• 2015-06-28, 14:38
  • 4

Har ni en fin helg? Vi har precis kommit in från 1,5 timma pw runt vackra Göteborg. Skulle kört löpning men det passade bättre med en pw nu så springer jag efter maten i eftermiddag. Solen är framme då och då och det är skönt väder, snart kommer den riktiga sommaren.

IMG_4001.JPG

Göteborg är så vackert att upptäcka både när man går, springer eller cyklar. Även fast vi ofta är ute på olika och långa rundor så ser jag något nytt varje gång.

IMG_4002.JPG

Den här middagen gjorde vi igår, jag har tyvärr urladdad systemkamera så detta inlägg får bli från mobilen. Vill tipsa er om en enkel med god middag trots bildkvalitén.

IMG_3946.JPG

Salami, mozarellafyllda kycklingfiléer med färsk basilika, soltorkade tomater på  salladsbädd med spenat och en kall god sås till. Så gott!

Tunt skivad salami

Mozarella, ekologisk  godast

Färsk basilika

Hackade soltorkade tomater

Stek filléerna så dom får färg. Gör ett snitt och stoppa in salami, ost och basilika samt hackade soltorkade tomater.

Ugnsgratinera dom på låg temperatur så blir dom saftiga och fina. Jag hade 150 grader ca 20 min.

Kall sås: (missade fota)

2dl ekologisk turkisk yoghurt

Chili (färsk eller krydda)

2 vitlöksklyftor

Jag tog i lite soltorkade tomater plus oljan.

Skvätt  honung

Salt, peppar

Rör ihop och låt stå en stund i kylen.

Jag gjorde även två små bruchettabitar. Vi köper alltid dom mindre tomaterna på kvist. Tycker dom smakar bäst. Jag grovhackade, rörde ihop med lite olivolja,hackad färsk basilika vitlök, salt och peppar. Stekte sedan brödet i olivolja och sen en stund i ugnen med tomatröran. Dom blev jättegoda.

IMG_3942.JPG

Lägg kycklingen på salladsbädden, njut!

Nu äter vi middag strax och samma rätt idag igen. Idag blir det dock utan Singha och Rosé. Visst är det bra med rester? ;)

Vi hörs!

 

 

  • 2015-06-23, 22:44
  • 23

God kväll!

Här har dagen rusat iväg. Var nästan som en zoombie i morse och kunde knappt ta mig ur sängen. Inte av trötthet utan att nacken och ryggen var skit. Jag har sovit bra på hotellet men kudden var ingen lek för min nacke…. visst är det hemskt när man är van vid sin riktiga säng och platta goa kudde och sedan likadant varje gång man bor på hotell- Kudden är tjock som 7 kuddar tillsammans. Får skylla mig själv att jag inte gjorde något åt det för jag glömde det varje kväll och vaknade istället med nackspärr på morgonen. Sista natten sov jag på två mjuka strandklänningar. =)

Gick ut och gick pw i morse och sedan var det bättre. Har jobbat 10 timmar på salongen och nu är det verkligen högtryck inför semestern. Alla vill bli fixade men jag tycker om när det är fullt ös.

När jag kom hem bytte jag om till träningskläder och gav mig ut och sprang. Soligt men sedan kom ösregnet. Himlen öppnade sig men när man springer är det bara att springa på. Man får upp tempot iaf. Skrev lite om detta på instagram förut och vill peppa er att fortsätta träna när ni väl kommit igång, öka tempot och kontinuitet är  A och O. Om ni vill ha resultat. Har förberett ett inlägg som kommer om just detta i morgon och hur jag tänkte när jag kom igång ordentligt. Höll på att skratta ihjäl mig åt några bilder ni ska få se….

IMG_3692.JPG

Efter rundan fixade jag lite tvätt från resan, plockat undan och tjejerna var på Bio. Dom är annars ganska laddade inför semesterresor som väntar så dom klagar inte så mycket på vädret ändå.

Blev sugen på dom nyttiga bountybollarna så dom gjorde vi ikväll. Snabbt och enkelt och ner med allt i en mixer sedan bara rör ihop. Inget socker utan bara dadlar, kokosmjölk, kokos, vaniljstång, kokosolja och lite kanel. Många undrar just över dadlarna när man har i dom. LOVAR er, det smakar inte dadlar. En del som inte gillar dadlar behöver inte funderar på det… Det smakar seg kola.

Recept: 

Alla ingredienser är ekologiska

10 dadlar Krav, urkärnade

1 dl kokosmjölk (Ta så mycket så du får en krämig konstisens)

200 gram kokosflingor

1/2 tsk kanel

1/2 tsk vaniljpulver

ca 100 gram mörk choklad

1 msk kokosolja

Mixa samman allt utom chokladen.

Lägg dom i frysen och sedan doppa dom i mörk smält choklad. Jag gör antingen egen eller köper mörk med råsocker.

Vill man ha något gott men undvika onyttigt är dessa super tycker jag. Älskar man kokos så kommer ni gilla dom….Både jag och tjejerna älskar dessa.

DSC_0337

Nu ska jag krypa ner, i morgon blir det en lika lång dag och hoppas hinna ut en runda på morgonen före jag börjar.

Tack för era hälsningar! Så kul att ni gillar resetipsen.

Natti

 

 

 

 

 

2015-06-23 Hälsa, Recept
  • 2015-06-09, 13:33
  • 3

 

Drömmen om varma dagar lever trots att vi har gått en bra bit in i juni och fortfarande går runt och småhuttrar. Många är vi som ser fram emot en härlig picknick i det gröna tillsammans med vänner! Solsken, skvaller och ett glas rosé är ett bra sätt att se till att man får en perfekt dag som fortsätter till en lika perfekt kväll. Plocka med en filt, lite bröd, ett par goda ostar, kallt rosévin och njut livet till max!

Rosévinet Belle Blush, gjort på Zinfandeldruvor från Kalifornien passar alldeles utmärkt för picknick. Med toner av jordgubb, hallon och vattenmelon passar det precis lika bra till en härlig måltid som dekadent sällskap.

Läs mer om vinet och få tips för en lyckad picknick här!

2015-06-09 Recept , ,
  • 2015-06-08, 11:55
  • 6

Måndag och ny vecka! Nu kör vi igång med vardagsrutiner igen och laddar för mycket träning, jobb och slutet av veckan är det skolavslutning för Marilyn som går ur nian. Gymnasiet väntar till hösten för min yngsta, känns galet.

Jag tänkte fresta er med en nyttig och god smoothie. Jag har varit ute på min dagliga morgonrunda, idag blev det en pw på 6 km före frukost. Rosa och svarta jackan var ni många som köpte på eventet. Jag och Janne har en del kläder kvar från MXDC om ni vill beställa, ni som inte var med i helgen. Går inte att få tag på någon annanstans än så här. Och den är super.

IMG_2601.JPG

Inte tightsen som är prickiga, det är spegeln. Linnet och byxorna ser ut så här:

IMG_2343.JPG

Vet många undrar mina storlekar, antar det är för att ni ska få en uppfattning om hur dom är. Mina tights är XS men har S också. ta inte för stora, störande om dom hasar ner. Linnet är S. Normala storlekar. Har även sportBH, den är jättebra.

Priser: Jackorna: Svart, rosa: 599kr (ord 999) Tights: 399kr Linnet:  299kr SportBH: 199kr 

Maila [email protected] så hjälper vi er.

OBS, vi har några få plagg kvar och inte i alla storlekar.

Dagens smoothie var en riktig goding. Kokosmjölk och exotiska frukter är så gott. Mättar, lägger sig som bomull i magen.

IMG_2598.JPG

Exotisk smoothie:

1 dl kokosmjölk

1 dl äppelmust (sockerfri) eller annan vätska

2dl exotiska frukter, mango, papaya, ananas

1 tsk nyponpulver

kokosolja eller hampaolja

Några myntablad 

Mixa ihop allt, strö lite kokoschips och myntablad.

Riktigt gott, jag gör den tjockare så blir det som glass.

Dags att fortsätta jobba, idag är jag hela dagen på salongen. Vi hörs snart!

Kram

ps. Stort TACK för dom fina blommorna jag fick av några gäster på eventet i helgen. Fick flera fina buketter, gulliga ni är!

IMG_2596.JPG

 

 

2015-06-08 Hälsa, Recept
  • 2015-05-29, 14:00
  • 12

Härligt med fredag! Igår kväll gjorde jag en laddning med goda chokladbollar. Blev sugen och tänkte att det ska vi ha att mumsa på i kväll. Pratade med min kund just om sötbegär, ”nyttigare godis” mm igår. Ni som också slutat med godis och sötsaker, visst är det en märklig känsla att istället längta efter dessa godbitar istället? Jag som alltid varit sån godisråtta tänker mer på jordnötsbars, bounty och chokladbollar. Fast med dadlar som sötning och nyttigare ingredienser. Sedan vräker man inte i sig. Det räcker med 2.

Jag har gjort dom flera gånger nu men ändrar nästan lite varje gång. Här kommer receptet:

12 st Dadlar, färska urkärnade

1 dl krav fibergryn ( här kan man ta mandelmjöl eller bara nötter)

1/2-1 dl grovhackade hasselnötter eller mandlar

1-2 msk kokosolja

2 msk kakao

Nypa vaniljpulver

1-2 msk starkt kaffe

Mixa samman allt i en mixer.

Jag har allt i krav och ekologiskt, det smakar så mycket godare och inte många kr dyrare.

Rör ihop allt och forma till små bollar. Rulla i kokos och ställ i kylen.

DSC_0356

Vansinnig goda!!! (Flera undrar om dom smakar dadlar- NEJ! Verkligen inte. Du kan lura vem som helst. Köp dom i lösvikt, mjuka.. Smakar kola. ;) 

Tog en 6 km pw före frukost idag, skulle tränat Bodypump också vid 12 men min nacke är ganska kass just nu. Får problem med den emellanåt när jag jobbat mycket, suttit längre stunder vid datorn.. Jädra skit är det.

IMG_1899.JPG

Fick en akuttid och körde akupunktur i morse efter PW och det är så bra. Nålarna gick nästan inte in i nacken så det är riktigt spänt och ont upp i huvudet. Fick låna med mig en TNS apparat, vet jag tyckte den var grym när jag hade värkar för man blir avslappnad plus det lindrar smärtan lite. Ska köra med den i helgen och försöka hålla mig borta från tunga lyft över axlarna. Svårt när man älskar styrketräning.

Roddar för fullt med allt tills nästa fredag idag. Ljud, ljus, goodiebag, tävlingarna, all teknik till föreläsarna, allt som ska skrivas ut, alla överraskningar, allt som ska köras hit och dit mm mm ;) Det är så kul!!! I morgon ska jag och Janne hem till Jessica (från blueco.se) och vi ska sätta ihop allt så det är helt klart med hela programmet mm.

Nu måste jag fortsätta här, vi hörs lite senare. Vi har en vinnare som vann snygga LDIR!

Jordnötsbars, länk ovan

Jordnötsbars, länk ovan

Bounty, länk ovan

Bounty, länk ovan

 

 

 

2015-05-29 Hälsa, Recept , , ,
  • 2015-05-25, 16:16
  • 0

Hallå! Har ni haft en fin helg? Missa inte LdIr tävlingen, kul att ni är många som också gillar dom snygga bootsen. Här har vi kommit igång även om det var bra segt i morse. Jag tog en runda PW på 5 km före frukost och i kväll blir det ett tabatapass och corepass på gymmet. Såg vem som är instruktör och vet redan nu att jag kommer vara halvdöd efter dom två passen.

Ni är flera som skrivit att ni också gillar bönpasta, nu är det slut med ”unnasigmaten” som i helgen och dags att återgå till vanliga rutiner igen. Lördagen åt vi massa gott förstås och även igår en god ”vanlig pasta” som Janne gjorde. Helgen är till för att njutas tycker jag av lite det man känner för, det viktiga är att du lyssnar på din kropp vad just du klarar av att äta utan att börja med något frosseri.

Jag tycker den här rätten är enkel men jättegod, dessutom mycket protein och lite kolhydrater så orkar jag passen i kväll.

Kyckling med tomat och basilika 4 pers

Bönpasta, (Jag har den från risenta)

4 kycklingfileér, skär i bitar och stek

Champinjoner

Röd paprika

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

3 dl grädde

Soja

1 msk tomatpure

Kycklingbuljong

Basilika

Färsk tomat

Riven parmesan

Stek kycklingen och fräs lök, champinjoner och lök i kokosolja. Vänd ner kycklingen och resten av ingredienserna. Tillsätt tomatpure, grädde och kryddor. Koka ihop. Smaka av med mer basilika om det behövs.

Jättegott!

DSC_0264

Sitter och jobbar med några inlägg som kommer strax, ett samarbete med en smyckesbutik jag tror ni kommer gilla samt en del info om vår stora inspirationshelg på Sankt Jörgen. Det närmar sig!

Hej så länge!

ps, hur går det med magövningarna? Kör ni? Nu laddar vi för minst tre pass med dom övningarna i veckan och kanske vi klarar av mer än ett set.

 

2015-05-25 Recept
  • 2015-05-19, 18:53
  • 10

Detta måste ni testa om ni gillar jordnötssås… Jag älskar pasta men undviker det på veckan, äter det gärna någon gång på helgen. Under veckorna anpassar jag kosten till hur jag tränar, planering är därför viktigt. Den veckan jag skulle köra Göteborgsgirot över 7 mil i tuffa backar laddade jag med mycket kolhydrater, kroppen mådde bra av det men då är det också en hel annan träning och jag vet hur min kropp fungerar. Tränar jag mindre håller jag mig från att äta för mycket. Ska jag köra hårda tabatapass, intervallpass vill jag ha mer. Går inte upp i vikt, snarare mår bättre. Man måste hitta sin grej vad som fungerar för sin kropp.

Igår blev jag dock sugen på pasta men gjorde bönpasta istället, rik på protein och mindre kolhydrater men mycket näring. Väldigt gott för man får ändå den krämiga och känslan att det är pasta.

Kyckling i jordnötssås (utan socker förstås) blev det till middag och här är receptet:

Strimlad kyckling i jordnötssås 4 pers 

Strimla 4 färska kycklingfilleér och stek med salt och peppar

2 paprikor gul, röd och fräs i pannan 

2 vitlöksklyftor

1 tsk sambal oelek (Starkare ta ännu mer) 

skvätt sojasås

ca 1/2 dl jordnötssmör 

1 burk kokosmjölk   

Körsbärstomater, lägg på efteråt

Parmesanost

Detta kanske man vill ha ris till men bönpasta eller sötpotatis funkar lika bra. Det blev galet gott!

DSC_0962

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 Bon apetit! 

2015-05-19 Recept
  • 2015-05-11, 18:04
  • 14

När jag skrev in chokladbollens dag hamnade jag på Negerbollens dag. What? Jag trodde inte det fanns kvar längre. I alla fall. Dom här små godbitarna finns i många varianter. Jag har gjort en del och ni hittar dom under receptfliken i menyn på bloggen. Efter jobbet idag svängde jag snabbt ihop ett gäng för att testa ett nytt recept jag fick av min kund och bloggläsare Carina. Tusen tack! Jag säger bara WOW vad goda dom blev.

Nötter, dadlar, kakao, kaffe och jordnötssmör. Lite annorlunda och helt fantastiska. Räcker med 1-2 och bra energi tex efter ett pass eller precis innan. Ha med dig ett par till jobbet som mellanmål. Just det där med ”nyttigt godis” tror jag dock ibland man kanske lätt ”överäter” nämligen. Visst, det är frukt men är man känslig för fruktsocker ska man inte äta för mycket. Jag tar 1-2 sedan bra. Äter du kanske alla 15 på en gång, då ska du inte göra dom alls. Självklart betydligt bättre än ett par snickers med vitt socker i.

Eller varför inte göra dessa som tex lördagsgodis? Mina tjejer gillar dom här nyttigare varianterna på bars, kokosbollar, bounty mm. Då undviker man dessutom vitt socker. Har du dålig mage- Stryp sockret direkt. Pang bort bara.

Jag har slutat helt med godis och efter 3 månaders uppehåll, inte en enda dag som jag har ont  magen. Allt är borta.

Vill ni ha receptet på dessa?

IMG_0844

Chokladbollar med jordnötssmör: 

10 urkärnade dadlar. Jag köper krav i lösvikt.

250 gram mandlar

0,75 dl kakao (jag tog 0,5) Köp någon krav, smakar mycket bättre.

3-4 msk jordnötssmör

4 msk kaffe

Mixa ihop allt och rulla i kokos, låt stå i kylskåp.

Jag älskar dom! Tycker om att det är mörkare smak eftersom det är mer kakao och jordnötssmaken… mums!

IMG_0845

Trötta i morse var vi allt, men nu är vi i gång. Skönt med kortvecka! Jag ska snöra på mig jogggingskorna och ta mig en kvällsrunda i solen. Skönt att få frisk luft och röra på sig i lagom tempo efter helgen. Ska visa alla bilder från Vårbalen och vi har en vinnare från Jsquadtävlingen i kväll.

Hej så länge!

ps. Några av er frågar om dadlar, om man inte gillar dadlar tex vad man kan söta med. Just dadlar är så bra för att det dels ”fyller ut” bra och det blir en slags kolasmak. Köp dom i lösvikt. Gärna krav. Det går inte jämföra dom andra. Blir något dyrare men jag tycker det är värt att betala mer för bättre råvaror. Ni kommer inte ens känna att det är dadlar. Lovar. Det är ett bra sötningsmedel. En del tar banan som sötning, för min del kan jag inte ens känna lukten så det går inte.

Lycka till! Våga testa.

2015-05-11 Recept
  • 2015-05-02, 13:22
  • 0

Belle Blush är ett uppfriskande rosévin, gjort på Zinfandeldruvor från Kalifornien. Med toner av jordgubb, hallon och vattenmelon.
Belle Blush passar lika bra till sommarens alla aktiviteter! Varför inte till en mysig brunch, en picknick i det gröna, till midsommarens dukade bord eller till det fantastiska sommarbröllopet!
Boxen är inte bara fantastiskt vacker, den är också lite mindre (1,5 liter) och behändig att ha med sig!

Trevlig sommar!

Läs mer om Belle Blush här!

Presenteras i samarbete med Belle Blush

2015-05-02 Recept , ,
  • 2015-04-29, 12:57
  • 14

Ni som följt min blogg länge vet att jag för några år sedan skrev ett recept på fläskfilegryta. Den där grytan hade under ett tag topp på antal klick och statistik under en lång tid på Amelia. Galet. Många verkar söka på just ”Fläskfilegryta” också.  Men den  är väldigt god. Igår gjorde vi den och hade grönsaker till. Jag fräste sparris och broccoli i kokosolja och grovmalen svartpeppar. Strödde på lite riven parmesan över. Hur gott som helst.

DSC_0524

Fläskfilégryta 4 pers

ca 7oo g fläskfile

2 tsk dijonsenap

1 paprika

1 vitlöksklyfta

1 chalottenlök

1 msk tomatpure

Färska champinjoner

1msk kalvfond, eller efter smak.

3dl Grädde

1 dl creme fraiche

salt peppar

Lite cayenpeppar

DSC_0531

Stek köttet i mindre skivor, krydda. Fräs lök med vitlök, paprika. Stek champinjonerna för sig-  lägg i allt i grytan. Tillsätt resten- låt koka ihop, sänk plattan och koka under i minst 10 minuter.

Man kan servera med vad som helst, sötpotatis eller klyftpotatis eller ris…..

Puss på er

2015-04-29 Recept

 Jag blir så trött på alla som klagar på människor som väljer att äta nyttigt. Uppriktigt skitförbannad blir jag. Jag fick precis nu meddelanden på Instastories där en tjej klagade på att…

Migrän från helvetet slog till i eftermiddags. Finns ingenting som är värre. Jag trodde jag skulle tuppa av. Jag kände det var på gång i morse men tänkte att det bara var…