• 2014-09-22, 10:34
  • 12

God morgon måndag! Höstrusk och kallare men en morgon pw kom jag ut på ändå. Hoppas ni är laddade för en ny vecka. Här kommer middagen vi gjorde i lördags. God höstmat är mums och passar väl att lägga ut en sådan här regnig måndag hehe.

Jag älskar att stå i köket och greja. Lyssna på musik, förbereda och fixa. Det är avkoppling och roligt även om jag älskar att äta ute och testa nya smaker och restauranger. Hemma vet man dock vad man får och man vet det blir bra. ;)

Vi blev sugna på potatisgratäng, visst är det gott nu när det börjar bli höst och kallare ute. Jag brukar ha i mycket vitlök även lite gul lök. Grädde, smakrik ost och ibland rotfrukter. Den här gången med potatis. Visst är det gott med krämig potatisgratäng. Skulle inte vilja för allt i världen köra utan potatis- lchf för då kan jag lika gärna vara utan. Så tänker jag på helgen och på veckorna kör jag striktare. Vi tränar och rör på oss- Då går det finfint att njuta av gottgotti på helgerna.

Hur brukar ni göra er gratäng?

Jag stekte oxfile, grillad sparris i olivolja, flingsalt och svartpeppar. Gratinerade tomater med stark riven ost på som jag gratinerade i 225 grader tills osten smält och dom fått lite färg. Till detta gjorde jag en rödvinsås som känns lyxigt och smakar mycket.

Jag gjorde Leilas rödvinsås och den är jättegod tycker jag. Tar dock i smör och rör i det sista.

1 msk olivolja

4 små schalottenlökar

4 klyftor vitlök

1 st ancho eller chili (jag tog kryddor)

2,5 dl rödvin

4 dl vatten

Lite honung

2 msk kalvfond

1/2 msk balsamvinäger

1 tsk majsstärkelse

0,5 dl vatten

Gör så här:

  1. Rödvinssås
    Hacka chilin. Skala och hacka löken och vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek mörkbrunt tillsammans med rosmarinen.
  2. Tillsätt rödvin, vatten, socker, kalvfond och vinäger.
  3. Reducera (koka ner) rödvinssåsen till hälften och sila sedan genom en finmaskig sil.
  4. Blanda majsstärkelsen med det kalla vattnet och red av den silade rödvinssåsen.
  5. Lägg i smör och rör om.

IMG_7991.JPG

Masi Campofiorin- Väldigt gott vin.

DSC_0007

DSC_0014

Vi orkade inte desserten igår men tog den idag  (söndag) istället efter vi hade varit på gymet. ;)

IMG_8024-0.JPG

Har ni testat lakritspannacotta med hallon? Det måste ni annars prova. Så gott. Jag gjorde den desserten när jag hade tjejmiddagen här i mars och alla tyckte den var god. Inte så mättsamt eller ”för mycket” när man gör i mindre glas. Amanda gillade den också och alltid gott betyg när våra tonåringar gillar.

BUSenkelt recept.

Lakritspannacotta 4 pers 

1,5 gelatinblad

4 dl grädde

1 msk lakritspulver (Jag hade kung markattas) Lös upp det i lite vatten innan ni häller i.

1 vaniljstång alt 1 msk vaniljsocker

2,5 msk socker

Garnering Hallon och ca 0,5 msk lakritspulver i botten på glasen.

1. Lägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter.

2. Koka upp grädde, lakritspulver och socker. Dra kastrullen från plattan. Lyft upp gelatinet ur vattnet, lägg det i den varma grädden och rör om. Låt svalna.

3. Fördela pulvret i  botten av glasen. Ställ dem i kylen minst 3 timmar. (Ju längre desto bättre)

4. Garnera pannacottan med hallon, pudra lite florsocker över och lite citronmeliss är fint.

Lovely!

I veckan är jag i Skövde mån-tors på salongen och några tider finns kvar på onsdag. 0500-489511

Ha en trevlig dag och kram så länge!

 

 

 

 

2014-09-22 Johanna Toftby, Recept
  • 2014-09-17, 23:38
  • 18

Hallå vänner!

Hoppas ni har det bra. Idag har jag varit på main hela dagen och det var även många som kom ner för att kolla färg till håret ni ville beställa och jag hade även med mig en tofs för att visa. Vi jobbar för fullt just nu och varken jag och Terece hinner inte med knappt, haha! SÅ roligt att det blivit så positivt bemött. Jag kommer i dagarna lägga upp en film och även fler bilder steg för steg. Men tro mig. Janne skulle klara av att sätta fast den, haha det är BUSenkelt.

Tack fina kunder på main idag och exakt om två veckor är jag där igen. Fick förresten lucka nu på fredag i Skövde om någon vill ha tid där.

Till något helt annat även om mitt liv just nu består av mycket jobb med webbshopen. Mat måste vi ju ha ändå. ;)

Här kommer världens godaste Chicken thai gryta. Fick receptet från en duktig kock jag jobbade med för många år sedan.

Chicken Thai 4p

3-4kycklingfileer

3dl grädde

½dl Chilisås

½dl Oystersås

1 Röd paprika

1 Gul paprika

½ msk riven ingefära (jag missade det när vi gjorde sist men funkar bra ändå)

2-3 vitlöksklyftor

1 tsk sambal Oelek

Salt ,peppar

Kokosolja som jag steker i men häller även i 1 msk.

Stek kycklingfiléerna i mindre bitar, stek paprikan lite lätt.

Häll i Chilisåsen, grädden och Oystersåsen. Riv ingefäran och pressa vitlöken.  Salta och peppra och koka ihop i ca 20 minuter på svag värme.

Sist hade vi sallad till men ris är godast om man äter kolhydrater till.

Så gott, så gott så gott! Berätta gärna vad ni tyckte om ni gör den.

Dagens outfit,

IMG_7783.JPG

Sprang som en stolle till tåget i morse och tog bild i farten. När jag väl kom ner var det 20 min sent.

Vet att ni gillar outfit och tips. Leobrallor är Love forever och dom finns i många butiker. I Skövde tex på Clarks. Skor Ldir är passion for brands. Top är 5 preview isacouture. Nyinkommen och älskar deras tröjor. Armband är vårt eget Endless och även väskan. Väskan är äkta skinn med fransar och underbar!

Vid 20 kom jag hem till Janne och Amanda och hon fick testa håret. Hon gillade den kan man säga ;) Så söt i flätan!

Sedan gick jag och Janne till gymmet. Nordic wellness Ullevi är nära och bra och i dag körde vi överkropp. Men när ni ändå kör armar tex, sätt er på en pilatesboll och kniiip. ;) Superbra träning för insida lår och dom gillar vi ju att få med när man tränar.

IMG_7840.JPG

Slutkörd men glad av träningsruset och detta var sista övningen sedan hemgång. Nu soooova skönt efter god middag.

I morgon ska jag fixa en del skoj på förmiddagen och det blir även skön avkoppling.

God natt och kram!

 

2014-09-17 Hälsa, Mode / Skönhet, Recept
  • 2014-08-22, 21:50
  • 23

Hallo på er, har ni fredagsmys?!

Detta inlägg började jag skriva igår men sedan somnade jag nästan i datorn… Behöver fler timmar på dygnet helt enkelt. Eller också som många andra bloggare, bara blogga. Men skulle nog tröttna (eller också tröttnar ni på mig, haha) och vad ska man skriva om när man inte har sina andra jobb? =)

I alla fall. Fredagen började med en underbar rask pw före frukost. Skönaste starten jag vet. Helst löpning men eftersom jag varit pangförkyld har jag fått låta bli all träning i nästan två veckor. Men nu är det stort sett borta. Blir ni sjuka-Vila och sedan på´t igen. Finns inget som ger bättre resultat än kontinuitet. Jag kan vara tröttast i världen en morgon men ut ska jag och redan efter 10 minuter börjar jag känna av ruset. För det är verkligen en kick. Varje gång. Många kör perioder några veckor sedan platt som en pannkaka ner igen och ingen träning alls. Sedan upp igen och nya mål. Jag tror det är lätt att man sätter för höga krav och svåra mål. Börja lagom för att inte tappa suget. När ni är igång kommer ni inte kunna sluta. ;) Ni som vill läsa om träning, jag har mängder med inlägg och om ni skriver träning i sökrutan ovan kommer allt upp.

DSC_0690

Så här blev det med zebramattan! Lovade en bild hur det blev när mattan kom. Pappa som hade fixat och bra med snälla kontakter. Jag behöver dock ha en till för en matta blev lite litet men eftersom det är äkta skinn är dom i denna storlek. Två bredvid/omlott blir super framöver.

Vårt lilla mysiga matsalsrum blir så fint. Ändå är inte färgen på väggen gjord, den ljusgrå med min fotovägg kommer nog bli bra, sedan elda i öppna spisen. Åh, jag gillar hösten och få tända ljus och bjuda hem gäster. Visst är det roligt att greja hemma. Vill bestämma ett datum för att bjuda hem vänner nuuu!

Janne kollar fina takvåningar i Gbg så kanske kanske det blir till att inreda där nere också framöver. <3

DSC_0697

I kväll efter jag jobbat så lagade vi mat och för en gångs skull kunde vi sitta ner samtidigt och äta middag. Inte ofta när alla är lediga och hemma. Underbart.

DSC_0683

Det blev kycklinggrytan med jordnötsås. Så gott!

DSC_0730

DSC_0713

Här kommer recept: (SÅ enkelt)

Strimlad kyckling i jordnötssås 

Strimla 4 färska kycklingfilleér och stek med salt och peppar

Skär 2 paprikor gul, röd och fräs i pannan 

2 vitlöksklyftor som jag hackar och steker ihop med grönsakerna

1 tsk sambal oelek (Starkare ta ännu mer) 

skvätt sojasås

ca 1/2 dl jordnötssmör

1 burk kokosmjölk   

Låt koka ihop på medelsvag värme ca 10 min. Severa med en god sallad, ev ris och hacka nötter som man kan strössla över. 

Njut! 

Så där, ett litet inlägg både från igår kväll och idag.

Lisa-Marie är med sina kompisar uppe på sitt rum efter dom varit ute och käkat och Marilyn kollar film men fick agera fotograf efter en deal att hon fick en grej av mig och sedan ställde upp och plåtade lite grejer jag ska visa i nästa inlägg.

Bra med byteshandel ibland och tonåringar får jag muta men är båda nöjda är det ju bra hehe.

Puss och njut av fredag!

 

 

2014-08-22 Mitt liv, Recept
  • 2014-08-21, 23:35
  • 24

Kladdkaka med kokos, mörk choklad i smeten och hyvlad nougat över. Oh yes! Ni kommer älska den! Här kommer tips om ni vill bjuda på något riktigt gott. Denna gjorde Lisa-Marie och hennes kompis till Marilyns konfirmation.

Ingredienser:

  • 1,5dl vetemjöl
  • 4msk kakao
  • 1-2tsk vaniljsocker
  • 3dl socker
  • 2ägg
  • 100g smör
  • 50g mörk, fin choklad
  • Smör och kokos till formen
  • 100g nougat

Gör så här:
Smält smör och låt svalna. Vispa samman socker och ägg med handvisp och rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, kakao. Tillsätt smöret och vispa ihop väl. Blanda slutligen ner krossad mörk choklad i smeten.

Häll smeten i en smörad form som bröats med kokos. Grädda i 18-22 minuter i 175 grader. Känn efter med sticka, när smeten inte längre fastnar är kladdkakan klar.
Låt kladdkakan svalna en stund och hyvla sedan på ett tjockt lager nougat som sedan får smälta på kladdkakan. När nougaten stelnat  är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.
ÅÅåå denna kaka är helt magiskt god och blir succe varje gång. Jag är dock noga med att det just ska vara fin choklad då smaken blir godare.  Eftersom kakan blir ganska mörk, är nougat och kokos perfekt. Lite glass eller lättvispad grädde till… himmelskt.

IMG_2616

 

Gästerna uppskattade kakan när vi bjöd på den när Marilyn konfirmerades i lördags eftersom alla tog slut. När jag sökte efter receptet på min blogg hittade jag så mycket gamla godbitar.. (Ni  vet att man kan söka på alla mina gamla recept i rutan längst upp? Finns massor.)

Bon apetit och njut av en liten bit till helgen. <3

Kanske ni har recept ni vill dela med dig? Älskade kladdkakor!

Puss

 

 

2014-08-21 Johanna Toftby, Recept
  • 2014-08-08, 08:43
  • 4

God morgon på er!

Förra  veckan när jag var i Göteborg gjorde jag en jordnötspaj som jag gärna vill ge er recept på. Jag hittade den i en gammal tidning jag hade i mina gömmor, ni måste bara göra den om ni gillar jordnötssmak och vill bjuda på något gott. För den är nämligen GALET god. Livsfarlig och det räcker med en pyttebit. Många frågar efter mina gamla recept och jag kommer börja lägga upp då och då. =)

DSC_0330

Jordnötspaj 

Pajdeg

200 g jordnötssmör
50 g smör
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl muscovadosocker, ljust

Fyllning:

200 g mjölkchoklad
2 äggulor
3msk jordnötssmör
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser till pajskalet i en mixer och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Låt stå kallt i minst 30 minuter.

2. Grädda i 180 grader i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt svalna helt.

3. Smält chokladen i vattenbad, låt den svalna något innan du rör ned äggulorna en i taget. Blanda i jordnötssmöret, rör till en jämn smet.

4. Vispa grädden lätt ihop med vaniljsockret.

5. Rör försiktigt samman allt och fördela det i pajskalet. Låt pajen stå svalt ett par timmar. Jag hade den även i frysen. Dekorera med jordnötter och choklad.

DSC_0355

DSC_0343

DSC_0326 2

Mums! En blandning av snickers och chokladmousse.
Lite gott måste man unna sig i ibland. Trevlig fredag så länge!

Puss

2014-08-08 Recept , ,
  • 2014-08-08, 01:15
  • 4

Hallå på er!

Idag har det varit en hektisk dag med mina goa kunder och lite annat smått och gott. =) Vi har en som fixar vår balkong hemma och hantverkare vill ju gärna komma hem tidigt, plus att jag var ute och sprang innan för att hinna med min dagliga morgonrunda. Men jag hann och nu är renovering igång. Kommer bli så fint och jag tror vi hinner klart allt jag planerat tills Marilyn ska konfirmeras nästa lördag. Så mysigt och roligt det ska bli!

Hon och hennes kompisar läser för fullt nu och dom valde temat sport, sommar. Dom har jättekul! Igår fick dom segelflyga, dom ska även testa kickboxning och har även varit på ridläger. Hon kom hem efter lägret och hade kunnat stanna en vecka till sa hon. Jag tror det var mysigt med gemenskapen och det är lärorikt och att konfirmeras är bara bra tycker jag om man vill.

Det sista jag gjorde idag på salongen var att fixa inför lördagen brudklädsel. Jag är nämligen ledig i morgon och ska klä min vän och kund Ulrika till vacker brud lördag morgon.  <3 Så kul det ska bli! Nålar, produkter och tänger ligger redo och väntar. Ni ska förstås få se när vi är klara. (När dom är gifta ;)  Mina systrar med deras respektive ska också på bröllopsfesten och jag är övertygad om att det blir ett jättefint bröllop efter allt jag fått höra av Ulrika.

IMG_5766.JPG

Här hemma har vi grejat för fullt i kväll och jag gjorde grillade wraps till tjejerna som även L-M kompisar fick testa och det gick hem hos alla. Gott med västerbottenost och jag skrev om det för ett tag sedan här.  (Skippade kantarellerna och tog bara ost, ruccola och salami)

DSC_0333

Dom ser kanske inte mycket ut för världen men herrejesus alltså vad gott. Frasiga…. Olivoljan jag fick av min kompis Linnie kan vara den godaste jag någonsin smakat.

Nu måste jag sova även fast jag är en nattuggla som gillar att sitta uppe och jobba sent när alla sover.

Puss och god natt!

IMG_5782.JPG

2014-08-08 Mitt liv, Recept
  • 2014-08-01, 18:24
  • 5

Vill man ”unna sig” lite kollisar vilket jag förstås gör ibland är detta mums! Man ska inte sluta leva utan hitta en balans man själv trivs i. Ska jag äta kolhydrater vill jag äta något smaskigt och inte en torr brödskiva för då kan det lika gärna kvitta. En tallrik krispig pommes tex hur gott är inte det…;) Sånt kan jag njuta av någon gång men skulle jag vräka i mig det dagligen blir jag ett berg och en kropp som mår kass och det vill jag inte.

Grillade Tortillas med västerbottenost, kantareller och guaccamole fick Janne efter hans hockeyträning igår (Ja dom har redan börjat och han är överlycklig, haha) Han var ganska nöjd med den rätten och jag måste säga att herremingudars vad gott det är. Krävs nästan ingen recept utan man kan ta vad som, men västerbottenost ger så god smak. (Idag åt vi kräftor till!)

Tortilla 

Västerbottenost

Kantareller

tomater

ruccola

salt och peppar

Stek kantarellerna, lägg allt på en tortilla, vik ihop dubbelt och stek. (kokosfett från mm sport är bästa tycker jag) Jag stekte i grillpanna så blir det extra krispigt eller om man lägger dom på grillen.

Sedan skär i bitar- även gott som snittar till en fördrink.

Jag gjorde även med salami på några.

Guacamole har jag inget exakt recept men detta var gott:

1 mosad avocado

2 pressade vitlöksklyftor

1 dl creme fraiche

Några droppar citron

Några droppar Santa maria Extra hot pepparsås

Rör ihop och låt stå en stund.

DSC_0337

Jag lade dom på en salladsbädd och extra gott när dom är krispiga.

Mums!

Nu har vi kommit tillbaka från havet. Puss så länge!

20140801-182750-66470769.jpg

 

 

 

2014-08-01 Recept
  • 2014-06-21, 23:09
  • 4

Dagen efter midsommmarafton!

Har ni det bra? Vi var på middag hos vänner igår kväll och fick så god mat. Timmarna flög fram och det var supermysigt.

Lovade recept på sommarkakan jag gjorde igår. Det är inte ofta jag bakar men gjorde det mycket förr så det finns en hel del recept på både mat och bakverk som vi nu håller på att fixa ordning som ska in i den nya receptfliken. Har ni sett den? Längst till höger i menyn. Alla mina recept fylls på allt eftersom så håll utkik om ni letar efter något.

Den här kakan är jättelätt och är god med rabarber och hallon. Ni hittar mitt recept HÄR. 

20140620-125759-46679011.jpg

Västerbottenpaj med mandelbotten brukar vara en favorit på buffén.

DSC_0167

Pajdeg:

Detta är det vanligaste receptet  man hittar bland alla Lchfrecept men också det bästa. (Jag lägger ibland i ost i skalet)

3 dl mandelmjöl

1msk fiberhusk

1/2 dl sesamfrön

lite salt

40 g smör

1 ägg

Sätt ugnen på 200 grader

Mixa madelmjöl, fiberhusk, sesamfrön i en matberedare ( jag gör inte alltid det, behövs inte)

Tillsätt övriga ingredienser och kör till en deg.

Låt vila i kylskåp en stund.

Tryck ut degen i en pajform, grädda den i ca 8 min. (Passa så det inte bränns)

Fyllning:

3 dl grädde

3 ägg

3-4 dl västerbottenost

salt, peppar

Vispa ihop allt och häll i den gräddade pajskalet. Lägg i hälften av osten i botten först sedan häll på resten.

Grädde nederst 200 grader ca 25 min.

Ibland tar jag i ett par msk hackad gräslök och kantareller. Hur gott som helst….Perfekt till buffébordet! 

Bon apetit!

 

2014-06-21 Recept
  • 2014-04-24, 17:28
  • 16

Nu ska ni få min mammas recept på världens nyttigaste och godaste fröknäcke. Hon äter nästan bara rawfood och har alltid haft ett stort intresse för näringsrik mat. Vi är uppvuxna på landet med eget jordbruk och allt vad det innebär- aldrig margarin eller lightprodukter mm. Jag var inte stor när jag fick lära mig att äta groddar och varje dag otäcka vitaminer. Lördagar skulle hon alltid till den tråkiga hälsokostaffären men där upptäckte jag att dom hade nötkräm tack och lov. =)

Här kommer därför mammas grymma recept på fröknäcke. Jag har sett många recept på hemmagjorda kex men tror inte jag sett detta och jag tror också det är dom godaste jag ätit. Bra gjort mamma! Nu ska jag sprida vidare och även göra själv när vi kommit i ordning med flytt. Tur att jag får av dig så länge. ;)

ca 40 st frökex.
2 dl chiafrön (Innehåller väldigt mycket omega3!)
2 dl pumpakärnor
2 dl solrosfrön
2 dl sesamfrön (gärna oskalade)
Lite himalayasalt (Rik på mineraler)
Kokossocker  (Lågt GI, ca 1msk)
6dl vatten

Man kan också ta i gojibär och mullbär om man vill ha fruktkex. Man kan också ta i dill, man kan även ta i hackad lök. Det finns massor beroende på vad du vill ha för smaker.

20140424-171237.jpg

Chiafrön är utmärkt att använda som bindemedel eftersom det bildar en slags gele. Vill man ha så mycket näring kvar som möjligt ska man inte använda kokt vatten och inte heller ungsbaka.

Gör så här! 

Blötlägg chiafrön i en bunke, låt stå och dra ett par timmar, rör om då och då så det blir en jämn gelé. (Använder ni torkade frukter, dill ska dom också blötläggas.) Lägg de övriga fröerna i en annan bunke täckt med vatten.  Slå sedan av vattnet från fröerna och blanda ihop med chiafrön som då blivit en gele. 

Rör sist i salt och kokossocker. 

Klicka sedan ut på bakplåtspapper tex i ett pepparkaksmått. Tryck ut och platta till, beroende på hur tunna du vill ha dom. Jag gillar när dom är tunna, kripsiga och alldeles underbara. 

Bästa är att torka dom under lång tid på svag värme tex i en dehydrator (OBH Nordica har en liten billig variant.) Man kan också torka dom i ugnen på endast 50 grader ca 12 timmar. Sätt en grytlapp mellan ugnsluckan. Torktiden varierar hur tjocka kex man gör. Man ser när dom börjat torka, när dom går att lossna från pappret kan man vända på dom och då torkar dom fortare.

Tunna och frasig! 

Det bästa är om man köper rawfoodfröer som är försiktigt behandlat från början för att behålla högsta möjliga näringsinnehåll. Det är också därför det är mycket bättre att låta dom torka under lång tid. Det kräver lite mer tid, ugnen kan man låta stå på så svag värme tex under natten eller en dag på helgen. Men det ger så otroligt bra resultat.

20140424-171228.jpg

Du behåller näringen när du inte kokar eller bakar sönder dom. Det är rawfood! Idag åt jag ett på jobbet med avocado… sååå gott! 

Sprid gärna detta vidare på fb, dela om ni gillar det.

Dags att byta om för att åka ner till Göteborg. Dagens runda gjordes i morse och ikväll ska vi på 15-årsjubileum på farellis.

Vi hörs snart!

Puss

 

2014-04-24 Hälsa, Recept
  • 2013-04-15, 23:40
  • 21

Jag jobbade till halv åtta efter att städat salongen ordentligt, bara det är ett träningspass så jag var redan uppvärmd när jag kom hem. Hade egentligen tänkt mig ett träningspass på gymmet men när äntligen värmen har kommit ville jag ut och ändrade mig. Jag fick även med mig Marilyn och vi sprang i bra tempo ca 40 minuter. Så kul att springa ihop, hon har bra kondition och jag hängde på. Hon var till och med lite imponerad över mami tror jag ;)

Detta tog jag på mig, mxdc sport och det var underbart att slippa jackan!

Äta före man springer blir inte bra men jag behövde lite energi…. tog en slurk av Jacked fuel som ger mig vingar ;) energi iaf! Eftersom det är coffein tar jag inte mycket men lite grann gör att jag orkar utan att trycka i mig något annat. Mat äter jag en stund efter löpningen.

Här kör vi igång! Min fina duktiga tjej!

Jag älskar att springa när det börjar bli vår, jag har min bästa träningsperiod vår-sommar. Vissa kanske får en svacka på våren när  det blir mer krav, men jag hävdar fortfarande att -UT i friska luften och ljuset och rör på er…. ni får endorfiner. Massor!

Och när man har sprungit blir man så här glad och svettig…Endorfiner flödar!

Nu ska jag visa vad jag fick idag. En kompis till mig lade upp ett Lchf ”bröd” på facebook och jag frågade vad det var. Hon kom sen in till mig på salongen med en skiva och recept. Jag älskade smaken och hade tänkt att baka det men hinner inte….

Därför frågade jag om Marie kunde tänka sig att baka åt mig och jag betalar istället vilket hon gjorde så gärna!

Så- idag kom hon in med 4 stora brödkakor, nybakade och doftade ljuvligt! Jag testade en skiva efter jag sprungit med en skiva ost på och jag var i himmelriket…. är man en smörgåsnisse som jag och har slutat helt med allt bröd förstår ni att jag njöt.

Detta var bland det godaste lchf jag ätit!! Blev proppmätt på en skiva? Jippie! Lade upp på instagram och ni skriker efter receptet. Klart att ni ska få det! Vill ni dock som jag, låta Marie baka så ni hinner med annat så kan hon ta beställningar om ni bor häromkring.

En plåt med västerbottenost ( Ni hör ju… gott va!) tar hon 180kr för.  Vill ni ha med keso istället 140-160kr (Jag kommer inte ihåg exakt pris.)

Recept Maries goda lchf bröd-

1 1/2 dl Hasselnötter

1 1/2 dl Mandel

2 dl sesamfrön

ca 4dl linfrö

Kör detta i en mixer.

 

100g smält smör

7 ägg

150 g riven västerbottenost (kan bytas ut mot 500gkeso)

1 liten burk vitlöksost

2 dl turkisk yoghurt

Blanda ihop detta.

 

1 1/2 dl fiberhusk

1 tsk salt

4 tsk bakpulver

1 tsk örtsalt

Blanda ihop.

 

1. Mixa alla nötterna och lägg i en skål.

2. Blanda ner saltet, bakpulvret och fiberhusket.

3. Blanda sen ner äggblandningen

4. Bred ut på en långpanna med bakplåtspapper näst längst ner i ugnen på 175 grader. 50-55 minuter.

 

Man kan även lägga i tex oliver, det finns ju massa gott man kan blanda ner… solt tomater kanske?

Tack snälla Marie!

Jag hoppas ni gillar detta, nötterna i brödet gör dig verkligen mätt och det känns inte så där svullet och äckligt i magen efter man ätit en macka som innehåller mjöl. Perfekt på morgonen så står man sig länge.  Ni som vill ha brödet men inte hinner baka, maila mig så ska jag vb till Marie!

Nu kommer jag sova gott, i morgon börjar jag redan kl 8 så bäst att sova.

Puss

GOTT GOTT GOTT!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2013-04-15 Hälsa, Recept