• 2017-04-10, 07:55
  • 3

God morgon! Vill tipsa er om en god räkgryta som är snabb att svänga ihop en stressig vardag. Den har mycket smaker som vitlök och cayenne som passar gott ihop med räkor.

Räkor går att göra så mycket med!

Het räkgryta 4 port

ca 1 kg räkor med skal

kokosolja eller smör att steka i

3 tsk curry

1/2 tsk paprikapulver

3 pressade vitlöksklyftor

1/2 purjolök

1 röd och gul paprika

3 msk tomatpuré

1 msk soja

1/2 tsk sambal oelek el mer

2 dl grädde

1/2 dl vitt matlagnings vin

2 dl créme fraiche

1-2 krm cayennepeppar

1 paket lättstuvad bladspenat (Inte nödvändigt om du inte har hemma)

Gör så här: 

1. Skala räkorna

2. Fräs curryn, cayenne, vitlök, purjolök, paprikor knappt att mjukna. Jag finstrimlar alla grönsaker.

3. Tillsätt tomatpurén, soja, grädde och koka ihop. Rör i vin och crème fraîche. Lägg i resten av kryddorna, smak av.

4. Låt det småkoka ca 10 minuter, lägg i räkorna allra sist som bara ska i hastigt i, dra av grytan direkt.

5. Värm spenaten för sig och lägg underst på ett fat, lägg sedan på grytan.

6. Servera med valfritt tillbehör, ris, glasnudlar, blomkålsris eller em matig sallad.

Jag tycker detta är jättegott och kommer ha en matig sallad till idag.

I början på veckan drar jag alltid ner på kolhydraterna, jag äter ofta lite mer det jag känner för på helgen men så fort veckan är igång blir det nyttigare mat, inget fika eller godis.
Det var faktiskt så jag kom i form för många år sedan.

Jag började med en ”ätardag” och skrev ner goda recept jag planerade in under veckan. Planera din mat, ha mycket hemma så slipper du stoppa i dig något onödigt bara för du har blodsockerfall.

Jag valde en enda dag i veckan där jag åt lite vad jag kände för. För mig funkade det bra, det blev en dag att se fram emot, men sedan blev det mindre och mindre onyttigt den dagen. Suget försvann.

Det passar inte alla, har du ett stort sötbehov tror jag det är bättre man stryper socker helt, ersätt med annat som du tycker är gott. Det får inte bli för mycket krav, eller jobbigt för då kommer du trilla dit när du tycker din tråkiga diet är pesten. Jag är emot alla dieter där du tappar livslusten helt på grund av att du alltid räknar, väger, eller tänker på det får jag inte äta, eller det får jag inte äta.

Jag tror mer att vi ska försöka tänka på allt gott du får äta istället, positiv belöning istället för negativt. Alla är olika så pröva er fram.

 

 

  • 2017-04-05, 19:28
  • 23

Här kommer tips på en jättegod kycklinggryta vi åt när Jannes föräldrar var här på middag. Den är busenkel men väldigt god! Det är bland annat champinjoner, lök, curry, grädde och apelsin. Makalöst gott, ni måste testa.

Servera ris eller blomkålsris till med en fräsch sallad, vi hade även jordnötter och annansbitar i småskålar på bordet som gästerna kan strössla över.

Recept Kycklinggryta med curry 4 port 

3 stora kycklingfiléer

250 gram färska Champinjoner

1 msk Curry

1 gul lök

5 dl grädde

1 msk tomatpure

rivet skal från en apelsin, pressad apelsinsaft

Salt, svartpeppar

Kokosolja

Gör så här:

1. Stek kycklingen i kokosolja eller olja. Salta och peppra, ta upp kycklingen och låt den vila några minuter.

2. Skär den i mindre bitar.

3. Fräs hackad lök ihop med curryn.

4. Stek champinjonerna i bitar och lägg i kycklingen.

5. Häll på grädde och sänk plattan. Lägg i tomatpure, pressa saften från en apelsin samt rivet apelsinskal. Låt koka på svag värme i ca 20 minuter. Späd med mer vätska om det behövs.

Smaklig måltid!

Grytan kan du göra i god tid innan middagen, jag lovar att ni kommer bli förvånade över smaken.

Ni anar inte vad gott med tillbehören till.

Recept på franska chokladtårtan kommer inför helgen om ni vill ha den. Idag har jobbat på salongen på förmiddagen och med allt kring bloggen, fotat en del som ska ut i helgen och förberett recept. Janne var här sedan igår då han varit på mässa i Örebro, mysigt när vi kan ses mitt i veckan här uppe. Saknar honom redan men fördelar och nackdelar med särbolivet.

Nu blir det middag och svenska mästerkocken!

 

 

 

2017-04-05 Johanna Toftby, Recept
  • 2017-03-15, 09:33
  • 16

Innehåller adlinks till MMsports 

Oj vad kul att ni gillar film! Ni var många som ville göra kycklinggrytan jag lagade på instagram igår. Den är så god med jordnötssmör, ingefära och vitlök. Det tar ca 20 min sedan klart. Här kommer inspiration till kvällens middag eller helgmiddagen, servera med ris eller goda grönsaker. Jag har alltid jordnötssmöret från MMsports med bitar i, det är så gott! Enkelt att beställa hem några burkar HÄR. (fritt från färgämnen och konserveringsmedel)

Kycklinggryta med jordnötssås 4 port 

3 kycklingfileér

2 hackade vitlöksklyftor

1 tsk riven ingefära

1 tsk sambal oelek

1 tsk röd currypasta

1 msk sweet chili

1/2 dl jordnötssmör

1 burk kokosmjölk

1/2 röd paprika

1/2 gul paprika

1-2 dl Sockerärtor

1/2 purjolök

skvätt lime

Kokosolja som du steker i.

(Ta grönsaker du har hemma, man kan lägga i morot, broccoli, sockerärtor mm)

Gör så här: 

Strimla kycklingfilleérna och stek med salt och peppar, strimla paprikorna och purjolöken och fräs snabbt i pannan med kycklingen. Lägg i alla grönsaker.

Lägg i resten av ingredienserna, allra sist jordnötssmöret. Låt koka ihop på medelsvag värme ca 10 min. Servera med en god sallad, eller ris. Gratinerad blomkål och broccoli är också gott.

Enklare kan det inte bli, men smakar gudomligt. Klicka på filmen så ser du hur jag gjorde, videon är inte filmad med videokameran utan direkt till instagram med telefonen, därför det är sämre kvalite.

 

 

 

  • 2017-02-21, 16:36
  • 26

Här kommer ett gott lunchtips. Jag älskar italienska smaker och jag älskar pasta. Jag äter dock inte lika mycket pasta som förr, det får räcka med max någon gång i veckan eller på helgen. Ibland kan jag bli riktigt sugen på en god pastasås med tomater, den här lät jag koka extra länge så satte sig smakerna bättre. Smakrika köttbullar med parmesan och goda kryddor, detta måste ni testa!

Äter ni pasta eller skippar ni det helt? När jag var betydligt tjockare så åt jag pasta och bröd varje dag. Lite godis och glass på det så smög sig kilona på mig allt mer utan att jag märkte något. Det är så jobbigt när man blundar och inte vill se. Förrän bikinisäsongen kom och jag stod i provrummet och insåg att det var dags att få ordning på mig själv. Så vill jag varken se ut eller må igen.

Jag njuter fortfarande av pasta, bröd och godis, men bara någon gång i veckan istället för flera gånger om dagen.

Här kommer veckans godaste pasta!

Köttbullar i tomat-och zucchinisås 4 port

225 g nötfärs
3/4 dl smulor av färskt fullkorsbröd
1 ägg
3/4 tsk malen svartpeppar
1/2 tsk italiensk örtkrydda
6 msk riven parmesan
1 finhackad gul lök
2 finhackadd vitlöksklyftor
2 gröna zucchinier i halvmånar
400g konserverade körbärstomater
400g krossade tomater
4 msk hackad färsk basilika

Koka valfri pasta (Lagar alltid på bönpasta men idag underbar vanlig pasta)

Gör så här: 

1. Blanda färsen, brödsmulor, ägg, lite peppar, italiensk krydda och 4 msk ost i en bunke. Forma till större köttbullar. Jag gillar när de är större och inte perfekt rullade. Känns mer hemmalagat.

2. Häll lite olja i en panna och stek köttbullarna på medelvärme i ca 15 minuter eller tills de har fin färg och är helt genomstekta.

3. Lägg de färdiga köttbullarna i en skål och låt skyn vara kvar i pannan. Upprepa med resten av köttbullarna.

4. Fräs lök och vitlök i pannan i 5 minuter eller tills löken är mjuk.

5. Rör ner zucchinin, tomater (med spad) och osten. Lägg i köttbullarna. Koka upp och sänk värmen, låt småputtra 40 min.

6. Rör ner hackad färsk basilika och garnera med basilikakvistar

 

2017-02-21 Johanna Toftby, Recept ,
  • 2017-01-03, 16:51
  • 26

Såhär efter jul är det skönt att äta mindre kolhydrater igen. Jag äter allt jag känner för i december, så det är skönt att vara tillbaka i vardagsrutinerna igen. En smakrik bolognese och vitkålsstuvning med parmesan kan man bjuda en kung på om det skulle behövas.

Hur gör ni, lägger ni om kosten helt eller kör ni på som vanligt? Berätta! 

Storkok är ett bra sätt att skona både kropp och plånbok efter jul. Lisa-Marie kan få med sig lunchlåda och gör man det rätt mår magen också bra. Till exempel en bolognese med vitlök, oxfond och lite rödvin som kokat länge ihop med krämig vitkål och parmesan Vad kan gå fel? 

Recept 

Bolognese: 4 portioner
500g nötfärs
1 1/2 burk krossade tomater
1 dl rödvin el 3 msk vitvinsvinäger (jag tog båda men minskade på rödvinet)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
oxfond  2msk
2 msk ketchup eller 1 msk sweet chili (Går utan om du vill ta bort det söta)
salt och peppar, jag tog även lite paprikapulver
1 dl vatten (fyll på under koktiden)

Skär löken i mindre bitar och hacka vitlöken, fräs i pannan i olivolja eller smör. Fräs köttfärsen, koka ihop allt och låt stå på spisen och koka i 2 timmar på låg värme. Det blir galet gott när det får koka länge, det går förstås på kortare tid men ni måste testa. Blir mycket godare. Fyll på med vatten under koktiden.

Det blir en mustig god bolognese!

Parmesanstuvad vitkål 4 portioner
1 litet vitkålshuvud
3 dl grädde
1 dl parmesan
salt, peppar

Fräs kålen med lite smör, rör i grädden och parmesanosten med lite salt och peppar. Koka ihop på svag värme så det blir en stuvning. Behövs inget mjöl, låt den stå en stund så tjocknar den.

Tack världens bästa Linnie (linnielagar på instagram) för dina inspirerande tips, du är en en fin vän till mig och lagar så grym mat. Här kommer receptet för er som vill prova veckans godaste lunch. 

Dela gärna med dig av dina egna favoriter såhär efter helgerna!

 

 

 

  • 2016-11-14, 15:58
  • 6

Jag älskar libanesisk mat! Goda kryddor och lätt att laga ihop snabbt. Jag kör lite rivstart på måndagar med mindre kolhydrater och det onyttiga, istället lägger jag till goda nya smaker. Maten ska smaka gott! Särskilt när man har en jobbig vecka framför sig och behöver lite tröst i förväg.

Vad har ni för tröstmat?

img_2750

Jag och Lucy åkte ner till Göteborg igår kväll efter bodypump, Janne har varit hos oss hela helgen, jag älskar hemmahelger med god mat och mys med tjejerna. Jag har viktiga möten i veckan och kommer att åka till Stockholm på onsdag. Det är alltid roligt men också stressande att veta att veckan kommer att bli fullbokad. Då behöver jag ladda med mat, sömn och energi.

Och varför inte börja veckan med värmande och tröstande libanesiskt?

dsc03058-2

Libanesiska favoriter:

Tabbouleh: Underbar libanesisk sallad med hackade goda tomater, lök, massor med bladpersilja, citron, vinäger, olivolja och lite salt. Låt stå en stund, lägg i löken sist. Jag brukar även ha hackad mynta.

Hummus: Skulle kunna äta varje dag, bland det bästa jag vet. En sås gjord av kikärtor, sesampasta, olivolja, färsk vitlök, salt och citron. Idag köpte jag en jättegod som dom gör inne på Saluhallen i Gbg. Köp den om ni är där, så god om ni inte hinner göra egen.

Libanesiskt Kafta: Köttfärsbiffar med persilja. Jag blandar 500g nötfärs med 1 gul hackad lök, 1dl finhackad persilja, 3/4 krm cayenpeppar, 3 krm paprikapulver, salt, peppar. Blanda alla ingredienser i en  bunke, forma dom till små korvar med händerna, grilla i ugnen på ca 220 grader tills dom fått färg och är genomstekta. Pensla med olivolja då och då och vänd på dom.

Taouk: Smarriga kycklingspett i en yoghurtmarinad. Kycklingen blir mör och smakar ljuvligt av marinaden. Skär kycklingen i mindre bitar eller trä på spett. Gör marinaden: 4 port. 2 dl turkisk yoghurt, 3 pressade vitlöksklyftor, 1 msk paprikapulver, 0,5 dl olivolja, 0,5 tsk kummin, 1 tsk salt, 1 tsk svartpeppar, 0,5 tsk kanel, 1 msk Ajvar. Blanda alla ingredienser till marinaden, lägg kycklingen i en form och häll marinaden över. Blanda ordentligt. Låt stå i kylen minst ett par timmar, då blir dom som godast. Ta upp kycklingen, låt mycket av marinaden vara kvar på kycklingen, grilla i ugn ca 220 grader tills dom fått fin färg och är genomstekta. Ni kommer älska doften!

Servera med goda stora oliver.

Hoppas det smakar! 

dsc03056-2

Nu är jag mätt och måste ta tag i veckan. Jag har massor av kläder att fota, L-M hjälpte mig igår så några plagg har vi betat av. På torsdag kör jag vidare med min fotograf, jag har så mycket fint att visa er inför kommande julfester.

dsc02625-kopia-2

dsc02634-kopia-2

Idag går mina tankar till Annica, snälla, det måste komma ett bra besked nu så hon kan får svar på varför hon har så ont. Tusen tack för alla hälsningar, de betyder så mycket för henne.

Hur gör ni för att ladda inför en tuff vecka? Tipsa i kommentarfältet!

2016-11-14 Johanna Toftby, Recept
  • 2016-10-07, 10:28
  • 6

Hemmagjorda friterade pommes med en grillad köttbit och pepparsås är det godaste jag vet. Gör en fräsch, syrlig tomatsallad så bryter det av mot den mustiga pepparsåsen. Detta gjorde vi i onsdags när jag och tjejerna hade onsdagsmys. Den här gången lyxade vi till det med oxfile.

dsc00861

Grillad oxfile med pepparsås, tomatsallad och hemmagjorda Pommesfrites. 

Grillad oxfile Jag låter köttet ligga framme en timma före. Steker det sedan i smör i en grillpanna på hög värme, peppar salt. Lindar sedan in det i smörgåspapper en stund så blir det ännu saftigare. (Vi kör oftast medium, får gärna vara rött men inte blodigt)

Tomatsallad:

Hacka eller skär tomater i mindre bitar, skär upp en lök och blanda ihop. Jag tog schalottenlök. Ringla lite vit balsamvinäger, salt lite olivolja. Rör ihop så det får stå och dra sig.
Himmelskt gott till kötträtten.

dsc00840

Pepparsås  Min favorit. (Ca 4 pers)

5 dl grädde
1 1/2msk peppar (vitpeppar, svartpeppar, grönpeppar, rose)
1 msk smör
1 msk oxfond
1 tsk dijonsenap
1-2 tsk tomatpure
skvätt soja
skvätt rödvin (ett par msk)
salt

Fräs smöret med krossad peppar, (finns färdig) tillsatt resten av ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen och sjud såsen ca 15min så de tjocknar något.

Krispiga hemmagjorda pommes 

Skär stora potatisar eller bakpotatis i tjocka stavar. Koka dom nästan klart i saltat vatten. Häll av vattnet i ett durkslag, lägg dom på en bricka med papper. Ställ in dom i kylen ett par timmar så dom får torka till. Ingen plast över.

Värm upp ca 1 liter matolja i en stor (viktigt med stor) kastrull. Värm till ca 180 grader. Fritera potatisen i omgångar. Jag tog upp och lade dom på brickan, sedan ner i oljan igen. Då får man den allra bästa friterade potatisen.  (Om man inte har en fritös förstås.)

dsc00841

Så gott så jag smäller av!

Strö lite havssalt och torkad dill över, servera och njut! Det blir stor skillnad när man gör egen potatis.

dsc00851

dsc00856

Hoppas det smakar! Tomatsalladen blir magiskt till. Dom flesta som följer min blogg vet min passion för träning och bra mat. Vi äter ofta nyttig mat, men det hindrar oss inte att lyxa till det med något riktigt smaskigt när vi känner för det ibland. Jag tror det är viktigt att hitta en balans, lagom av allt.

Håller ni med?

Önskar er en riktigt fin fredag. Kommer ett inlägg om Annica lite senare.

Kram

 

 

2016-10-07 Recept ,
  • 2016-09-30, 11:28
  • 7

Hemmagjord pizza med extra allt på knaprig mandelbotten kan man bjuda en kund på. Vårt traditionella onsdagsmys rubbar vi inte på. Det har blivit en mysig grej vi gör tillsammans. Bara jag och tjejerna. Bryter av vardagen med något extra gott som alla är med och bestämmer, Charkbrickan är ofta återkommande men en nu blev det pizza. Tips och recept längre ner.

dsc00416

Igår fyllde min andra hälft år, Grattis älskling på din dag! Han är långt från mig som helst inte vill fira alls, jag tycker födelsedagar är det bästa som finns, haha! Sedan barn har jag älskat både ge och få uppvaktning. Kommer aldrig tycka det är tråkigt.  Men god mat är hans önskan men presenter och blommor har jag med ändå som han blev glad över.

Åkte ner sent igår, sliten efter en helt hysterisk vecka. Mycket jobb, möten och mycket projekt just nu men också mycket nytt som händer, det gillar jag!

Röda rosor till älsklingen som önskade sig sin favoriträtt- kyckling med en gryta jordnötssås typ. Alltid om han får välja.

dsc00431

dsc00434

Av mig fick han några bra hudkrämer  (Alla karlar tar typ det närmsta att tvätta sig mig och typ en hudlotion till ansiktet, haha om man ens tar något!) Sedan ska vi även åka till Köpenhamn till en utav våra favoritrestauranger Stick´s and Sushi på Tivoli. Bästa bästa! Det blev han glad över, även jag ;-)

Grattis igen älskling på födelsedagen!

Här kommer tips på godaste pizzan till fredagsmyset. Recept finns HÄR. Den blir knaprig och supergod utan vitt mjöl men med mandelmjöl istället.

dsc00373

Ta vad ni har hemma, jag hade parmaskinka, gorgonzola, sparris, paprika, champinjoner, kryddor och ruccola. Gaaaalet gott!

dsc00379

dsc00382

dsc00405-kopia

dsc00410

Nu är jag framme i Sthlm, åkte tidigt från Gbg i morse och ska upp en blixtvisit för möten och event, sedan hem igen. Ska upp igen på söndag kväll för att medverka i Malou efter tio så nu är det mycket fläng upp till Sthlm. Men superkul!

Måste kliva av, hoppas ni gillar pizzan och TACK för allt stöd till Annica. Ska skriva en grej om det lite senare efter några saker i kommentarsfältet.

Marilyn och hennes bästa kompis är här uppe två dagar, GISSA om dom är taggade för Justin Bieber!! Jag är avis!! Ångrar mig jag inte köpte fler biljetter. Kommer bli en supershow är jag hundra på.

IMG_5755.JPG

Stor fredagskram och ha det fantastiskt ni som ska på konserten.

 

 

 

2016-09-30 Johanna Toftby, Recept
  • 2016-09-18, 16:59
  • 18

Dessa ljuvliga kondisbitar gjorde vi igår som vi fikat på idag. Seg kladdkaka med chokladkräm som fyllning. Alltså, dom var sååå goda! Jag har alltid älskat att baka, det roligaste är små lyxiga kondisbitar med mycket choklad. Sedan några år tillbaka lade jag om kosten och allt bakadet, men sedan kan jag smyga in det ibland på helgerna. Att förbjuda tror jag skapar mer ångest, man tar en bit och njuter sedan är det bra. Men det handlar om balans, man måste pröva sig fram. Alla fungerar olika. Träna, ät nyttigt och ta något gott ibland. Mår man bra, håller vikten så funkar det ju. Eller hur? :)

img_5026

Recept:

Kladdkaka: (Hel plåt) Alltså mer än dubbel sats. ca 40 bitar
200 g smör
4 ägg
5 dl socker
3 dl mjöl
8 msk kakao
3 tsk vaniljsocker (vaniljpulver men mindre mängd)
4 tsk bakpulver

Chokladkräm: 
400 gram valfri choklad, jag tog Marabou digistive för crisp
2 dl grädde
1,5 tsk honung
50 g smör
nypa havssalt

Sätt ugnen på 150-165 grader ca 25 minuter

Gör så här: 
Koka först chokladkrämen. Grovhacka chokladen. Koka upp grädden snabbt, ta bort kastrullen från plattan, rör i den hackade chokladen och rör tills den smälter. Vänd i smöret och resten av ingredienserna. Låt stå kallt i kylen minst en timma.

Kladdkakan: Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker. Blanda i en annan skål mjölet, bakpulver, vaniljpulver och kakao. Vänd ner det i äggsmeten. Bred ut allt på en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i mitten av ugnen. Känn med en sticka, kakan ska vara kladdig.

Låt kakan svalna, dela den sedan i två stora bitar. Bred den kalla chokladkrämen på ena delen. Vänd sedan över den andra delen ovanpå så det blir rätt sida uppåt.

Lägg kakan i frys eller kyl 30 min innan ni skär upp den i små kondisbitar. Kakan är mäktig, men så god så jag svimmar. En riktig läcker kondisbit att bjuda på. Pudra på liteflorsocker.

Njut! 

img_5016-2

img_5029

Hur gör ni med godis och sånt där onyttigt. Bakar ni? Jag älskar ju det så måste nog göra mer, men får nog ge bort eller lägga i frysen, hehe. Jag kan ju gå bananans helt om jag sätter fart och det vill jag inte. Idag tog jag en bit sedan bra. För när jag provsmakade igår när jag bakade räknas väl inte…?

Nu ska jag åka upp till morfar som ligger på sjukhus. Mycket sjukhusbesök i helgen…. Ska visa bilder från när jag hälsade på Annica igår. <3 Hon är något bättre idag än igår. Puh..Nu hoppas vi det går åt rätt håll så hon kan börja sin behandling mot det andra i kroppen.

img_4435

Ska ni kolla hockey i kväll? Janne är på plats i Toronto! Heja Sverige!

Puss och kram

 

 

 

 

2016-09-18 Recept , ,
  • 2016-08-11, 23:30
  • 45

Ni var många som önskade recept på maten vi lagade förra helgen efter film på snap och insta. Vad slår en god köttbit och pepparsås, hehe? Vi har dock minskat på rött kött, det äter vi 1-2 gånger i veckan max. Blir oftast kyckling, fisk och skaldjur, därför njuter jag till max när vi äter riktigt gott, svenskt kött. Kommer aldrig kunna bli vegetarian tror jag även om jag älskar grönsaker och gärna vegetariska rätter ibland.

DSC_0933

Rotgrönsaker, vi hade även potatis. Ibland kör jag sötpotatis, det är lika mycket kolhydrater men mer näring. God smak.  Ibland bara grönsaker. Men jag älskar all slags potatis och ska jag minska på kolhydrater så äter jag mer av potatis och mycket mindre av pasta och ris. Pasta är värst fast godast. Äter lite det jag känner för till helgen så balanserar vi upp det under veckan.

Här kommer recept på god pepparsås: 

3 dl grädde
1 msk peppar (vitpeppar, svartpeppar, grönpeppar, rose)
1 msk smör
1/2 msk oxfond
1 tsk dijonsenap
2 tsk tomatpure
skvätt soja
skvätt rödvin (ett par msk)
salt

Fräs smöret med krossad peppar, tillsatt resten av ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen och sjud såsen ca 15 min så de tjocknar något.
DSC_0940

Vill ni hellre ha krispig sötpotatis till?  Det är galet gott. Vet ni hur man enkelt får dom krispiga och inte mjuka? Klicka HÄR.

DSC_13171-670x314

Det sista jag gör är att steka köttet. Jag steker i smör på hög värme, vill gärna ha medium/rare. (Låt alltid köttet vila minst 30 min i rumstemperatur innan ni steker)

DSC_0944

 Alltså huuuuuur gott?! 

DSC_0945

Idag har jag jobbat lång dag på salongen, har massor med hårtips till er som vill få lite inspiration och råd efter sommaren när våra hår är ganska sommarslitna. Även mitt… skomakarens barn. Hinner varken klippa eller färga trots vi är två (!) frisörer i familjen. Blir alltid snabb färg framför spegeln kanske bara i kronpartiet och lite snabb nyansering på längderna i duschen. Ingen skön avslappning i frisörstolen här inte. Men jag njuter av andra behandlingar istället som massage, fransar, ansiktsbehandling mm..

Älskar dom stunderna, då vill jag helst inte prata alls. Bara njuta, slappna av. Tänk när jag hade panikångest i alla år…. hjälp alltså. Gick inte ens till affären på ett år tror jag. Massage var inte att tänka på, inte gym eller stora butiker. Mardröm. Har man haft det vet man hur långt tid det tar att komma tillbaka, men man lär sig på vägen. Mycket av detta är med i Topphälsa detta nummer som vi gjorde i maj i år. Tidningen kom ut idag och ska berätta mer i helgen om reportaget.

IMG_1264.JPG

Hämtade Marilyn på fotbollsträning, Lucy vill stå i fram på två ben innan vi går ur bilen. SÅ spännande med allt =) Lilla tjejen, vår älskling är en riktig liten kärleksboll.

Har precis ”vaknat” upp ur en fullkomligt vidrig hormonbubbla. Galen migrän, deppig, tomhet, arg, ledsen. Ägglossningen från helvetet varade i 3 dygn, hade det fortsatt en timma till hade jag nog tagit in mig på psyket. Detta är inte varje månad tack och lov, men när det slår sönder hela min kropp blir jag mörkrädd. Botox är ur kroppen. Det hjälper mig mot migrän så mycket och måndag har jag äntligen tid så vi kan mota Olle i grind till nästa hormonsmäll. Inte mer än 4 månader få gå utan botox vid migrän. Tänk att ägglossning kan ge SÅ hemska hormonsvängingar.. jag är ju liksom färdig med barnafödandet. Men den här gången tog nog priset. Kanske för jag ätit för mycket skräp under semestern, kanske för jag börjat jobba precis, kanske för jag sovit för lite…

Ja. Allt stämmer… hade jag inte tränat så mycket dom här dagarna hade jag bara legat och gråtit. Det räddar allt.

Någon mer som känner igen sig? Migränhelvetet vid ägglossning, sedan kommer mer deppigt vid mens….

Inte lätt att vara kvinna, eller hur? Men ganska härligt ändå, allt som oftast. I morgon ska jag ta hand om fina Pernilla som ska få gå på Diggiloo med sin man. Åh så kul det ska bli att få rå om henne innan showen. När jag tänker på andra som kämpar med cancer eller hemska tuffa besked. Då är mina jobbiga hormoner ingenting. Jag nästan skäms. Hormoner är en riktigt skitsak när jag tänker på hur dom kämpar.

Kram på er och sov gott,  skönt med fredag!

 

 

2016-08-11 Hälsa, Recept