klyfta äpplen och lägg i en smörad form. Strö över lite socker och kanel. Smält smöret och lägg i de övriga ingredienserna. Dra från plattan. Lägg äppelklyftorna i formen och täck över med smeten.  Ställ in formen  i ugnen i 200 grader ca 25 min tills det fått färg. Doftar ljuvligt. 

Jag brukar göra i en vanlig pajform och tar ca 1,5 istället för dubbelt om jag har en vanlig pajform.

DSC_0191

Wiiiiii äntligen har min kaffemaskin kommit från lagning. Det var en lite skruv som hade lossnat hehe och inget konstigt tack och lov.

DSC_0197

DSC_0263

Den är så där knaprig och knäääääckig..

DSC_0262

….och en liter vaniljvisp. ;)

Puss och njut ev en god bit paj.

2014-09-25 Recept
  • 2014-09-22, 10:34
  • 12

God morgon måndag! Höstrusk och kallare men en morgon pw kom jag ut på ändå. Hoppas ni är laddade för en ny vecka. Här kommer middagen vi gjorde i lördags. God höstmat är mums och passar väl att lägga ut en sådan här regnig måndag hehe.

Jag älskar att stå i köket och greja. Lyssna på musik, förbereda och fixa. Det är avkoppling och roligt även om jag älskar att äta ute och testa nya smaker och restauranger. Hemma vet man dock vad man får och man vet det blir bra. ;)

Vi blev sugna på potatisgratäng, visst är det gott nu när det börjar bli höst och kallare ute. Jag brukar ha i mycket vitlök även lite gul lök. Grädde, smakrik ost och ibland rotfrukter. Den här gången med potatis. Visst är det gott med krämig potatisgratäng. Skulle inte vilja för allt i världen köra utan potatis- lchf för då kan jag lika gärna vara utan. Så tänker jag på helgen och på veckorna kör jag striktare. Vi tränar och rör på oss- Då går det finfint att njuta av gottgotti på helgerna.

Hur brukar ni göra er gratäng?

Jag stekte oxfile, grillad sparris i olivolja, flingsalt och svartpeppar. Gratinerade tomater med stark riven ost på som jag gratinerade i 225 grader tills osten smält och dom fått lite färg. Till detta gjorde jag en rödvinsås som känns lyxigt och smakar mycket.

Jag gjorde Leilas rödvinsås och den är jättegod tycker jag. Tar dock i smör och rör i det sista.

1 msk olivolja

4 små schalottenlökar

4 klyftor vitlök

1 st ancho eller chili (jag tog kryddor)

2,5 dl rödvin

4 dl vatten

Lite honung

2 msk kalvfond

1/2 msk balsamvinäger

1 tsk majsstärkelse

0,5 dl vatten

Gör så här:

  1. Rödvinssås
    Hacka chilin. Skala och hacka löken och vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek mörkbrunt tillsammans med rosmarinen.
  2. Tillsätt rödvin, vatten, socker, kalvfond och vinäger.
  3. Reducera (koka ner) rödvinssåsen till hälften och sila sedan genom en finmaskig sil.
  4. Blanda majsstärkelsen med det kalla vattnet och red av den silade rödvinssåsen.
  5. Lägg i smör och rör om.

IMG_7991.JPG

Masi Campofiorin- Väldigt gott vin.

DSC_0007

DSC_0014

Vi orkade inte desserten igår men tog den idag  (söndag) istället efter vi hade varit på gymet. ;)

IMG_8024-0.JPG

Har ni testat lakritspannacotta med hallon? Det måste ni annars prova. Så gott. Jag gjorde den desserten när jag hade tjejmiddagen här i mars och alla tyckte den var god. Inte så mättsamt eller ”för mycket” när man gör i mindre glas. Amanda gillade den också och alltid gott betyg när våra tonåringar gillar.

BUSenkelt recept.

Lakritspannacotta 4 pers 

1,5 gelatinblad

4 dl grädde

1 msk lakritspulver (Jag hade kung markattas) Lös upp det i lite vatten innan ni häller i.

1 vaniljstång alt 1 msk vaniljsocker

2,5 msk socker

Garnering Hallon och ca 0,5 msk lakritspulver i botten på glasen.

1. Lägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.

2. Koka upp grädde, lakritspulver och socker. Dra kastrullen från plattan. Lyft upp gelatinet ur vattnet, lägg det i den varma grädden och rör om. Låt svalna.

3. Fördela pulvret i  botten av glasen. Ställ dem i kylen minst 3 timmar. (Ju längre desto bättre)

4. Garnera pannacottan med hallon, pudra lite florsocker över och lite citronmeliss är fint.

Lovely!

I veckan är jag i Skövde mån-tors på salongen och några tider finns kvar på onsdag. 0500-489511

Ha en trevlig dag och kram så länge!

 

 

 

 

2014-09-22 Johanna Toftby, Recept
  • 2014-09-17, 23:38
  • 18

Hallå vänner!

Hoppas ni har det bra. Idag har jag varit på main hela dagen och det var även många som kom ner för att kolla färg till håret ni ville beställa och jag hade även med mig en tofs för att visa. Vi jobbar för fullt just nu och varken jag och Terece hinner inte med knappt, haha! SÅ roligt att det blivit så positivt bemött. Jag kommer i dagarna lägga upp en film och även fler bilder steg för steg. Men tro mig. Janne skulle klara av att sätta fast den, haha det är BUSenkelt.

Tack fina kunder på main idag och exakt om två veckor är jag där igen. Fick förresten lucka nu på fredag i Skövde om någon vill ha tid där.

Till något helt annat även om mitt liv just nu består av mycket jobb med webbshopen. Mat måste vi ju ha ändå. ;)

Här kommer världens godaste Chicken thai gryta. Fick receptet från en duktig kock jag jobbade med för många år sedan.

Chicken Thai 4p

3-4kycklingfileer

3dl grädde

½dl Chilisås

½dl Oystersås

1 Röd paprika

1 Gul paprika

½ msk riven ingefära (jag missade det när vi gjorde sist men funkar bra ändå)

2-3 vitlöksklyftor

1 tsk sambal Oelek

Salt ,peppar

Kokosolja som jag steker i men häller även i 1 msk.

Stek kycklingfiléerna i mindre bitar, stek paprikan lite lätt.

Häll i Chilisåsen, grädden och Oystersåsen. Riv ingefäran och pressa vitlöken.  Salta och peppra och koka ihop i ca 20 minuter på svag värme.

Sist hade vi sallad till men ris är godast om man äter kolhydrater till.

Så gott, så gott så gott! Berätta gärna vad ni tyckte om ni gör den.

Dagens outfit,

IMG_7783.JPG

Sprang som en stolle till tåget i morse och tog bild i farten. När jag väl kom ner var det 20 min sent.

Vet att ni gillar outfit och tips. Leobrallor är Love forever och dom finns i många butiker. I Skövde tex på Clarks. Skor Ldir är passion for brands. Top är 5 preview isacouture. Nyinkommen och älskar deras tröjor. Armband är vårt eget Endless och även väskan. Väskan är äkta skinn med fransar och underbar!

Vid 20 kom jag hem till Janne och Amanda och hon fick testa håret. Hon gillade den kan man säga ;) Så söt i flätan!

Sedan gick jag och Janne till gymmet. Nordic wellness Ullevi är nära och bra och i dag körde vi överkropp. Men när ni ändå kör armar tex, sätt er på en pilatesboll och kniiip. ;) Superbra träning för insida lår och dom gillar vi ju att få med när man tränar.

IMG_7840.JPG

Slutkörd men glad av träningsruset och detta var sista övningen sedan hemgång. Nu soooova skönt efter god middag.

I morgon ska jag fixa en del skoj på förmiddagen och det blir även skön avkoppling.

God natt och kram!

 

2014-09-17 Hälsa, Mode / Skönhet, Recept
  • 2014-08-22, 21:50
  • 23

Hallo på er, har ni fredagsmys?!

Detta inlägg började jag skriva igår men sedan somnade jag nästan i datorn… Behöver fler timmar på dygnet helt enkelt. Eller också som många andra bloggare, bara blogga. Men skulle nog tröttna (eller också tröttnar ni på mig, haha) och vad ska man skriva om när man inte har sina andra jobb? =)

I alla fall. Fredagen började med en underbar rask pw före frukost. Skönaste starten jag vet. Helst löpning men eftersom jag varit pangförkyld har jag fått låta bli all träning i nästan två veckor. Men nu är det stort sett borta. Blir ni sjuka-Vila och sedan på´t igen. Finns inget som ger bättre resultat än kontinuitet. Jag kan vara tröttast i världen en morgon men ut ska jag och redan efter 10 minuter börjar jag känna av ruset. För det är verkligen en kick. Varje gång. Många kör perioder några veckor sedan platt som en pannkaka ner igen och ingen träning alls. Sedan upp igen och nya mål. Jag tror det är lätt att man sätter för höga krav och svåra mål. Börja lagom för att inte tappa suget. När ni är igång kommer ni inte kunna sluta. ;) Ni som vill läsa om träning, jag har mängder med inlägg och om ni skriver träning i sökrutan ovan kommer allt upp.

DSC_0690

Så här blev det med zebramattan! Lovade en bild hur det blev när mattan kom. Pappa som hade fixat och bra med snälla kontakter. Jag behöver dock ha en till för en matta blev lite litet men eftersom det är äkta skinn är dom i denna storlek. Två bredvid/omlott blir super framöver.

Vårt lilla mysiga matsalsrum blir så fint. Ändå är inte färgen på väggen gjord, den ljusgrå med min fotovägg kommer nog bli bra, sedan elda i öppna spisen. Åh, jag gillar hösten och få tända ljus och bjuda hem gäster. Visst är det roligt att greja hemma. Vill bestämma ett datum för att bjuda hem vänner nuuu!

Janne kollar fina takvåningar i Gbg så kanske kanske det blir till att inreda där nere också framöver. <3

DSC_0697

I kväll efter jag jobbat så lagade vi mat och för en gångs skull kunde vi sitta ner samtidigt och äta middag. Inte ofta när alla är lediga och hemma. Underbart.

DSC_0683

Det blev kycklinggrytan med jordnötsås. Så gott!

DSC_0730

DSC_0713

Här kommer recept: (SÅ enkelt)

Strimlad kyckling i jordnötssås 

Strimla 4 färska kycklingfilleér och stek med salt och peppar

Skär 2 paprikor gul, röd och fräs i pannan 

2 vitlöksklyftor som jag hackar och steker ihop med grönsakerna

1 tsk sambal oelek (Starkare ta ännu mer) 

skvätt sojasås

ca 1/2 dl jordnötssmör

1 burk kokosmjölk   

Låt koka ihop på medelsvag värme ca 10 min. Severa med en god sallad, ev ris och hacka nötter som man kan strössla över. 

Njut! 

Så där, ett litet inlägg både från igår kväll och idag.

Lisa-Marie är med sina kompisar uppe på sitt rum efter dom varit ute och käkat och Marilyn kollar film men fick agera fotograf efter en deal att hon fick en grej av mig och sedan ställde upp och plåtade lite grejer jag ska visa i nästa inlägg.

Bra med byteshandel ibland och tonåringar får jag muta men är båda nöjda är det ju bra hehe.

Puss och njut av fredag!

 

 

2014-08-22 Mitt liv, Recept
  • 2014-08-21, 23:35
  • 24

Kladdkaka med kokos, mörk choklad i smeten och hyvlad nougat över. Oh yes! Ni kommer älska den! Här kommer tips om ni vill bjuda på något riktigt gott. Denna gjorde Lisa-Marie och hennes kompis till Marilyns konfirmation.

Ingredienser:

  • 1,5dl vetemjöl
  • 4msk kakao
  • 1-2tsk vaniljsocker
  • 3dl socker
  • 2ägg
  • 100g smör
  • 50g mörk, fin choklad
  • Smör och kokos till formen
  • 100g nougat

Gör så här:
Smält smör och låt svalna. Vispa samman socker och ägg med handvisp och rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, kakao. Tillsätt smöret och vispa ihop väl. Blanda slutligen ner krossad mörk choklad i smeten.

Häll smeten i en smörad form som bröats med kokos. Grädda i 18-22 minuter i 175 grader. Känn efter med sticka, när smeten inte längre fastnar är kladdkakan klar.
Låt kladdkakan svalna en stund och hyvla sedan på ett tjockt lager nougat som sedan får smälta på kladdkakan. När nougaten stelnat  är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.
ÅÅåå denna kaka är helt magiskt god och blir succe varje gång. Jag är dock noga med att det just ska vara fin choklad då smaken blir godare.  Eftersom kakan blir ganska mörk, är nougat och kokos perfekt. Lite glass eller lättvispad grädde till… himmelskt.

IMG_2616

 

Gästerna uppskattade kakan när vi bjöd på den när Marilyn konfirmerades i lördags eftersom alla tog slut. När jag sökte efter receptet på min blogg hittade jag så mycket gamla godbitar.. (Ni  vet att man kan söka på alla mina gamla recept i rutan längst upp? Finns massor.)

Bon apetit och njut av en liten bit till helgen. <3

Kanske ni har recept ni vill dela med dig? Älskade kladdkakor!

Puss

 

 

2014-08-21 Johanna Toftby, Recept
  • 2014-08-08, 08:43
  • 4

God morgon på er!

Förra  veckan när jag var i Göteborg gjorde jag en jordnötspaj som jag gärna vill ge er recept på. Jag hittade den i en gammal tidning jag hade i mina gömmor, ni måste bara göra den om ni gillar jordnötssmak och vill bjuda på något gott. För den är nämligen GALET god. Livsfarlig och det räcker med en pyttebit. Många frågar efter mina gamla recept och jag kommer börja lägga upp då och då. =)

DSC_0330

Jordnötspaj 

Pajdeg

200 g jordnötssmör
50 g smör
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl muscovadosocker, ljust

Fyllning:

200 g mjölkchoklad
2 äggulor
3msk jordnötssmör
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser till pajskalet i en mixer och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Låt stå kallt i minst 30 minuter.

2. Grädda i 180 grader i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt svalna helt.

3. Smält chokladen i vattenbad, låt den svalna något innan du rör ned äggulorna en i taget. Blanda i jordnötssmöret, rör till en jämn smet.

4. Vispa grädden lätt ihop med vaniljsockret.

5. Rör försiktigt samman allt och fördela det i pajskalet. Låt pajen stå svalt ett par timmar. Jag hade den även i frysen. Dekorera med jordnötter och choklad.

DSC_0355

DSC_0343

DSC_0326 2

Mums! En blandning av snickers och chokladmousse.
Lite gott måste man unna sig i ibland. Trevlig fredag så länge!

Puss

2014-08-08 Recept , ,

Barcelona, mitt älskade Barcelona där jag varit så många gånger, är det senaste stället där oskyldiga människor dödats bara för att de ville ha en trevlig stund. Världen känns otäck och jag…

Innehåller reklam och adlinks för Ellos God morgon från Rhodos! Just nu är vi på väg ner till hamnen, idag ska vi till Lindos! Har varit där innan men det är så…