• 2016-09-18, 16:59
  • 18

Dessa ljuvliga kondisbitar gjorde vi igår som vi fikat på idag. Seg kladdkaka med chokladkräm som fyllning. Alltså, dom var sååå goda! Jag har alltid älskat att baka, det roligaste är små lyxiga kondisbitar med mycket choklad. Sedan några år tillbaka lade jag om kosten och allt bakadet, men sedan kan jag smyga in det ibland på helgerna. Att förbjuda tror jag skapar mer ångest, man tar en bit och njuter sedan är det bra. Men det handlar om balans, man måste pröva sig fram. Alla fungerar olika. Träna, ät nyttigt och ta något gott ibland. Mår man bra, håller vikten så funkar det ju. Eller hur? :)

img_5026

Recept:

Kladdkaka: (Hel plåt) Alltså mer än dubbel sats. ca 40 bitar
200 g smör
4 ägg
5 dl socker
3 dl mjöl
8 msk kakao
3 tsk vaniljsocker (vaniljpulver men mindre mängd)
4 tsk bakpulver

Chokladkräm: 
400 gram valfri choklad, jag tog Marabou digistive för crisp
2 dl grädde
1,5 tsk honung
50 g smör
nypa havssalt

Sätt ugnen på 150-165 grader ca 25 minuter

Gör så här: 
Koka först chokladkrämen. Grovhacka chokladen. Koka upp grädden snabbt, ta bort kastrullen från plattan, rör i den hackade chokladen och rör tills den smälter. Vänd i smöret och resten av ingredienserna. Låt stå kallt i kylen minst en timma.

Kladdkakan: Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker. Blanda i en annan skål mjölet, bakpulver, vaniljpulver och kakao. Vänd ner det i äggsmeten. Bred ut allt på en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i mitten av ugnen. Känn med en sticka, kakan ska vara kladdig.

Låt kakan svalna, dela den sedan i två stora bitar. Bred den kalla chokladkrämen på ena delen. Vänd sedan över den andra delen ovanpå så det blir rätt sida uppåt.

Lägg kakan i frys eller kyl 30 min innan ni skär upp den i små kondisbitar. Kakan är mäktig, men så god så jag svimmar. En riktig läcker kondisbit att bjuda på. Pudra på liteflorsocker.

Njut! 

img_5016-2

img_5029

Hur gör ni med godis och sånt där onyttigt. Bakar ni? Jag älskar ju det så måste nog göra mer, men får nog ge bort eller lägga i frysen, hehe. Jag kan ju gå bananans helt om jag sätter fart och det vill jag inte. Idag tog jag en bit sedan bra. För när jag provsmakade igår när jag bakade räknas väl inte…?

Nu ska jag åka upp till morfar som ligger på sjukhus. Mycket sjukhusbesök i helgen…. Ska visa bilder från när jag hälsade på Annica igår. <3 Hon är något bättre idag än igår. Puh..Nu hoppas vi det går åt rätt håll så hon kan börja sin behandling mot det andra i kroppen.

img_4435

Ska ni kolla hockey i kväll? Janne är på plats i Toronto! Heja Sverige!

Puss och kram

 

 

 

 

2016-09-18 Recept , ,
  • 2016-08-11, 23:30
  • 45

Ni var många som önskade recept på maten vi lagade förra helgen efter film på snap och insta. Vad slår en god köttbit och pepparsås, hehe? Vi har dock minskat på rött kött, det äter vi 1-2 gånger i veckan max. Blir oftast kyckling, fisk och skaldjur, därför njuter jag till max när vi äter riktigt gott, svenskt kött. Kommer aldrig kunna bli vegetarian tror jag även om jag älskar grönsaker och gärna vegetariska rätter ibland.

DSC_0933

Rotgrönsaker, vi hade även potatis. Ibland kör jag sötpotatis, det är lika mycket kolhydrater men mer näring. God smak.  Ibland bara grönsaker. Men jag älskar all slags potatis och ska jag minska på kolhydrater så äter jag mer av potatis och mycket mindre av pasta och ris. Pasta är värst fast godast. Äter lite det jag känner för till helgen så balanserar vi upp det under veckan.

Här kommer recept på god pepparsås: 

3 dl grädde
1 msk peppar (vitpeppar, svartpeppar, grönpeppar, rose)
1 msk smör
1/2 msk oxfond
1 tsk dijonsenap
2 tsk tomatpure
skvätt soja
skvätt rödvin (ett par msk)
salt

Fräs smöret med krossad peppar, tillsatt resten av ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen och sjud såsen ca 15 min så de tjocknar något.
DSC_0940

Vill ni hellre ha krispig sötpotatis till?  Det är galet gott. Vet ni hur man enkelt får dom krispiga och inte mjuka? Klicka HÄR.

DSC_13171-670x314

Det sista jag gör är att steka köttet. Jag steker i smör på hög värme, vill gärna ha medium/rare. (Låt alltid köttet vila minst 30 min i rumstemperatur innan ni steker)

DSC_0944

 Alltså huuuuuur gott?! 

DSC_0945

Idag har jag jobbat lång dag på salongen, har massor med hårtips till er som vill få lite inspiration och råd efter sommaren när våra hår är ganska sommarslitna. Även mitt… skomakarens barn. Hinner varken klippa eller färga trots vi är två (!) frisörer i familjen. Blir alltid snabb färg framför spegeln kanske bara i kronpartiet och lite snabb nyansering på längderna i duschen. Ingen skön avslappning i frisörstolen här inte. Men jag njuter av andra behandlingar istället som massage, fransar, ansiktsbehandling mm..

Älskar dom stunderna, då vill jag helst inte prata alls. Bara njuta, slappna av. Tänk när jag hade panikångest i alla år…. hjälp alltså. Gick inte ens till affären på ett år tror jag. Massage var inte att tänka på, inte gym eller stora butiker. Mardröm. Har man haft det vet man hur långt tid det tar att komma tillbaka, men man lär sig på vägen. Mycket av detta är med i Topphälsa detta nummer som vi gjorde i maj i år. Tidningen kom ut idag och ska berätta mer i helgen om reportaget.

IMG_1264.JPG

Hämtade Marilyn på fotbollsträning, Lucy vill stå i fram på två ben innan vi går ur bilen. SÅ spännande med allt =) Lilla tjejen, vår älskling är en riktig liten kärleksboll.

Har precis ”vaknat” upp ur en fullkomligt vidrig hormonbubbla. Galen migrän, deppig, tomhet, arg, ledsen. Ägglossningen från helvetet varade i 3 dygn, hade det fortsatt en timma till hade jag nog tagit in mig på psyket. Detta är inte varje månad tack och lov, men när det slår sönder hela min kropp blir jag mörkrädd. Botox är ur kroppen. Det hjälper mig mot migrän så mycket och måndag har jag äntligen tid så vi kan mota Olle i grind till nästa hormonsmäll. Inte mer än 4 månader få gå utan botox vid migrän. Tänk att ägglossning kan ge SÅ hemska hormonsvängingar.. jag är ju liksom färdig med barnafödandet. Men den här gången tog nog priset. Kanske för jag ätit för mycket skräp under semestern, kanske för jag börjat jobba precis, kanske för jag sovit för lite…

Ja. Allt stämmer… hade jag inte tränat så mycket dom här dagarna hade jag bara legat och gråtit. Det räddar allt.

Någon mer som känner igen sig? Migränhelvetet vid ägglossning, sedan kommer mer deppigt vid mens….

Inte lätt att vara kvinna, eller hur? Men ganska härligt ändå, allt som oftast. I morgon ska jag ta hand om fina Pernilla som ska få gå på Diggiloo med sin man. Åh så kul det ska bli att få rå om henne innan showen. När jag tänker på andra som kämpar med cancer eller hemska tuffa besked. Då är mina jobbiga hormoner ingenting. Jag nästan skäms. Hormoner är en riktigt skitsak när jag tänker på hur dom kämpar.

Kram på er och sov gott,  skönt med fredag!

 

 

2016-08-11 Hälsa, Recept
  • 2016-08-03, 19:00
  • 14

 Här kommer ett supertips på goda proteinpannkakor från MMsports. Jag har alltid detta hemma när vi vill lyxa till det med goda pannkakor med extra protein och bra kolhydrater. Jag äter två pannkakor med bär tex efter träning, vill du ha ännu mer protein lägg i ett ägg. Smakar vanilj och tjejerna älskar dom.

DSC_0831

Ni hittar detta HÄR.  Ni måste testa. Snabbt och gott mellanmål, jag varierar ofta det jag äter för annars tröttnar jag. Ibland blir det keso med bär, ibland en avocado, några nötter och granatäpplekärnor. Men har man kanske inte något snabbt mellanmål hemma är en burk Pancake mix grymt att ha i skafferiet.

DSC_0837

Slurp! Nu ska vi till gymet, idag blir det biceps och rygg. Efteråt blir det faktiskt dessa pannkakor. Vad äter ni för mellanmål efter tex träning? Förr åt jag bara mackor… dessa mackor alltså. Sätter sig som en limpa på magen direkt.

Jag har varit ute på Blueco i Kungsbacka hela dagen, älskar det gänget och mina vänner där ute, vi har alltid så roligt tillsammans. Har fått se bilderna från plåtningen, dom blev så fina! Henrik är en duktig fotograf.

Fotade snabbt med mobilen så detta är alltså inte hans bilder, detta är fotat på datorn.

IMG_0860.JPG

IMG_0868.JPG

Mycket skratt!

Kikar in lite senare, kram så länge

2016-08-03 Hälsa, Johanna Toftby, Recept
  • 2016-06-29, 19:28
  • 36

Annica har skrivit till er. Jag fick läsa det två gånger för även om jag visste vad som hade hänt behövde jag läsa igen. Hon har fått beskedet ingen vill höra. Något har växt.

Jag läser hennes meddelande i telefonen,  mitt i allt elände skriver hon glada smileys och hjärtan. Hon skriver ett blogginlägg i bilen för hon vill sammanfatta och berätta för alla som undrar hur det går. Tänker alltid på andra först. Tänker på alla som har frågor. Hon tycker det är lättare att sammanfatta allting i ett enda inlägg.

Inga småsaker betyder något längre, Annica inspirerar andra till ett bättre liv. Hon lever med sin obotliga cancer, men ger så mycket hopp, kärlek och framtid så man kan nästan inte förstå. Hon borde bli föreläsare. Jag är helt hundra på att hon skulle inspirera med sin livsglädje trots det svåra hon går igenom. Man får ett helt annat perspektiv på saker. Jag vill lyfta fram hennes styrka som kanske kan peppa fler. För det är många som kämpar med cancer men också många som kan få hjälp som inte är sjuka. Här kommer hennes gästinlägg från idag och hoppas vi kämpar tillsammans med henne nu.

//

IMG_7679.JPG

Sitter nu i bilen påvägen hem efter ännu en behandling på Sahlgrenska. Försöker tänka och vända och vrida på orden för det är så svårt att sammanfatta detta med några rader.På väg till sahlgrenska idag satt jag och älsklingen i bilen och pratade röntgenbeskeden, oro, läkarbesöket, och om det som är kanske det svåraste… Jo nämligen FRAMTIDEN!

IMG_7678.JPG

Då precis då väljs låten ”allting ordnar sig” på shuffle. Vilket underbart tecken.

Idag gick behandlingen snabbt och jag fick svar på många frågor av mina underbara sköterskor. Jag vet helt ärligt inte vad jag skulle gjort utan dem. Några av de vackraste änglarna på jorden jobbar nämligen där. Vi har i särklass världen bästa team omkring oss och jag känner mig SÅ trygg med dem, även fast de kanske snart tröttnar på mina miljoner frågor och funderingar och egna analyser. Jag kan verkligen inte ”ta det lugnt” om jag har hjärtat fullt av oro och frågor. Men när jag får svar, då vet jag. Och så orkar tom jag släppa cancern för en stund. Just nu har min fantastiska sköterska Elwira semester, och det såklart är hon supervärd även fast hon är saknad av oss där livet med cancern går vidare trots semester. Så många omkring oss som faktiskt undrar det om ” vi ändå trots semester måste åka på behandling”. Ja så är det. Tyvärr.. Cancern tar inte semester trots vi såklart skulle tycka den borde det!

Bilden nedan: Två av mina hjältinnor på Sahlgrenska Ann-Sofie och Pilar. <3

IMG_7682.JPG

Men när vår stjärna Elwira är på semester så har vi fått underbaraste Pilar som tagit så bra hand om oss, och gett mig den medicin och tryggheten jag behöver och dessutom svarat på alla mina jobbiga frågor. Så härligt de försöker göra så att man får samma sköterska hela tiden, för det betyder oerhört mycket för oss som patienter. Och vi har turen att bara träffat riktiga änglar på sjukhuset, Ann-Sofie är också en av dem. Hon brukar ringa mig när jag söker sahlgrenska för jag är orolig för nåt. Det är ett sånt oerhört viktigt jobb de gör. Trodde aldrig jag skulle behöva komma i kontakt med detta i livet, men när det väl blev så är jag oerhört tacksam att det finns människor som finns där. Finns där PÅ RIKTIGT. Där för mig, för min Kristian och våra barn. Alla Goa peppsamtal är helt enormt och idag behövdes det!

IMG_7675.JPG

Nya cancerprover då Skövde åter igen missat. Tog prover förra veckan så allt ska vara klart när vi kommer till min läkare på Sahlgrenska men här hade dom inte fått några. Smidigt att ta prover genom porten men jobbigt att vänta.

IMG_7677.JPG

IMG_7673.JPG

Varje gång sätts en nål i porten. Man kan ha nålen kvar om man ska får behandling många gånger nära varandra men jag vill inte ha  den kvar då jag har små barn som ”kan komma åt den”.

I väntan på sjätte behandlingen av immunterapi.

IMG_7681.JPG

Skiten i lungan har växt. Likaså har det tillkommit en i levern.

MEN.. Vi vet inte exakt vad än. Antingen har cancern växt eller så har immunterapi börjat fungera. Stor skillnad, jag vet. Men det är den verkligheten vi lever i nu, antingen eller… Vi väljer att TRO på det sista alternativet. För detta är lite typiskt att det kan bli så. Det kan börja växa och sprida sig innan det fungerar och om det fungerar. Eller så kan det vara de vita blodkropparna som nu ”anfaller” cancern, så det är därför det syns på röntgen. Så den i levern på 1 cm kan mycket väl ha varit där innan, men syns först nu då immunterapibehandling startat. Vi vet inte… Tre månader till innan vi vet mer. Då nya röntgenbilder ska tas! Lite terror men efter peppsamtal med Sahlgrenska och Krille så känns det okej! Det känns bra, trots lite halvdana besked. Jag hade så önskat att få cancervärdena som jag skulle fått idag, det hade knutit ihop min påse så jag blev lugn. För om de håller sig stabila, hade det varit ett gott tecken. Men tyvärr har det åter igen blivit fel från Skövde, nån miss som kostar mig mer oro! Tyvärr hänt lite för ofta!

Nu tog Pilar nya prover på sahlgrenska så Goa Ann-Sofie skulle ha koll!

Tack fina Mia som ringde mig om röntgenbeskeden och att du är så lugn i allt och inger trygghet. Tack fina Ann-Sofie och fina Pilar för idag. För en mysig stund med er. Och fina Elwira hoppas din semester är mer än GRYM! Vi ses om tre veckor då det är nästa omgång behandling då vi dessutom firar bröllopsdag! 14-årig bröllopsdag med min hjälte, mannen i mitt liv min alldeles egna kristian❤️.

IMG_7672.JPG

Nu på väg hem för att fira semester med mina tre superhjältar, våra underbara ungar och åter igen hålla telefonen i handen för KANSKE ringer sahlgrenska med nya cancervärden. Denna väntan. När, ja när ska denna ballongen kunna släppa lite luft? Känns som jag sprängs snart… En dag i taget, nu är det som räknas! Lev livet fullt ut, det gör sannerligen jag!

Kram från E20

  • 2016-04-04, 16:00
  • 24

Tusen tack för alla kommentarer på bloggen, FB och instagram! Så roligt att ni gillar valpbilderna, just nu är det lite som bebisbubblan och livet kretsar förstås mycket kring vår lilla valp. Känner mig lika snurrig och vimsig som när jag fick barn. Allt är ju nytt, men det är underbart! Natten gick jättebra, hon sov i ett sträck till 06, där åt hon och lekte lite men sedan somnade hon igen. Då kröp jag ner och vi sov ända till 9.30, haha! Min tjej det ;) Hon sover i sin lilla bur på golvet bredvid mig som hon kryper in i.

Självklart jobbar jag som vanligt men hemifrån, tur att jag har det jobbet så jag kan sitta vid datorn, däremot har jag lite ledigt från salongen med kunder. Men vi har pusslat ihop det så jag hoppar in några eftermiddagar när tjejerna är hemma.

Matlagning tex funkar alldeles perfekt eftersom vi är mycket i köket, där har jag även datorn, alla papper och Tv mm så det blir mycket kök nu. Alla andra rum förutom sovrum är hon inte alls i. I dag ska jag hämta hagen vi köpt, en valphage som är godkänd man sätter ihop och kan flytta med. Den ska vi verkligen vänja henne vid, det blir hennes trygghet tex när vi har student mm längre fram. Tänk alltid på avståndet mellan galler när ni köper hagar, jag har letat typ i hela Sverige efter en sådan som denna som är för riktigt små valpar. Konstigt det inte finns i djurbutiker. Hört skräckhistorier där små valpar fastnat i gallren och kvävts till döds eller stora skador. Fruktansvärt.

Nu till dagens middag! Jag var sugen på grillad marinerad lax så det fick det bli. Ni måste testa om ni gillar fisk. Marinaden var lime, ingefära och soja. Urgott! Kall, yoghurtsås med lime.

Marinerad Lax med yoghurt och lime 

Färsk lax eller frysta laxfilér, tina dom långsamt

Marinad:
1 dl olja
skvätt soja
1msk Sweet chili
1 msk färsk riven ingefära
1 pressad lim plus rivet skal
salt och peppar
Lite chilikrydda

Låt laxen stå en stund i kylen och dra åt sig marinaden. Torka sedan av laxen, grilla i ugn i folie eller stek den.

Yoghurtsås:
2 dl turkisk yoghurt
2 msk creme fraiche
1 pressad lime
1 tsk smbal oelek
salt och peppar
1/2 tsk honung

Låt stå kallt innan servering

DSC_0988

Jag hade en salladsbädd, broccoli och lite ris då jag ska träna ett hårt pass senare i kväll så jag ville ha mer kolhydrater idag.

DSC_0989

Hoppas det smakar! Det var jättegoda smaker.

Kan inte låta bli att visa några valpbilder också…Mormor har varit här en kort stund idag, hon ingår också i familjen som den lilla ska vänja sig vid. Mamma är en riktig hundälskare som haft flera hundar så hon kan mycket, känns tryggt för mig. =) Lillan blev så glad i mormor. Vi kommer inte ta emot besök annars första tiden, vill att hon ska lära känna oss först. Men det är extra kul att visa upp henne för er, alla som har hundar eller bebisar. Man är ju så stolt <3

DSC_0950

DSC_0959-3

DSC_0961

Lilla plutten, hon förstår inte än hur mycket vi redan älskar henne.

Nu ska jag sätta fart att röja lite här, tjejerna är hemma och hon blev så glad när dom kom hem så hon nästan slog volter av glädje.

Kram från oss

 

 

2016-04-04 Johanna Toftby, Recept
  • 2016-03-10, 23:00
  • 9

Färsk ananas, passionsfrukt och mango med kokos, lime och ingefära. Woooohoooo säger jag! Vilken fräsch kickstart. Den gjorde vi i morse och stod mig tills 15 då jag åt lunch. Här har ni ett enkelt, men nyttigt mellanmål eller till frukost.

DSC_0835-2

Jag äter inte ofta frukt, desto mer bär. Har ni tex minskat på socker, eller det ”onödiga” på veckorna men kanske sötsuget ändå är jobbigt att bli av med? Ha tålamod! Det kommer gå över, jag lovar. Det gäller bara att hålla i. Man kan säga nej när det bjuds. Var stolt över dig själv istället och lockas inte av alla som tjatar på att du måste ta en kaka. Under veckorna är det inget onyttigt som gäller (om du bestämt dig för det) och jag lovar, det kommer gå bra. Klarar du av att fika, ta något sött ja då gör du det och inget dåligt samvete för det. Vet du med dig att det inte går, att du mår dåligt, vill äta ännu mer, mm. Då får du fundera över om den där kakan var värt det?

DSC_0821

Tänk på att kanske vara lite försiktiga med för mycket frukt, den vanligaste orsaken att man inte minskar i vikt om man viktminskar. Man byter ut godis mot massa frukt. Banan eller tex vindruvor, äpple.. det är massor med fruktsocker som triggar dig att vilja ha ännu mer sött. Ät hellre tex mer bär, hallon, björnbär eller blåbär som är super

Exotiska frukter är dock bättre, det har jag i smoothie ibland om jag ska ha frukt i. (Gör oftast på bär)  När dricker jag smoothie? Jag kan ta det till frukost, ihop med tex ägg om jag inte äter gröt. Jag kan ta det efter träning, men med proteinpulver i. Eller om jag är vansinnigt sugen på något men det kanske är långt till middag. Jag försöker också att inte dricka smoothie i ”onödan”. Har du kilon du vill gå ner ska du även räkna in denna i ditt dagliga kaloriintag. Men jag tycker det är mycket bättre än att man tex ska dyka ner i kakburken, tror många känner igen sig. Man stillar suget.

Tjejerna gör det gärna som mellanmål, tex efter skolan när dom är trötta efter en lång dag, ska ladda inför träning eller sitta och plugga mycket.

Exotisk smoothie 2 port
2 dl ananas, jag hade skivad färsk (finns även fryst)
1 dl mango
1 passionsfrukt
1 dl kokosmjölk
2 dl osötad mandelmjölk
1 pressad lime plus rivet skal
2 tsk riven ingefära
1 tsk Nyponpulver (Har man inte hemma, gör ändå. Bra för leder, mina knän är bättre)
Nypa vaniljpulver
1 msk kokosflingor

Mixa samman allting i en blender en stund, servera iskall och njut! Späd med mer eller mindre vätska för önskad konsistens. Jag gillar när den är riktigt fluffig som milkshake.

DSC_0828

Strör även lite kokos över, den var så hysteriskt god så jag måste göra en till i morgon fredag.

DSC_0837

Nu ropar sängen, hoppas ni får en riktigt fin fredag och gillar dagens Smoothie.

Pöss!

 

 

 

2016-03-10 Johanna Toftby, Recept
  • 2016-03-09, 23:05
  • 33

Kyckling med kokos, lime och ingefära, krispiga grönsaker och lite kokosmjölk åt vi efter träningen i kväll. Eftersom det var ganska sent körde vi sallad till. Har ni gjort grytan? Ni måste göra den om ni gillar lite hetta, smakerna gifter sig, tjejerna älskar den!

DSC_3132 kopia

Har skrivit recept tidigare men idag gjorde jag om den lite.

Het Kycklinggryta med lime och kokos 4 port 

 3-4 kycklingfileér
Knappt 1 burk kokosmjölk
1/2 burk creme fraiche
1 röd paprika
1 gul paprika
1 liten purjolök
1 msk färsk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
 1 msk soja
1 msk röd currypasta
2 msk kokosflingor
Salt och peppar
Hackade jordnötter

 Gör så här: 

 Stek kycklingfileérna hela i koksolja ca 10 min, salta och peppra. Ta ur dom från pannan, låt dom vila. Skär sedan i lagom stora bitar.

 Strimla grönsakerna och  fräs snabbt i olja, salt och peppar ihop med vitlöken. Lägg i kycklingbitarna och resten av ingredienserna, sist kokos och ingefära. Låt koka på svag värme så smakerna sätter sig och det tjocknar. Servera med valfria tillbehör, ris är tex gott till eller sallad, blomkålsris eller nudlar.

Grytan har hetta, lime och kokos. Strö sist över lite hackade jordnötter. Jag gillar när det blir lite krispigt.

Mums!

DSC_3128

 Lyxigt gott bubbelvatten drack vi till.

Hur går det för er med träningen? Jag försöker varva styrketräning och kondition under hela veckan. Har fått hjälp av en duktig tjej på gymmet som även tjejerna träffat. Även fast vi kan mycket kring kosten och ”äter rätt” så är det bra att få ännu mer tips, ibland blir man ”hemmablind” men även mer hjälp med träningen. Jag gjorde en mätning i Januari, det ska bli roligt att se vad som hänt om några veckor. Jag går förstås inte på någon diet men vill får ännu mer tips kring träningen. Jag kör mer tyngre vikter nu, det förbränner bra efteråt och jag vill ha mer muskler. Sedan springer jag före frukost, ska testa köra cardio på tom mage och det går så bra!

PW hjälper inte mycket på mig längre även fast det alltid är skönt. Jag vill köra intervaller och ännu mer löpning. Sprang 8,6 km igår före frukost och hade jag haft mer tid och inte skulle med ett tåg skulle jag sprungit längre. Känn efter dagsformen. När du kommit igång, fått upp pulsen kommer du inte känna dig hungrig. Grym efterförbränning.  Den träningen kunde jag inte orka med när jag var större och hade blodsockeras jämt…. skakiga ben på en PW om jag inte hade ätit innan… galet. Hemskt att utsätta sig för att dra på sig tex diabetes och många andra sjukdomar om man inte sköter sig så bra man kan.

Efter löpning äter ”jag vad jag vill”, en smörgås eller gröt och ägg. Fördelen med tuffare cardio innan ;) Då laddar jag med kolhydrater till styrketräning på kvällen. Jag har redan märkt resultat, det ska bli spännande att se vad som händer.

IMG_6817-2

Efter nästan 9 km löpning på tom mage är kroppen redo för en god frukost och en ny dag.

IMG_6814-2

Tomat =)

Gillar ni träningsinlägg där jag skriver mer tips, kanske vad ”jag har tränat idag”? Säg vad ni önskar! Jag tycker det är roligt att inspirera och peppa andra att komma igång eller om man kanske fastnat och inte riktigt kommer vidare. Älskar skriva om träning. Vi ska ta hand om våra kroppar. <3 Sitter även med ett inlägg med lite bilder från när jag var lite större, tips hur jag kom igång och vad jag gjorde för att hitta motivationen och sund balans. För det är inte enkelt… 6 kg man vill bli av med kan vara nog så jobbigt, eller att inte orka springa tex 1 km i sträck. Kontinuitet är A och O och det är även mycket mentalt.

STORT TACK för alla fina kommentarer om tavlan både här och på instagram. Jag har smsat med Annika, hon är så rörd och tacksam! Väldigt glad för allt fint ni skriver.

Nu ska jag krypa ner, skönt att komma isäng före halv tolv…

Kram!

 

2016-03-09 Recept
  • 2016-03-06, 09:57
  • 9

God morgon söndag! Tittar ni på Vasaloppet? Vid 08 satt jag redo, haha! Det är tradition att alltid ha på TV och följa alla, hejar på Bingo Rimér! Har sett starten några gånger och det är ju helt bananas! Vilken kö, man känner energin genom rutan hur alla vill iväg.

Det har varit en lugn och skön helg, efter den migränattacken så ska man vara snäll mot kroppen, det mesta försvann efter yogan men det satt liksom kvar som en spänningshuvudvärk. Vi har tränat (då försvann ännu mer) och ätit god mat. Fisk hela helgen och varken kött eller alkohol. Känns bra speciellt efter man tränat.

Vill tipsa er om Salmalaxen jag gjorde i fredags. Gillar ni Sashimi? Jag ÄLSKAR!

DSC_0005-2

Alltså huuuuuur gott?! Man ska inte underskatta hemmagjord Sashimi. Jag fick inspiration från Kristins Kasperssons trevliga bok, Good Food (Glutenfritt och mycket grönt) Köp den!

Ska man äta rå lax behöver det vara Salmalax helst, den är lyxigt god. Men vanlig funkar men se till att den är riktigt färsk. Jag skar tunna skivor, hade även avocado. Strödde vallmöfrön och rostade sesamfrön.

Wasabikräm (Den jag har till tonfisk)

Ingefärssoja:

Soja Tamarisoja (Jag har Reneé  voltaire), 1 msk riven ingefära, lite honung, limesaft

Ingefära och Wasabi också förstås

Njut!

DSC_0014-2

DSC_0006

Gillar ni rå fisk? Jag tycker det är så gott, gillar Sashimi mer än sushi för riset känns onödigt på något sätt.

Vill åka Vasaloppet någon gång, långt men det är så kul med lopp.

IMG_6633.JPG

Ha en fin söndag, vi ska göra ordning oss för att åka upp till Billingehus vid 11 som har premiär för deras Lyxbrunch idag. Måste hoppa in i duschen men vi hörs snart.

Kram!

2016-03-06 Johanna Toftby, Recept ,
  • 2016-03-02, 18:36
  • 17

Hoppas ni har en fin dag! Men vad snö vi fått här, det vräker ner och värsta vintern har kommit tillbaka. Ja, ja det blir vår snart =) Idag har allt gått i ett, jag hade telefonmöte i morse, suttit med tusen mail så träningen fick bli hemma i vardagsrummet. Alltid bra att ha några vikter hemma så man kan köra intensivt en halvtimma. Ska tipsa er om några bra övningar!

Igår bakade jag dessa godingar ni bara måste testa.

Blir jag sötsugen kan jag ibland slänga ihop några rawchokladbollar, det blir liksom inte lika sött och triggar heller inte igång att äta mer…  Gott, nyttigare och trevligt att bjuda på något ”raw” som många är ganska intresserade av just nu.

Chokladbollar kan man variera i oändlighet, den här gången testade jag med lakrits (ÄLSKAR LAKRITS) och havssalt.

Dom blev sååååå goda!

DSC_0773

Recept: ca 15 chokladbollar 

12 st Dadlar, färska urkärnade i (lösvikt är så mycket godare).

1 dl mandelmjöl

1/2 dl hackade mandlar

1/2 dl hackade hasselnötter

1-2msk kokosolja

2 msk kakao

Nypa vaniljpulver, inte socker

1 tsk lakritspulver, smaka av och känn vad just du gillar om du vill ha mer eller mindre.

Mixa samman allt i en mixer. Jag kör oftast med en stavmixer sedan knådar med händerna eller slev.

Rulla till bollar, jag tryckte till dom något. Värm sedan choklad i vattenbad och ringla över. Strö lite havssalt- Sedan in i kylen.

Njut!

DSC_0676

DSC_0681

Jag ringlar lite choklad över, behöver inte vara massor.

Jag ringlar lite choklad över, behöver inte vara massor.

DSC_0798

DSC_0905

Gillar ni chokladbollar? (Eller dessa blev mer platta små barsbitar) Vem gör inte det?! Testa gärna dessa som är raw, ni kommer bli förvånade hur gott det är!

Nu ska jag göra ordning mig, snart kommer en nära vän hem och hälsar på. Ska bli mysigt, vi har inte träffast på länge.

Kram!

 

 

 

  • 2016-02-27, 18:36
  • 11

Heeeej på er!

Måste in och säga snabbt hej till er och tipsa om en gaaaaalet god fiskrätt vi gjorde igår. Jag har en förkärlek till tonfisk, det är så gott! Jag bjöd mina tjejkompisar på den här rätten för något år sedan, blev så sugen på det igår så vi åkte och köpte tonfisk. Kvantum i Skövde har en jättefin chark och är alltid nöjd. Marilyn var med kompisar så det var jag och L-M som hade en mysig middag här hemma. Idag har Janne kommit upp, vi har varit uppe på berget och åkt längdskidor. Vilket fantastiskt skidväder i strålande sol!

Här kommer middagstips om ni kanske vill bjuda på en god söndagmiddag.

DSC_0294

DSC_0295

Tonfisk (Chili och lime marinad)  med frästa grönsaker och wasabikräm 

Tonfiskfiléer

Strimlade grönsaker (Vi hade paprika, morötter, sockerärtor, purjolök)

Marinad: Olja, vitlök, lite hackad färsk chili, pressad lime, salt och peppar

Sesamfrön

Soja

Wasabikräm

1 dl creme fraiche

1 msk wasabi

1 msk gräslök

1/2 tsk honung

1 vitlök

1 tsk ingefära

Salt och peppar

Låt stå i kylen så smakerna sätter sig

Gör så här:

Lägg fisken i marinaden en timma, det blir supergod smak! Gör såsen, ställ i kylen. Fräs grönsakerna snabbt i olja, sist tonfisken. Jag vänder den bara en minut på varje sida. Doppa fisken i sesamfrön runt om. Blir hur gott som helst.

En ljuvligt god och fräsch rätt!

DSC_0309

DSC_0327

DSC_0276-2

Mysigt med tända ljus och färska blommor till helgen.

DSC_0358

Inte nog med det, jag hade lite tonfisk över idag så vi åt det även till lunch efter skidåkning, hehe.

DSC_0401

DSC_0387

Älskar tulpaner och doften från Eucalyptus! Passade så fint ihop med Annika Reinholds tavla. Vårkänslor!

DSC_0381

Nu har vi bråttom,  är bortbjudna till goa vänner på middag och Mello ikväll, måste hoppa in i duschen.

Ha en riktigt mysig lördagkväll så hörs vi i morgon. Ska bli spännande att se vilka som går vidare ikväll!

Kram kram

IMG_5869.JPG

IMG_5865.JPGPiff och puff, haha!

 

2016-02-27 Johanna Toftby, Recept